Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 12

• 63 341
  • 776
  •   1
Отговори
# 375
Апропо,в дните,в които ми се пушеше най-много наистина изпитвах съжаление към себе си и ми беше много мъчно,че съм си позволила да се поставя в подобна ситуация.Комшията на наш приятел има болестта на Бюргер,а тя както знаете се причинява от тютюнопушенето.Отрязаха му единия крак и му казаха,че ако не спре цигарите може да му се появи същата рана и на другия крак и пак да се стигне до ампутация.Момичета,човекът не спря цигарите ами даже пуши двойно повече.Снощи видях жена му-появила се е рана и на другия крак ShockedЗначи така си го обяснявам може би зависимостта му към цигарите е много силна,щом продължава да пуши с риск да си изгуми и другия крак.Много тъжно.От друга страна много му се ядосвам.Казвам си абе мам-а му е да ти се пуши,да ти се пуши,е колко бе да ти се пуши щом можеш да си загубиш и двата крака бе. newsm78

# 376
  • Варна
 Shocked

Според мен, човека не съзнава че отказването не е чак толкова трудно... съдейки по себе си, как и аз никога не съм си мислила че отказването е нещо постижимо. Чак като не пуших 2 дни осъзнах че няма нищо страшно и не е толкова трудно. Явно просто не е опитал, не му стига кураж макар и в това сериозно влошено здравословно състояние. Аз имах комшийка, която си отиде от рак, въпреки всичко не спря да пуши до последно, макар че дори мъжа и се караше.  Sad

# 377
Да,може би си права или просто си казва:-Ами то какво ми остана освен цигарите-и от това удоволствие ли да се откажа.Обаче много малко пушачи наистина осъзнават,че не е чак толкова трудно да спреш цигарите.Лично на мен ми се струваше абсолютно невъзможно.Смятах,че ще се гърча в адски мъки,а всъщност нищо подобно не се случи.За жалост аз за разлика от вас не устисках и запалих.Е,минаха няколко дни оттогава,надявам се всичко да е ок

# 378
  • sofia
Здравейте, момичета!
Не пуших 2 месеца...и се издънихме дружно с любимият. Бяхме на почивка, хубава компания, пушачи, алкохол...Викаме си, само тук ще пушим. Да, ама не. Чист келешлък.
Сега, 2 месеца по-късно, опитвам да се мотивирам и отново да спра.
Успех на всички!

# 379
Кришка, чета мненията ти още от миналата тема и знам, че ако поискаш, ще успееш отново. И то много по-лесно, защото вече знаеш какво да очакваш и какъв е животът без цигарен дим Simple Smile

Момичета, днес ми е шести ден без цигари. Шести! На мен! Реших изцяло да си прочистя тялото, но не твърде рязко, за да не шокирам организма си изцяло. Ще използвам алое и много вода и плодове (поне съм избрала хубав период), както и искам да започна да бягам, което се надявам да помогне срещу целулита ми. Всичко изглежда много слънчево, но не мога да излъжа и да кажа, че не е предизвикателство. Да го приемем като такова и да го покорим Simple Smile

# 380
  • sofia
Елеганс, благодаря. И аз се върнах и прочетох каква съм свежарка. И малко след като гордо съм постигнала 2 месеца...цоп, обратно.
На теб, браво! 6 дена са си постижение. След още 10, ще се чувстваш отлично. Но, не губи фокус!
 Hug

# 381
  • Варна
Елеганс, браво за добрата мотивация и бездимните дни  Simple Smile Това което мислиш да правиш си е наистина предизвикателство и направо промяна на начина на живот, все пак добре е че няма да започнеш рязко, ти сама ще усетиш след още малко бездимни дни че имаш повече енергия, и ще знаеш кога да засилиш бягането и режима. Пожелавам ти успех  Simple Smile
Кришка, гадно че сте се подхлъзнали така, поне е било дружно  Simple Smile За жалост риск има винаги, тъй като пушачи има навсякъде , дори повечето ми познати, всичките са пушачи. Винаги се започва с една цигара, без изключение, така че дори само с 1 цигара, рискуваш да станеш отново пушач. Събирай мотивация и когато се чувстваш готова да ги спреш, Успех, щом си успяла веднъж, знаеш какво е, и ще успееш пак Simple Smile
Аз хубаво си бърборя, сякаш е невъзможно да се прецакам да пропуша пак  Laughing Силно се надявам да не се излъжа никога, вече над половин година не пуша Praynig

# 382
  • Стара Загора
наминавам само да докладвам,вече 4 месеца без цигари newsm44,много пъти когато сме в хубава компания и пушат покрай мен ми е идвало да си дръпна мъничко,поне един път Embarassed,но не посмях ,сещам се с какъв голям зор ги отказах ,и не бих искала отново да минавам през всичко това .

# 383
Kokovi4,браво на теб! Няма да се подаваш на изкушението.Аз се поддадох,но слава Богу не пропуших повече.Аз например изпуших цяла цигара,но не пропуших отново.Така че май не е много вярно това,че ако запалиш една цигара ще пропушиш.Не че ви казвам да си запалите по цигара.Не.Но просто си мисля,ако човек иска да не пуши,няма как от една цигара да пропуши отново.Хубав нен на всички

# 384
  • София
Девети ден не пуша  bowuu
Без Табекс, без книги, без нищо. За кой ли път ги спирам, този път мисля, че съм приключила окончателно с това.

# 385
  • Варна
puncho, Не е 100% сигурно че ще пропушиш пак ако си изпушила 1 цигара, но е сигурна крачка назад с която е напълно вероятно да се подхлъзнеш. Означава, че мисълта ти работи в полза на "дай да пуша 1 цигара" т.е. към крачката назад, затова и казах по назад в темата, че е най добре да надвием мисленето си и да се научим да го контролираме когато е за добро.
Kokovi4, правилно, не ти трябва да минаваш пак през всичко  Peace честити 4 месеца  Nature Sunny
елказелка , успех и кураж ! Simple Smile
Аз наминавах само да споделя едно мое наблюдение, и незнам дали някой е имал подобен проблем и ефект след отказването. Бях казала. че взех да пъпчасвам по лицето, сега си почиствам лицето сутрин и вечер с розова вода и не ползвам грим хич, пооправи се положението макар и не напълно  Grinning . Такааа... Преди като пушех ми излизаха пъпки по краката, ама много, беше истински кошмар, и дори лятото ме беше срам да си покажа краката, Естествено хигиената съм си я спазвала перфектно, и незнаех какъв ми е проблема. Бяха такива гадни пъпки, че ми оставяха белези с месеци. Това беше с години  Close . Сега от известно време насам, за разлика от лицето, пъпки по краката нямам НИКАКВИ !! Хич! Вече мога да си нося всичко късо  Laughing без да се притеснявам! Чудя се дали някой е имал нещо подобно  Thinking
Другото което забелязвам напоследък, че ми се повиши желанието за любов  Blush  макар и чак сега.

# 386
  • Стара Загора

teddyblue
и аз до скоро имах доста пъпчици по лицето ,не зная къде е причината ,сега всякаш се по-успокоиха нещата ,и се по-изчистиха .Мисля че може би някакво прочистване на организма....знам ли...... newsm78

# 387
  • Варна
Да, и аз така мисля, но просто неможах да видя логиката в това да ми излизат пъпчици по лицето, а по краката да спрат да се появяват (да чукна на дърво) при положение че бях зле там. Става въпрос за от коляното надолу, но може би аз съм си отделен случай с проблем-решение. Силно се надявам наистина да съм намерила решението  Grinning

# 388
  • София
16-ти ден без цигари  bowuu

# 389
  • Бургас

Браво!  Party

Общи условия

Активация на акаунт