Малта - 2

• 125 341
  • 828
  •   1
Отговори
# 165
 Малта не е раят, но ако нямаме очи за хубавото и доброто вредим единствено и само на себе си. Повтарям се сигурно, далеч съм припадането от щастие, но ако нямаме право да бъдем категорични в положителната си оценка, нека не бъдем такива и в лошата такава. Аз не искам да задавам въпроси защо някой е тук като не му харесва, наясно съм че винаги има обстоятелства, които не зависят само от нас. Смятам, че всеки, който е напуснал България има право да бъде относително щастлив и спокоен на новото място. Както и смятам, че най-малкото дължим уважение към държавата и хората дали ни тази възможност. И за да не бъда голословна ще споделя още малко лична информация. Всички имаме деца и искаме по-добри възможности за тях. Моята дъщеря искаше да учи туризъм. Избрахме Малта заради безплатното обучение и защото имахме приятели, които да ни помогнат тук. Като казвам безплатно имам предвид института по туризъм - за университета, подготвителната година и таксите момичетата са дали вече информация. С диплома от ПМГ и някакво измислено за мен интервю, тя бе приета в желаната от нея специалност. Първото, което много ми хареса бе задължителният летен стаж. Естествено в сферата на туризма. Последната година той е в друга държава. Тя кандидатства и бе одобрена за работа в 5 звезден хотел на Сейшелските острови. За нея бе страхотна възможност и тя наистина бе много доволна. Там и предложиха двугодишен договор на много добра позиция, но тя избра да се върне в Малта за да сме заедно - много е силна връзката между нас. Дипломира се и в деня, в който ѝ дадоха дипломата от ITS, я одобриха за работа, за която бе кандидатствала малко преди това. Нито за ден не се е чувствала в наша тежест - въпреки че винаги съм ѝ казвала, че докато учи няма за какво да се тревожи. От първият ден тук е самостоятелна, дори се опитва да помага в къщи финансово, което пък води до някои разногласия, но това е друга тема. Намери си сравнително бързо приятели, чувства се добре, а за мен това е от изключителна важност. Твърде възможно е в друга държава възможностите да са по-добри. Но факт е, че Малта ни даде дори повече от колкото очаквахме. Може би защото никой от нас не пристигна с голямата кошница - напротив бях изпълнена със съмнения и песимизъм. Аз не искам да всявам разногласия в темата, затова ще продължа само да ви чета. От сърце желая на всички само хубави емоции и по-възможност по-малко стрес и нерви.

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 13:24 от Tatti

# 166
  • Малта
Medimed, ти черногледи песимистки ли ни изкара?  Mr. Green Еми аз повече няма да отговарям на въпросите ти, пък за Врабец не знам. Толкоз беше.

Еее, хайде сега, не съм казала такова нещо. Просто всеки има нужда от подкрепа, когато предприема голяма промяна.

# 167
  • Малта
Вярвам, че всички сме добри и разумни хора драги мои Чек, Врабец, Магнито, Стефи и всички останали тук. В името на силният дух, споделям с вас едно любимо произведение, което винаги ме зарежда с положителна енергия и ме кара да продължавам напред!  Peace

Ако можеш да видиш граденото цял живот срито
и без дума да кажеш, да почнеш отново градеж,
или в миг да изгубиш богатството, в игра придобито,
                   и бедата със смях да презреш;
ако бъдеш любовник, но без да си хлътнал нещастно,
ако можеш, когато си силен, да бъдеш и мил,
и когато те мразят-без капка омраза честта си
         да си все пак достойно спасил;
ако можеш да чуеш ти своите думи, нелепо
променени в устата на този и онзи кретен,
и да слушаш безбройни лъжи, ала в никаква степен
         да не бъдеш с лъжа опетнен;
ако можеш да бъдеш почтен и когато си властен,
а когато без власт си-да бъдеш все тъй ненадвит,
да обичаш ти всички приятели свои по братски,
         без да имаш сред тях фаворит;
ако ти съзерцаваш, изследваш и знаеш не малко,
без да станеш след време рушител и дребен злобар;
ако бъдеш мечтател, но без да превърнеш най-жалко
         ти мечтите си в свой господар;
ако знаеш да бъдеш ти строг, но никога гневен,
ако можеш да бъдеш в бой храбър, но не дилетант,
ако можеш да бъдеш разумен и чист по душевност,
         ала не моралист и педант;
ако ти си дочакал триумфа, след много провали,
и дочуваш все още на своята смелост гласа,
ако ти си могъл да запазиш главата си цяла
         (а пък тези край тебе не са) –
о, тогава царе, богове и Съдба ще те следват,
ще обърнат покорно към тебе лице изведнъж,
но ще бъде най-хубава именно тази победа:
         ще си станал ти, сине мой, МЪЖ.

Ръдиърд Киплинг

Последна редакция: ср, 13 апр 2016, 07:42 от medimed

# 168

Днес нещо откачи временцето, а? Ходих насам-натам и ми се изпържи мозъкът, разсъбляках се до без ръкави, махнах чорапогащника, и пак жега.

Врабец, някакво организирано българско събитие за Великден ще има ли? За деца по-специално. Аз няма да съм тук, но ММ и дъщеря ми да се включат, ако има.

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 13:26 от Анонимен

# 169
Чек, ще питам в неделя в училището какво точно и как, дали и т.н. Sunglasses И ще ти кажа, ако се готви нещо от там. Че ние бяхме под домашен арест със седмици заради най-тежкия вирус, който ни е морил от години насам и сега буквално изпълзявам отново не светло сред нормалните хора.

Жегата идва и очаквам този уикенд масово да се открие сезона на Прити Бей. Аз го усещам по това, че няма къде да паркирам  Laughing

# 170
Мерси, Врабец.  Hug

Напоследък и около нас няма изобщо места за паркиране, а не беше така и това беше една от причините да наемем тук.  Twisted Evil На работа вече паркираме в платен паркинг, но шефът издейства по-евтини тарифи. Иначе намиране на свободно място е абсурд.

# 171
Чистичко  Sunglasses

Аз имам малко глупав въпрос, но докато сме на тема коли, някой виждал ли е да се продават някъде сенници за коли и калъфи за волан? Супер случайно намерихме един сенник за предното стъкло миналата година и се разпадна. В Лирата няма. Лятото не можем да влезем в колата като я напече. Бих се разходила и до Мелиха да купя, ако трябва  Simple Smile

# 172
Чистичко  Sunglasses

Аз имам малко глупав въпрос, но докато сме на тема коли, някой виждал ли е да се продават някъде сенници за коли и калъфи за волан? Супер случайно намерихме един сенник за предното стъкло миналата година и се разпадна. В Лирата няма. Лятото не можем да влезем в колата като я напече. Бих се разходила и до Мелиха да купя, ако трябва  Simple Smile

В някои бензиностанции, също и по големите супермаркети. В Пави със сигурност има. В най-близката ни бензиностанция също има, и то много такива неща. Чистачки си купих от там наскоро. До Макдоналдс, който е най-близо до Нашар от към Сан Джуан. Не може да няма и по-близо до вас.
Не ти е глупав въпросът, и аз се изпекох тези дни, даже мисля да се заинтересувам за затъмняване на стъкла.

# 173
Благодаря, Чек! За Пави не се бях сетила, а ми е на път.

# 174
  • София
Здравейте момичета, на 26.04 пътувам за Малта за кратка екскурзия. Някъде по-назад в темата четох, че се питате за боя за великденски яйца. За мен няма да е никакъв проблем да донеса няколко опаковки, стига да имате нужда от нея. Надавам се да сте си намерили, но ако все пак имате нужда с удоволствие ще помогна.

# 175
В българските магазини има.  Peace

# 176
Sweety_m, благодаря за милото предложение  Hug Засега ще потърся нещо тук, но ако го закъсам, ще имам предвид. На вас ви се очертава лятно пътуване до Малта - от два-три дни времето е доста топло.

# 177
А, ще падат температурите. Няма да е 29 градуса.

# 178
  • София
Каквото, такова  Sunglasses важното е, че ще си направим една страхотна екскурзия, надявам се. Гледам по-дългосрочната прогноза и казват, че на 29-ти и 30-ти ще има много силен вятър. Дано да се размине  Grinning

# 179
Островът е толкова малък, че много често вятърът от прогнозите го подминава. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт