Лятото се приближава, Дюкан ще ни вталява - 283

• 98 522
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
  • Испания
По колко царевично нишесте е разрешено на ден, че ми се иска да си направя пухкавия кекс на Смайлсчето?

Виждам, че няма специалисти, които да ти отговорят, Алинка.  Wink  Hug

Маисена /царевично нишесте/ - 1 супена лъжица /20 г/ на ден

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg19198285#msg19198285

Напоследък не следя новостите в режима, защото не пиша в темата и не губя време за тази цел. Това е последното, което ми е известно.  Peace

# 466
Смайлсчееееееееееееееее  Hug  Hug  Hug
Значи твоето пухкаво кексче ще ми стигне за два дни, защото е с 2 лъжици.  Имам от Фракталче един глутен ...още не съм го ползвала. Той по колко е разрешен?

# 467
  • Испания
Смайлсчееееееееееееееее  Hug  Hug  Hug
Значи твоето пухкаво кексче ще ми стигне за два дни, защото е с 2 лъжици.  Имам от Фракталче един глутен ...още не съм го ползвала. Той по колко е разрешен?

Алинка,  Hug

В много дюкански рецепти /досега се въздържах да ги превеждам/ на различни езици се използва пшеничният глутен. В личните платени програми за режима д-р Дюкан разрешава неговата консумация без ограничение. НО!!! Трябва да имаме предвид, че има хора с непоносимост към глутена /доказана или проявена при честата му употреба/. Така че трябва да внимаваме с неговата употреба. Най-разумната препоръка, която откривам в дюкански форуми на испански, е да се консумира 1-2 пъти в седмицата, като количеството не е указано. В крайна сметка, в повече от 95% от случаите, се наблюдава генетична предразположеност към развитие на болестта.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22954598#msg22954598

# 468
Еееее, аз няма да злоупотребявам, но като посмъкна още малко килограми, задължително ще пробвам маритозетите ти, че изглеждат доста апетитно.  Hug

# 469
Здравейте момичета .Аз от два дни съм на този режим и се чувствам прекрасно , но имам един въпрос. В четвъртък ще ми се наложи да съм на бизнес вечеря и ще трябва да хапна поне салата с белтък , а все още ще съм в първият етап . Мислите ли че това е недопустимо или мога да направя компромис . Става въпрос за едно от храненията просто . Съжалявам , може би за някои от вас въпросът ми ще е страшно глупав , но прочетох много противоречиви мнения и реших да питам вас . Peace Благодаря ! Grinning

# 470
  • София
Здравейте момичета .Аз от два дни съм на този режим и се чувствам прекрасно , но имам един въпрос. В четвъртък ще ми се наложи да съм на бизнес вечеря и ще трябва да хапна поне салата с белтък , а все още ще съм в първият етап . Мислите ли че това е недопустимо или мога да направя компромис . Става въпрос за едно от храненията просто . Съжалявам , може би за някои от вас въпросът ми ще е страшно глупав , но прочетох много противоречиви мнения и реших да питам вас . Peace Благодаря ! Grinning

зависи колко кг имаш да сваляш. По принцип първата фаза, или само Протеини не се прави повече от 5 дни без лекарска консултация, а на теб четвъртък ще ти е петия ден. 5 дни се прави ако имаш да сваляш повече от 10 кг.

Как сте момичета ? Аз малко да се завърна. Добре съм, малко се улях след като се върнах на работа, и качих едни 2 кг от застояване на едно място. Сега малко ще се стягам пак, повечко протеини и повечко движение , т.е спорт. Според калкулатора Дюкан още ме взима за идеална, ама аз не се чувствам комфортно.

# 471

зависи колко кг имаш да сваляш. По принцип първата фаза, или само Протеини не се прави повече от 5 дни без лекарска консултация, а на теб четвъртък ще ти е петия ден. 5 дни се прави ако имаш да сваляш повече от 10 кг.

Как сте момичета ? Аз малко да се завърна. Добре съм, малко се улях след като се върнах на работа, и качих едни 2 кг от застояване на едно място. Сега малко ще се стягам пак, повечко протеини и повечко движение , т.е спорт. Според калкулатора Дюкан още ме взима за идеална, ама аз не се чувствам комфортно.
Аз мисля около 15-20 кг да смъкна , не зная дали би било възможно но .......... Затова ми се искаше да направя 10 дни ударно (правила съм го преди години ) . Ама май ще пробвам с 5 дни пък да видим какво ще стане , че малко съм се отчаяла .  Crazy

# 472
Аз бях 10 дни в първа фаза и от днес съм във втора. Стоически издържах. И сега съм се възнаградила с пуФкавото кексче на Смайлсче  Mr. Green

# 473
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Здравейте, мокри поздрави от мен! Simple Smile
Да споделя, че за сега съм режимна, само плодове съм включила за сега и салати, дано и занапред да удържа (идеята е да направя 2 галавечери за почивката).

За бизнес вечерята една идея от мен, която е минавала при подобни обстоятелства - поръчваш су салата и 1-2 пържоли или пилешки шишчета, включително и чаша вино/бира ако всички пият и си изяждаш месцето, а салатата само опитваш 1-2 пъти и виното само за наздраве, само топиш устни, но не пиеш. Simple Smile При мен номерът минава само трябват здрави нерви и мотивация.  Grinning

# 474
  • гр.София
  Здравейте дюканки, да отчета резултат 5 дни П -1,9 кг. много съм доволна, а и минаха леко.
  Успех на всичи Simple Smile

# 475
 newsm78 Не мога да се сетя сусамът сред толерираните продукти ли беше, или е разрешен?

# 476
  • гр.София
сред толерираните

# 477
  • Испания
newsm78 Не мога да се сетя сусамът сред толерираните продукти ли беше, или е разрешен?

Нито едното, нито другото, АлинчеNaughty В първа и във втора е забранен.

# 478
  • гр.София
в моята книга пише, че може, но рядко, тя е тая най-новата с многото рецепти със снимки дето са

# 479
  • Испания
Cuidado:  las semillas no están incluidas en los condimentos de uso libre. Por  ejemplo, se menciona el sésamo (ajonlolí), que es una semilla, pero está dentro de los condimentos limitados.  De hecho las páginas oficiales Dukan recomiendan dejar el sésamo para fase Crucero, donde se permite hasta un máximo de una cucharada sopera de semillas de sésamo por persona y día.

https://recetasdukanmariamartinez.com/2013/10/22/condimentos-dieta-dukan/

Внимание: семената не са включени в подправките за свободно използване. Например, споменава се сусама, който е семе, но е в рамките на ограничените подправки. Всъщност на официалните дюкански страници препоръчват сусамът да бъде оставен за трета фаза, където се разрешава до една супена лъжица сусамово семе на ден.

Общи условия

Активация на акаунт