В момента чета...45

• 84 606
  • 721
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Започнах "Историкът" на Елизабет Костова, веднага ме грабна. Много си падам по книги с такъв сюжет.

Освен това чета "Мъже" на Цвета Стоева, бях попадала на цитати от предговора във фейсбук и имах по-големи очаквания, а пък оказа боза в стил "Секса и града".
А и "Вината в нашите звезди" чета в читанка. Предвид сюжета, очаквах, че ще е доста по тежка, но всъщност се чете леко и бързо, необичкайно за тематиката.

# 166
... Цялата истина в мен. Не мога да разбера кога и къде се развива действието? Фентъзи ли е?
Трудно ми върви но ще я дочета - под 200 страници е.

# 167
Почнах " Север и Юг", минах 200 страници. Моля ви се, кажете ми дали продължава все така протяжно и нищо да не се случва? Много мразя да зарязвам книги и да ми висят в ГР в графата "reading".
Да, на Гаскел. Не мога да си представя, какво толкова ще се случи в следващите 400 и кусур страници. Заслужава ли си четенето докрай? Чоглаво ми е, когато изоставям книга. Случва ми се много рядко. Докато я мисля, почнах междувременно "Паметта на Истанбул ". Интересни са ми историческите факти,но следователите досега са много посредствени, направо тъпички като ги сравниш с примерно Робърт Хънтър Simple Smile дето все е прочел нещо някъде. Simple Smile

# 168
Почнах " Север и Юг", минах 200 страници. Моля ви се, кажете ми дали продължава все така протяжно и нищо да не се случва? Много мразя да зарязвам книги и да ми висят в ГР в графата "reading".
Да, на Гаскел. Не мога да си представя, какво толкова ще се случи в следващите 400 и кусур страници. Заслужава ли си четенето докрай? Чоглаво ми е, когато изоставям книга. Случва ми се много рядко. Докато я мисля, почнах междувременно "Паметта на Истанбул ". Интересни са ми историческите факти,но следователите досега са много посредствени, направо тъпички като ги сравниш с примерно Робърт Хънтър Simple Smile дето все е прочел нещо някъде. Simple Smile
Ако си гледала филма и заради него си посегнала към книгата и тя до момента ти е скучновата е много възможно да не те увлече до края.
В книгата класовият критерий е водещ и много страници са нужни, за да може да се изгради "непоносимостта" на Маргарет към Торнтън и след това си е един от главните герои ако мога така да се изразя.
Изобщо на мен в книгата Маргарет ми беше много по-трудна за харесване.
Та с толкова много думи искам да кажа да не възлагаш много надежди за подобрение, особено ако си фен на екранизацията и до момента не те е грабнала книгата.

# 169
Хм, сега разбирам, че имало филм Simple Smile. Ще се разровя в Гугъл да не питам повече.

# 170
  • София
Хм, сега разбирам, че имало филм Simple Smile. Ще се разровя в Гугъл да не питам повече.

Здравейте!Да, има филм, по скоро сериал по книгата.Книгата е в 2 тома.Чела съм я.Но сериала повече ми хареса!Мисля, че беше с Патрик Суейзи, ако не се лъжа, в главната роля.

# 171
Филмът е с Ричад Армитаж и е страхотен! Книгата не е дори бледо подобие. Simple Smile
Аз се опитах да я чета след като го бях гледала. Естествено, не я дочетох  Laughing

# 172
Приключих "Смъртоносни ритуяли" на Алисия Хименес Бартлет и спокойно мога да кажа, че книгата ми хареса. Има нещо много уютно в стила на писане на авторката, а може би пък в образа на героинята - не знам, не мога да определя, но ще чета още книги от поредицата. Развръзката също ме изненада, така би трябвало да бъде. С други думи, първоначалните ми леко отрицателни впечатления са напълно заличени.

Започвам "Монахът".

# 173
  • Belgium
Ще чакам отзив за "Монахът". Дадоха ми я, но към момента се ослушвам  Laughing

Преди няколко дни след двумесечно чете приключих "Странност на ума" на Памук и неочаквано и за мен ми хареса. Пускам директно линк към това, което съм писала в GR, че е голям чаршаф: https://www.goodreads.com/review/show/1496038564

Продължавам си весело напред с "Петата купа", засега ми се върти в главата мисълта: "Здравей, Дан Симънс, защо те срещам чак сега?"  hahaha Grinning

# 174
  • Benelux / Varna
Започнах "Историкът" на Елизабет Костова, веднага ме грабна. Много си падам по книги с такъв сюжет.

И аз много я харесах!Другата на Костова " Крадци на лебеди" също е много , много интересна!

# 175
  • София
Лу , отново прекрасно ревю  Heart Eyes

Нищо не съм чела от Памук. Коя книга е подходяща за запознаване с него? (Въпросът е и към другите момичета). Тук май съм попадала на противоречиви отзиви...

# 176
  • Варна
Чудя се на "Баба праща поздрави..." - четох, че доста по-плоска и слаба от "Уве", първите десетина страници също ме оставиха някак така  Rolling Eyes

Другата ми опция е "Фадър наш" на Вуракис - гръцка литература скоро не съм чела, отзивите обаче отново са отчайващи.

# 177
  • Belgium
Magrat* , благодаря ти  Hug

В темата съм забелязала, че няма фенове на Памук с изключение на Маришка. Аз, въпреки че го харесвам, не го препоръчвам с лека ръка. Труден автор е, чете се бавно. Не съм сигурна дали ще ти допадне. За първа среща или "Името ми е Червен", или "Странност на ума". За първата има много отзиви в интернет, ако искаш разгледай ги.

Тайга, аз пък за този "Фадър наш" съм попадала на добри отзиви. Но не съм го чела.

# 178
Чудя се на "Баба праща поздрави..." - четох, че доста по-плоска и слаба от "Уве", първите десетина страници също ме оставиха някак така  Rolling Eyes

Мен също "Бабата" не ме грабна веднага, обаче после много ми хареса. Не мога да я сравня с "Уве", защото все още не съм го приключила, но те съветвам да й дадеш шанс  Peace

# 179
  • Plovdiv
Аз също харесвам Памук, чела съм "Името ми е червен" и "Сняг. От години не съм го подхващала този автор. Трябва скоро пак да се върна към него

Общи условия

Активация на акаунт