Трудно решение - дали да го задържа

• 23 335
  • 277
  •   1
Отговори
# 90
Що за мъж може да е този, който се нанася в дома на една жена без да има някакъв финансов принос?
И що за човек трябва да е, за да седне да закусва, обядва и вечеря заедно с децата й, без да е купил дори един хляб?

Нали не му плащаш и сметката за телефона?

# 91
I. Hr. , не се заблуждавай....е зависи какво работиш, но аз седя от девет до 6 всеки божи ден на едно и също място, няма да ти се прииска да полегнеш, или да се разходиш, или дори списание да почетеш, като изляза и стигна до центъра вече нищо работи, ни личния лекар, ни банката, ни обущари, ни шивачи....едно елементарно поправяне на дреха нямам възможност със седмици да направя....така че, радвай се докато можеш да си в къщи и не те е завъртяла въртележката...  Hug
Обмислям сериозно вариантът за работа на смени....искам поне половин ден да ми е свободен....
Не мога да си представя вариантът аз да издържам семейството, а ММ да седи с готварската престилка край печката ooooh!

# 92
  • София
Аз си седя в къщи и отглеждам едно пораснало и едно малко дете. Е, що ли нямам всичките тези свободи за които пишете. Имам чувството, че ако работех щях да имам повече свободно време.
Липса на организация, сестро! Hug
Да си домакиня е също професия и колкото по- голямо става малкото дете, толкова повече свободно време за себе си имаш, защото никой не ти изисква да бачкаш 9 часа, да пътуваш 2 и после да почваш да готвиш, чистиш, переш, проверяваш домашни.
Като теглиш чертата- по- добре е тези задължения да ги отметнеш в рамките на 12 часа, а не на 2-3, нали?

# 93
Вече съм го писала някъде , та  ще се повторя - с втората си бременност бях пред подобна дилема - не беше планирано /даже  се случи въпреки предпазните мерки/ Бащата беше неуверено работен, тоест  работеше за около месец и  след това си почиваше поне три, но пък много любвеобилен.  Дадох си седмица размисъл, въпреки, че  бъдещия татко подскачаше от радост и се кълнеше ,че ще зарпочне работа на поне две места, само   да  сме  добре...Ми  от самото начало бях на ясно,  че  ако родя това дете, отговорността за него ще е  изцяло моя.  Не ми беше и нужна седмица - на третия  ден бях решила  , че големият ми син ще си има   тормозилник Laughing И си го има - ей на вече    - вече първолак. Не си спомня баща си, защото го изгоних точно ,когато  хормонално -майчинският инстинкт  се разкрещя - махай го този...е, той пък се  махна и като родител. Сега не мога да си представя какво щеше да бъде без  малкия ми рошльо, а по принцип имам добро въображение.  Така че, съветът ми е -  дай си време, за да  усетиш   сама нещата, после каквото и да решиш ще е правилно! Hug

# 94
Нали правите разлика между "само домакинствам" и "домакинствам + гледам малко бебе по цял ден". Разликата е огромна, човек който не е гледал сам бебе по 12 часа може и да е много ербап, ама после да излезе друго.

# 95
Авторке, от постовете ти не усещам да копнееш за бебе. Готова си да се прежалиш и да го родиш, ако някой друг поеме отглеждането. Струва ли си поемането на този риск и защо? За да "укрепиш" евентуално една връзка,която е още в началото си и която, поне досега, не си приемала за сериозна? Каквото и да решиш, решението трябва да бъде само твое, без да разчиташ на обещания  и подкрепа.

# 96
Скрит текст:
Аз си седя в къщи и отглеждам едно пораснало и едно малко дете. Е, що ли нямам всичките тези свободи за които пишете. Имам чувството, че ако работех щях да имам повече свободно време.
Липса на организация, сестро! Hug
Да си домакиня е също професия и колкото по- голямо става малкото дете, толкова повече свободно време за себе си имаш, защото никой не ти изисква да бачкаш 9 часа, да пътуваш 2 и после да почваш да готвиш, чистиш, переш, проверяваш домашни.
Като теглиш чертата- по- добре е тези задължения да ги отметнеш в рамките на 12 часа, а не на 2-3, нали?

Скрит текст:
I. Hr. , не се заблуждавай....е зависи какво работиш, но аз седя от девет до 6 всеки божи ден на едно и също място, няма да ти се прииска да полегнеш, или да се разходиш, или дори списание да почетеш, като изляза и стигна до центъра вече нищо работи, ни личния лекар, ни банката, ни обущари, ни шивачи....едно елементарно поправяне на дреха нямам възможност със седмици да направя....така че, радвай се докато можеш да си в къщи и не те е завъртяла въртележката...  Hug
Обмислям сериозно вариантът за работа на смени....искам поне половин ден да ми е свободен....
Не мога да си представя вариантът аз да издържам семейството, а ММ да седи с готварската престилка край печката ooooh!
И в офис съм работила от 8 до 8 и съм била с мъж залепен за дивана дето ни работа навън ни работа в къщи хващаше и дете имахме и пак съм имала повече време.
Може би е до организация или липсата на такава, но единственото време в което мога да се занимавам с нещо без някой да ме дърпа е след 10.30. Казват, че бебето ангажира 24/7, аз смятам че колкото повече растат децата толкова повече време изискват.

# 97
  • София
Нали правите разлика между "само домакинствам" и "домакинствам + гледам малко бебе по цял ден". Разликата е огромна, човек който не е гледал сам бебе по 12 часа може и да е много ербап, ама после да излезе друго.
Тежко е, но хубавото е, че бебето пораства, за разлика от мъжа, който не мърда......... Mr. Green

# 98
Именно, авторката казва, че мъжа помага много вкъщи, чисти, готви и тн. Но не бива да се приема за даденост, че ще се справя със всички домакински задължения плюс гледането на бебе, тя само ще работи а той ще поеме всичко останало, както досега. Двете неща са различни.

# 99
Милата  Hug

Като прочетох половината ти пост, бях тръгнала направо да отговарям "задръж го", но после прочетох нататък...
Макар да съм много против аборта, в твоя случай това бих те посъветвала.

# 100
Ей ще го разкостите този мъж, че не работел.
За вас /нас/ е голям недостатък, а за авторката е предимство. Всъщност даже е основната причина да е с него и именно, че стои вкъщи и домакинства е нейната файда от взаимната използванка.
Само дето тука много от дамите забравят, че най-успешните бракове не са задължително тези с голямата любов, изпепеляващата страст и сърцетупа,
а тези, в които хората се нагаждат един към друг в едно комфортно / за тях!!!/ партньорство.
И ако тя е кариерист, то перфектният мъж за нея е именно домошар и домакин. Бинго.
На 40 с две деца да намериш свестен мъж, който да приеме децата ти като свои, да ги обгрижва, да ги обича, да е готов да гледа бебе и домакинство, не е никак толкова лошо, особено за жена с доходи и кариера, която търси подобни качества в мъжа. Та не я ожалвайте толкова авторката. Ситуацията никак не е трагична. Въпрос на избор.

# 101
Задръж бебето. Не го убивай! Трябвало е да мислиш преди, но станалото станало. Ако можеш да разчиташ на мъжа си да се справя с домакинството и децата, нямаш проблем. Остави ги тия потрисащите се от нормални неща тук.моя приятелка има 2 малки деца и 4 месечно бебе. Откакто забременя с първото преди няколко години той ги гледа вкъщи, а тя работи. Ако жената е с по-голям доход, обратното би било глупаво.

# 102
Ако под да разчиташ на мъж, разбираш, че ще е до теб и няма да те изостави - това е човекът. Тоя и да искаш да го изгониш, трудно ще си тръгне, нали за това е направил бебе, да му е сигурно мястото. Ако обаче имаш предвид човек, на който можеш да разчиташ за всичко - не е този. Нечестен му е методът да се намести в семейството ти против твоето желание и да провали плановете ти.

# 103
Да, и да настоява, да се сърди, да го играе засегнат. Защото "помага". И това след 4 месеца. На всяко нормално работно място, изпитателният срок е 6 месеца; ако позволите паралел. Ако е на място, ще я подкрепи, без да я натиска да роди на всяка цена.

# 104
съгласен съм със Сирена и Десинката85.Просто различен модел на семейство,какво толкова,ако са щастливи.Голямо чудо,че не работел.Вкъщи,ако имат храна на масата и всичко е оправено и комфортно и се обичат какъв е проблема.Отново предразсъдъци. Разберете най-после-човек не се оценява по това какво и колко бачка.Това не е първото,дори второто мерило.

Общи условия

Активация на акаунт