Истанбул [тема 39]

• 105 795
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас / UK
Ехоооооооооооооооо, това друга тема ли е? Откога спряхте да помагате на другарче в нужда?

Каква ти е нуждата,другарче-голяма или малка ?  Mr. Green

# 541
Здравейте!
Отдавна не съм влизала в темата, но лятото настъпва и аз стягам куфарите отново за любимия град. Този път в групата ни ще бъде една осем годишна принцеса. По този повод моля ако си спомняте какви са цените /вход/ на забележителностите за деца да споделите? Аз прегледах голяма част от сайтовете, на някой има посочени цени на други не успях да видя. Имам още един въпрос с придвижването в градския транспорт за малката, тя ползва ли някакво намаление?
 ...
Намаляние в гр.транспорт има за деца до 6 години.
Намаления по обектите би трябвало да има, но ... дали ще могат да се възползват туристи не знам.
Кои забележителности сте набелязали за да прочетем дали ще има намаление?

# 542
Мимии, благодаря ти smile3525

# 543
  • София
Без да имам опит, останах с впечатлението, че децата ги пускат според настроението на чичкото, който е на спирката. Ако детето минава под "врътката" влиза без да се таксува, но някои минават и с доста приклякване. Wink Ако въпросното момиченце не е едро, сигурно ще минава безплатно.

Иначе на повечето каси за билети пише на английски, че няма ученически и студентски намаления. И като ги попиташ, се правят, че не разбират. Но може сега, когато намаляха туристите, да са по-сговорчиви. Wink

# 544
  • Бургас / UK
И друг път е коментирано в темата,че намаления за чуждоземци не се правят,въпреки,че имам някакъв спомен за някой,който беше показал студентска карта и май беше получил такова намаление....Днес,като разглеждах темата назад,за да намеря въпроса на didimitrowa,видях,че сте коментирали този музей на техниката(май така се казваше) на Рахми Коч и там пък видях,че има намаление за ученици,разгледах снимки и доста интересно ми се видя.

Скрит текст:
The museum is open from Tuesday to Sunday inclusive at the following times:

Tuesday - Friday
10:00 – 17:00

Saturday – Sunday and Public Holidays

(1 October – 31 March) 10:00 – 18:00

(1 April – 30 September) 10:00 –19:00

Closed on Mondays.

Special Days

Museum is closed on the day before and first day of religious holidays.
Museum is closed on  December 31th and January 1st.

Please check our main page for updates.

Entry   
Adult: 15 tl.
Student: 6 tl.

Submarine   
Adult: 7 tl.
Student: 5 tl.

Planetarium 
Adult: 2 tl.
Children & Students:  2 tl.

Museum Pass Card Advantage
%20 discount on the entrance and %10 discount in the shop.

Последна редакция: вт, 24 май 2016, 17:49 от Чефи-то

# 545
А за детенце на година и 7 месеца също ли няма намаления за входните такси  Tired

# 546
А за детенце на година и 7 месеца също ли няма намаления за входните такси  Tired
Навсякъде по света деца на подобна възраст не плащат входен билет!
Предполагам, че и в Истанбул ще е същото. Simple Smile

# 547
Istanbulkart е избрана за най-добрата транспортна смарткарта в света

Transport Ticketing & Passenger Information обяви Истанбулкарт за най-добрата транспортна карта в света за 2016 г. Наградата бе връчена на IETT на специална церемония в Лондон.

Някои факти за картата:

- над 20 милиона издадени карти,
- процент на ползваемост на картите в обръщение - 98,5%,
- 5 милиона издадени безплатни или карти с отстъпка,
- 6 милиона карти се ползват ежедневно,
- картите се ползват в 10 различни вида транспорт,
- 700 автомати за зареждане - Biletmatik,
- 2200 места за продажба и зареждане на Истанбулкарт,
- 22 центъра за обслужване на заявления за безплатни карти и карти с отстъпка.

# 548
  • На юг от тук
Това ни очаква в Истанбул през 2019 г.

http://ok-turkey.com/sobytiya-v-turtsii/1350-v-stambule-zapustya … dushnye-metrobusy

# 549
 Намерих много готина апликация за трафика ( и не само) в Истанбул. Безплатна е за iOS и за Android. Показва трафика в реално време, може да сметне колко време отнема от точка А до точка Б, показва паркингите в града, работното време и капацитета им, а на някой показва и колко свободни места има в момента. Показва и камери из целият град, също така дали има затворен път, катастрофи и тн. Единствен недостатък е, че е на турски, но не мисля, че е нужен изобщо, за да се оправи човек с нея.
Намирам, че е супер полезна не само за тези, които са с кола, а също и за хората, които смятат да се придвижват с автобуси и искат да преценят времето си. Надявам се да ви е полезна  Peace

И малко снимки:

# 550
Намерих много готина апликация за трафика ( и не само) в Истанбул.

Мерси, надявам се скоро да я пробвам...Simple Smile

# 551
Здравейте, тези шарени стълби знае ли някой къде се намират? Simple Smile

# 552
Здравейте, тези шарени стълби знае ли някой къде се намират? Simple Smile

Тези на снимката се намират между спирките Топхане и Фъндъклъ на трамвая.

Снимката ми е от преди 2 години, вече може и да са избелели.

# 553
  • Бургас / UK
Ето и историята за стълбите,която намерих в нета
http://www.peika.bg/statia/Tsvetnite_stalbi_v_Istanbul_edna_trog … _l.a_i.89932.html

# 554
Ето ги стълбите, за които говори bialk. Когато от Google са минали, вече наистина са в много лошо състояние, но това не са стълбите от снимката, която аз постнах. Ще потърся къде са другите стълби и ще пиша.
 Последна редакция. Стълбите са нови и се намират ето тук. Намират се до тези, които bilak е видял.
Снимка от преди 4 дни.

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 11:29 от Neolita

Общи условия

Активация на акаунт