"Очакваме ритниче вече от септемврийското човече" - ТЕМА 4

• 47 419
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Вероятно ще избера доц. Димитров в МЦ Фемина за следващата ФМ. И за доц. Виолета Димитрова там съм чувала хубави отзиви, също за Стратиева не там, тези се сещам на първо време.

# 76
Мацки, аз пък да ви питам, мислите ли да правите фетална ехокардиография, която също се прави някъде 19-22 седмица?

# 77
  • София
Мокка ,аз на 10.03 съм на ФМ при доц. Карагъозова във Фемина  и след това ще разкажа как е минало.Доц.Димитрова също много я хвалят.Според мен е по-добре следващата ФМ да е при друг доктор в случай,че на първата нещо не са видели като хората,знам ли..така си мисля.Чух и доста добри отзиви и за Сигридов.
Kika555,съжалявам мила,че малко те разочаровах от Тошева Hug Hug Hug.Може пък за ЖК да я бива повече от колкото за гинекологичните заболявания,а и щом на 10 ще ти пуска изследванията и ще ти прави цитонамазка, значи не те претупва все пак.Не знам как е със следенето на бременности,за това попитах. Иначе, като човек е готина, само когато бърза за нещо или някой от близките и и се обади по телефона все едно си си загубила времето за този преглед.Започва едно бързане,суетене,забравя докъде е стигнала и прегледа свършва без да е започвал.Но аз така или иначе ще ходя на частно при някой друг така,че както казах ще ми трябва най-вече за болнични и изследвания.Бях се ориентирала към Велев от Шейново, но скоро четох и за него ужасни неща и съвсем се обърках вече.Така,че ще ти бъда благодарна ако препоръчаш някой от докторите за които беше споменала.
Момичета такива хубави бебешки неща разглеждах вчера,че съвсем се разтопих.Едвам се удържах да не се изкуша и да си купя нещо.Ох,кога ще минават тези месеци вече,как ще издържим толкова много,нямам търпение! newsm53

# 78
Мокка ,аз на 10.03 съм на ФМ при доц. Карагъозова във Фемина  и след това ще разкажа как е минало.Доц.Димитрова също много я хвалят.Според мен е по-добре следващата ФМ да е при друг доктор в случай,че на първата нещо не са видели като хората,знам ли..така си мисля.Чух и доста добри отзиви и за Сигридов.
Kika555,съжалявам мила,че малко те разочаровах от Тошева Hug Hug Hug.Може пък за ЖК да я бива повече от колкото за гинекологичните заболявания,а и щом на 10 ще ти пуска изследванията и ще ти прави цитонамазка, значи не те претупва все пак.Не знам как е със следенето на бременности,за това попитах. Иначе, като човек е готина, само когато бърза за нещо или някой от близките и и се обади по телефона все едно си си загубила времето за този преглед.Започва едно бързане,суетене,забравя докъде е стигнала и прегледа свършва без да е започвал.Но аз така или иначе ще ходя на частно при някой друг така,че както казах ще ми трябва най-вече за болнични и изследвания.Бях се ориентирала към Велев от Шейново, но скоро четох и за него ужасни неща и съвсем се обърках вече.Така,че ще ти бъда благодарна ако препоръчаш някой от докторите за които беше споменала.
Момичета такива хубави бебешки неща разглеждах вчера,че съвсем се разтопих.Едвам се удържах да не се изкуша и да си купя нещо.Ох,кога ще минават тези месеци вече,как ще издържим толкова много,нямам търпение! newsm53
И аз четох за този Велев ужасяващи неща. А за времетооо и аз нямам търпениееее,много е досадно това чакане  Grinning

# 79
Привет и от мен Мами  Grinning
И аз се присъединявам към групичката Simple Smile Моят термин е на 14.09 според докторката Simple Smile
От Варна съм и това ми е втора бременност  Laughing

# 80
Здравей, la petite Abeille, и добре дошла при нас  Hug

# 81
  • София
la petite Abeille, здравей  Hug, познаваме се задочно от големите ни априлчета Simple Smile, помня френския ник и подписът ти потвърждава Simple Smile
 krasolka02, пиша ти лс.
А за времето, този път ми се струва, че тече много бързо, освен от преглед до преглед де, но толкова неща искам да свърша преди да се роди бебето, сигурно заради това. Днес бяхме малко по магазини, избираме колело за каката, та харесахме столче за кола за бебето и една количка, която може би няма да ме огрее предвид че имаме две от нея  Embarassed

# 82
  • Варна
Ох, и на мен ми минава много бавно тази бременност. Може би защото ми е малко досадно с това гадене и постоянно подутия корем, все едно съм глътнала плондер. Много дискомфортно се чувствам, а като знам, че лятото пак няма да мога да му се насладя. Искам си бебенцето без бременността. А с първото беше точно обратното, чувствах се през цялото време страхотно, за момент не ми дотежа и корема не ми пречеше изобщо. Чувствах се толкова специална.

# 83
 Аз имам страшен проблем с чакането,това е най-омразното нещо за мен. Сега обаче нямам избор и се опитвам да се примиря,и да се приготвя психически за предстоящото раждане. Доста ме е страх как ще се справя с болката ...
Имам въпрос към мамите,които са имали контракции от ранните месеци,какво е усещането?

# 84
Мацки, аз пък да ви питам, мислите ли да правите фетална ехокардиография, която също се прави някъде 19-22 седмица?

Да.

# 85
Аз днес чак взех резултатите от скрининга, ама не виждам някъде да пише за кръвоснабд на плацентата или нещо от сорта , където бяхте казали. Пише само за тризомия 21-1:1035 и тризомия 13/18< 1:10000. И също така отсреща пише :
Имерени стойности на биохимични показатели:
PAPP-A 4,73 mlU/ml
Fb-hCG 69,8 ng/ml
Не знам какво означ въобще това. Чудя се да се обадя ли на лекаря да му ги занеса по-рано, защото съм чак на 24.03 на преглед

# 86
Привет. На мен резултатите ми ги казаха днес по телефона, защото имаше някакъв проблем с интернета.
За Даун ми е 1:4300, което ми казаха, че е нисък риск. Другите съшо били ниски и нямало повод за притеснение. На 29 ще ходя на преглед и тогава ще си ги взема.
Иначе днес мисля да ходя на преглед в моя град, защото от вчера съм със силни болки в корема около пъпа. Но като че ли ме болят черва. Днес ме боли вече само в дясно, но на моменти се стряскам. Дано не е свързано с бебчо и всичко да е наред!!!  bouquet newsm78

# 87
Здравейте и от мен. Аз събота и неделя пътувах и нямах никакво време. Ходихме с ММ и детето до Плевен, където бяхме на състезание. Малкия взе първия си медал от състезание и е много щастлив. Прибрахме се снощи около 23ч и все още се чувствам малко преуморена. При мен няма нищо ново. В сряда съм на преглед и на ФМ при моята лекарка, надявам се всичко да е наред.

# 88
Geri852, резултатите от ПАПП и ХЧГ се задават в програма,която обработва тази информация  заедно с доплера,възрастта ти и.н и тогава излиза рискът за ретардация.Питай там,където са ти правили БХС.

# 89
  • София
Аз вчера пътувах по едни черни пътища с огромни дупки, бяхме три бременни и така ги раздрусахме тези бебета, добре че не се разсърдиха бебоците  Laughing, но пък си беше забавно в бременна компания.
Аз моите резултати от БХС ги пуснах на имейла на доктора и той веднага ми отговори, че всичко е наред.
Ето ги моите, като за по-лесно съм оцветила в червено резултатите, а в синьо референтните граници от-до. Аз правих изследването в 11 седмица и 5 дни и за това при мен резултатите са за 11 г.с., но съм оставила и референтните граници за другите седмици.
Скрит текст:
Име на тест (изследване) /Резултат Единици /Рефер.граници от - до
ДРУГИ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ . Биохимичен скрининг за синдром на Даун 11 -14 г.с
І - Биохимични и УЗ показатели 11+5 г.с.
PAPP-A ( плацентарен белтък ) 11 г.с 2.8 mIU/ml 0.37- 2.86
PAPP-A ( плацентарен белтък ) 12 г.с mIU/ml 0.65 -4.83
PAPP-A ( плацентарен белтък ) 13 г.с mIU/ml 0.86 -7.49
free bHCG( бета хорионгонадотропин ) 11 г.с 52.0 ng/ml 15.30- 117.00
free bHCG( бета хорионгонадотропин ) 12 г.с ng/ml 14.50 -115.00
free bHCG( бета хорионгонадотропин ) 13 г.с ng/ml 13.20 -92.00
free bHCG( бета хорионгонадотропин ) 14 г.с ng/ml 5.77 -64.36
NT( нухална транслуценция ) 1.32 mm 3.00
ІІ - Оценка на риска .
Статистически риск за болестта на Даун е >1:10000
Статистически риск за T13 / T18 + NT >1:10000
ІІІ - Информация за лекаря .