~~Идва март с копнеж, за АПРИЛския бебевалеж!~~ №6

• 53 679
  • 770
  •   1
Отговори
# 735
Благодаря! От Ла лече лига има консултантка, но не е постоянно там. За друга не зная.
Охх, вече с всяка контракция ще си мислим, че се започва  Crazy

# 736
Честито, Нелка! Още едно живо и здраво бебенце  Heart Eyes

Аз нещо съм хремава, носът ми е задушен... Баш сега ли трябваше да става така?!  Confused

# 737
Благодаря ви момичета 😘😘😘Ние с Косара сме много добре,аз постепенно се възстановявям от операциятя,а бебка днес беше цял ден до мен ....започнахме с опитите за засукване 😊 много добре ни се получава,само дето още нямам нито коластра,нито кърма...😢но тук много ме насърчават да не се отказвам и постоянно ми показват как да се справям,защото само чрез засукване бебка може да стимулира да тръгне кърмата.😉 Чувството е неописуемо и ви пожелавам да устискате още малко бебоците и после и вие да го изпитате по най-красивия и безпроблемен начин 😘😘

# 738
Нелка, добре дошъл и от мен на Христо Hug Много радост на мама да носи!

# 739
pariss, радвам се , че сте добре! Успех  Hug

Нелка, честита рожба! Да е много здрав Христо, сигурна съм, че ви предстоят само вълнуващи моменти!

Аз ще взимам еднократни гащи за болницата, както и памучни (за всеки случай). Те изискват лигнин, така че не знам кое колко ще ми трябва, но да има. И превръзки ще си взема.

Отделно мисля да се подготвя и с подплънки за кърмачки. Вие ще си взимате ли контейнери за кърма за болницата ?

Стрии имам на гърдите и то от първия месец. Да се надяваме, че на другите места ще устискам  Peace Определено няма да съм същия размер дрехи като родя, и не знам какво ще нося  newsm78

# 740
Jane мен ско питаш, заложи на рокля. Хем ще изглеждаш добре, хем ще ти е удобно.

# 741
Момичета, а когато нямаш коластра, но слагаш бебето на гърда, не се ли разраняват гърдите? Знам, гърдите не са само за хранене, но и за успокояване, и все пак newsm78

# 742
Нелка Честито , много радост да ви носи малия маник  bouquet bouquet 1crib ylinfant newsm51

# 743
Момичета, а когато нямаш коластра, но слагаш бебето на гърда, не се ли разраняват гърдите? Знам, гърдите не са само за хранене, но и за успокояване, и все пак newsm78
Ама пък трябва да се стимулират, за да тръгне кърмата newsm78 На лекцията на NUK ни показаха едни силиконови зърна, които предотвратявали разраняването на зърната.

# 744
Да, трябва да се стимулират някакси newsm78 Вариянт е помпата за кърма, но според мен тръгването на коластрата е и психологически процес. В краен случай бих се стимулирала с помпа, но след като бебето е при мен, не ми се иска да се цедя. Като идея просто не ми харесва - все едно съм крава Joy
Тази сутрин точно над пъпа открих лилави венички...или стрии...само не стриииии #2gunfire

# 745
Стрии са, лилави черти. Стоят доста време "пресни" преди да избледнеят, поне моите де Simple Smile
И аз се чувствах като дойна крава с помпата, надявам се този път да не я ползвам.

# 746
Споделям много хубава статия за кърменето след секцио:
http://www.estestveno.com/node/131
Усещам нещата както тази майка, не желая АМ да бъде вариянт за бебето, имам гърди и искам да кърмя, знам че бебето се ражда със запаси... Дано да имам сили и на практика да го приложа, тъй като едва ли ще имам подкрепа от персонала в болницата, която подкрепа пък е толкова нужна  - особено за първо бебенце, когато даже не знеш как да го вземеш в ръце ( поне аз бебе не съм държала никога, само веднъж за снимка) Laughing
Addicted и аз се не съм хващала бебче досега и ми е много притеснено дали ще се справя с всичко. Страхът може да обърка всичко. Относно мазането и аз като теб все още ми се гади от много миризми. Купих си на Палмърс, но така си стои и няма да го ползвам, защото ми става лошо от него. Дали ще ни мине това с гаденето? А относно нежеланите съвети много ме изнервят.
Нелка, честито и от мен. Да е жив и здрав малкия Христо!

# 747
Аз се мазах за кратко с кокосово масло в средата на бременността. А точно сега, когато корема расте най-много, не се мажа. От днес започвам Crossing Arms #2gunfire Тогава само мирисът на кокосово масло можех почти да понасям, сега и него не мога, но го почвам!
Каринче, на теб още ли ти се гади? Много неприятно. На мен не ми се гади, просто ми е кофти да ми мирише на разни работи, парфюм, балсами за устни не ползвам, крема за лице едва го понасям. Добре че мога да понасям нивея против изпотяване, че в началото на бременността и нивеята не понасях и си ходих потна и миришех на друго Mr. Green

# 748
Нелка, честито и от мен!
Относно сьветите, при пьрвото ми дете много се дразнех, сега с втората ми бременност и 10 години разлика просто не им обрьщам внимание. Правя това, което аз искам и както го знам. Сьвет и помощ искам от моите роднини или приятели. С тези на сьпругьт ми сме коренно различни и няма как да стане спойката. Мислим по сьвсем различен начин Simple Smile

# 749
  • София
Честити Косара и Христо, да са здрави и щастливи, а мамите бързо да се възстановяват! Simple Smile
Коластрата е в много малки количества в началото... вижте това клипче, може да ви е от помощ точно за съвсем в началото, да знаете как можете да видите колко коластра имате:  http://newborns.stanford.edu/Breastfeeding/HandExpression.html

Общи условия

Активация на акаунт