Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 41

• 73 222
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Дали може да се приема спирулина?
Четох различни мнения,за и против  Thinking
Сега ще почне да излиза хубаво магданозче. Взимаш една връзка, накълцваш и хапваш на салата.
Миналото лято свекърва ми беше засяла два вида магданоз, аз купих и засях 2, от които на единия корените се хапват също и съм заредила фризера с магданоз, че и за цялата тази година ще имам.
Ръся обилно на салати, а често зимата съм си правила салата с кейл, магданоз, маслини и сиренце.

Пиша за магданоза, защото със спирулината им приписват идентично съдържание на полезни вещества, даже ползите са с превес за магданозчето.

# 721
rihan, ти си за ревматолог или най-малко отиди при личния лекар. Подуване на стави може да е от реактивен артрит, ревматоиден артрит и т.н. Трябва да ти се направят изследвания. Понякога мощен и широкоспектърен антибиотик също помага. Но трябва да се пуснат: ПКК; СУЕ; CRP; AST и още доста неща.

Подуване на стави не може да е причинено от Хашимотото. Но понякога едно автоимунно заболяване може да протече на фона на друго автоимунно заболяване. Не оставяй нещата така. Хубаво е, че добавките ти помагат, но е възможно да имаш нужда от по-голямо "медикаментозно побутване".

# 722
  • Buffyworld
 newsm78 Момичета, може ли да давам Селен на детето ? Моят е на Нау Фуудс, листовка няма, но на опаковката отвън никъде не пише дали става и за деца .

# 723
rihan, ти си за ревматолог или най-малко отиди при личния лекар. Подуване на стави може да е от реактивен артрит, ревматоиден артрит и т.н. Трябва да ти се направят изследвания. Понякога мощен и широкоспектърен антибиотик също помага. Но трябва да се пуснат: ПКК; СУЕ; CRP; AST и още доста неща.

Подуване на стави не може да е причинено от Хашимотото. Но понякога едно автоимунно заболяване може да протече на фона на друго автоимунно заболяване. Не оставяй нещата така. Хубаво е, че добавките ти помагат, но е възможно да имаш нужда от по-голямо "медикаментозно побутване".

Благодаря, момичета! Знам, ама все се надявам да да се пооправят нещата. Но трябва явно да се взема в ръце.

# 724
  • Sofia
Крил на коя фирма е?

# 725
Момичета, феритинът ми е 16 при норма 4-104,2, желязото е над средата на нормата, а хемоглобинът - 130. Аз ще питам и личната, но дали имам недостиг на желязо според вас?
Косопад си имам от край време, още преди да ми открият Хашимотото.
На мен хемоглобина ми е 130, феритин - 11, желязо - 26,9 (при норма 26), имам всички симптоми на анемия, а резултатите ми са добри  ooooh!. Другата седмица пак съм на хематолог, продължавам да си правя изследвания от които нищо не излиза, и то специално за това, за което първоначално съм отишла при него - за лимфни възли.  #2gunfire

# 726
newsm78 Момичета, може ли да давам Селен на детето ? Моят е на Нау Фуудс, листовка няма, но на опаковката отвън никъде не пише дали става и за деца .

Бъфи, не бих дала, ако няма доказан дефицит. Чела съм, че добавените витамини и микроелементи могат да доведат до преждевременно съзряване. По-специално съм чела за цинка.

Аз пък два дена "стачкувам", нещо много ми беше докривяло от всичките хапчета. Бях само на диета и днес пак започнах терапията. Не, че е правилно, но някак си се чувствам по-свободна така, сякаш нещо зависи от мен  Mr. Green.

# 727
Момичета, феритинът ми е 16 при норма 4-104,2, желязото е над средата на нормата, а хемоглобинът - 130. Аз ще питам и личната, но дали имам недостиг на желязо според вас?
Косопад си имам от край време, още преди да ми открият Хашимотото.
На мен хемоглобина ми е 130, феритин - 11, желязо - 26,9 (при норма 26), имам всички симптоми на анемия, а резултатите ми са добри  ooooh!. Другата седмица пак съм на хематолог, продължавам да си правя изследвания от които нищо не излиза, и то специално за това, за което първоначално съм отишла при него - за лимфни възли.  #2gunfire
интересно ми и какво ще каже хематолог при тези резултати. Защото според книгата на Изабела Уенц хемоглобина и серумното желязо може да са нормални но нисък ли е феритина си има анемия. Просто желязото и хемоглобина ще спаднат накрая когато вече всички запаси са изчерпани. На мен ми е интересно какво ще каже хематолог защото личните лекари при такива резултати казват че са супер а според Уенц не са супер ами си е анемия. Та сподели моля те като минеш прегледа.

# 728
Не бих давала профилактично добавки на дете без консултация с ендокринолог.
Можеш да изследваш хормони и антитела, дъщеря ми е на 5, взеха и кръв от пръста.

# 729
Нисс, на изследването ми са написани референтни ст-ти за феритина от 4-104 мцг/л и се вмествам в тях, но след твоя пост проверих в нета - на едно място пише 18-160, на друго - 30-100 мцг/л. Вчера четох, че различните референтни стойности се дължат на различните начини на провеждане на изследванията, та може би всъщност наистина ми е нормален феритина? Ще видим какво ще каже хематолога. Съжалявам че не е по темата, но май няма отделна тема за кръвни изследвания.

# 730
Класии чак нормален не е феритина в норма е но е по-близо до долна граница т.е не е оптимално но с тези мерни единици  ми е трудно да сравня това което дава Изабела Уенц като стойности които да гоним и това което ни пише на резултатите защото явно има различни мерни единици. Ще трябва да се поразровя ама сега много не ми се занимава. Ако някой друг му се занимава да проучва да пише.

# 731
  • Sofia
Крил на коя фирма е?
Днес си взех на myelements...много неприятно мирише ooooh!

# 732
Момичета, правите ли почистване-прочистване по някакъв метод? Аз правих за първи път тази година ябълка, ленено семе, чия и канела. От няколко дни си правя чай от свежа коприва.
Вчера се изкуших от курабийките, , които правихме с децата и ми стана ужасно гадно на стомаха с  Sick . На сутринта пръстите на ръцете ми бяха многог отекли и почтине можех да ги свивам. Други отоци нямах.

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 12:34 от *vera

# 733
От какво се чистиш, Верче  Laughing

# 734
  • Buffyworld
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Благодаря на всички за прекрасните съвети !!!!!! Весело посрещане на Великден.  !!!!

Общи условия

Активация на акаунт