Истанбул [тема 39]

• 105 795
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • София
bialk, честито! Ще стискаме палци, а после, да знаеш, аз лично ще завиждам благородно. Grinning Hug Hug

Това клипче ми е едно от любимите на Истанбул. Имаше и едно как нощем се каца на летище Ататюрк и се вижда целия град - не е 4К, само висока резолюция, но е много добро. Peace

# 466
Здравейте момичета, ще пътуваме през юли и бих искала да ми кажете колко време се пътува до принцовите острови специално до Буюук Ада и горе долу колко ще отнеме разглеждане на острова и пътя.Питам защото си правя горе долу списък с местата които искаме да посетим и те са доста  Grinning

# 467
Малко от фейсбук
Скрит текст:

# 468
Ако тръгвате от Кабаташ за Буюкада - около 1:35ч., от Бостанджъ - около 35 минути... За самия остров- може и цял ден да изкарате там, но не по - малко от3 - 4 часа, три даже са малко.... И един съвет от форуми и пътеводители - планирайте си го през седмицата, събота и неделя има прекалено много хора.

# 469
DU много ти благодаря ще го имаме в предвид

# 470
Ами възмутена съм до дъното на душата си. Просто искам да предупредя пътуващите с кола, да си "опичат" акъла, за да не попадат в нашата ситуация. Верно, че всеки път става екшън, но от този хотел вместо да се извинят, вижте как ме нападат и откровено лъжат. Ако имам лукс кола, то трябва ли да ходя с нея в Истанбул?
Този път разочарованието ми е голямо. Почти никъде няма цени. Два пъти питаш, два пъти две различни цени казват. Не е толкова важно,  но  огорчението от това им поведение остава.
 https://secure.booking.com/reviewtimeline.bg.html?aid=376395;lab … 45504855fa;dcid=4
Ето тук пише за терасата, която нямаше предпазни огради и гледаше към Мраморно море. Какъв Босфор от Лалели, бе?
http://www.riverhotelistanbul.com/index.php?page=facilities

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 23:06 от ASSAMARIS

# 471
ASSAMARIS, съжалявам за преживяното в хотела. Подвели сте се от високата оценка в букинг, като не сте забелязали, че този хотел се предлага в booking.com едва от 29 март 2016г. Обикновено новите хотели в сайта са с високи оценки, генерирани от фалшиви потребители. Хотелът в Сиркеджи, препоръчан от мен, вече се ползва 3 пъти от Du и няма никакви проблеми. Хотелите в Сиркеджи обаче не предлагат паркинг. Мисля, че е по-добре да се залага на изпитаното, отколкото да се търси нещо ново, особено в тези времена на отлив на туристи в града. 

# 472
Не знам защо , но от първия линк оставен от Assamaris ми се отваря моя профил в Booking. За въпросния хотел, препоръчан от Бялк, където няколко пъти ходя - в Букинг пише, че нямат паркинг, но аз питах момчетата - на около минута има възможност за платен паркинг, 10 евро на ден. Хотелът не е лукс, но е скоро ремонтиран, чистят, удобен до целия транспорт, а от терасата за закуска наистина виждаш Босфора.
  p.s. - В едното крило няма асансьор, но мен специално това не ме притеснява - носят ти куфара догоре, после ти го смъкват обратно...

Съжалявам за преживяното - при цялата ситуация в Турция в момента, нарочно да си гонят клиентите, и то след като хотелът тепърва набира оценки - не го разбирам...

# 473
Всеки път става драма с колата /затова не повтаряме хотела/,   давахме ключовете, оня давеше стартера. Другият път я намерихме с отворени стъкла и сума ти неща липсваха вътре.  Приели сме този риск, на момента се изнервиш и после забравяш. Хотелът не е лош, но отношението към нас особено на изселничката беше отвратително. "Далече ли е паркингът", "Не знам".
"На терасата кафе ли се предлага или чай", "Каквото си занесете, това ще пиете. Оттам се вижда Босфора". Терасата е зловеща - няма прегради и се вижда естествено само Мраморно море.
Не, бе, само едно извинение вършеше работа, само едно или дето се вика един чай ей така бадева. И да имам с-класа, ще ида ли с нея в Истанбул. В България колите били евтини - това си е гавра.
Скрит текст:
Цитат
Видно от рекламата, хотелът трябваше да има паркинг, за което заплащаме по 4 евро на вечер. Пристигаме изморени, на рецепцията стоеше  една жена, която говореше отлично български. Питаме за паркинг, тя не отговаря, стоим и чакаме.....такова високомерно и студено отношение досега в турски хотел не бяхме срещали. Питам я къде е паркинга - не знаела. Мъжът ми и един служител от хотела тръгнаха да търсят къде да оставим колата. За съжаление, нямало НИКЪДЕ свободни места. Остана пред съседния хотел. След няколко часа я намерихме ударена от друга кола. Тогава пак започна отново обикаляне и търсене на паркинг. Оставихме я на един, доста далече  от хотела и то срещу 60 лири. Прилагам снимки от всички документи и ударената кола. Цялата ситуация беше коментирана от друг служител - "Ние сме хотел за хора, а не за коли" и "Какво от това, че са я ударили, те колите в България са евтини". В крайна сметка си платихме и на двете места, сдобихме се с "отлично" настроение за почивните дни. На тръгване пак не ни разрешиха да спрем пред хотела, дори да влезем в уличката за да вземем багажа.
Чист и нов хотел. Остъклената кабинка за душа е толкова малка, че аз - все пак тежа 60 килограма, непрекъснато се удрях в стъклото.
Прозорците гледаха към сграда, която се ремонтира и шумът от работещи машини започваше от 6 часа сутринта /дори и в събота/.
При тази очевидна криза за туризма в Истанбул, би трябвало да се държат по-адекватно с малкото смелчаци, решили да ходят там. А дамата да си припомни звучната българска дума ИЗВИНЯВАЙТЕ.
А терасата на покрива е идеално място за самоубийци. Няма предпазна ограда. Който вярва, ме от Лалели може да се види Босфора, ами да пробва.....може и д го види.

1 човек смята тази оценка за полезна.

River Hotel отговори на този отзив

Our dear guests and our guests positive nice comments you writing this cruel and why you just paid an extra fee you do not understand the reason for your own choices, I destroyed the hotel. The reason we want to pay your parking fee and you have to accept us. You stay in the room was very nice and everything you've just parking problem. However, you were shown three different parking lot and did not want us around. Our hotel does not have parking summer, has parking outside, extra fee writes. 4 euros there in the parking lot, there is parking for 20 euros. Why would you make choices yourself declared guilty of the hotel so I can not understand him. You're a guest who only problem that there is so much parking nearby. This bit of your ego and your personal problems, even as the financial value of your car is not a luxury image to that degree value. You put the municipal park on the road, unfortunately, we have not promised to provide you with security. Already a hit every part of your vehicle and painted. This is your hotel room receipts fee payment receipt. Parking is not a receipt. Are you using it to lie to people. name the name of the hotel staff in receipt. no parking fee. You have taken the day at $ 3, we've confirmed. If you want to come again and we want to give a proper hotel service. Avatif Havva YIGIT General Manager Нашите скъпи гости и нашите гости положителни хубави коментари пишеш тази жестока и защо просто плаща допълнителна такса не разбират причината за собствените си възможности за избор, аз унищожени хотела. Причината, поради която искате да платите такса за паркиране и вие трябва да ни приеме. Можете да остане в стаята беше много хубаво и всичко, което току-що паркинг проблем. Въпреки това, можете бяха показани три различни паркинг и не ни искат наоколо. Нашият хотел не разполага с паркинг лято, има паркинг извън, срещу допълнително заплащане пише. 4 евро там на паркинга, има паркинг за 20 евро. Защо ще ви направят избор себе обявен за виновен за хотела, така че не може да го разбере. Вие сте гост, който само проблем, че има толкова много паркинг наблизо. Това малко на егото си и личните си проблеми, дори като финансовата стойност на вашия автомобил не е лукс образ на тази степен стойност. Слагаш общински парк на пътя, за съжаление, ние не са обещали да ви осигури сигурност. Още един хит всяка част на вашия автомобил и боядисани. Това е вашата хотелска стая получаване плащане разписки такса. Паркинг не е разписка. Възможно ли е да го използвате, за да излъжеш хората. назове името на персонала на хотела в получаването. не паркинг такса. Вие сте взели деня на $ 3, ние потвърдихме. Ако искате да дойде отново и ние искаме да се даде правилното обслужване на хотела. Avatif Havva Yiğit Управител

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 09:40 от ASSAMARIS

# 474
Убиват ме с този английски, не са ли им казали да не ползват google translate за цели изречения...
По начина, по който са отговорили съвсем са си навредили - кой ще наеме хотел, след като управителя ти говори за егото и материалното ти състояние. Това ми прилича на случая, когато си търсих плочки за банята и питам продавачката за цената, а тя ми отговори - не може да си ги позволите...Така се стреснах, че единственото, което можах да кажа,беше  -  а вие можете ли да си ги позволите?...

Съжалявам, че са ви развалили почивката,не  знам какво друго  да кажа, освен , че е сигурно, че в техния хотел българин няма да стъпи.

Като търсих хотел с паркинг, понеже щяхме да сме голяма група попаднах на този, паркингът даже е безплатен,хотелът е до Галатасарай лицей на Истиклял - Taksim Yazici Residence. И още един , но с платен паркинг, 10 евро на ден, пак в района на Истиклял - The Pera. Така и не ги пробвахме, защото групата се разпадна, но изглеждат прилично...

# 475
Нямах намерение да раздухвам ситуацията, даже я бях позабравила. Но този отговор ме впечатли. Ами жалки са.  Жената, говореща български не ни разреши да паркираме пред хотела, въпреки, че имаше други коли. Сега гледам, че в букинг са допълнили, че може да се паркира на улицата. Дет се вика сляпо да прогледне.......

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 10:42 от ASSAMARIS

# 476
  • София
Съжалявам, че са ви развалили почивката,не  знам какво друго  да кажа, освен , че е сигурно, че в техния хотел българин няма да стъпи.
Докато не изтрият коментара. Wink На нас ни изтриха подобен коментар за хотел в Алания. Не знам как става това, но успяват. Sad Освен това в отзивите се вижда само написаното от ASSAMARIS, а не невъзпитаният им отговор. Явно е част от някаква лична кореспонденция и затова първият линк отваря профилите ни. Wink А дори и да остане в този вид, отзивите ги държат най-много година и след това ги архивират.

ASSAMARIS, съжалявам за неприятната ситуация и емоционално провалената ви екскурзия.  Hug

# 477
Не, почивката не могат да развалят такива дреболии, само остава горчивият привкус в устата. Много им симпатизирах  на изселниците, защото точно по това време живях в Шумен, ама......
Малко преди Истанбул само минути ни разделиха от тази ситуация - https://www.facebook.com/nevena.tcaneva/media_set?set=a.10206438 … 3&pnref=story

Затова бяхме щастливи, че сме живи.

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 00:51 от ASSAMARIS

# 478
Здравейте!
Отдавна не съм влизала в темата, но лятото настъпва и аз стягам куфарите отново за любимия град. Този път в групата ни ще бъде една осем годишна принцеса. По този повод моля ако си спомняте какви са цените /вход/ на забележителностите за деца да споделите? Аз прегледах голяма част от сайтовете, на някой има посочени цени на други не успях да видя. Имам още един въпрос с придвижването в градския транспорт за малката, тя ползва ли някакво намаление?
 bialk - поздравления за детето!
Хотела който препоръчваш и аз го ползвах през 2014 г., тогава бяхме една голяма момичешка група. Има много, много приятна тераса на покрива, където сутрин се сервира закуската, а вечер спокойно можеш да се качиш и да се насладиш на гледката. Стаите са малко малки, но за сметка на това много чисти. До самия хотел има паркинг. В района има три паркинга /аз поне зная три/. Проблема е, че трябва да се влезе преди осем часа сутринта, след това почват да вдигат колчетата. Има някакъв човечец дето ги обслужва, но не мисля, че мога да се разбера с него без да направя подобаващо задръстване. Този път за нашето пътуване избрах отново хотел в Сиркеджи от веригата Sirkeci Group.
ASSAMARIS, зная колко обичаш Истанбул и се надявам скоро да забравиш тази история и да започнеш да правиш планове за ново пътешествие. Дори съм сигурна, че вече нещо ти се върти в главата newsm10.

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 12:21 от didimitrowa

# 479

В осем часа вечерта

Общи условия

Активация на акаунт