Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 664
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
Привет, дами! Оправи се времете и явно всички са по разходки, та темата опустя Wink.
Сисондер, какво стана с прегледа, какво каза невролога?
Емили, как си днес? Свекърва ти хич няма да я коментирам, не проумявам що за човек е! Бързо да се оправяш и да нямаш нужда от чужда помощ  Hug!
Айнат, много ви се е насъбрало, наистина. За съжаление понякога лошите неща се струпват наведнъж. И аз още съм в черна серия, но се успокоявам, че след буря винаги изгрява слънце Simple Smile. Бързо възстановяване на ТМ  Hug!
Дени, възглавничка не съм слагала и няма да слагам. Баткото чак на 3-4 год си поиска и все още го намирам вечер с избутана възглавница. Аз също спя с много ниска, а мога и без Simple Smile.
Слънчев и усмихнат ден на всички!  Heart Eyes

# 166
  • София, Манастирски ливади
Лелееее, много слаба активност в последните дни в хубавата ни темичка.
Надявам се да е заради хубавото време на вън  Peace

aYnaT, много съжалявам за случилото ви се! Дано всичко да мине и много бързо да остане само спомена...Важното е ТМ да се оправи и възстанови без проблем! Стискам палци и много кураж и на двама ви!  Praynig

deny, и аз не слагам възглавница. Не мисля и скоро да давам. Детето само ще си покаже, когато има нужда. Габи не помня кога е започнала да ползва, но започна да си слага под главата разни плюшени играчки, завивката, включително и да примъква разни малки възглавнички.

Сисондер, и аз чакам да споделиш за нерволога?

Иначе при нас новото е, че Магюша, както я наричам, вече лази абсолютно професионално  Mr. Green Започна да се изправя като стигне до нещо интересно и пипа навсякъде. Уча я активно на думичките "не", "не пипай", "не там" и т.н. Има реакция, но имам още работа по въпроса  Laughing  Grinning

# 167
 Айнат, Ел и всички с разни проблеми, дано бързо отшумят и бързо да се възстановите, момичета!

Сисондър, какво става? Щеше да пишеш... Наред ли е всичко с детето?

Аз нямам какво да споделя. Бебето се мъчи със зъбките, денем е кисел, нощем се буди постоянно. Ние сме се превърнали вече в зомбита и караме на по половин оборот. Чакам да започне да разбира и да говори и се надявам, че тогава ще можем да говорим за това какво го мъчи и ще започне да спи. Ех, мечти..

# 168
  • athina
ДОБЪР ВИ ДЕН!!!

Включвам се и аз в групата с мрънкащи без нищо,или за всичко бебешорчета.

ЕМИЛИ-надявам се си по-добре.Как се справяш?

АЙНАТ-Бързо и успешно оздравяване на съпругът ти,а на теб много кураж!

ДЕНИ-и моето мнение е същото като на момичетата.

СИСОНДЕР-тръпнем в очакване да пишеш.

За слънце защитен крем и аз съм в чуденка какъв да взема.Тук вече ни е нужен,слънцето е доста силно,вече на няколко пъти съм го събличала по къси ръкави,а ръчичките където ги вижда слънцето вече са му потъмнели и то доста.
Новото при нас-дадох му риба-прясна,приготвена от мен.Смятах да му я направя на супа,но докато я чистех от костите той не спря да си иска и му дадох така чисто "месце"-нямаше такъв кеф!Така си изяде полагащото му се като за първи път-следващият път ще му направя супата.Откакто се научи да се изправя е невъзможно да се застои легнал или седнал за повече от минута.И при нас смяната на памперс започна да става "мисията невъзможна"но засега успявам да се наложа и да го удържам.В момента в който видя "дяволитият" му поглед и усмивчицата,която сякаш казва-ЕЙ СЕГА ЩЕ СЕ ТЪРКАЛЯМ БЕЗ ПАМПЕРС-аз се правя на строга и започвам да му казвам-СТОЙ,НЕ МЪРДАЙ-ама строго като полицай.Той в началото се стряска,после започва да се смее и докато се усети мама е сложила памперсът.За сега това действа,но се чудя дали той не ме оставя да си мисля,че аз владея положението.Както беше писано по-напред-децата могат и знаят повече от колкото ни показват и имат способността да ни въртят на малкото си пръстче.Сигурна съм в това и всеки който си мисли,че той командва детето-силно се заблуждава.

ХУБАВ И СЛЪНЧЕВ ДЕН И ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ ВИ ИЗЛЪЖАТ ДНЕС!!!

# 169
  • Варна
Привет момичета  bouquet
Съжалявам, че онзи ден така ви се оплаках, но ми беше много криво. Оказа се не просто схващане, а възпаление на ишиасен нерв. Сега си намерих момиче да ми помага и съм много по- добре. Мога да си почивам, а детето се забавлява, че цял ден има кой да си играе с него. Мисля, че така бързо ще ми мине. А онова чудо- свекърва ми, ми се обади на третия ден, но аз не и вдигнах телефона и повече няма да го направя.
aYnaT, бързо и лесно да се оправя мъжът ти, а ти дано не се претовариш от ангажименти.
Гери, аз ползвам на Биодерма бебешкия крем 50+, много съм доволна. Но да си призная, че аз от години и за себе си ползвам само тяхна козметика и съм страшен фен.

За възглавницата, аз не слагам, а и мисля, че докато обиколките на главата и гръдния кош са почти еднакви, няма смисъл.
Гърнето го ползваме от много рано 5-6 месец и се беше научила, като я сложа да пишка вътре, до по- голямо нещо не стигнахме. Но аз сигнали и подобни, че и се ходи не засичах, просто я слагах по няколко пъти. Сега се събра около месец да не съм и предполагам, че всичко научено е забравено.
Да се похваля с миенето на зъбите /в нашия случай на зъба/. Купих четки на Нук и малката сама иска да си мие зъбите. Не и слагам паста, защото е абсурдно да очаквам, че ще я изплюе, но мисля, че навикът е достатъчен.
  Аз много разпитвам за последното хранене, защото малката тръгва сама да се отбива. Вечер не суче за да се наяде, а повече за заспиване и да се гушка. Та аз се притеснявам, главно, кога трябва да и дам вечерята. Да не е прекалено късно и да и е тежко, но в същото време да не е рано и да огладнее  Thinking Засега си яде супата/кашата към 18-18:30, а в 20-20:15 е почнала да суче, и после спи до към 8 сутринта, добре ли е според вас?

# 170
  • в матрицата
Привет и от нас!

Emily_D , да знаеш че ти завиждам за режима на бебето, да спи от 8 до 8.......Ехеееееее, аз се надявам най-рано след 2г да спре да се буди. Що така се буди това дете, не знам....И голямата беше така, надявах се с бебка да е по-лесно, но надеждите ми бързо бяха попарени....
Карина също много надобря с пълзенето, докато я гледам ,че е в единия край на хола, и за секунди се озовава при мен в кухнята, а това са поне 4 м. Голямата не пълзеше и сега ни е много забавно как това малко човече обикаля навсякъде. Изправя се без проблем, вече се опитва и да прави стъпки сама, като леко се подпира на масичка или секция. Скоро мисля, че ще се престраши и ще се пусне сама да ходи. голямата на 10м проходи.

Много я мъчат тия зъби, като гледам май пак 2 наведнъж ще избият и то пак отдолу. Да се показват, че много нервна става беба.

Хубав следобед!

# 171
  • athina
ЕМИЛИ-режимът ви е много хубав-след като спи спокойно цяла нощ не се притеснявай.Чудно ми е как се справяте с кърменето,в каква поза кърмиш,и как се нагаждате-ти беба и коремчо?Не съм наясно до кога може да се кърми по време на бременност?Желая ви успех и много хубаво,че си си намерила помощничка,а на "чудото" ако можеш не обръщай внимание Hug

# 172
  • Варна
За кърменето, аз имам един огромен фотьойл на който кърмя и съм почти излегната. Трудно ми е главно да стана с нея на ръце, за да я сложа в кошарата. Корема вече е голям, но още не ни пречи много, може би защото и Ема е голяма и се намества.  А според сегашните разбирания няма проблем да кърмя през цялата бременност, а после можело двете едновременно. Аз обаче мисля до годинката да приключим, а както е тръгнало, тя може и да реши по- рано.
Майка ми, се шегува с мен, че нищо не съм видяла/разбрала от гледането на деца и затова сме направили още едно. Защото малката на 2 месеца сама спря нощните кърмения и ако не я мъчи нещо спи по 10-12 часа. /а това ме прави наспана и щастлива мама Simple Smile/

# 173
Emily, наистина режимът ви е за завиждане:)
И аз като Суза и с първото, и сега си ставам нощем регулярно, но такива деца са ми се паднали;))

# 174
Здравейте, направо ви забравих. Неврологът каза, че интелектуално е много добре, но с движенията имаме забавяне поради халтави стави и лека мускулна слабост или нещо такова. От всичките неща разбрах, че няма диагноза (болест), трябват повече масажи, стимулации и даване на вит. Д. Доколкото разбрах ( малко съмнесигурна, но прегледът беше много обстоен, хлапето рева през цялото време и аз бях много притеснена) най-лошото, което може да ни се случи е да ходим на рехабилитация, т.е. нищо сериозно. Дано да наваксаме бързо, ако не- ще е бавно Wink. Надявам се да съм разбрала правилно, а не да е скрила нещо от мен.
Ще ходим на контролен след 1,5 месеца.
 При нас новото е че ме храни с лъжица в устата и вече сочи като иска нещо. Все още се тътри назад, макар да иска да тръгне напред. За мен това дете ще пролази след като проходи, както и брат му.
Днес взех първата кухня. Излапа се за секунди (както и всичко друго впрочем), та въпросът ми е стига ли им на вашите хлапета? При нас супата е 100 гр., основното 120 или  150 и десерта май най-много. Ми, че моето хлапе яде по 220 на едно ядене само. Преди повече даваха.
Аянат - ауууу много страшно, това което разказваш - две катастрофи и двете тотална щета - ужас. Важното е че сте живи, след изеестно време и здрави.
Смяната на времето не го е усетил, защото нищо не е сменил. Храненията ми се нареждат по сутрешното събуждане и спането през деня и вече вместо в 19:30, заспива в 20:30, буди се вместо в 6:00 в 7:00 и така.
На гърне го слагам от време на време, когато сме в къщи след обедното ядене. По случайност се получават нещата, но съм убедена, че той не схваща принципа , въпреки бурните ми изблици на радост.
 Болничките да се оправят
Емили Д - завид завид за помощта. Лекувай се и си угаждай.

# 175
Здравейте, мами, отдавна ни съм писала, ни съм чела, за съжаления дядо ми почина и после всичко така ме завъртя.
Беба пълзи и се изправя по каквото намери, лапа и най-малките боклучета, за 1 месец порасна 2 см, но не качи и грам, просто е мн динамична да е жива и здрава.
Видях само че за кремове говорите, ние от мин година имаме на юриаж за слънце и съм доволна
След първата година на баткото на ейвън водоустойчив съм му купувала и никога не ми е изгарял
Вашите бебоци изпъват ли се назад от инат? Нашата проклетийка започна отсега сценки като й се спи, като не иска да я сложа в количката, вчера я оставих 25 мин да си реве в кошарата, защото опитите ми 30 мин да я приспя не дадоха резултат-личи й, че й се спи, обаче се изправя, опъва,реве
Вкъщи като й забраня да ходи някъде, само там отива. Вече се събужда от прахосмукачката, не мога да я пускам докато спи или с цел да я приспя с нея. Понякога я слагам в количката в коридора и там я приспивам денем. Жива и здрава да е.
На детска кухня не съм я записала, понякога готвя супер безсолно и й отделям от нашата храна-например спанак с ориз, вече й давам и кисело мляко.
Другата седмица учениците са във ваканция. Ако имах фин възможност бих отишла дори и мм да си ходи на работа, аз само с децата на някой хотел с мин.вода и топъл басейн да си почина малко от това вечно чистене готвене сервиране и пране:)
Как сте със силите момичета? Аз се чудя какво да консумирам, за да имам енергия и да не пълнея- пих едни витамини и веднага качих 2 кг от тях...Време за спорт няма, само разходка с количка, когато мога.

# 176
Току що прочетох, Айнат/това чак сега се замислих, че май е таня на обърнато:)/, да е лошото зад гърба ви и да се оправяте, много сила и кураж!

# 177
  • София
Piletta, разконспирирана съм Simple Smile; благодаря за милите думи и съжалявам за загубата ви.
Сисондър, търпение, масажи и гимнастика и всичко ще бъде наред!
Присъединявам се и аз към отбора на мрънкащите бебета - незнам дали е от смяната на времето или е някакъв момент в развитието, но няколко дни бебка беше невъзможно мрънкащо и не спящо създание. От вчера като, че ли влиза в ритъм - дано да е за постоянно вече.
Благодаря на всички момичета за куража и хубавите пожелания. ММ е вече в къщи и бавно и полека започва да се възстановявава.

# 178
Здравейте мами,

aYnaT бързо възстановяване на ТМ, а на теб мила много сили и търпение за да се справиш с всичко.

На всички болни бебета и мами бързо оздравяване (извинявам се, че не ви цитирам поименно).

За слънцезащитните мазила аз проучих малко в някои аптеки. Купих си на промоция несисер+лосион защитапротив слънце 150мл+успокояващ лосион след слънце 100мл за 31лв. Има мн изгодно на промоция пак пуснато на Avene 250ml и на Биодерма. Но най-добре ми се стори Мустелата. Всичко това в аптеки Медея.

Възглавница скоро няма да слагам и аз.

Аз също съм малко притеснена с това вечерно заместване на храната. Кърмата съвсем намалява,аз додавам от замразената. Сутрешното къремене го давам още,но можем спокойно да преминем на закуска директно,защото малкия става в 7. Днес се събуди в 5,но успях да го прилъжа с вода и дремна до 7.

Черпя ви виртуално! Днес ММ има рожден ден Simple Smile

# 179
Добър ви вечер момичета!и аз скоро не съм писала тук.сега сме болни особено аз,Боги е по-добре  с кашлица само се разминава.Боги само назад лази и си върти в кръг.отскоро взе да се мъчи напред да лази ,ама прилича на търкалящ тюлен.има надежда за пълзене.и явно след смяната на времето започна да мрънка и поболедувахме малко.
Пилетта мойте съболезнования.моя дядо почина миналият август,а дори не можа да види правнука си понеже беше все болен  Cry
възглавница слагах ,ама я избутваше слагам една тънка хавлия в плика за възглавница и му я слагам под главата.
за храната няма да записвам на кухня.така да се каже че е ящен,откакто почнах да готвя съм доволна че е добре нахранен.
Сисондър извинявай какъв е случая при вас, че се наложи да ходите на невролог?
Емили как е коремчето?

Общи условия

Активация на акаунт