Проблем с яслата

• 7 087
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
Щом ходи само от две седмици,значи още не е свикнало. Води го само до обяд, независимо каква е практиката там. Нормално е да е стресирано детенце, като не се е отделяло от мама досега.Предупреди,че ще го вземеш на обяд и като отидеш,никой не може да ти откаже да си вземеш детето. Явно при вас ще е по-дълга адаптацията.
Гледай да не се караш с персонала,защото ще се настроят още от начало негативно, а това не е от полза за никой. Опитай се да си казваш изискванията спокойно. Дано се разберете.
Желая ви бързо оздравяване и дано детенце да свикне и да е спокойно. Hug
И ЧЕСТИТА БАБА МАРТА  и от мен на всички дечица.Да са живи и здрави, а мамите спокойни.

# 16
Shyshi, благодарим за ъпдейта, аз също ще призная, че като прочетох първия ти пост се затворих в тоалетната в офиса и тайничко си поплаках. Много е тежко да си принуден да оставиш детето си в несигурни ръце, защото нямаш друг избор, и аз съм в подобна ситуация, но като прочетох твоя пост направо нямам за какво да се оплаквам. Наистина, ако не можете да намерите друго решение, опитайте поне за начало на половин ден - дано вече детето не е прекалено наплашено, за да свикне. И ако продължават да са зле нещата, според мен трябва да намерите начин да говорите с директорката, както и да споменете за сините точици. И все пак, аз лично бих посъветвала да помислите не може ли нещо да се измисли като варианат - да поостискате още малко поне докато има начин да се премести, ако не до градина, или да редувате някакви отпуски с таткото и бабите, знам ли. В моята работа примерно се е давало възможност на майките да работят почасово от вкъщи, докато си гледат децата, но то си зависи от работата. И така, успех от сърце желая и пиши, когато има как, струва ми се, че всички отзовали се майки в темата взеха присърце проблема и се надяват на позитивно развите.

# 17
Здравейте мами извинявам се че не писах толкова време, но доста неща ми се стовариха на главата... Бяхме решили да пуснем малчо отново още известно време да видим дали ще са по-различни нещата и дали ще свикне, защото се надявах до последно, че просто детето ни не се е отпуснало и все някога ще свикне. Оказа се обаче, че в градината има варицела и не искаха да ни го вземат. Ходих при личната на детето, защото имах да взимам една бележка и споделих с нея и тя ми каза, че нямат право да ми връщат детето при положение, че вече е прието. Исках да го пратя, защото според мен е хубаво да я прекара по-рано и като отидох да платя яслата просто попитах леличката дали може ако реша да го заведа и тя ми се разкрещя, че не може аз да решавам, а те решавали. Естествено си замълчах, защото не обичам конфликтите. Същевременно докато бях там една майка дойде да си вземе детето, защото й бяха звъннали и такъв скандал й вдигнаха, че чак на мен ми стана неудобно.... Също от личната на детето разбрах, че и други майки се оплаквали именно от тази ясла. Преди няколко дена случайно една позната ми сподели, че нейното дете е било там преди години и е било нещо страшно и до сега съжалява, че го е оставила там една година понеже вече било късно за местене. Детето й вече е на 6 и все още е стресирано. Започнало само при леко скарване да се напикава, показвало си само къде го бият, не искало да ходи на гърне при положение, че е било научено  и други подобни ужасии. Майката е подавала неколкократно молби към директорката и всичките са й били връщани и не е правено нищо по въпроса.... Така, че стигнах до извода, че каквото и да направя няма да се променят нещата и решихме да преместим малчо, но в понеделник ще проверим дали има шанс някъде да го приемат по това време. В противен случай ще мислим вариант да си остана вкъщи, защото колкото и да ни е трудно не мога да подложа детето си на този ужас...  Sad

# 18
Shyshi, благодарим, че пак писа, какво става. И според мен това е правилното решение, детето преди всичко. Милата душичка, какво ли е преживяло, жал ми е както за него, така и за всички други дечица, подложени на такъв тормоз. Как тази майка, която си срещнала, не е подала някакъв сигнал, горкото й детенце. Как няма възможност тези жени да бъдат разобличени и наказани, най-малкото да им се забрани да работят с деца.
Така или иначе животът сам ви е посочил правилното решение, успех и ще се справите. Дори да ви е по-трудно до градината, все ще го избутате, важното е детенцето ви да е спокойно и добре.

# 19
Здравейте отново мами Simple Smile Искренно ви благодаря за подкрепата много ми помогнахте  bouquet Само да ви се похваля, че вече се отписахме от яслата и сякаш голям товар ми падна от сърцето. Мислех да подам жалба, но тази моя позната за която ви казах, чието детенце беше тормозено там, ми беше казала, че е подавала жалби неколкократно и са й били връщани. Затова реших, че няма смисъл да се занимавам. Отидох и любезно обясних на директорката и на лелките, че ще се гледаме вкъщи засега. Директорката не ни обърна особенно внимание даже ни обясни на две на три и то в коридора каква е процедурата, а леличките започнаха да ми се карат, че като толкова ни е зор да сме си я гледали вкъщи, но да не се надяваме пак да ни приемат септември и тем подобни. Само да вмъкна, че преди няколко дни видях снимки на леличките от банкета им за осми март и показах една снимка на малкия и не можете да си представите как ревна и се разтрепери... Даже не очаквах да ги познае... Толкова се раздвам, че вече няма да го водя там. Сега ще подадем на няколко места и ако не ни приемат ще се гледаме до септемви месец. Малкия вече е по-спокоен и се надявам това да не му се отрази и скоро да бъде същото лъчезарно детенце. Пожелавам ви дечицата ви да са винаги усмихнати и да имат незабравимо, щастливо и изпълнено с положителни емоции и игри детство!!!

# 20
 Здравейте!Моето дете е на година и 7 месеца и от 3 седмици ходи на ясла.Записах го в нея,защото ми е най-близко ,на няколко минути.Не ми се искаше да я давам толкова малка,но съм бременна към края и ми е трудно да я водя всеки ден на разходки и да я качвам на пързалки,исках да свикне с децата и с жените там ,за да може когато се роди бебето тя да си ходи спокойна на ясла.Само че откакто е търгнала всеки ден плача е адски,има дни в които не спирала да плаче,почти отказва да яде,вкъщи се буди на 30 мин да се огледа дали е удома или там и пищи.Аз ходя да я взимам на обяд,но един ден се опитах да я оставя за цял и много трудно заспала(явно от рев и умора).Ужасно недоволна съм от грижите -не и дават вода,вкъшщи като е прибере изпива по 2 чаши и изяжда всичко,което има ,доста пъти ми я върщат зачервена,изприщена,подсечена.Памперса винаги е адски стегнат,чак да не може да диша.Много пъти ги молих да не и го стягат,да и дават по-често вода понеже тя не може да казва още тази дума ,но без резултат.Бях я отучила от биберона,но за всеки случай там я носех.Сега всеки ден я оставям без биба и я намирам с биба и цял ден е седяла с нея и вкъщи пак я иска.Мушкат и я постояно уж да не реве.Изобщо мисля,че като е нова нито някой я е прегърнал,нито някой я е успокоил,Като отида да я взимам все е оставена сама там в кошарите,а другите деца играят или хапват.От 2 3 дни се замислям да я преместя в друга ясла,защото виждам,че тук никой не прави усилие моето дете да се успокои и да свикне ,а и ми се къса сърцето всеки ден да я оставям с рев и когато отида да я взема още отвън да я чувам как плаче неистово.Искам да попитам майки,които са местили децата си дали имат актуална информация дали отново е нужно да се правят всички изследвания и лесно ли става отписването.Аз също съм учител и мисля ,че всяка майка иска най-доброто за детето си ,но някой от  по-възрастните жени в градините отдавна не влагат любов и нежност в работата си,а гледат как "да мине работния ден" и да си отидат вкъщи.Моля,дайте ми съвет дали и вие мислите,че трябва да запиша детето си да опита в друга ясла,щом три седмици не спира да плаче и нещата не се променят.И моля ако знае някой как стои въпроса с преместването да каже..

# 21
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Относно местенето на детето в друга ясла много зависи от кой град си и как са при вас правилата.Във Варна приемът е адски труден,а пък за местене и дума не може да става,шансът е никакъв.Съжалявам,че детенцето го изживява толкова тежко,но всичко е въпрос на време.Но много е лошо това,че персоналът не се грижи достатъчно добре за детето ти,става въпрос за памперса,то другите работи са на добра воля.

# 22
Ние сме от малък град,в който има 3 ясли и мисля,че няма да имам проблем с приема,интересува ме изследванията наново ли се правят и същите картони ли трябва да нося в новата Ясла или да купувам нови?И дали трябва нещо друго?

# 23
Защо не попиташ директно директорката на яслата ,в която мислиш да си местиш детето,а питаш нас тук във форума?Тя би ти дала достоверна информация.

# 24
Защо не попиташ директно директорката на яслата ,в която мислиш да си местиш детето,а питаш нас тук във форума?Тя би ти дала достоверна информация.
   Защото така съм решила,искам първо да знам дали е нужно ,ако съм искала да питам директорката съм щяла да я питам,мога да се сетя ,че има такъв вариант!

# 25
Оставям с убеждение,че отговорът ми ти е прозвучал,като заяждане,но повярвай ми изобщо не е така.Според мен не би трябвало да ти искат,но в действителност със сигурност.Стигам до този извод защото дъщеря ми ходи на ясла до 31 август и когато тръгна на градина на 1септември ни искаха изследвания.Нямаме и ден прекъсване,не намирам логика във това,но факт е,че във Варна е така.Сама си направи извода.Затова смятам,че казаното тук няма да е достоверно.Мое мнение,дано да попаднеш на добър персонал.

# 26
Shyshi, от сърце се радвам за позитивното развитие при вас, вярвам, че ще се справите и че това е било правилното решение! Бих си позволила да ти дам един съвет, както и на bqlakotka: преди последващо записване в ясла или градина потърсете малко повечко отзиви и информация от родители, чиито деца вече са или били там. Предвид стресиращия им първоначален опит вероятно адаптацията би била по-трудна, но при едно топло и адекватно отношение отсреща, вярвам всичко би било наред. bqlakotka, аз намирам въпроса ти за съвсем адекватен, а пред вид това, че сте от по-малък град мисля лесно ще можеш да проучиш другите места като препоръки и мнения. Разбирам, че вече ти е тежко и трудно, но въпреки това на твое място аз бих изчакала още малко, преди да преместя детето: първо, че толкова скоро преместване след стреса, която явно преживява, може да му се отрази не по-добре, и второ предвид, че ще имаш малко бебе помисли, дали е разумно по-голямото да започне още след раждането да пренася вкъщи вируси и бацили - което неизбежно се случва, особено с първоначалния досег на детето с детското заведение.

# 27
Изчетох мненията до тук, радвам се за позитивната развръзка на проблема на авторката. Моите деца не са посещавали ясли, аз счетох, че отделянето  на деца от майката в толкова крехка възраст би било стресиращо. Само не разбрах защо авторката е комуникирала с лелките за проблемите с детенцето, все пак те са помощен персонал. Медицинските сестри на групата са тези, които се грижат, хранят, занимават децата. Възможно би било да има решение да проблема, ако се беше обърнала към тях.

# 28
Здравейте мами извинявам се че не писах толкова време, но доста неща ми се стовариха на главата... Бяхме решили да пуснем малчо отново още известно време да видим дали ще са по-различни нещата и дали ще свикне, защото се надявах до последно, че просто детето ни не се е отпуснало и все някога ще свикне. Оказа се обаче, че в градината има варицела и не искаха да ни го вземат. Ходих при личната на детето, защото имах да взимам една бележка и споделих с нея и тя ми каза, че нямат право да ми връщат детето при положение, че вече е прието. Исках да го пратя, защото според мен е хубаво да я прекара по-рано и като отидох да платя яслата просто попитах леличката дали може ако реша да го заведа и тя ми се разкрещя, че не може аз да решавам, а те решавали. Естествено си замълчах, защото не обичам конфликтите. Същевременно докато бях там една майка дойде да си вземе детето, защото й бяха звъннали и такъв скандал й вдигнаха, че чак на мен ми стана неудобно.... Също от личната на детето разбрах, че и други майки се оплаквали именно от тази ясла. Преди няколко дена случайно една позната ми сподели, че нейното дете е било там преди години и е било нещо страшно и до сега съжалява, че го е оставила там една година понеже вече било късно за местене. Детето й вече е на 6 и все още е стресирано. Започнало само при леко скарване да се напикава, показвало си само къде го бият, не искало да ходи на гърне при положение, че е било научено  и други подобни ужасии. Майката е подавала неколкократно молби към директорката и всичките са й били връщани и не е правено нищо по въпроса.... Така, че стигнах до извода, че каквото и да направя няма да се променят нещата и решихме да преместим малчо, но в понеделник ще проверим дали има шанс някъде да го приемат по това време. В противен случай ще мислим вариант да си остана вкъщи, защото колкото и да ни е трудно не мога да подложа детето си на този ужас...  Sad

Когато в една група има варицела и съотвено някое дете не е било контактно няма право да посещава.Това не е прищявка на персонала а такъв е редът за ДГ законово .а това родителите че искат децата им да изкарат шарка няма нищо общофс правилата и законите Peace

# 29
За варицелата,след като не е имало контакт го местят в друга група.

Общи условия

Активация на акаунт