Чудна пролет се задава, а ЮНЧЕТО все по-силно шава

• 57 058
  • 783
  •   1
Отговори
# 630
Блазя ви...а аз чакам пред кабинета по2-3 часа закъснение, въпреки,че пациентите влизат на 5-8 минути. Няма шанс да се закрепи микроб на презерватива hahaha
колко ти е хемоглобина. Аз при 110 ми даде доктора по 1 таблетка дневно.

# 631
И аз погледнах белите дрешки и мойте са пожълтели от стоенето. Какво да правя , дали ще излезе?

# 632
Анелия, при Хр. Кунчев съм, на естествено раждане се надявам Simple Smile Терминът е 23.6, но няма кой знае какво значение, баткото го преносих с 3 дни и накрая предизвикахме раждане.
Възглавница няма нужда,  защото главите им са по-големи от тялото на тази възраст. Комплект за количка също според мен няма нужда, показаният е доста плътен за лятно бебе - чаршафче и пелена/тънко одеяло са достатъчни.
Благодаря за отговора. Аз съм при Видева. Също се надявам на нормално раждане, но термина ми е в началото на юни Simple Smile

Здравейте, мами, да ви попитам с какъв препарат ще перете бебчовците си? Аз помирисах няколко течни праха за бебета и бяха ужасни на мирис. И според вас удачно ли е да изпера новите неща с бебешки сапун на ръка или? Имам предвид дрешките за родилното, пеленки и тем подобни?

И аз се канех да задам същия въпрос, защото другата седмица предстои великото пране, а не съм се ориентирала все още с препаратите. Преди си спомням, че съм ползвала и Ариел и Персил сензитив, които ги водят за бебета, но не бях очарована. Искам освен да пере хубаво и да ми мирише след гладенето.

Имам и тензух, от който ще си шия пелени, но е много пожълтял и се чудя какво да го правя.. Вече три пъти го пера и си е все така жълт и неугледен ooooh! Чудя се дали да не взема вениш или някакъв друг вид белина, но не знам дали няма да съсипя плата и дали няма да е проблем за бебчето.

Аз да питам новородените по гръб ли трябва да се оставят да спят или да се подпират с нещо настрани?

И това щях да питам, че чета много различни мнения. Поръчах такава подложка и гледам на снимката бебчето е на страни, но все си мислех, че се слагат по гръб.. А в количката как трябва да се поставя едно новородено, имайки предвид, че няма да има възглавница (ако това има значение)

Само чакам да се оправи това време, че искам на слънце да съхнат, а не със сушилня да суша  Crossing Arms

Аз пак с  въпроси:

- каква големина шишета да си взема за начало и колко броя ми трябват като минимум количество?  newsm78

- и за пудрата се чудя каква е процедурата - първо се маже с кремче и после се пудри или как?  newsm78
Иначе пудрата (на Бюбхен  Simple Smile) ми е в списъка с неща за купуване, но ако ми е излишна, да я махна овреме.

Има ли конкретна причина да не искаш да ползваш сушилнята, защото аз точно заради бебо обмислям подобна покупка  newsm78

Относно шишетата - взех такъв комплект, който намерих в олх на изключителна цена (нов разбира се). Обявата е още активна, така че може да си поръчате и вие от там ( с доставка ми излезна 50 лв, а тук по малките ни магазини е по 73-80 лв комплекта). Мисля, че като за начало е абсолютно достатъчен. Simple Smile

# 633
Здравейте, момичета. По въпроса за хемоглобина -  при стойност 113 лекарят ми изписа 2 х  1 табл.  Сорбифер Дурулес, тъй като и предишната бременност го приемах и ми повлия много добре.
Ползваме прах за пране  Персил Сензитив за нас и за сина ни, който е на 2 год. Ще ползваме такъв и за бебето. Доволни сме.

# 634

anelia_888 , бебчетата се слагат да спят настрани задължително. Едната причина е заради, а другата е, че по гръб може да се задавят и задушат. Подложки за спане имам от сина ми, свекърва ми ги уши, но така и не ги ползвах много много, заради топлото време. Малкото бебе не мърда чак толкова, че да се налага да бъде опаковано. Мисля, че подложките са повече за спокойствие на родителите, но наистина в жегите е абсурдно да се опакова така бебето и има опасност от претопляне.
Аз от няколко години ползвам съвсем различни от тези на пазара препарати за пране, така че не знам какво е развитието там, но преди ползвах Персил Сензитив. По отношение на Вениш и всякакви хлорни препарати, както и такива с високо съдържание на фосфати за мен са категорично изключени за използване от възрастни, пък камо ли от бебета. Бебешките препарати трябва да са без хлор, фосфати и без ароматизатори. Дори не се препоръчва използването на омекотители, защото много често предизвикват алергии, дори и да са от бебешка серия. За избелване имаше някакви бабешки магии, трябва да се потърси в нета. Мисля, че лимонът върши идеална работа, не помня. Пак казвам, че аз ползвам разни био препарати, за да не бъркотя домашни рецепти. Освен че сме с алергии вкъщи, смятам, че не е нужно да досъсипваме природата Simple Smile . Така де, препарати на пазара колкото щеш, просто гледайте да са без гадости, доколкото е възможно.
Аз си правих обогатяване с глюкоза, за да се види дали нямам гестационен диабет, но с резултатите ще се занимавам във вторник, когато съм на преглед . Иначе бебока вече реши да се врътне с главата надолу... поне засега.

# 635
Колко броя памучни пелени взехте ?
За шишетата аз мисля , да взема 2 броя , като за начало . Мислех комплект за новородено , но мой познати казаха , че ще са ми излишни 4 бр шишета , особено ако кърмя  .
Вчера се теглих + 9кг съм от началото  Grinning

# 636

Памучните пелени винаги са от полза и могат да се употребяват за каквото се сетиш, така че и да дойдат в повече, няма страшно Simple Smile. За мен няма смисъл презапасяването с шишета, аз взех едно. После, ако се наложи, с ясни инструкции ще пращам да се купуват, ако аз самата не мога.

# 637
Ех писах, писах и си го изтрих  Confused
Та отново добро утро, отварям, гледам и то цял роман сте изписали за 2-3 дни  Shocked

Аз от вчера започнах запис на тонове, много активно това бебе  Grinning
Другата седмица съм на преглед и дата за секцио, та май ще е около 1ви юни. Много ми се ражда вече, едвам се тътря, като топка се търкалям  Laughing Ражда ми се още другата седмица  Laughing

Нинив, на колко ти е другото детенце? Моята госпожица е на 2,1г и се чудя как ли ще е с двете  Rolling Eyes Още повече, че освен мъж ми друг не помага и ще съм повечето сама пфууу отсега се плаша, но ще се оправим. И тя сега се е много разлудяла, щураче диво.

А я да ви питам - все ми се вие свят, краката ми се подкосяват, нямам сила да се изкъпя, Утрогестана много ми сваля кръвното, но вчера беше 115 на 99  Shocked, та как да го оправям, че направо вече не се издържа?

# 638
Момичета Благодаря ви за отговорите относно мойте страхове. Ходя в частна реномирана клиника от много години понеже бебенцето ни е ин витро и много дълго чакано,никога не съм се замисляла дали презерватива е сменен или не....просто този път преди прегледа беше голяма лудница,много закъснение и преди да измери шийката докторката попита акушерката...това смени ли го...явно е казала да жината,щом започна прегледа,нооо аз после се вкарах в егати филма...защо тя пита,ами акушерката дали найстина го е сменила...ужасссс. Дано всичко е наред!

Относно хемоглобина,моя падна доста,но със Сорбифер 2*1 се вдигна доста....от 108 сега е 123.

# 639
не знам как се справяте мамите, около които щъкат в момента малки човечета, но нашата кучка от една седмица развива дива ревност и ме подлудява. Като малко дете е, не ме оставя да седна, постоянно иска внимание и задължително прави всичко онова, което й е забранено. Явно усеща, че скоро няма да е царицата Grinning

# 640
Колко броя памучни пелени взехте ?
За шишетата аз мисля , да взема 2 броя , като за начало . Мислех комплект за новородено , но мой познати казаха , че ще са ми излишни 4 бр шишета , особено ако кърмя  .
Вчера се теглих + 9кг съм от началото  Grinning

Аз си купих от Джъмбо едни комплекти памучни пелени по 4 бр. за около10-12 лв мисля, че бяха. Купих си три такива комплекта и мисля да си направя и от тензух, ако успея да го избеля..

не знам как се справяте мамите, около които щъкат в момента малки човечета, но нашата кучка от една седмица развива дива ревност и ме подлудява. Като малко дете е, не ме оставя да седна, постоянно иска внимание и задължително прави всичко онова, което й е забранено. Явно усеща, че скоро няма да е царицата Grinning

Моите пък нищо не усещат или поне аз не съм забелязала промяна в поведението им.. Снощи ги гоних с прахосмукачката да събера малко косми, преди да са паднали навсякъде  Grinning

# 641
  • Русе

Нинив, на колко ти е другото детенце?
Бъдещата кака е на година и десет месеца. Трябва да направи две 20- Тина дни след раждането на бебето. На мен има кой да ми помага, но нощем каката признава само мен...не знам как ще се спи, тя се буди още, после иска да ми държи ръката докато се унесе...А в стаята няма място и за беб, искахме каката да остава в нейна стая...Другото все ще го напаснем Simple Smile

# 642
Момичета,вие така ли сте?От няколко дни болки в ,,дружката,, Embarassed Ужас преди 15 г.нямах такова нещо

# 643
За справянето с малкия и бебетъои аз не знам - ще са нужни страшни нерви и търоение. Той другата седмица прави 2 години но мен не ме дели с никой!Само да види че съм гупнала друго дете или нещо таков..лелеее ревност , идва и се кара чак. Дано да усети че сестра му си е част от семейството и да няма чак такава ревност към нея че ще ми стане мега весело иначе  Crazy
Аз пеленки имам от него 4 но сега взех още 3 новички.
Аз всеки ден се меря и съм много горда от кантара - първа дружка ми е. От началото до сега ( от стартовото тегло ) съм +1кг  Mr. Green Но ще видим после какво ще стане че предния път всичко пак беше супер ама след раждането си еба мамама с извиненеие.  Whistling
Аз обожавам колко нежно ми мирише Персила - и след гладене особенно дрешките са супер.
За тази седмица ми е останало като задължителна задачка да си намеря фотограф за бременната фотосесия, дано само не съм закасняла много. Имам все пак около 2-3 седмици още Thinking

# 644
Да , затова питах аз , че на доста места гледам пелените ги продават по 3-5 броя в пакет и за да мога да преценя колко да взема  Flutter Но явно няма да са в излишък  Laughing
За памперси взех на Памперс белите с 5 златни звезди  babyuu

Мен пък от няколко дена на моменти като рита бебка и адски болки получавам  Thinking

А да се похваля аз вече си направих фотосесия за бременна , и съм много доволна от снимките   Blush preggo Two Hearts

Последна редакция: чт, 05 май 2016, 15:17 от rosencity

Общи условия

Активация на акаунт