Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 12

• 63 301
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
Пак си е тровене...

# 436
Абсолютно. И прави непушенето през останалото време по-трудно. Не виждам смисъл да се пуши само, когато си навън с приятели. Можеш да се забавляваш и без цигарите.

# 437
И аз съм още в редиците. Отпразнувах 6 месеца без цигари. Не ми се пуши изобщо, ок съм. И аз се боря с килата - ям някакви овесени ядки..... и така
А колкото до едната цигара само за кеф - малко са хората които го могат. по скоро една - дже цигари само поддържат зависимостта към никотина... По - добре без тях....
Бездимно лято ....

# 438
  • Стара Загора

А колкото до едната цигара само за кеф - малко са хората които го могат. по скоро една - дже цигари само поддържат зависимостта към никотина... По - добре без тях....
Бездимно лято ....

и аз съм на също мнение,понякога ми се припалва,но не смея ,преди няколко години ги отказах не пуших над 5 години ,и после една две цигари ме върнаха назад.И пак няколко години с тази зависимост.Този път много много трудно ги отказах,и не искам отново да си го причиня. Simple Smile

За диети,честно казано няма да пазя за сега ,имам проблеми с жлъчка и когато ми се възпали от зор свалям от  3-5 кг.

# 439
  • София
След 50 дни без пушене....запалих.

# 440
  • Варна
Аз от месец и повече не пуша и съм много горда със себе си.
Имах си собствени причини да се отърва от този вреден навик.
Не ми е било никак трудно и друг път съм ги спирала,но поддам ли се веднъж,пак започвах.
Гледах сутринта репортаж,за новите картинки по кутиите,не вярвам много да повлияят на хората,но пък са ужасни!Преди 5 години в Испания ги имаше  и въпреки тях пак пуших.
Чувството да не се тровиш е страхотно и пожелавам успех и много силна мотивация на всички решени да се отърват от цигарения дим  Hug

# 441
Интересно ми е какво правеше с картинките? Имам познати, които разфасоват кутията, за да не ги гледат. Имаше ли ефект, чувстваше ли се зле, че пушиш?

# 442
Здравейте,

Присъединявам се и аз към групата на непушачите, макар че от съвсем скоро съм ги спряла, само 4 дни. Надявам се да продължавам така  baby_neutral Причината е главно, че планираме след около месец да направим първите си опити за дете.  Wink И разбира се също така поради това, че този ми навик е прекалено продължителен вече.
Пуша от около 7-8 години по кутия на ден, понякога кутия и половина ако съм някъде навън в бар или имам стрес в този момент в живота си. Спирала съм цигарите и преди 2-3 години, но тогава ги започнах след 3-4 месеца непушене. При предишното си спиране ги спирах с Табекс и успях, поради което сега отново ги спирам по същия начин. Интересното е, че предния път не можех да спя, страдат от сериозно безсъние, по цял ден бях много изнервена, имах заседнала сякаш буца на гърлото си, но не съм имала проблема със стомаха, за който споменавате. При това ми спиране нетипичното е, че се наспивам по-добре, чувствам се по-спокойна, и като цяло съм много положителна. Единственото е, че има определени часове, в които ми се припушва и понякога имам леки нервни кризи, от което моят съпруг горкият трябва да се изолира, но всичко иска жертви.  Grinning  В останалото време обаче положението е направо блестящо. Не знам каква е причината честно казано, но да видим дали ще продължа да бъде в клуба на непушачите.  Laughing

# 443
Може би мотивацията е различна. Прекрасно решение да правите дете и още по-прекрасно решение да спреш цигарите преди дори да започнете опитите. Забременях в месеца след като ги спрях. Пожелавам ти го!

# 444
Аз се въздържах да пиша, защото не знаех да къде ще я докарам, но вече 2 седмици не пуша. Вярно е ,че мина месец от както реших да ги спра, но първите 2 седмици се залъгвах с по две-три цигари на ден. Чувствам се добре, но понякога ми се пуши. Страдам не толкова за сутрешната цигара с кафето, а за онази "любимата" след вечеря. За сега не забелязвам страничните ефекти, от които се притеснявах. Увеличих вечерните разходки в парка и излъсках всяко кътче вкъщи./само за да не мисля за цигари/. Сега заминаваме на почивка и се надявам да не стъпя накриво.
Още веднъж благодаря за куража и подкрепата! bouquet

# 445
  • Варна
Интересно ми е какво правеше с картинките? Имам познати, които разфасоват кутията, за да не ги гледат. Имаше ли ефект, чувстваше ли се зле, че пушиш?
Честно казано не си спомням,аз бях за малко там -само два месеца.Мисля че ги нямаше на тънките цигари,но пак не съм 100 % сигурна.Но човек пуши ли,нищо не може да го спре.Днес един мъж в репортажа се изрази,че каквито и картинки да се сложат,за него по-важно си е душевното удоволствие 😂

# 446
  • SF
Тази нощ сънувах, че играя карти и пуша. С такава наслада...
До кога ще ми се пуши???

# 447
А, не знам. Аз пак забременях  hahaha така че поне още една година ще продължавам да не пуша. А до момента, в който вече съм отбила и второто се надявам, дай Боже, да съм забравила, че някога съм пушила.
П.С. Гледайте това непушенето какво прави с плодовитостта. Grinning

# 448
Тази нощ сънувах, че играя карти и пуша. С такава наслада...
До кога ще ми се пуши???
Аз все още сънувам, че пуша. А не съм палила цигара от .... февруари 2009 година  Grinning

# 449
  • Варна
Лично мен и картинките нямаше да ме демотивират да пуша, също както и " Пушенето убива ... пречи на околните .. води до импотентност" и прочее. Неможех без цигарата през 15-20 мин #Crazy въобще не ми пукаше в каква кутия са цигарите и въобще дали са в кутия.
Много съм доволна от себе си че ги отказах, скоро стават 9 м. Голяма наркомания си бяха....
Да пуши ми се понякога.. но чувството е много слабо и е по скоро като носталгия по безгрижието около вдишването - издишването на дима, и почивката докато пушиш. Тогава не ми пукаше какво си причинявам, не исках да го проумея, не исках да мисля какво щв стане ако забременея ... и се отдавах наистина на безгрижие. Това ми липсва. Сега ме е грижа, искам да се чувствам добре, а не да се залъгвам че ми е добре, докато пуша.
Успех на всички в отказването! Мисля, че това е правилния път. За тези които не са успели, но са направили опит, или са се подвели след Х месеца/години- факта че не сте пушили повече от седмица е грандиозен напредък и показва че имате/ имали сте желание да се откажете, което е най-най важното. Ако продължавате да имате желанието да ги откажете, все ще успеете.
Estlar  ЧЕСТИТО!  bouquet леко бременеене! .. Дааа, факт е че се отразява положително, непушенето  Grinning и на мъжете също! стига да няма странични проблеми ... Така че, използвайте си там предпазни работи, за всеки случай след като родиш, а ако можете да си позволите още деца .. действайте! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт