Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 12

• 62 749
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
Не е нужно да имате стаж. Прочетете правилата на форума. Достатъчно е.

# 646
Не е нужно да имате стаж. Прочетете правилата на форума. Достатъчно е.
Единственото което ме интересува,е темата за отказване на цигарите.
За сега удържам фронта но си влизам в темичката за да се окуражавам че можем без този вреден навик newsm10

# 647
  • SF
Здравейте! Искам да се включа в темата, тъй като от известно време обмислям скъсване с този отвратителен навик - пушенето. Пуша от ученичка, сигурно около 20 години вече, по половин кутия дневно  Tired От няколко седмици (след прекарана настинка) имам чувството, че не ми достига въздух. Казах си, че е крайно време да разкарам тази отрова от живота си. Освен това работя с онкоболни и това доплълнително ме стимулира да се откажа. Избрах си дата - 17 март, като дотогава се настройвам психически  Simple Smile Притеснявам се да не напълнея, но планът ми включва хранителен режим и спорт  Simple Smile Надявам се да намеря подкрепа в групата и желая успех на всички, захванали се с това начинание!  Simple Smile

Опитай да изпиеш няколко кафета без цигара до 17-и, за да видиш, че може и даже ще му усетиш вкуса по-добре на кафето.
Опитай да излезеш навън с приятели на място, където не се пуши, за да видиш, че и така може.
Няма да напълнееш. Аз напълнях от ядене и от това, че не се движа, а не от това, че не пуша. Цигарите не те поддържат по-красива. Напротив! Ще инвестираш "спестеното" от пушенето в по-готина козметика. Около 100 лева на месец ще даваш за нещо по-разкрасяващо.

# 648
Здравейте! Искам да се включа в темата, тъй като от известно време обмислям скъсване с този отвратителен навик - пушенето. Пуша от ученичка, сигурно около 20 години вече, по половин кутия дневно  Tired От няколко седмици (след прекарана настинка) имам чувството, че не ми достига въздух. Казах си, че е крайно време да разкарам тази отрова от живота си. Освен това работя с онкоболни и това доплълнително ме стимулира да се откажа. Избрах си дата - 17 март, като дотогава се настройвам психически  Simple Smile Притеснявам се да не напълнея, но планът ми включва хранителен режим и спорт  Simple Smile Надявам се да намеря подкрепа в групата и желая успех на всички, захванали се с това начинание!  Simple Smile

Опитай да изпиеш няколко кафета без цигара до 17-и, за да видиш, че може и даже ще му усетиш вкуса по-добре на кафето.
Опитай да излезеш навън с приятели на място, където не се пуши, за да видиш, че и така може.
Няма да напълнееш. Аз напълнях от ядене и от това, че не се движа, а не от това, че не пуша. Цигарите не те поддържат по-красива. Напротив! Ще инвестираш "спестеното" от пушенето в по-готина козметика. Около 100 лева на месец ще даваш за нещо по-разкрасяващо.

То кафето е лесна работа, по-скоро биричката без цигара ще е проблем  Laughing Иначе без проблем откарвам по цял ден без да пуша ако съм на място, където не е позволено.  Simple Smile

# 649
То кафето е лесна работа, по-скоро биричката без цигара ще е проблем  Laughing Иначе без проблем откарвам по цял ден без да пуша ако съм на място, където не е позволено.  Simple Smile
И за мен това беше един от проблемите. Въобще не си представях, че примерно ще изляза с приятели, ще пием, ще си говорим и няма да запаля. Мислех си, че няма да усетя нищо от забавлението. Но сега, 4+ г. по-късно не виждам кое ме е плашело. Както съм казала и друг път - има живот и след цигарите, при това доста по-хубав  Mr. Green
Трудното е да минеш няколко пъти през различните ситуации без цигара. Примерно кафе без цигара, бира без цигара, излизане без и т.н.

Хубава ти е идеята за спорт и хранителен режим, но ако усетиш, че ти идва отгоре, отложи за по-натам. Многото промени ще доведат до повече стрес.

Успех! Не е страшно  Simple Smile

# 650
  • SF

Добре де! - бира опитай да пиеш без цигара. Аз понеже не пия бира и затова за мене приятелчето на цигарата беше кафето. Но то е много по-вкусно без цигара.
Щом откарваш по цял ден без да пушиш, и на места, на които е забранено, не ти е проблем и не излизаш непрекъснато, значи скоро ще се гордееш с оставянето на цигарите. При мене беше и това предимство, че у нас не се пуши никъде по стаите и зимата на балкона не беше особено гостоприемно.
Да му мислят тези, които като отидат на заведение, където пушенето е забранено, си изкарват времето навън пред вратата с цигарата.

# 651
 newsm44 newsm44 Момичетааааа ...само да ви се похваля че станаха 3 години откакто не пуша!!!!Нямате си напредстава колко си ми е добре без цигара и наистина се чувствам непушач.Повярвайте в себе си ,че можете без цигари и ще успеете!Не е трудно,по важна е нагласата и мисленето!!1
Успех на всички ви!!! Hug

# 652
  • Русе
Forest frog, kak си? Запомних те с този 17-ти... newsm78
краси2, браво на теб!! Такива като теб ни вдигат куража Wink

# 653
краси2, БРАВО!!! ЧЕСТИТО!!! Желая ти от сърце никога повече да не погледнеш тая гадост  Hug

# 654
Момичета,това ми беше втория път ,когато отказвах цигарите.....и този път аз тръгнах с нагласата че искам да бъда непушач и че всичките ми неприятности идват от цигарите.Е,сега вече знам че никога няма да пуша,защото нямам нужда от цигари!!!Вие също ще успеете,ако имате правилното мислене!!! Hug

# 655
  • SF
Имам въпрос към тези, които са отказали цигарите от 2-3 и повече години. Никога ли не сте запалвали цигара? Дори и само за веднъж, само за майтап...?

# 656
Първия месец палих 4-5 цигари, колкото да държа цигара в ръка и като си дръпвах,не вдишвах дима, само си умирисвах устата...т.е. не пуша, само имитирам пушенето и по този начин хем си давам това, което искам - с компания и цигара в ръка, хем не се връщам към навика. После вече отвикваш и не търсиш цигара, дори не исках да бъда на места, където се пуши и смърди на пушек.

# 657
  • Русе
Не пуша от 8 месеца, не смея да запаля, защото не знам как ще реагирам ooooh!

# 658
Имам въпрос към тези, които са отказали цигарите от 2-3 и повече години. Никога ли не сте запалвали цигара? Дори и само за веднъж, само за майтап...?

Никога. Нямам и желание.
Не мисля, че ще го направя някога, макар да не обичам да се заричам.
Противни са ми цигарите.

# 659
Първия път не пуших 1.5 годинии запалих една.Реших ,че какво толкова....е да ама не.От една ,втора след месец трета след 2 седмици и така се почна пак!А този път вече 3 години не съм запалвала цигара и то е защото нямам нужда да запаля -независимо в каква ситуация се намирам!Затова казвам ,че е много важна нагласата с която тръгвате да отказвате цигарите.....

Общи условия

Активация на акаунт