Истанбул [тема 39]

• 105 812
  • 741
  •   2
Отговори
# 450
Деница, ако правилно съм схванала какво търсиш- препоръчвам ти разходка из Кадъкьой, разходка покрай Босфора в Саръйер, Арнавуткьой, Бебек. Разходка из Мачка, Нишанташъ, Шишли, Левент.
Таня, ако съм разбрала, тя иска да води приятеля си да види един модерен, романтичен и красив град, без да го отегчава с музеи, каквито са разните му там дворци, макар че са доста лековати, но все таки, не им се гледат тур. забележителности, искат да се скитат на воля  Laughing Ако съм вдянала...

Ааа, пропуснах - разбира се Ортакьой. Няма да влизате в джамията Wink само ще се разходите,ще седите на пейки, ще хапнете, ще се наслаждавате на гледката и има много младежи вечерно време.

# 451
Благодаря Таня67, ще поразгледам в гугъл местата които си ми написала,за да се ориентирам. На Пиер Лоти съм ходила,ще го заменя със Сапфир, защото екскурзията на която ходих не стигна до него :Д . Снощи се поразрових и си намерих много красив хотел точно до кулата Галата и веднага си анулирах предната резервация, защото ми се стори по добър района, хем ще съм по близо до Истиклял, Таксим и фериботите  Smile Smile
Pina, ще се помъча да се ориентирам в кварталите които си ми казала,мерси Grinning. Нямам нищо против съветите за дворците, аз тях не ги причислявам към скучните обиколки,защото са много красиви. Предния път видях само Долма Бахче, но беше любов от пръв поглед Grinning

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 09:17 от Denica Laleva

# 452
А, ясно! Тогава отидете, малките дворци са много кокетни.
А кварталите, които изредих, особено Саръйер, Арнавуткьой, Бебек- просто хващате 25Е от Кабаташ и първо с него отивате до оня край на Босфора, после вървите пеша, може да слизате и да се качвате, сами ще видите от автобуса за какво става въпрос. Не е сложно за достигане или ориентиране.

# 453
Denica Laleva, ако искате модерен Истанбул, задължително се разходете в Нишанташъ. От таксим с метрото е една спирка. Слиза се на Osmanbey, а може и пеша. Из кварталът има много мазанини, както най-висок клас, така и стандартните от рода на Зара. Има страхотни заведения(както и любимата ми френска сладкарница Laduree). Мисля, че Бебек също ще ви хареса, най-"гъзарската" му част не е около Босфора, а около един булевард горе в квартала, ако имаш интерес ще ти кажа как се казва, но там освен много скъпи заведения и лъскави коли (това го има и в Нишанташъ) друго няма, а баира нагоре е ужасяващ. Според мен не си заслужава да се ходи до там, освен ако нямаш набелязано някое конкретно заведение. По-добре да се разходите около Босфора. Ако ви се ходи по молове с две ръце препоръчвам Istinye park и Zorlu center.

# 454
Истиние парк не са ли пак само маркови? Шанел и от този клас? Не съм ходила, само съм чувала.

# 455
Neolita , хаха ох аз с моловете имам проблем  Twisted Evil Blush , като вляза и няма излизане, за мене те са като част от забележителностите  #Crazy , ноо като се знам каква съм , не ми се иска да губя цял ден в мол. Ще се боря със себе си да стоя далеч от тях. Мерси все пак са предложенията! Моите планове за Истанбул са чак за края на септември (тъй като момчето ми е на кораб) , но понеже лятото ме чака много работа, няма да имам време да се подготвям и чета.
 Мислите ли, че пътеводителят на NG ще ми е полезен за там или има и по-добри ? ( за Рим ползвах такъв и бях много доволна) .

# 456
pina, има абсолютни всичко в Istinye от стандартните турски Koton, LWC и тн., през Zara, Mango, чак до Gucci, Chanel и Prada. Самият мол е готино направен и има много яки заведения.
Аз като цяло съм против да идеш някъде и да се забиеш в мола, но.... с удоволствие бих го повторила  Blush

# 457
И аз съм против, ако си в града за 2-3 дни за първи и последен път в живота си, но ако отиваш за 5-ти път, да речем, както би било при мен, и ако си бил и за повечко дни (веднъж бях за 6 дни и беше страхотно, вече не искам за по- малко!) става. Пък и аз цял ден в мол не съм стояла, за 2-3 часа минавам.

# 458
Абсолютно съм сългасна, и аз имах предвид когато се ходи за кратко и за пръв път. А този мол наистина е много хубав, лошото е, че е малко далечко. Ето и автобусите, които спират пред мола:
İstinyePark Stop
29B FSM - 4. Levent Metro
29P Poligon Mah. - 4. Levent Metro
29Ş İstinye Dereiçi - Şişli
40B Sarıyer - Beşiktaş
42 Bahçeköy - 4. Levent Metro

Пфу, пак се размечтах....

# 459

Бялк,
Скрит текст:
Къде си? Не може скоро да не си ходил към Истанбул.  newsm78 Пиши нещо  Praynig

Скрит текст:
Кьочуксу

Появих се и аз най-сетне Hug

Скрит текст:
Не бях влизал във форума от около месец, имах други ангажименти. Голямата ми дъщеря кандидатства за стипендия Computer Engineering в TR, кандидатурата и е одобрена и в края на този месец е на интервю в Турското посолство. Ако е писано ще учи в Истанбул и така ще имам възможност да посещавам по-често любимия град.

Много хубави разкази и прекрасни снимки! Благодаря на всички, които ги споделят!

# 460
bialk, прекрасно оправдание за отсъствията от темата! Успех и късмет!
Направо ще станеш постоянен коренспондент на темата, от мястото на събитията Peace

# 461
bialk, честито!
Пожелавам успех!

# 462
Бялк, много се радвам за теб и детето ти! Това си е голяма гордост! Браво на момичето!

Днес тази снимка ми е любима Simple Smile поздравявам ви всички с нея Simple Smile

# 463

Мислите ли, че пътеводителят на NG ще ми е полезен за там или има и по-добри ? ( за Рим ползвах такъв и бях много доволна) .

На мен ми върши супер работа този пътеводител, също много ми хареса на Eyewitnesstravel...Скоро видях, че са пуснали и "Пеша из Истанбул", разгледах го, много добре е наравен - маршрут за 3 дни, маршрут с деца и т.н....
Иначе и аз съм Бебек, Арнавуткьой, Нишанташъ и Шишли ако искате да видите не - исторически Истанбул...

Честито на Бялк и от мен и успех на интервюто:)

# 464
Благодаря за добрите пожелания!

Наскоро си купих 4К телевизор с интернет. С този клип стартирам ТВ-то. Ако имате ТВ с висока резолюция изгледайте го. Истанбул изглежда като наживо!

https://www.youtube.com/watch?v=6t-VoZaU3xc

А това е специално за карталката във форума Simple Smile

https://www.youtube.com/watch?v=9JXI715sIcg

Общи условия

Активация на акаунт