За консервативните родители

• 11 079
  • 126
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Пълнолетието носи отговорности. И то не малко. Авторката да се замисли за поведението си и да вземе мерки навреме. Обичта на родителите я има, но доверие се печели трудно и бавно, а засега явно то липсва. И докато не промени начина си на мислене, ситуацията няма да стане по-добра.

# 16
На 18г. си .Пълнолетна си.Защо не направиш каквото си искаш?
Защо се съобразяваш?

# 17
Щото не бачка, няма кинти и шоф. книжка. А при такива условия е малко смешно да тропа с краче за купони. Че и мечтата на живота й да е напиването...

И какви ти консервативни родители, та тя си има гадже и сигурно води полов живот от години. А на 18 е времето да дадеш газ и да измислиш какво ще знаеш и какво ще бачкаш, да не се окажеш на 26 в небрано лозе и да питаш как се намира работа.

# 18
      Детето ми е малко, но не мисля, че бих го пуснала самО на море на 18г.Може би- ако е нещо организирано, напр. спортен лагер, нещо такова. Но да пътува неизвестно как, с шофьори, чиято опитност не познавам, с компания, която също не познавам- съмнително ми е дали ще "дорасна" до такава демокрация.

Аз бях извънредно строго държана и то без никакви причини от моя страна. Причината беше, че майка ми е учителка и в онези "спокойни времена" се беше нагледала лично на страхотии с деца, които иначе по онова време "Не ги дават по ТВ".Но в един момент заминах да уча в друг град и всичко си дойде на мястото.

Нека авторката да поговори спокойно с родителите си, да прецени откъде идват страховете им и тогава да решава. Освен това, нека да се постарае да ги убеди, че е отговорен човек.
Като начало ,например, да се опита да спази уговорката за прибиране вечер, а не да се оплаква от санкции.Така, стъпка по стъпка ще получи по-голяма свобода.

# 19
и много се заблуждаваш, ако мислиш че да имаш либерални родители е по-добре.
Не си мисли, че ако те оставят сама да взимаш решения, те ще са най-добрите (говоря от опит)

# 20
  • Тра-ла-ла
Ако не пълнолетието...то коя е възрастта, около която се приема за редно родителите да намялт/спрат да контролират живота на детето си и да му налагат куп забрани?! Или е задължително "спасяването" от родителското тяло да е свързано с намиране на работа и изнасяне. Само това ли е начина?! Да не си кривим душата - има много фрийк контрол родители.

# 21
Или е задължително "спасяването" от родителското тяло да е свързано с намиране на работа и изнасяне. Само това ли е начина?!

При някои родители - да. Пък и какво по-голямо доказателство, че си пораснал, от това да си изкарваш парите сам и мама да не ти пере гащите. Grinning

И аз съм на мнение, че е вероятно авторката сама да си е допринесла за недоверието с неспазване на уговорки и обещания. Малко е късно тепърва да се гради доверие. Тъй че спасението е студентство в друг град. Ако е от София - лоша работа. Mr. Green

# 22
Ако не пълнолетието...то коя е възрастта, около която се приема за редно родителите да намялт/спрат да контролират живота на детето си и да му налагат куп забрани?! Или е задължително "спасяването" от родителското тяло да е свързано с намиране на работа и изнасяне. Само това ли е начина?! Да не си кривим душата - има много фрийк контрол родители.

За някои момета-шматки и докъм 25 може да се налага напомняне кое е правилно, за да не омажат всичко.

# 23
Така, според мен това, което ти прави майка ти е от любов и загриженост. В това трябва да си убедена. Ти говориш с тях и правиш опит да ги убедиш да ти дадат повече свобода, ама тяхното притеснение, че си малака все още не е малко. Това е като да караш шоф. Курсове, да вземеш книжка след изпита и да кажеш „Аре аз съм шофьор!“ Да, ама не си! Това, че имаш книжка значи, че имаш законовото право да караш по улиците, ама не те прави съвестен и внимателен шофьор. Надявам се да ми разбираш сравнението. Сега, ние всички те разбираме, че се чувстваш излъгана от факта, че са ти казали „стани на 18 и си свободна“. И това те разочарова. Съчувствам ти, и искам да ти кажа, че не си единствената! И има вариант един ден ти като станеш майка да използваш същия трик на децата си, за да спрат да ти мрънкат като са по-малки.

Според мен, най-важното в момента е да се фокусираш върху какво бъдеще искаш да имаш. След това да решиш как да се справиш със страха и притеснението на родителите си. Аз и моите приятелки като бяхме малки също имахме тези проблеми и съм свидетелка на решаването на този пробле по-няколко начина. Едни бяха тихи и спокойни и с мир си взеха свободата, други бяха по-буйни и с битка си взеха свободата. Но при всички положения хватката на майката от тук нататък ще отслабва, освен ако не и дадеш причина тя да се засили.

# 24
  • Тра-ла-ла
Да де, ама някои родители нямат спирачки и мине се не мине време някоя потребителка приревава в темите как свекървата контролира маминия или майка й се меси в живота и т.н. При такива родители, ако ще да си най-доброто, умно, възпитано и добре оцеляващо дете...е все тая.

Прекаленото пазене и треперене на детето може да го направо абсолютно неадекватно към заобикалящия го свят. И да му насади комплекси.

# 25
Съгласна съм, Джулая, че има такива родители, но ми се струва, че техните деца биват пречупени много рано и даже не им хрумва да се бунтуват. За тях си е нормално мама да им дирижира живота.

Тук виждаме само едната страна на конфликта. Каква е гледната точка на родителите е мистерия. Може да не я пускат на море, защото виждат, че е безотговорна и незряла. Може да няма пари или да се очакват големи разходи. Може да не одобряват елемент от плана - например компанията, начин на придвижване (примерно на стоп или с млад и безотговорен шофьор). Може авторката да не знае как да си поиска и да е "комуникация" като в рекламата на Икеа. (видео) Laughing

# 26
Съгласна съм, Джулая, че има такива родители, но ми се струва, че техните деца биват пречупени много рано и даже не им хрумва да се бунтуват. За тях си е нормално мама да им дирижира живота.

Тук виждаме само едната страна на конфликта. Каква е гледната точка на родителите е мистерия. Може да не я пускат на море, защото виждат, че е безотговорна и незряла. Може да няма пари или да се очакват големи разходи. Може да не одобряват елемент от плана - например компанията, начин на придвижване (примерно на стоп или с млад и безотговорен шофьор). Може авторката да не знае как да си поиска и да е "комуникация" като в рекламата на Икеа. (видео) Laughing

Хахахахахаха това верно мнооого ме спука от смях!!!
 Joy Joy Joy Joy Joy

# 27
  • София
Пълнолетието е времето, ако можеш да си поемеш отговорността за всичко.
Но, да учиш редовно, да си на пълна издръжка на родителите и да искаш да не ти налагат никакви ограничения, защото ти не си кадърен да си наложиш, не го приемам.
Няма нормален родител, на когото да му е кеф да бъде надзирател, само за да покаже че той кара влака.
Ето в случая- авторката има мислене и интереси на 13 годишна, какво да направят родителите ѝ?

# 28
  • Тра-ла-ла
Няма нормален родител, на когото да му е кеф да бъде надзирател, само за да покаже че той кара влака.
Именно Wink

# 29
  • София
Авторке, на 18 години трябва да учиш, а ти си неграмотна. При такива резултати и аз не бих ти позволила по-голяма свобода, защото рискуваш да отпаднеш от училище изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт