За консервативните родители

• 11 053
  • 126
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Авторке, какви са твоите отговорности и задължения? Какво правиш, за да покажеш, че си голяма? Освен да тропаш с крак, че искаш?

Да попитам отново?

# 46
Баща ми го виждам 1 път в годината и трудно мога да кажа за неговия характер. Общо взето и той е на същата максима - щом не знам, значи не съществува и така. Майка ви не му казва нищо и това е универсалната заплаха. Ще кажа на баща ти. И той си ме приема за дете и ми бърка дори годините
Почни и ти да я заплашваш, че ще кажеш някои работи на баща си. Ако няма нищо за казване, винаги можеш да измислиш някое провинение.  Mr. Green Mr. Green

# 47
не ти дават да работиш? хм изтрай още малко и се запиши да учиш далеч. Поне 150 км от града ти. Там си намери работа почасова,учи,за да вземаш стипендия.лека полека ще си все по-независима от тях. Разбира се вероятно за семестри и общежитие-квартира пак до тях ще опреш,но поне през останалото време ще се издържаш сама и ще се чувате само по телефона.
Аз откакто уча се прибирам само по Коледа , Великден и в началото и края на годната. Моите не са ме ограничавали за нищо..работих лятото на 17. НО докато живеех у дома постоянно имаше мърморене и напрежение в 90% от случаите,че е мръсно в къщи (майка ми е педант на тема чистота-ама някой друг да чисти по нейните 5 звездни изисквания)... как да е.От както не живея там и много рядко имам нужда от тях (главно при пренасяне на багажи и подобни) даже като се прибера за няколко дни и си оставя куфара изпльокат в стаята и багажа върте и ровя и би я влудило преди полека лека го преглътна.

# 48
Има какво да кажа, но не е там работата. Надали ще ми помогне с нещо.

# 49
Авторке, какви са твоите отговорности и задължения? Какво правиш, за да покажеш, че си голяма? Освен да тропаш с крак, че искаш?

Да попитам отново?
Отговорих по-рано, но сиг не се е публикувало. Задължението ми е да уча и да имам само 6, нищо друго. И след като си го изпълня облагите са 0.

# 50

Да попитам отново?
Отговорих по-рано, но сиг не се е публикувало. Задължението ми е да уча и да имам само 6, нищо друго. И след като си го изпълня облагите са 0.
А ти какви облаги искаш? Излизане и морета с много пари? Всеки това иска, ама няма. Налага се доста повече от учене, за да имаш парите и свободата, която ти искаш.

# 51
  • волно калдъръмче
И като започне да работи, ще потекат едни реки от изобилие...

# 52
  • София
Не смятам, че трябва да се получават пари/облаги за шестици. А и не вярвам да имаш такива. Може пък и да имаш, ако си в махленско училище и критериите за оценяване са сведени доста ниско.

С какво показваш на майка си, че си разумен и отговорен човек? С писанията си тук не правиш впечатление на такъв.

# 53
Поне едно излизане за след 10 или една вечер спокойствие без да ми стеня за нещо. На мен пари не ми трябват толкова. Просто преди години ми казаха, че като стана на 18 ще може да отида, а сега като им казах, че искам да работя, за да отида и да не съм тежест- отговора е не. Като работя може да не взимам повече от 400 лв, но ако работя два месеца и си ги събирам все за море ще стигнат.

# 54
То ученето и 6-цити са си за теб и за твоето бъдеще. Laughing

Неблагодарна работа, щели да я "мъкнат" в Испания за месец, а после на море... Mr. Green

# 55

Неблагодарна работа, щели да я "мъкнат" в Испания за месец, а после на море... Mr. Green
Нали. И аз искам така да ме мъкнат.  Laughing Laughing

# 56
Ми не искам да ходя там. Искам да си седя тук, да работя, да си ходя на уроци и август да отида на море за седмица и това е. Искам да съм си с приятелите. А там някъде, където никого не познавам и да ходя с майка ми на плаж или да седя в квартирата.

# 57
  • волно калдъръмче
Като ти каже, че от утре ще се прибираш в 9, ще ти дойде сЪрце на място.

Ми не искам да ходя там. Искам да си седя тук, да работя, да си ходя на уроци и август да отида на море за седмица и това е. Искам да съм си с приятелите. А там някъде, където никого не познавам и да ходя с майка ми на плаж или да седя в квартирата.
Съмнявам се, че от уроците има ще особен смисъл. В акъла ти е само скитане. Нека те приемат първо в желаната специалност, тогава може да кажеш, че имаш нужда от почивка от многото учене.

# 58
Проблемът изобщо не е, че са консервативни или че те смятат за малка. проблемът е изобщо в манталитета в семейството ти.

# 59
  • Fort Worth, TX
Светът навън понякога е опасен и жесток. Алкохол, цигари и наркотици се продават денонощно и съблазняват младите хора за погибел. Развратът е навсякъде в нашето общество. Ако човек има мъдрост и сила да отстоява своите ценности, и да се пази от грешките, които могат да ни навредят, това е добро. Родителите искат да предпазят децата си от злото, което може да им се случи, затова ограничават тяхната свобода да взимат погрешни решения и да не тръгнат по лош път.
Ама може би ако обяснят защо го правят, ще е по- добре. Трябва ли аз да гадая. Защото отговора на повечето въпроси е така съм решила
Аз ще ти отговоря вместо майка ти.Имам 2 деца на твоята възраст.Ние искаме най-доброто за вас.Най-важното е образованието и да сте живи и здрави.Тя се притеснява за теб и не иска да ти се случи нищо лошо.Иска да имаш добро образование , което ще е много важно за бъдещето ти.Не й се сърди.След време ще осъзнаеш колко е била права.Повярвай ми всичко е за ваше добро.Бъди здрава, образовай се и  не се сърди на майка ти.

Общи условия

Активация на акаунт