"Очакваме ритниче вече от септемврийското човече" - ТЕМА 4

• 47 383
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, момичета!

Включвам се и аз в темата ако ме приемате Simple Smile
Аз съм с термин 16.09.16 и 75% девойка.

Момичета, вие как си броите седмиците? Аз съм 15с. и 5д. това 15 или 16 седмица е?
Иначе аз също още нищо не съм усетила( със задна плацента съм)....преди 3-4 дни имах някакво странно усещане в корема, но може и червата да са били.  newsm78

Гледам, че за кафе е станало дума. като чета по колко малко кафе пиете и се притесних. Аз от около седмица пия по едно сутрин и след това в офиса и едно 3 в 1, но преди това пиех нес по една голяма чаша + сутрешното вкъщи....май съм попрекалила...

Също искам да попитам момичетата, които пият но шпа, ако има такива де, как го пиете само като ви стегне коремчето или всеки ден или как? Питам, защото гинеколожката ми е изписала рецепта за 3x2, но ми се струва доста. Вднъж ме стегна корема повечко и тогава изпих 2 хапчета. Иначе нямам някакъв проблем де по специален, заради който да трябва да пия хапчета.

# 661
Здравейте бъдещи мами Simple Smile от София съм, на 25год, първа бременност в 15 г.с.  моят термин е на 18.09. Била съм на фм и всичко е наред,пол не казаха... въпросът ми е къде ходите на прегреди и къде сте решили да раждате? Аз ходя в токуда,но се замислям за раждането тук,защото е 2100 лв... та вие къде сте решили?   
Да допълня, чак сега видях,че съм вклъчена в темата, благодаря и много се развълнувах  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 14:55 от fransi

# 662
Не се стряскайте, всичко ще усетите  Grinning После ще се оплаквате, че много ритат  Laughing Наистина сега не са ритници, а леки гъделичкания и побутвания. Усещат се предимно вечер, при легнало положение, защото тогава бебоците са най-активни. Когато ние се движим, те се успиват от движението  Laughing

Аз ползвам предимно Pegnancy +. Имам и What to Expect, BabyCentre, I'm Expecting, но Pregnancy+ сякаш най ми допада. Струваше около 7 лева май в БГ  Grinning

# 663

Гледам, че за кафе е станало дума. като чета по колко малко кафе пиете и се притесних. Аз от около седмица пия по едно сутрин и след това в офиса и едно 3 в 1, но преди това пиех нес по една голяма чаша + сутрешното вкъщи....май съм попрекалила...

Също искам да попитам момичетата, които пият но шпа, ако има такива де, как го пиете само като ви стегне коремчето или всеки ден или как? Питам, защото гинеколожката ми е изписала рецепта за 3x2, но ми се струва доста. Вднъж ме стегна корема повечко и тогава изпих 2 хапчета. Иначе нямам някакъв проблем де по специален, заради който да трябва да пия хапчета.

Аз пък пия по 3 кафета, обаче слагам около половин кафена лъжица нес.

3 х 2 при нужда. Която нужда при мен е всекидневна. Но напоследък вземам магнезий и съм намалила папаверина до 1 - 2 на ден.

# 664
Аз бебчо го усещам вече много често, много е активен, от време на време доста силни шутове раздава като за крехката си възраст. Но аз съм свикнала вече от брат му, който такива шутове ми раздаваше нон-стоп, че ми разказваше играта непрекъснато (хем тогава бях с предна плацента, сега съм със задна, ама ниска).

Момичета, които не сте усетили още движения - не се притеснявайте, напълно е нормално  Peace  После като се почне ритането - няма ден и нощ за тях  Mr. Green

Добре дошли на новите мамчета  Hug

Аз от приложенията използвам Pregnancy +, Ovia Pregnancy и I am pregnant. Отделно си получавам по мейла инфо от Babycentre, имах и приложението, но нещо много ми дойдоха и го махнах  Mr. Green

За кафето - аз пия по половин чашка сутрин и евентуално малко кола през деня, ако ми падне кръвното или ми се догади. Трябва да се внимава за цялото количество кофеин за деня - той не се съдържа само в кафето, а и в колата, шоколада и т.н. Първите месеци зверски ми се гадеше от обикновеното кафе, хем аз си го правя с аромат на ванилия и пак, и затова пиех Нес. Сега вече е по-добре, мога и нормално да пия, но пак - по малко, не мога по много...

# 665
Привет. Е от мен честито на научилите пола. Някой заговори за имена.... ние още преди да разберем пола избрахме имената Дария и Никола. Та - ще имаме Дария Simple Smile на свекърите , а и ММ е с тази буква Simple Smile
Записах се на ФМ на 25 април.тогава ще съм 21 седмица.При доктор Атанасова в МЦ Марков. До тогава най - вероятно няма да ходя на други прегледи и бебока ще ми липсва Simple Smile
Хубави са всички заглавия , които предлагате Simple Smile

# 666
  • Пловдив
Привет. Е от мен честито на научилите пола. Някой заговори за имена.... ние още преди да разберем пола избрахме имената Дария и Никола. Та - ще имаме Дария Simple Smile на свекърите , а и ММ е с тази буква Simple Smile
Записах се на ФМ на 25 април.тогава ще съм 21 седмица.При доктор Атанасова в МЦ Марков. До тогава най - вероятно няма да ходя на други прегледи и бебока ще ми липсва Simple Smile
Хубави са всички заглавия , които предлагате Simple Smile

Супер име- Дария-ние си го намислихме ,ако е момиче,,ако е момче ще е или Константин или  Филип. Но тъй като не знаем пола все още се надяваме само. Blush Blush

# 667
Около мен все момичета Simple Smile поне за 5 бременни с момичета се сещам около мен ; ) дано все пак има и момчета наоколо

# 668
  • София
katrinkoleva, честита ти прекрасна,розовичка новина!
И името ви е прекрасно!

Аз ако се роди момче ще го кръстя Николай.Първото ми дете е Мартин.
Но виж ако е момиче....пълна съм с имена.Не знам как ще изберем с ММ.Харесват ми имената с Б-Боряна,Борислава,Божидара,харесват ми имената на цветя-Невена,Иглика,а пък като се замисля през септември се празнува Св.София,както и Вяра,Надежда и Любов.Тук ми харесват София и Надежда.

fransi, за болниците и раждането,понеже попита.Първото дете родих в МД.Не съм давала никакви пари,отидох,родих и си тръгнах.Сега обаче съм в друга възраст,малко по-страхлива и определено не бих направила същото.Лекарката,която ме наблюдава работи във Вита.Най-вероятно ще се насоча натам,като ще я помоля да ми води раждането.Ако е като първия път няма да води кой знае какво,но божа работа.Време има,ще го мисля.

# 669
Аз съм с 2-ра бременност и усещам бебето от 14-та седмица ,но доста рядко ,не постоянно.Сега съм почти 18-та и от време на време леко ме побутва,няма голяма разлика в силата и честотата от 14-та седмица.Постоянно се притеснявам ако мине ден без да ме ритне ,та и като почнат да ритат пак си се притеснявате.Охх с тия имена......на мен ми казаха момиче в 12-та седмица ,чакам потвърждение.Уж имах много имена за момичета ,но сега не мога да харесам някое на 100 процента.Хареса ми Саня ,но мъжо не го хареса.Ева ми харесва ,но доста деца се казват така вече.Любов ми харесва ,но съм в чужбина и не знам тия как ще го произнасят това име ,а и Люба за галено не ми харесва.Вчера харесах името Малена,много нежно звучи,но знам ли и аз,мъжо каза че никога не го е чувал и му е странно хахаха.Та общо взето сме до никъде с имената

# 670
  • София
Има филм с Моника Белучи Малена  Laughing Името е много хубаво. Аз моите си ги имам измислени от малка: първо момиче- Изабела, второ момиче- Габриела. За сега имам прогноза за момиче, дано си остане така, че за момче нямам нито едно  Laughing

# 671
Дааа гледах филма хехе.Много хубави имена.Аз преди много исках името да е дълго,бях харесала Иванина.Е сега как пък вече не ми харесва ,пък искам по-кратко ,па да не е често срещано .....мани мани Simple Smile

# 672
Аз бях решила, че усещам разни работи вечер като си легна, определено ми къркори и гъделичка... Обаче днес следобед бях легнала и държах ръката си на нивото на... бикини линията и усетих хем отвътре побутване, хем в ръката си движение, за части от секундата, разбира се!... само дето, ако това е бебето, а то не виждам какво друго може да е, значи къркоренията под пъпа ми не се броят, защото това беше много ниско долу и вдясно!... Иначе съм в началото на 18 г.с.

# 673
katrinkoleva, честита ти прекрасна,розовичка новина!
И името ви е прекрасно!

Аз ако се роди момче ще го кръстя Николай.Първото ми дете е Мартин.
Но виж ако е момиче....пълна съм с имена.Не знам как ще изберем с ММ.Харесват ми имената с Б-Боряна,Борислава,Божидара,харесват ми имената на цветя-Невена,Иглика,а пък като се замисля през септември се празнува Св.София,както и Вяра,Надежда и Любов.Тук ми харесват София и Надежда.

fransi, за болниците и раждането,понеже попита.Първото дете родих в МД.Не съм давала никакви пари,отидох,родих и си тръгнах.Сега обаче съм в друга възраст,малко по-страхлива и определено не бих направила същото.Лекарката,която ме наблюдава работи във Вита.Най-вероятно ще се насоча натам,като ще я помоля да ми води раждането.Ако е като първия път няма да води кой знае какво,но божа работа.Време има,ще го мисля.

Благодаря за отговора Simple Smile

# 674

Буболече, какво сте избрали-Боян, Борислав?

Борис. На никой няма да е кръстен, като майка си Simple Smile
Иначе някой беше писал име Малена. Това беше едно от имената ни за момиче. Познавах една баба с такова име. Беше много възрастна и за това си мисля, че си е нашенско име. Едно време не е имало много чужди имена.

За "ритничетата": Ако не ми се беше случило на 1-вата ФМ, после при водещият ми ЖК и след това на другата ФМ да усещам тия гъделичкания и потупквания и в същото време да виждам бебчо как рита с крак, посмъртно нямаше да се сетя, че всъщност усещам бебето. Да не кажа, че бях сигурна, че са газове. Embarassed

Хайде да се посмеете малко! Днес надвечер сме се излегнали с ММ и в един момент той виква: Мишеее! и аз:  Shocked Какво става?
Той: Виждам как бебето мърда!
Аз: Виждаш, таратанци... ooooh!
Той: Лягай пак (аз лягам и започваме да зяпаме, по едно време започна да ми тупти корема на едно място)
Аз: Абе, това ми е пулса!
Той: Ама ти имаш ли пулс сега????  Joy
Някой ден ще ме умори от смях!

Общи условия

Активация на акаунт