Трудно решение - дали да го задържа

• 23 246
  • 277
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
И все пак става въпрос за един живот - дали не си струва риска…
Не, става въпрос за четири живота. Или не броиш себе си и децата си.
Жена му е избягала от него, той не се интересува от детето си, не работи, не израства в живота - абсолютен носещ се по течението тип, който се ръководи единствено от собствените си интереси. Пари мога да заложа, че ако утре му писне, ще си хване багажа и ще те зареже сама с децата. Веднъж вече е постъпил така. Защо си мислиш, че утре ако му се накриви шапката, няма да постъпи пак по същия начин. Имаш доста реален повод за притеснение. Въпросът е колко акъл имаш в главата си.

# 181
И не се надявам някой във форума да ми каже дали мога да разчитам на него или не. Аз самата не знам, а комо ли хора, които не го познават. По-скоро се опитвам да преценя дали си струва да поема риска. Знам че аборта е *по-лесното* решение, а да родя е огромен риск. И все пак става въпрос за един живот - дали не си струва риска…
Моето мнение е, че не си струва риска, това което е в теб още не е и живот.....това е една оплодена яйцеклетка....

# 182
При две поотраснали деца, които вече са ме направили майка, не бих родила трето, с толкова неизвестни. Ако мъжът беше по-стабилен, ситуацията малко по-сигурна и той нямаше деца, а много иска, може би да. С така зададени параметри, рисковете от бъдеща каша са по-големи от отстраняването на един зародиш.

# 183
  • София
 _neverland прецени си:
1. дали може да гледаш /издъраж/ 3 деца + 1 възрастен, без финансова помощ от никой.
2. дали може да гледаш /издъраж/ 3 деца без възрастен, който да помага /това в хипотезата, че твоя човек си вдигне чукалата/, без финансова помощ от никой. Като в този случай, освен финансово ще трябва и някой да се грижи чисто физически за тях, който ако е бавачка и чистачка пак пари ще иска за труда си.
Второто няма да е приятно за теб, но трябва да го прецениш като възможност. Няма кой да ти гарантира каквото и да е, дори и твоя човек.
Отговори си на горните 2 въпроса като за начало.

# 184
Афродита, ти задавала ли си си втория въпрос, преди да родиш децата си? Дали всички го правят? Или само тези с непланираните бременности?  Thinking

В еуфорията на планираната и желана от двама бременност изобщо не ми е минавало на ум да си задавам такъв въпрос. Но веднъж вече съм била самотна майка, така че ако забременея с второ дете(планирано), не веднъж, ами по 200 пъти на ден сигурно ще си го задавам.  Laughing

И по принцип ми е много странно как някой не желае изобщо да търси работа, освен ако няма някакви неограничени нетрудови доходи.

# 185
_neverland прецени си:
1. дали може да гледаш /издъраж/ 3 деца + 1 възрастен, без финансова помощ от никой.
2. дали може да гледаш /издъраж/ 3 деца без възрастен, който да помага /това в хипотезата, че твоя човек си вдигне чукалата/, без финансова помощ от никой. Като в този случай, освен финансово ще трябва и някой да се грижи чисто физически за тях, който ако е бавачка и чистачка пак пари ще иска за труда си.
Второто няма да е приятно за теб, но трябва да го прецениш като възможност. Няма кой да ти гарантира каквото и да е, дори и твоя човек.
Отговори си на горните 2 въпроса като за начало.

Задавала съм си ги и знам отговорите.
1 - да
2 - не

ами да, проблема е във втория въпрос, и в това, че няма кой да ми даде гаранция...

# 186
Скрит текст:
Прочетох всички 11 страници и не срещнах подобна позиция - затова я давам. А именно позицията на двете налични деца в случая Simple Smile
Аз съм такова дете израснало в подобна ситуация...
Майка ми - независима жена (или поне тя така си мисли - цял живот не успя да направи един минимален компромис, за да задържи човек до себе си - в момента е на 50, сама, с една дете на 14, от втори брак и втори развод). Тя смята, че за да си добре трябва да ДОМИНИРАШ до смърт над мъжа, да го смачкаш с внимание и обсебване, и после се чуди как така се случи, че пак е сама...
Както и да е.. Баща ми се разведе с нея, когато бях на 5. Никога не ме е оставял, винаги ми е помагал и съм благодарна на това.
Тя след развода се тръшка няколко години и се вкопчи в работата си. Когато се съвзе имаше няколко мимолетни връзки, но една изпъкна на повърхността. 7 години от живота си даде на един ТЪП ПРОСТ ТРАКТОРИСТ от едно забравено от Бога село, в което тя работеше (Тя е с висше образование и винаги е работила по специалността си - учителка).
Най-накрая нещата станаха сериозни и тя се оказа на 37г. бременна с второ дете. Роди го. До ден днешен я питам "Защо?" и тя все още не знае. Питам я тъй като, на 1,5г брат ми отиде на село при моите баба и дядо, които го отгледаха, но това даде отражение на детето - той израстна егоист и с ужасен характер, глезен до болка (от чувство за вина тя си Купуваше любовта и вниманието му - всяка седмица се пазареше с нея по телефона какво да му се купи и тя никога не можа да каже "не".) Сега се ядосва до бяс, защото не може да му повлияе за нищо - той не иска да учи, мързи го, не иска да помага вкъщи, не иска да си ходи на село, с нея, при баба ми - иска само да седи на компютъра и да си играе без да прави нищо друго и без да му се бърка Някой в Личния Живот!
През първите 1,5 години от живота му беше отгледан от мен (на 13 години - вместо пубертет получих майчинство) и майка ми. Баща му лека полека изчезваше, докато един ден не обяви майка ми за "К...ва" и не й счупи горната челюст - този мил и хрисим човек, който 7 години беше примерен и прекрасен, без да е изкарвал някакви смислени пари за вкъщи, просто съществуваше при нас и изяждаше храната. фигурираше КАТО МЪЖ!!! Той впоследствие се оказа, че около брат ми има около 6 деца - пак така разпръснати по света ... newsm78 без никаква грижа от негова страна.
Баща ми дойде до го изхвърли като мокро коте тогава и това беше. На бракоразводното дело, като стана въпрос за издръжка, той представи доходи за 6 месеца - 2,50лв., само и само да не даде 1 лев за детето си. И до ден днешен издръжката на брат ми се поема от родителите на баща му. Брат ми не познава нито баща си нито родителите му. Никой не изявява желание за контакт.
Аз от друга страна - когато мама беше заета да си ходи на село всеки уикенд, а през седмицата да ходи на работа, на 15 години оставах сама за по три дни седмично - правех каквото си искам, почти живеех с гаджето си и нямах никакъв контрол от родител - единствено се контролирах сама - и добре, че съм разумен човек. Сега осъзнавам в какви неща съм се забърквала и какво е можело да стане... Явно освен "разум на 15 годишна" съм имала и доста късмет  Simple Smile
Надявам се да не ви отегчавам, но най-важното, според мен, е за се помисли за вече наличните деца - струва ли си риска?!?!? Знаем ли какво би направил този прекрасен човек с развиваща се девойка пред очите му?!?! Не ми се е случило, но съм била на косъм доста пъти (поне сега така го виждам от позицията на времето).
Ние с мама винаги сме били само двете, докато в един момент.... света се обърна и не е много приятно...Както вече споменах - тя сега бере плодовете на това си решение...
Стискам палци да вземеш правилното за себе си и за децата си решение! Hug

Благодаря ти за това, че сподели тази твоя история.
Наистина доста поуки мога да си извадя от нея. Дано да са правилните!

Много ти благодаря
 bouquet bouquet bouquet

# 187
Absurt , по-полека с нервите! Това е форум за развлечение.  Sunglasses По темата - нека си го роди , а пък времето ще покаже какво ще стане. Който е оправен , ще се оправи и с 2 и с 3 деца , и с партньор , и без такъв ! Независимо от годините! Успех на авторката!

# 188
  • София
Афродита, ти задавала ли си си втория въпрос, преди да родиш децата си? Дали всички го правят? Или само тези с непланираните бременности?  Thinking

В еуфорията на планираната и желана от двама бременност изобщо не ми е минавало на ум да си задавам такъв въпрос. Но веднъж вече съм била самотна майка, така че ако забременея с второ дете(планирано), не веднъж, ами по 200 пъти на ден сигурно ще си го задавам.  Laughing

И по принцип ми е много странно как някой не желае изобщо да търси работа, освен ако няма някакви неограничени нетрудови доходи.

С поста си споделяш мнението ми, че трябва добре да се обмисли. Въпроса е, че жената казва, че е в чужбина и че няма на кой да разчита финансово, а детето е трето поред. То си иска своите разходи и внимание. Другите 2 и те имат разходи, които няма как да се свият /говоря за ДГ, училище, дрехи и такива, не за глезотии/ . Колкото и да е 1 дете не расте само с цунки и гушкане.
За мен червената лампа, те са няколко: Не желае да работи и да се развива, а да папка на готово. Не си е потърсил детето 3г. и не знае къде е. Тва значи че и за сегашното толкова може да му пука. Само от 4 месеца са с авторката и той вече и тръсва още 1 гърло за хранене, още 1 отговорност и т.н., та това е 1 човешки живот, без да я пита иска или неи без да изкарва 1 стотинка за това бебе.
Писанки от сорта "ти го роди, пък полсе времето ще покаже" са да не казвам Stop После, ако не може да се справи поне финансово какво, следва да направи?

# 189
По темата - нека си го роди , а пък времето ще покаже какво ще стане.
Как така ти роди пък времето ще покаже, това да не е като да си купиш диван и да пробваш с времето дали ще ти е удобен. Много лековато, да не кажа неадекватно.

# 190
  • Варна
На мен пък друго ми дойде наум. Ролята на един мъж в семейството е много повече от правенето на деца и после - тяхното отглеждане, както в случая е заявил, че ще направи този мъж. Авторката приема за даденост, че ще изкара нормална бременност и после след раждането бащата ще поеме детето на 100% и тя ще се върне на нелошата си работа, която изхранва всички тях. А ако се появи някакъв проблем с нея или недай боже детето/децата? Какво тогава? Никой човек не е здрав като камък. Кризисни ситуации се случват и в най-добрите семейства. Ако утре тя легне болна и не може да вади пари за всички гърла в семейството, какво правим тогава? Ще се прежали ли принца да си намери работа за да поеме бремето? Защото аз например очаквам от моя мъж не само да допринася финансово за семейството, но и да ми е опора в трудни моменти. Този не го виждам като опора дори в умерено трудна ситуация, да не говорим пък за критична такава.

Освен това никак не ми се понрави това, което тя беше написала относно начина на възпитание и отношението му към нейните две деца. Представям си как ще възпитава своето, при положение, че той ще го отглежда.

# 191
  • Бургас
ами да, проблема е във втория въпрос, и в това, че няма кой да ми даде гаранция...
Гаранции в този живот няма, но самият факт, че е зарязвал веднъж дете, би трябвало да те накара да избягаш със 100км/ч. от такъв мъж, а не зорлем да се вреш между шамарите.
Той какво казва за бившата си. Защо са се разделили и не ги търси? Защо не се интересува от детето си?
Струва ми се, че си криеш главата в пясъка за действителността.

# 192
  • Sofia
Последно - той ли е зарязал нея и детето или тя него?

# 193
Дали той нея или тя него не е от особено значение - не са се разбрали и толкоз. Обаче това, че не знае нищо за детето си говори много, защото не детето трябва да търси родителя си, а родителя трябва да е отговорен и финансово и морално към детето си. Мъж, който е зарязал дете ...  Confused не е за доверие, да не говорим че изобщо не заслужава отново да става баща. Вероятността да зареже отново е огромна. Твърдя го от собствен опит. Създателя на синът ми го заряза с думите - щом не ме искаш за съпруг няма да бъда и баща. След това заряза и другото, и там явно не са го изкали за съпруг. И на него не му се работеше и си търсеше някоя да го гледа.

# 194
  • София

Негодувам от мнения като на Александрия например - че знаела всичко още преди да прочете първия пост.
Цитат
Аз още преди да прочета първите постове на авторката се усъмних, че е пързалка, сега съм сигурна.

Преди да прочета първите ти постове във форума, не в темата....
Те не са много, но има много противоречия, не е само възрастта на децата...
Но ако все пак темата не е пързалка, мнението ми е да родиш детето, независимо как се развие настоящата ти връзка. Егоистичните интереси на по-големите ти деца (както и мнението на пораснали такива, на които животът им би бил по-комфортен без природен брат/сестра) не може да бъде основание да отнемеш живота на друго дете.

Общи условия

Активация на акаунт