Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 12

• 63 291
  • 776
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
Привет и от мен!! Препратиха ме при вас и се радвам, че ви има bouquet
Не успях да ви прочета съвсем подробно, но после ще наваксам. Не пуша от ..5 дена, малко ми е смешно това число, но се надявам да продължа. Спрях, зашото се ядосах, бях на почивка с децата, чаках ММ на следващия ден. Та трябваше да избирам дали да заведа децата н абасейн или да си купя цигари. Е много се вбесих на себе си. Та това, в комплвкт с картинките по моите цигари ми реши дилемата. Дима не ми липсва, но ми липсва онова усещане, когато си свършил всичко у дома, "да се наградиш с цигарка".  hahaha
Другото, което ме вълнува са килограмите, понеже си имам проблем с тях. Та ако се храня диетично дали ще кача т.е. цигарите топят калории по някакъв магичен начин ли или просто не ти се яде?

# 451
Привет и от мен!! Препратиха ме при вас и се радвам, че ви има bouquet
Не успях да ви прочета съвсем подробно, но после ще наваксам. Не пуша от ..5 дена, малко ми е смешно това число, но се надявам да продължа. Спрях, зашото се ядосах, бях на почивка с децата, чаках ММ на следващия ден. Та трябваше да избирам дали да заведа децата н абасейн или да си купя цигари. Е много се вбесих на себе си. Та това, в комплвкт с картинките по моите цигари ми реши дилемата. Дима не ми липсва, но ми липсва онова усещане, когато си свършил всичко у дома, "да се наградиш с цигарка".  hahaha
Другото, което ме вълнува са килограмите, понеже си имам проблем с тях. Та ако се храня диетично дали ще кача т.е. цигарите топят калории по някакъв магичен начин ли или просто не ти се яде?

Здравей, и моето число засега е малко - 12 дни, но се чувствам обнадеждена. Аз по същият начин чувствам тази нужда в определени подобни моменти, както след чистенето. Относно храненето, доколкото знам цигари забързват метаболизма, и когато ги спреш той малко се забавя, но по-скоро става като на непушач. Ако се храниш по точно същият начин както преди това смятам, че може да качиш най-много 2-3 кг, но е много индивидуално. Аз засега не съм качила, макар че преди няколко години когато спирах цигарите си наддадох сериозно, сега съм комбинирала с фитнес и нормално хранене. Може би разликата е и, че съм започнала с фитнеса преди около 2 години, тоест не е конкретно сега заради  цигарите, но смятам че би имало добър ефект, тъй като тялото ти ще полага екстра усилия, които ще бъдат възнаградени. Simple Smile
За мен най-голямото "страдание" е психологическото, сякаш имаш чувството, че се лишаваш от нещо приятно, което вършиш след или преди определени дейности. Чакам момента да премине това чувство.  baby_neutral

# 452
cvete7575, добре дошла Simple Smile

За килограмите, ако поддържаш сегашното хранене ще качиш около 3 кг., ако малко увеличиш движението или спазваш режим няма да качиш нищо, дори ще свалиш.

...но ми липсва онова усещане, когато си свършил всичко у дома, "да се наградиш с цигарка".  hahaha...
Познато  Simple Smile но с времето ще си намериш друга награда. Първите месеци след като спрях "наградите" се учудих колко много свободно време имам Joy

Успех!

# 453
  • SF
Ако  тренираш, ще наедрееш малко. При мен се случи така - едни 4 кг, които едва удържах да не станат 5, цяла зима ме тормозиха. Сега останаха само 2 излишни. На мене ми отива да съм слава и тези 4 кг се появиха като тлъстина около корема ми - много грозно на иначе слаб и стегнат човек.
Успокояваше ме, че мускулът е по-тежък от подкожната сланина.
Много ми се пуши, особено вечер с една студена количка, когато искам да си приказвам с някого в топлите летни вечери. Задоволявам се да дишам чуждия дим.

# 454
  • Русе
Благодаря ви! Дано ни се получат нещата, защото вътрешно съм убедена в безсмислието на пушенето, ама пусти му и навик #2gunfire
За вечерните часове съм решила да пропия..хич не се смейте..не близвам алкохол, че и по повод май, та сега мисля да си взема бутилка вино и да си наливам чаша и да си я ближа цяла вечер. Брех, да не взема сега пък да се вкарам сега в друг порок #Crazy

# 455
Благодаря ви! Дано ни се получат нещата, защото вътрешно съм убедена в безсмислието на пушенето, ама пусти му и навик #2gunfire
За вечерните часове съм решила да пропия..хич не се смейте..не близвам алкохол, че и по повод май, та сега мисля да си взема бутилка вино и да си наливам чаша и да си я ближа цяла вечер. Брех, да не взема сега пък да се вкарам сега в друг порок #Crazy

Хахаххахахах колкото е да е невероятно, снощи си мислех същото нещо  newsm78 Laughing Laughing
Ще вземем да се пропием. Joy Joy

# 456
Не съм убедена, че алкохолът е добра идея Simple Smile по принцип дори провокира запалването. Аз така се изкуших 2 месеца след като ги бях спряла. Хубавото е, че ми стана лошо и благодарение на това от този момент никога повече не ми се допуши, но като цяло е голям риск, като нищо може пак да ти се услади...

# 457
  • SF
Абе аз много се чудя, ако сега си запаля една цигара дали няма да ми стане лошо. Няма да си я запаля пък!

# 458
Не рискувай по-добре Simple Smile
Особено с лека, аз тогава свих тежък тютюн.

# 459
  • SF
Абе няма.... Просто това тъпо оправдание "Ама аз много рядко и много малко пуша...." "Само една цигара, нищо няма да ми стане..." и т.н.

# 460
Привет на бъдещите непушачи. Днес ще изпуша последната си цигара и от утре няма да си купувам други. Решението ми да спра цигарите е твърдо и не подлежи на промяна.Днес станах свидетел на болен от бронхит човек който въпреки че не може да си поеме въздух запали поредната си цигара. Да ви кажа чесно отвратих се от тази гледка,и си казах че не искам да си причинявам това. Не искам да съм болна от нещо което мога да се предпазя сама. Знам че ще успея защото го искам. Защото знам че цигарата не води към никой хубаво...а напротив тя ни съсипва бавно но сигурно.

# 461
  • Русе
Ели, привет! С две ръце съм за, не че съм ги отказала с тези мои 7 дена, но се радвам и споделям твърдостта ти! Иначе при мен си мисля, че премина абстиненцията, остана само социалната страна...тя май е по трудна..:-!

# 462
Ели, привет! С две ръце съм за, не че съм ги отказала с тези мои 7 дена, но се радвам и споделям твърдостта ти! Иначе при мен си мисля, че премина абстиненцията, остана само социалната страна...тя май е по трудна..:-!

Аз пък ги спирам с помощта на Табекс и спазвам стриктно схемата, по която се пият хапчетата. Останали са ми няколко дни, но абстиненцията не е преминала напълно и подозирам, че може би и хапчетата действат така, че не пушиш, но още те поддържат зависим известно време. Въпреки това, мисля да си изкарам схемата до края и... Поне досега работи добре.  newsm78

# 463
Благодаря Цветенце. Помага ми и факта че от един месец работя в операционните зали на УМБАЛ-РУСЕ и всекидневно ставам свидетел на това което си причиняваме сами с тези цигари. Ще влизам всеки ден и ще се подкрепяме взаимно в борбата с този порок. Успех на всички!

# 464
Благодаря Цветенце. Помага ми и факта че от един месец работя в операционните зали на УМБАЛ-РУСЕ и всекидневно ставам свидетел на това което си причиняваме сами с тези цигари. Ще влизам всеки ден и ще се подкрепяме взаимно в борбата с този порок. Успех на всички!
Първата ми операция беше на пациент с тежки изгаряния(лека му пръст) причинени от незагасена цигара. Този пациент се беше подпалил в леглото си. Грозна гледка,повярвайте ми. Но днес беше върхът на айсберга с пациента за койно разказах по-горе. #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт