Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е темата на форума?
Какви са основните теми, които се обсъждат във форума?
Какви са препоръките за изследвания по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е темата на форума?
-
Какви са основните теми, които се обсъждат във форума?
Основните теми, обсъждани във форума, включват споделяне на лични преживявания по време на бременност, медицински изследвания като биохимичен скрининг и фетален морфологичен скрининг, симптоми на бременност, избор на бебешки продукти, въпроси относно здравето на бебето и майката и обмяна на съвети и препоръки.
-
Какви са препоръките за изследвания по време на бременност?
-
Какви са препоръките за избора на бебешки продукти?
-
Какви съвети и преживявания споделиха участниците?
като че ли съм се спряла на Лора за момиче, а за момче нямам никаква идея
Така или иначе има време, ако исмаме късмет може и другата седмица да разберем пола
, но нямам идея, трудно ще е наистина
.
), с изключение на 2 - едната ММ се опита да ми сложи в ръката, но доста ме боля. Другата ми е сложи, уж за показ, една сестра в Майчин дом. Всеки ми обяснява различно за поставянето, аз ги слагам така, както доц. Карагьозова и повечето сестри ми казаха - в корема (защото там се усвоявало най-добре), под прав ъгъл, доооста бавно. Споделете вие как си го поставяте. По едно време получих нещо като алергична реакция, почти постоянен сърбеж, ужасни подутини и синини, всичко това около 2 седмици. Разлях на по-широк фронт поставянето и ми поразмина, иначе и аз обмислях вече смяна с клексан.
Въпреки всичко, мнението ми си остава: за мен е по-добре, докато бременността позволява, да се ходи на работа и да си социално активен. Та, във втория месец бях с болничен от невролог (притеснявах се работодателя да разбера за бременността) - 14 дни + 15 дни с ЛКК. След това постъпих в Майчин дом за 3 дни и от там ти дават 30 дни болничен. Лошото е, че нямат ЛКК и единствения им начин за болничен там, или поне в отделението, в което бях аз, е на всеки 30 дни да влизам за по 3 дни в болница. Моята док миказа, че нямала възможност да ми даде онези така заветни 180 дни, защото не била "лекаркси кабинет", а не знам си какво и сега общо взето обмислям вариантите си - или друга болница и после с ЛКК, или МД с тяхната схема. Зависи и док. дали ще е съгласна всеки месец да ми дава направление за хоспитализация в болница...Дълго стана, дано да сте ми разбрали. Всеки със своите си проблеми