Как приспивате децата си?

• 30 349
  • 197
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
L'аgent, и аз не се заяждам, но моето дете не заспива пред телевизора, както ти си написала за твоето. Друга мама да ме беше смъмрила, разбирам, ама точно ти newsm78

# 16
Не че се заяждам, но толкова ли ти се свиди 1 час с детето и то вечер. Точно като си на работа, кога ще имаш време за него, ако не тогава.
Или пък какво толкова - казват, че съвременните майки отделят 15 минутки на ден за детето си.
Не е точно така. Едно е да прекараш време с детето си, друго да го накараш да спи. Мъжът ми също не обичаше да я приспива, защото самият той заспиваше и си проваляше вечерта.

# 17
  • София
Моето е по ритуалите.
Къпане с баща си, после обличане (след кандърми), четене (когато оставя книгата се надава писък, тип "колят ме"), малко гъзурчене, докато не почна да мигам с лампата, защото думите нямат никакво въздействие. После в леглото разказвам кратка история по зададена от нея тема, герои и пр. Следва ставане и гушкане на колената ми, ако взема да позволя веднъж нещо допълнително (например преборване на леглото), то моментално се добавя към ритуала, който вече чуква 2 часа. Накрая я галя по косата, докато заспи, като периодично подканям да престане да се мята или да говори. Този последен етап продължава между 10 мин. и 1 час в зависимост дали е дремнала следобед.

Ако се опитам да променя/скъся някой ритуал, следват писъци и плач, от които няма да се изненадам някой ден да се появи някой от Закрила на детето у нас. Не помага никакво увещаване, обяснения, придумвания, обещания. Освен това само аз мога да я приспивам и никой друг.

И не, не ми се свиди времето с детето, обаче понякога ужасно ми тежи това приспиване  Sick
Сега работя и така се изморявам, че почти всяка вечер заспивам с нея в 9-9,30 ч. Не ми се свиди, че не виждам и мъжа си. Просто очевидно съм много лоша майка и много лоша съпруга.

Та не знам какво да посъветвам относно приспиването, освен да се спазва нормален за дете час за лягане, а преди това да има укротяващи и успокояващи процедури. Както и търпение, който го има в повече.

# 18
  • варна
Каката на 4 заспива сама ,но малкия 1г 3м го приспивам (спи в моето легло)
До 1г 2м го кърмих  и така заспиваше,после дойде зора,отначало приспиването ми отнемаше по 1 час ,то не беше мятане, крещене ,реване чак преграква .
След това свикна ,пускам някоя мелодиика на телефона и с потупване по дупето заспива ,но сега пак сме в период на мятане и крещене .Аз го слагам да легне ,той започва да прави челни стойки ,тръгва да слиза аз го слагам пак и така 1000 пъти докато не се кротне и до 5 мин е заспал .
Лошото при него че като е в такъв момент нито песни ,нито приказки и гушкане го умиряват.

# 19
Приказки - задължително и всяка вечер. Често по няколко; често и препрочитаме любими; в повечето случаи - илюстровани. Малко гушкане,  "лека нощ" и излизам от стаята. Остава да свети нощната лампа.

# 20
  • София
Не че се заяждам, но толкова ли ти се свиди 1 час с детето и то вечер. Точно като си на работа, кога ще имаш време за него, ако не тогава.
Или пък какво толкова - казват, че съвременните майки отделят 15 минутки на ден за детето си.
Не е точно така. Едно е да прекараш време с детето си, друго да го накараш да спи. Мъжът ми също не обичаше да я приспива, защото самият той заспиваше и си проваляше вечерта.

И аз заспивам понякога.
За времето - сега сметнах, че и при нас си отива един час. Явно толкова им е нужно на повечето деца.
А понякога малкия заспива бързо, а голямата държи да съм в стаята докато заспи.

# 21
Не знам колко им е нужно, ама гледат да отложат колкото могат  Mr. Green
При нас по някое време поставихме условие - или спи в нашата спалня и заспива сама, или в нейната и има човек до нея докато заспи. Избра първото Twisted Evil и заспиваше за 1 мин.

# 22
  • SMOLQN
Здравейте момичета, и аз също имам проблем с приспиването на сина ми.Той е на 3г. 9мес. не стига че, спи на спалнята, а неговото легло е до нея на една ръка растояние, но ако не легна до него, за да ме пипа за косата не заспива, а ако стана се събужда!Направо откачам понякога! Спи 40мин непробудно и ако не си до него става и почва да плаче.........Дайте ми съвет?

# 23
Точно 5 минути ми отнема процедурата.Обличаме пижамата,ляга си в леглото,целувам го по челцето,казвам "сладки сънища мишко",гася лампата и излизам.До три минути е отнесъл .
Като изляза от детската само си пускам моята част на бебефона и това е.На мен ми е странно това разнасяне,дундуркане,пеене и държане за ръчичка по два часа  #Crazy

# 24
  • Куциндрел
Имаме си ритуал - чета приказки, после се лигавим, смеем се, закачаме се в леглото, след това се гушкаме и детето заспива.
Като беше на на 2-3 години не ни се получаваше много с приказките, но тогава гледахме картинки или му давах една книжда да гледа, а аз от друга се опитвах да чета. Лигавенето си беше включено в ритуала и тогава. Mr. Green

# 25
Голям зор ни е било заспиването откакто се е родила. ooooh! По принцип беше неспящо бебе. Заспиваше с цената на много разнасяне и люлеене. 1 час разнасяне, последвано от 15 минути дрямка. И после пак отначало. Кое бебе не заспива на гърда?- ами моето.  Laughing
Сега е на 3г. и 5м. Заспива сама, приказки и песни не важат при нас. Но става в 8 сутринта, не спи през деня и вечер заспива съм 23- 23.30 часа. Но много трудно я вкарвам в леглото. Идва малко при мен, лигави се, накрая решава, че трябва да си отиде в нейното легло. Отива, но след това започва разиграването и аз скачам като пружинка- "искам си куклата, не тази ами онази, искам вода, имам пиш (пишала е преди 5 мин.), завий ме отвий ме, искам друга пижама", говоря, обяснявам ефект йок, понякога почвам да викам.... ooooh! ooooh! Накрая заспива. Като беше бебе ми беше писнало да я разнасям и я научих да заспива с цената на много рев- оставях я да реве и така заспиваше, защото друго не помагаше. Надявам се следващото да е по- спокойно, че голям стрес ми беше това заспиване.... Crazy Crazy

# 26
  • София
На мен ми е странно това разнасяне,дундуркане,пеене и държане за ръчичка по два часа  #Crazy
И на мен ми беше странно да слушам как всички около мен стават луди, докато приспят децата си! Недоумявах що за некадърни родители са. Моето от раждането си заспиваше вечер само - изцокваше си млякото, врътваше се на другата страна и аз излизах от стаята. Докато не стана на 1 година и 3 дни и изведнъж една вечер не реши, че така повече не може и последва описаното по-нагоре от мен  ooooh!
Разбира се, опитах се да я пречупя и да я оставя да се дере до посиняване. Колко според вас е педагогически да оставиш едно дете да се дере, буквално дере, и да пищи? Аз издържах само един час и реших, че колкото и да е неправилно, не съм дарена с дете, че да го оставям да пищи по 1-2 часа, за да си знае мястото, пък аз да умирам в другата стая от жал. Вярно е, понякога много ми тежи процедурата вечер, но засега не съм намерила начин, който не включва кроманьонски писъци, да я променя.

# 27
Никого не обвинявам в некадърност.Синковеца до 10 месечен заспиваше само върху мен,и а съм мръднала,а е ревнал и се е събудил.Не издържах и за три дни се научи що е то  кошара и има ли почва у нас.Рева 20 минути първия ден,10 минути втория ден,на третия ден измрънка няколко пъти и заспа.А като го преместих в неговата си стая просто се родих!

# 28
  • София
А, и аз не обвинявам никого, но тогава наистина не можех да си обясня как така детето те разиграва като маймуна. Когато ми се случи впоследствие, разбрах, че наистина имаш много малко полезни ходове, които не включват (по моите критерии) издевателство над бебето.
Отчитам факта, че не съм се справила със ситуацията по най-добрия начин, но друг така и не намирам до днес.

# 29
Не се чуди, да не ти дойде до главата. Аз след като не можах да върна схемата от първите 2 години, просто се научих да си лягам рано с детето 21-21:30. Просто с ММ колкото и да ме е срам да си призная, не се виждаме насаме, не мога да я успивам един час, пък после да ставам да обръщам внимание и на него. Нямам сили за това. Знам, че с времето ще й дойде акъла в главата и ще си ляга сама, даже в собствена стая, и даже няма да иска да говори с мен, така че се възползвам максимално.

Общи условия

Активация на акаунт