Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 12

• 63 314
  • 776
  •   1
Отговори
# 405
  • SF
Според мен, метаболизма се забавя, така, че за да останем същите кг. трябва да хапваме дори по малко от преди, когато сме пушили. На мен почти не ми остава време да тренирам, но успях да стегна малко дупе и крака, ама съвсем малко. На кг. варирам + 1-2 кг - 1-2 кг., все още е +4кг, ако смятам  в най дебелото ми положение. Май задържам вода през деня и за това така.

Точно като тебе съм с килограмите - 1-2 нагоре, 1-2 надолу, но като цяло 3-4 отгоре. Разликата е, че иам време да тренирам и го правя. Но точно както и
puncho410 спорили  - с фина костна система съм и всеки килограм си личи по две.

Метаболизмът наистина се забавя. При мене стана доста осезаемо.

# 406
Здравейте момичета! И браво на всички вас! Аз се записвам с огромното желание и категоричното решение да  се присъединя към успелите. Спирала съм да пуша два пъти, когато бях бременна, без никакъв проблем, но тогава просто знаех,че няма друг начин. После през годините само се заричах да ги спра отново, но ... нищо.
Ядосвам се на себе си, защото се храня здравословно, спортувам дотолкова активно, доколкото свободното време и ЕГН-то ми го позволяват, но си пуша прилично. Понякога, когато си купувам цигари се чувствам като престъпник спрямо децата си.
След като изчетох всичко, обаче се притесних сериозно относно замайването. Аз съм преподавател и стоя с часове права. Понякога след четири часа лекции ми се вие свят, и ако това се засили, не знам как бих се справила. А и не мога да си позволя разсеяност и липса на концентрация. За килограмите не се притеснявам, но запекът...
Както и да е. Решила съм и ще го направя сега през отпуската с надеждата, че до есента нещата ще отшумят.
Ще пиша пак, когато имам с какво да се похваля или оплача.

Последна редакция: сб, 25 юни 2016, 20:07 от ellisa.s

# 407
Давай смело, Елиса! Няма какво да отлагаш. Приеми го като предизвикателство за самата себе си, нещо, което искаш да постигнеш и към което да се стремиш. Виж колко много момичета сме се събрали тук и всичките сме успели да се откажем от този порочен навик. Ще успееш и ти! Животът е по-хубав без цигари. Провери:)

# 408
 Благодаря за куража, RayaRot
Аз наистина съм сериозно мотивирана. Мисля, че и моментът е подходящ. В къщи никой освен мен не пуши и аз никога не съм пушила в стаите, така че няма кой и какво да ме дразни. 
Лошото е, че като кажа, че ще спирам цигарите и мъжът ми казва "О, я си пуши, като ти се пуши." И на мен ми става едно такова спокойно и безгрижно, и продължавам да си пуша.
Сега решението ми е окончателно. Малко ме разколебаха страничните ефекти, но ще се справя и с тях.

# 409
  • SF

След като изчетох всичко, обаче се притесних сериозно относно замайването. Аз съм преподавател и стоя с часове права. Понякога след четири часа лекции ми се вие свят, и ако това се засили, не знам как бих се справила. А и не мога да си позволя разсеяност и липса на концентрация.

Какво замайване? Аз не съм имала замайване. Имах преди, когато пушех. Аз никога не можех да застана права и да изпуша една цигара. Задължително сядах. Ако нямаше къде, не пушех. И винаги с нещо за пиене. Замайвах се.

Еllisa, тези симптоми изобщо не са задължителни. Много от нещата, които им се случавт със или без цигари, приписват на дискомфорта от спирането на цигарите. Метаболизмът се забавя сякаш, но не знам дали не си внушаваме.
Ще имаш по-хубав цвят на кожата, ако не пушиш.

# 410
ellisa.s, от страничните ефекти съм имала само тези, които съм болднала. Но предвид това, че пулсът ми беше учестен, а кръвното прекалено ниско и се вдигна на 110/70, не мисля, че са отрицателни, другите 2 пък съвсем  Simple Smile
Скрит текст:
Възможни странични ефекти след спирането:
- сънливост, отпуснатост
- повишаване на либидото
- липса на концентрация/разсеяност, забравяне на мислите, краткосрочна памет
- замайване и нестабилност
- понижено кръвно или вариране на кръвното
- нервност, раздразнителност, избухливост
- депресия, меланхолия
- понижен пулс
- запек и подут корем
- повишен апетит, напълняване
- странни сърбежи и парене
- кървене на венците, болки в зъбите
- изострено обоняние
- кашлица с храчки
- пъпки по кожата
- по-бързо наспиване и приток на енергия
- сухо гърло /болки в гърлото сутрин

За другите точно обратното, кожата ми се изчисти, кървенето на венците спря, гърлото ми сутрин не беше сухо като преди и т.н.

Така че не се плаши, ами се мотивирай. И преди съм писала, че заради приказки колко е трудно отлагах много време, ако знаех колко е лесно да съм си спестила поне едно 10 г. Tired

# 411
И аз да се похваля, че вече 7 месеца съм без цигари и ми е едно такова хубавичко...  bouquet
За мен спирането изобщо не беше предизвикателство, казах КРАЙ и си беше край. Нито ми е липсвала цигарата, нито съм се дразнела, че някой пуши около мен. Имаше само положително - сутрин не кашлям, не е ми сухо гърлото, не мириша на пръч, лицето ми определено е по-свежо  Hug
Късмет на всички момичета решили да се отърват от гадните цигари!  Simple Smile

# 412
  • SF
Аз как ги спрях. Бях от тези пушачи, които един ден ще изпуша 3 цигари, после 3 дни няма да пуша, после ще изляза някъде, ще изпуша 10, после пак период на непушене... И си направих едни изследвания, които се оказаха много зле. Ама много! Грешка на лабораторията, но...така се уплаших, че първо се стресирах и спрях да пуша.
И пониже съм пушач на компаниите и сладките приказки на кафе (иначе сутрешното у нас си го пиех без цигара, щото у нас не се пуши), ми стана много трудно да сядам по заведенията и да не пуша. Добре, че е този закон за непушенето вътре, а аз се усетих, че не пуша в края на ноември, когато терасите вече са непривлекателни.

После не забелязах никакви странични ефекти, докато не започнах да ви чета и да отчитам какво имам аз като ефект и какво не.
И преди като съм пушила съм имала периоди на качване на 2-3 кила, и сега е така. Просто от темата го отдадох на цигарите.
Но без тази тема бих казала, че нищо нямах като ефект, освен един много важен за мен - да мириша готино.

# 413
Благодаря ви, момичета!
Аз понякога имам гадния навик да си внушавам разни неща и веднага реших, че ще се чувствам като парцал.
После се замислих как се чувствах и двата пъти, когато бях бременна и не пуших и си дадох сметка, че си ми беше чудесно. По-хубава кожа и коса никога не съм имала /знам, че там помагат и други фактори/, но на пук на всичките килограми се чувствах енергична, бодра, лека.
Започвам и скоро ще се отчета.
Още веднъж ви благодаря за куража! Hug

# 414
  • Варна
Наистина много зависи и от нагласата.
Като парцал едва ли ще се чувстваш, най много да се успокоиш до една такава степен че чак да не ти прави впечатление че бездействаш в някои моменти.. Дори това не трае дълго... Ще имаш много повече енергия.  Ако изобщо имаш някакви кофти странични ефекти, то те няма да са за дълго, и по пътя на логиката може да разбереш от какво ти се получават, и че ще е временно Simple Smile Предполагам почти всеки знае как въздействат цигарите на тялото, и като махнеш тези вещества от кръвта си, естествено е тялото ти да реагира някак. Но 100 пъти по добре е без тези вещества, и когато всичко се нормализира ще се чувстваш много добре, и ще те отвращава мириса, дори и от голямо разстояние  Grinning За това, Успех и гледай само напред, щом си решила твърдо, ще успееш  Simple Smile
Скрит текст:
днес усетихме с мъжа ми дим от цигара, от пушач в двора навън, ние бяхме вътре в къщата, хванахме се на бас че някой пуши отвън, и бяхме прави  Grinning

# 415
  • SF
На мен пък ми е приятен димът от цигара. Пуша на аванта сега Simple Smile
Но не ми е приятно задимено помещение и никога не ми е било, дори преди, когато пушех. Мразя коса, дрехи и усти, вмирисани на цигари.

# 416
Решила съм да ги спирам от 8.07. Simple Smile
Преди години ги спрях с електронна цигара. Не бях пушила няколко години, но тази коледа пропуших пак. Преди пуших Давидов класик, сега съм на Давидов One.

# 417
  • Варна
Балерина, имаш доста време за една хубава мотивация Simple Smile Успех!
Esmee, ами може, то май всеки -различно, а може и други статистики да оказват влияние, като сравнението помежду ни, колко сме пушили на ден, навиците ни, откога сме ги спрели и т.н.
На мен ми е доста неприятно, а пушех много.. Сега като усетя миризмата на цигарите които пушех направо ми става отвратително, егати вонята. Обърнала съм се срещу цигарите на 360 градуса  Laughing А може и всичко да е въпрос на психическа нагласа

# 418
Ellisa, давай смело. Странични ефекти не всички имат. Аз не съм имала нито замайване, нито главоболие, разсеяност, нищо. Откакто спрях да пуша нищо не ме боли, не съм боледувала , а главата ми по-бистра не е била. Така че при всеки е различно. Може при теб да изчезне замайването.
Момичета, на 6 юли стават 6 месеца откак не пуша. Вече съвсем съм ги забравила. Ама хич не се и сещам....б ез значение от ситуацията....

# 419
Момичета,изпъпчих се зверски.През живота си пъпка не съм имала а сега съм страшна за гледане.Постепенно откакто спрях да пуша започнаха да ми излизат пъпчици ама сега напоследък направо на нищо не приличам.Възможно ли е да излизат защото не пуша вече ShockedА ако е така нали уж би трябвало без цигари да изглеждам по-добре ,а то стана тя каквато стана.
Добре дошли момичета в нашите редици бездимни.Поздравявам ви за взетото решение.

Общи условия

Активация на акаунт