Та по темата на 18 години съм, но все още уча (11 клас) и докато преди 2 години ми обещаваха как като стана на 18 ще ходя сама на море, ще излизам повече и бля бля, в момента не искат и да чуят за нещо подобно. Хайде обяснете ми как става тази работа

Сигурно им е спокойно като не знаят какво се случва с детето им през повечето време.
Интересно ми е какво мислите и откъде идва точно това различие, защото например леля ми дори и малко пооголява от майка ми, израснали заедно има друго виждане за нещата. Да всеки си има мнение, но между две сестри толкова коренно разминаване във вижданията за децата като цяло. Дори когато нейната приятелка, който е на 15 години помака и като и каже, че едно време и те са правели щуротии, на майка ми не и се харесва, даже напротив. И ми е чудно защо защо всички консерви като майка ми си мислят, че с налагане на тяхното ще им се получи. Или любимото ми наказание, няма да ходиш с пари на училище, ако не се прибереш в 10ч. или постоянно се виждах с гаджето ти и още куп нелепи неща. Мисля, че щеше да и се хареса, ако се прибирах кокал пияна или на сутринта. Не знам. Иска ми се да чуя вашето мнение. Че за да има конфронтация между хората и двете страни участват и имат вина по някакъв начин. Може и аз да не разбирам. Но пък когато дори нямат желание да поговорим какво повече да направя.
Дали и критическата е виновна