За консервативните родители

• 11 061
  • 126
  •   1
Отговори
# 60
Като ти каже, че от утре ще се прибираш в 9, ще ти дойде сЪрце на място.

Ми не искам да ходя там. Искам да си седя тук, да работя, да си ходя на уроци и август да отида на море за седмица и това е. Искам да съм си с приятелите. А там някъде, където никого не познавам и да ходя с майка ми на плаж или да седя в квартирата.
Съмнявам се, че от уроците има ще особен смисъл. В акъла ти е само скитане. Нека те приемат първо в желаната специалност, тогава може да кажеш, че имаш нужда от почивка от многото учене.
Всъщност ми е много интересно и приятно да ходя. Обичам този предмет и с удоволствие ходя, като се има предвид, че на него ще държа изпит за университета.

# 61
  • Тра-ла-ла
Вашите деца на каишка ли ги държите до 18г. минимум? newsm78

# 62
  • Fort Worth, TX
Не.Обаче започнаха да излизат активно след 18г.Скоро ще навършат 19.Виждам какво се случва с тези дето не са на каишка.Виждам и свободията до какво води-нищо добро.

# 63
  • София
Поне едно излизане за след 10 или една вечер спокойствие без да ми стеня за нещо. На мен пари не ми трябват толкова. Просто преди години ми казаха, че като стана на 18 ще може да отида, а сега като им казах, че искам да работя, за да отида и да не съм тежест- отговора е не. Като работя може да не взимам повече от 400 лв, но ако работя два месеца и си ги събирам все за море ще стигнат.
Може и да си права- всъщност, искаш нормални неща.
въпросът е защо в отношенията с майка ти няма доверие и близост?
Тя те гледа сама, което обяснява държането изкъсо- нагърбила се е с отговорността да бъде и баща, и не е лесно.
Тя познава ли гаджето ти, и на него ли няма вяра, та да не те пусне поне веднъж в седмицата до полунощ, например?
От първия ти пост останах с впечатление, че само пуберски интереси те тресат, но се оказва, че не е така.
Някъде през годините сте скъсали връзката с майка ти, затова се опитай да я възстановиш.
Говорете, обяснявай как се чувстваш, търси златната среда.

# 64
И майката действа много неправилно. Да не се изразявам по-грубо.

# 65
  • София
Ми не искам да ходя там. Искам да си седя тук, да работя, да си ходя на уроци и август да отида на море за седмица и това е. Искам да съм си с приятелите. А там някъде, където никого не познавам и да ходя с майка ми на плаж или да седя в квартирата.
Значи знаеш какво искаш, казваш че имаш 18, остава само да го осъществиш. Вероятно няма да е преди бала ти, но после са ти казали как - записваш се да учиш, намираш си квартира и работа и си харчиш твоите пари както ти е кеф. Да видим тогава как на пълнолетен и самостоятелен човек му се забранява. Грозно е поведението на майка ти, да те държи на каишка използвайки пари, за образование, храна дерихи и т.н. и да те ограничава от възможността сама да си изкарваш някой лев, макар и на първо време да са ти само за парцалки и самочувствие. Майка ти има фикс идея да имаш само 6 в училище, после ще е още 5г.-6г. така и с университета и накрая ще си порастнала и неподготвена за живота, дет се вика "расла в саксия". Това ли искаш за себе си? Не мисля, че трябва да те оставят съвсем да си правиш каквото искаш, но би било добре да имаш една лична свобода, да си починеш и да се заредиш с енергия за предстоящите ти събития.

По повод на коментарите, че само скитане и било в главата - това е по вина на майка и! Не може да гледа как връстниците и са поне малко самостоятелни, а тя държана на въже да не мърда от тях /лятаната ваканция да излезела 2 пъти, да е до 10 вечерта, да не ходи в приятелки Stop/ да гледа как се забавляват другите, а тя кукува сама в тях и да не иска да излезе. В момента повече и се скита защото не може да го прави и и е забранено. Ако и разрешаваха едва ли щеше да копнее за 1 море толкова или за 1 дискотека. Да попита майка си на колко години е създала семейство и на колко е родила първото си дете /нея самата или по-малък брат/сестра ако има/. Дали няма да е около сегашната възраст на авторката.

# 66
Фикс идеята на майката е друга. Фис идеята и да го играят примерни двете с щерката пред бащата.  Wink

# 67
  • София
Да, моята беше същата- гонка по устав и все повтаряше, че се връща оттам, накъдето аз съм се запътила.
Докато не изплю камъчето, че като е побесняла да се жени за баща ми, късно са я усетили, че да я озаптят.

# 68
  • София
Тя пак може да е примерна - да учи с добър успех, да си има гадже и да поизлизва от време на време, не са несъвместими. Майката така е поела контрола сама, че чак  Stop.

# 69
Да, моята беше същата- гонка по устав и все повтаряше, че се връща оттам, накъдето аз съм се запътила.
Докато не изплю камъчето, че като е побесняла да се жени за баща ми, късно са я усетили, че да я озаптят.
Да, да близо си.  Wink
Скрит текст:
Двенките пазят поведение, за да не секнат преводите от испанско. Авторката сама си каза, че има какво да каже на баща си за майка си.

# 70
  • Тра-ла-ла
Виждам какво се случва с тези дето не са на каишка.Виждам и свободията до какво води-нищо добро.
Значи или децата не са на каишка и стават тотални пропадлъци, или са на каишка и стават добре възпитани генийчета. newsm78 Нещо по средата?! Grinning

# 71
Значи авторката би искала това лято да е сама един месец без никакъв контрол.Да има достатъчно пари за да преживее месеца.
Да отиде на море с гаджето една седмица.
Да излиза до когато иска и колкото иска.Да спи където иска през ноща.
Ами много неща могат да се объркат.
Явно обича парите.
Майката не зная какви методи за котрол е прилагала преди това,но единствения работещ е останал да я подкупва с пари.
Колко пари харчиш на ден?Какво си купуваш?

# 72
Това, че си на 18, както споменаха вече и другите, не те прави отговорен възрастен и не означава, че трябва изведнъж да ти скъсат синджира. Аз имам доста либерални, но и строги родители. Своята независимост си я извоювах на 16, като им показах, че могат да ми имат доверие, познаваха приятелите ми, знаеха, че не съм тръгнала да се шляя по улиците, да се напивам и да се друсам (примерно). На 17 заминах сама на морето да работя (майка ми познаваше шефовете ми, т.к. предната година бях с нея там, знаеше с кого и къде излизам), като цяло си гледах и ученето и нашите нямаха повод за притеснения.

Опитай се да им докажеш, че можеш да поемаш отговорност. Все пак надали има родител, на който му е кеф да се прави на падарин. Седни и поговори с тях, на какво се дължи поведението им, а не да се тръшкаш и да мрънкаш.

# 73
Значи авторката би искала това лято да е сама един месец без никакъв контрол.Да има достатъчно пари за да преживее месеца.
Явно обича парите.
Майката не зная какви методи за котрол е прилагала преди това,но единствения работещ е останал да я подкупва с пари.
на ден не знам, за седмицата получавам 15 лв и ми стигат

# 74
  • София
Скрит текст:
Явно обича парите.
на ден не знам, за седмицата получавам 15 лв и ми стигат

В кой град си, ако не е тайна? Ама то като се замисля, след като не излизаш никъде, от 15лв. може и да ти остават даже.

Общи условия

Активация на акаунт