РИМ - Вечният град - XIII тема

• 82 216
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Капитолини може ли да се посети безплатно в първата неделя на месеца?
Скрит текст:
Може ли някой, който има възможност и време, да постави примерно на първа страница списък на държавните музеи в Рим. Предполагам, че ще бъде от полза на всички тук, предвид възможността да се ползва безплатен вход за тях по веднъж в месеца.
Да, безплатно е първата неделя на месеца.
Има линкове на първа страница за държавни и общински музеи.
Ето списък http://www.turismoroma.it/cosa-fare/domenica-al-museo-ingresso-g … domenica-del-mese
Много, много благодаря  bouquet
Р.Р. Ето това ме притеснява:
Скрит текст:
Ogni prima domenica del mese i cittadini residenti a Roma Capitale e nell’area della Città Metropolitana (in entrambi i casi previa esibizione in biglietteria di documento che lo attesti) possono visitare a ingresso gratuito tutti i musei civici del Sistema Musei in Comune:
Не съм на "ти" с италианския, но ме притеснява.

Сто пъти се редактирах, ама .... не виждам в списъка Монументът на Виктор Емануел, а в линка от първа страница го видях. За него важи ли безплатната първа неделя?

Последна редакция: сб, 09 юли 2016, 21:13 от bibim

# 631
Сега като се зачетох, взех да се замислям и аз дали не е само за жители на Рим.Пробвах да купя билети за първата неделя на август и не ми излиза безплатно, но от друга страна пише, че безплатните билети се издават само на касата.Дано някой ако е по-запознат да каже.
За Виторио Емануеле не знам дали изобщо се разглежда вътре, ходила съм само на покрива, но там ме съмнява да е безплатно.

# 632
Сега като се зачетох, взех да се замислям и аз дали не е само за жители на Рим.Пробвах да купя билети за първата неделя на август и не ми излиза безплатно, но от друга страна пише, че безплатните билети се издават само на касата.Дано някой ако е по-запознат да каже.
За Виторио Емануеле не знам дали изобщо се разглежда вътре, ходила съм само на покрива, но там ме съмнява да е безплатно.
Точно заради тези съмнения исках, ако някой е добре запознат, да сложи направо списък с безплатните обекти в първата неделя на месеца  Peace

# 633
Това е списък на безплатните музеи, но явно общинските са само за римляни безплатно.Не разбирам какъв друг списък искаш.Едва ли някой е посетил всички безплатни музеи в Рим, за да ти каже точен списък.

# 634
  • IT
За резиденти на Рим е. Ил Витториано може да се разглежда вътре. В момента има и изложба на Барби и на Mucha.
Списъкът е това, както се вижда е разделе.

# 635
  • София
Здравейте,
препрочетох темата, но не намирам писано като излезем от летището Чампино, на къде да поемем за шатълите? Надясно ли? На ляво ли?
А ми се струва, че някъде съм го чела Rolling Eyes.
Също искам да попитам относно Ватиканските музеи, много много ли се чака за билет? Вчера исках да купя онлайн, разреши ми да избера час etc. , но някъде пък в темата четох, че може най-късно до 10 дни преди да се ползва да се закупи билет. Ние сме в Рим на 14.07 и на 15 мислим да отидем. Обмисляме да купим на място... До Ватикана се ходи с метро нали?

# 636
Това е списък на безплатните музеи, но явно общинските са само за римляни безплатно.Не разбирам какъв друг списък искаш.Едва ли някой е посетил всички безплатни музеи в Рим, за да ти каже точен списък.
Embarassed Права си.
В крайна сметка аз лично се вълнувам дали безплатния вход важи за Капитолини и Монумента на Виктор Емануел.
Ако някой ги е посещавал в първата неделя на месеца - нека сподели.

# 637
  • IT
В крайна сметка аз лично се вълнувам дали безплатния вход важи за Капитолини и Монумента на Виктор Емануел.
Ако някой ги е посещавал в първата неделя на месеца - нека сподели.
Аз съм посещавала първото, но съм с римско жителство.
Ил Витториано би трябвало да е отворен за посещения безпалтни, с изключение на текущите изложби, които са с вход.
Av ' нито надясно, нито на ляво, т.е. направо. Може шатъл, може срещу 1,20 на човек + 1,20 за по-голям куфар да се хване автобуса на Котрал, който да ви доведе до Ананина и от там да си хванете линия А метрото, ако ви е удобно.
До Ватикана се ходи с линия А метро-спирка Оттавиано, както има и автобуси-например 81,982, трамвай 19 до пиаца дел Ризорджименто , която е по-близо до св. Петър. Избираш си най-удобния за теб транспорт.

# 638
  • София
allexa.7
ти ни даде страхотен маршрут.  bouquetНие сме за линия MEB1 трябва да отидем на спирка Либия, но мисля, че този транспорт ще ни е удобен. Дава ми 23 мин до Термни от Ананина.Simple Smile
А знаеш ли тези автобуси на колко време са и колко време се пътува до Ананина. Ще потърся сайт
Надявам се да се вместим във времето от 1.5 часа от летището до спирка Либия.

Знаете ли дали може да се носи селфи стик и машинка за подстригване с дължина 18 см в ръчния багаж?

# 639
  • IT
На 40 минути мисля че бяха, ако пристигате с този полет, който беше около 2 часа след обяд трябва тогава да има автобус-на табелката пише Anagnina и така се ориентирате.
За метрото B1 трябва да си четете, че е вашето от Термини-посока Йонио, а не Ребибия. Ако се объркате след спирка Болоня се разделят, ще трябва да се върнете.

# 640
  • Вестерос
Селфи стик със сигурност може, аз си го купих от Рим миналата година и на връщане, както и тази в дамската чанта го нося,за да не се счупи. Тази година ми направиха забележка като има много хора в Колизеумна да не го ползвам

# 641
  • София
На 40 минути мисля че бяха, ако пристигате с този полет, който беше около 2 часа след обяд трябва тогава да има автобус-на табелката пише Anagnina и така се ориентирате.
За метрото B1 трябва да си четете, че е вашето от Термини-посока Йонио, а не Ребибия. Ако се объркате след спирка Болоня се разделят, ще трябва да се върнете.
allexa.7 благодаря ти, разбрахме за метрото и ще гледаме Simple Smile)) Да, в 13:10  кацаме, но може и да закъснеем.
Като излезем от летището ще бързаме само напред напред  Joy , дано не е тръгнал  Party
Tiffany Aching чудесно . Благодаря за информацията. И аз тогава ще внимавам А, в същност защо? Мерки за сигурност ли?

# 642
Ето разписание на автобусите до Anagnina http://www.atral-lazio.com/index.php?option=com_content&view … 45&Itemid=197

# 643
  • София
Lady Vengeance  Hug благодаря !

# 644
  • Вестерос
Дават, но да не е разпънато, явно да не удариш някой.

Общи условия

Активация на акаунт