За тези, които четат любовни романи - тема 22

• 102 655
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Кросфайър 5
Скрит текст:
Моника е застреляна от фотограф, който ходи на терапия при Ан Лукас. Неговата версия е че с Гидиън са космически свързани, той е обсебен от Г и още преди Г да срещне Ева, фотографът  снимал Г навсякъде и при всяка възможност, вкл. и онази снимка, която за малко да съсипе партито в Рио. Бащата на Г е забогатял навремето с т.нар. Понси схема/ това е аналог на пирамидите през 90-те години/ семейството на фотографа е загубило всичко и той сега преследва Г. Когато Ева се появява фотографът става ревнив. Хванат е от полицията и всичко си казва. Оказва се, че братът на Г Кристофър също е ходил на терапия при Хю, който  е изнасилвал Г в детството. Хю е успял да внуши на Кристофър, че Г иска да убие майка си и втория си баща. Затова Кристофър мрази брат си, но след като разбира истината, започва да прави стъпки към помиряване. Идва бащата на Ева,  който казва, че иска да се премести да живее в Ню Йорк, защото само Е му е останала. Г му предлага работа като охрана на Ева, баща й приема. Никъде не се описва кога точно погребват Моника, Е в началото дори не може да се разплаче, прави секс с Г на втория ден, малко шашаво ми се видя. Тъй като сватбата очевидно няма да се състои, канят родата на бащата на Ева в къщата край океана, където планираха да направят сватбата. Нейното семейство се събира- братовчеди, баби, чичовци, идват брата, страта и втория баща на Г, Г и Е си разменят подаръци, които всеки е взел за сватбата. Отиват на служба в памет на Моника и Бенджамин Кланси иска да говори с Г. Тук правя уточнение, че кучето -пазач на вт. баща на Ева е Кланси, той покри Г, когато Г уби изнасилвача на Е. Ангъс е охрана на Г, но Кланси покри Г. Та... Кланси се оказва, че е бил много близък с Моника, знае, че Г е достигнал до тайните на М, т.е. че тя всъщност е Лорън, снаха на Трамел, а не тяхна дъщеря. Предава на Г дневниците на Моника и Г трябва да реши как да постъпи. Моника е разказала всичко на Кланси, но той не го е споделил с втория баща на Е Стантън, защото Стантън е бил много влюбен в нея. Моника/Лорън е израсла в бедно семейство и е имала сестра- близначка. Двете са били големи красавици и естествено са привлекли вниманието на видните ергени. Катрин/близначката/ излиза една вечер със сина на Трамел. Не се връща, след ден я нимарат в някаква нива тежко интоксикирана, пребита и изнасилена. Катрин оживява, но има тежки мозъчни поражения и се нуждае от лечение цял живот, което е много скъпо. Лорън отива при Трамел и ги изнудва, в крайна сметка тя се жени за гадния син, не повдига обвинения, те плащат за сестра й. Тогава обаче дя среща бащата на Ева и забременява, гадният син я пребива и тя го застрелва. Тъй като е водила дневници и има компромати, Трамел не я обвиняват в убийството, но тя напуска и пак е в изходна точка- няма пари за сестра си. Това е причината тя да търси все богати мъже и да зареже бащата на Е , той е нейната голяма любов, но е беден. Сега Г трябва да поеме грижата за болната сестра и да реши дали да каже на Е. Книгата свършва, като Е говори в съня си с майка си и става ясно, че Г вече всичко й е казал и тя обещава на Моника да се грижи за леля си. Това, което не става ясно е какво се случва с Корин и с Лукас, Кари не е ясно ще се събере ли с Тери. Следват няколоко страници от новата книга на Силвия Дей - Blacklist. Кейн и Лили са новите герои, защото според Дей Г и Е нямали повече нужда от нея, и аз от тях, бих казала.

ОМГ ! Това е абсолютна простотия! Такъв финал ! Според мен С. Дей си е оставила вратичка за продължение от името на Г.,или на бащата на Е. или нещо подобно. Направо да си язедеш чорапите от яд за загубеното време и пари.

# 436
  • София
Може ли да споделите впечатления за някоя от следните поредици, ако някой ги е чел:

1. Storm Damages – https://www.goodreads.com/series/112159-storm-damages

2. First and Last – https://www.goodreads.com/book/show/23848461-first-touch

3. Driven  – https://www.goodreads.com/book/show/17798287-driven

# 437
От трите Driven съм си я отбелязала за четене,но още не съм я започвала.

# 438
  • ВАРНА
Извинявам се, Герой на кой автор е и има ли някъде онлайн?

# 439
  • София
На Саманта Йънг. Няма официален превод, Ела я превежда в момента:
Убедихте ме бързо  Mr. Green Утре започвам "Герой"- там как стоят нещата, ще се изненадам ако не е поредица? Но колко книги са, всяка за различна двойка ли е?  Heart Eyes

Не е поредица. Общо 33 глави, преведени са до 21. Надявам се другата седмица да я свърша.

# 440
# 441
Превеждам я, остават 5 глави + епилог. Долу горе 60 стр. Grinning Ако я завърша днес аз ще съм героят Grinning

# 442
  • Euskal Herria
Превеждам я, остават 5 глави + епилог. Долу горе 60 стр. Grinning Ако я завърша днес аз ще съм героят Grinning
bouquet  Благодаря!

# 443
В Hero Саманта е копирала главния герой от една от книгите на Кристина Дод - Thigh High. По същия начин героят се е сдобил с толкова невероятно много пари  Crazy и е започнал да инвестира и е създал банки и пр. финансови истории.
Интересна е, но не колкото предишните, очаквах повече въображение от Саманта за "проблема" в биографията на главния. То-о-олкова срам страдание и мъки за миналото... аз пък лично не бих имала нищо против такъв "лош" човек хахах  Flutter Party не е убивал, не е крал, не е продавал наркотици  Mr. Green

# 444

Страхотна си! Още не съм започнала Герой, но прочетох всичко което си превела досега от "Коварен"! bouquet Някак си е много по-интересно така, когато не чета цялата книга наведнъж, а постепенно хихи! Засега втората книга ми харесва повече от ''Измяна'', само се опасявам да не ''пресолят манджата'' след като и тук ще са 5 книги, както при Кросфайър! Thinking Прекалено много ми се вижда 5 книги да има за премеждията на една двойка...

# 445
  • Разпиляна във въображението
Измяната сигурно са кратки книжки и предполагам, че може да се равняват на една от Крос.

# 446
  • София
По-кратки са, да, освен това още първоначално са замислени като пет, което, според мен, има голямо значение.

А след поредните колебания започнах това – https://www.goodreads.com/book/show/18191815-storm-damages  Оказа се, че е за британски милионер със синя кръв; граф май; съвременна. Засега става, продължавам с четенето.

# 447
  • Плевен / София
По-кратки са, да, освен това още първоначално са замислени като пет, което, според мен, има голямо значение.

А след поредните колебания започнах това – https://www.goodreads.com/book/show/18191815-storm-damages  Оказа се, че е за британски милионер със синя кръв; граф май; съвременна. Засега става, продължавам с четенето.
ако имаш желание после може да споделиш за какво иде реч.... Thinking Joy Joy Joy

# 448
  • София
По-добре сега, че после ще забравя какво съм чела.  Laughing

Storm Damages 1
Скрит текст:
Първоначално действието се развива в САЩ. Той (Гейбриъл) е там, заради някаква сделка, а тя (Елизабет) работи във фирмата, с която той сключва сделката.  Доколкото разбирам, тя е с бурно минало, израстнала е по приемни семейства; има много близък приятел, с когото живеят заедно и той не е гей ( Mr. Green) Гейбриъл Сторм започна да я сваля, тя първоначално се дърпаше, защото по този начин рискуваше работата си, но после спаха заедно. На следващия ден щяха да приключват сделката, но баща му получи удар и Гейбриъл спешно трябваше да се върне в Лондон. Там започна борба между него и майка му, защото тя се опитва да провали сделката и това може да унищожи цялата компания. Появи се и негова сестра – Бри, която е сгодена, но той е против брака ѝ, защото годеникът гонел парите и титлата ѝ. Появи се и шефът на охраната на Гейбриъл, с когото се оказват много добри приятели и който си пада по Бри, но пасува, заради годежа ѝ. Гейбриъл го помоли да разучи всичко за Елизабет.
Дотук съм и както казах, засега е добре, и ако остане така, ще я прочета цялата. Книгите за тази двойка са три, четвъртата е за Бри.

# 449
  • ВАРНА
След като четох Слепият херцог се сетих,че с подобна тематика съм чела и друга книга и си я препрочетох - https://chitanka.info/text/11190-tvoj-zavinagi  Препоръчв3ам я и нея - много красива романтична история  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт