Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 785
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
Помагайте момичета!
Какви обувчици за прохождане взехте/ще вземете на съкровищата?

Гери нашия ортопед препоръча Biomecanics. Обхващат глезена, много стабилни. Но пак напомням,че ние сме особен случай. Аз доста четох за тях и ме много впечатлиха.

На Колев и Колев нашия ортопед ги отрича-смисъл специално за прохождане не били ОК Sad

# 196
Помагайте момичета!
Какви обувчици за прохождане взехте/ще вземете на съкровищата?
От два дни се ровя и разглеждам модели и колкото повече гледам и чета толкова повече се обърквам.

На Clarks взех това моделче от серията First Shoes, много са меки и леки и Мишелин от няколко дена се пуска на по-дълги разстояния сама Simple Smile.

# 197
Ел супер изглеждат и мекички  Heart Eyes
Бу има К&К буйки менкам ги с на H&M кецки,ама не са според мен подходящи кецките за прохождане.и сандалки на H&M има като се постопли.вече за есента друго ще го мисля и без това ще му порасне крака до тогава.

# 198
Добро утро, поспаланки! Къде се изгубихте всички?

# 199
  • София
Добро утро и от мен!
От днес съм само тук... Много ще ми липсва ФБ-групата, но нямам никакво време и напоследък започнах да се чувствам натоварена, депресирана и сдухана и затова си давам почивка от интернет като цяло, тук ще попоглеждам, защото ми е по-лесно да следя.
Лери има ново зъбче - седмо и явно чакаме и осмо, защото не си подобри настроението след като това проби.
И да се похваля, за да не звуча минорно в това дъжделиво утро - имаме си дата и час за кръщене. Много съм щастлива, защото успяхме да запазим последния свободен час за 22 май на Драгалевския манастир.
Хубав ден и усмихната седмица.

Последна редакция: пн, 11 апр 2016, 13:09 от magi_sveta

# 200
  • athina
ДОБРО УТРО И ОТ НАС!!!

"Чудото" от вторият линк-аз бих нарекла доста скъпи чорапи и в никакъв случай обувки-ми направи доста силно впечатление.За първи път виждам такова нещо и това което пишеше по-надолу като обяснение ме заинтригува,затова го пуснах за да кажете мнение-може някоя от вас да ги е ползвала.
Аз все още не съм стигнала до никъде с изборът на обувки,но в крайна сметка може би ще взема някакви летни буйки.
ЕЛЛЕ-сладки са обувчиците ви-със здраве да се ги носите!!!

Гаргамелка-още първият път като писа какво ви е препоръчал ортопедът ви ги разглеждах на тази марка.
Истината е,че всички марки хвалят стоката си и като четеш си казваш-ето това е,това е моят избор,след това четеш друго и друго и се объркваш все повече.Вчера си говорехме със свеки колко лесно им е било навремето да изберат с какво да прохождат бебоците просто защото не са имали този огромен избор който имаме ние днес.

ХУБАВ ДЕН ОТ МЕН И МОЯТ ДЕСЕТМЕСЕЧКО!!!

# 201
  • Горна Оряховица
Ехо как сте в това лошо време?
Ние не сме излизали днес май чак утре ще си покажем нослетата навън. Анеса хич не я свърта цял ден, но почти не е спирало да вали. Пълзи усилено и се изправя на всичко, което види. Идея си нямам как ще я опазя от бойни рани. На ъглите и острите неща и да сложа предпазители ги дърпа и се изправя на тях и падат  Twisted Evil, голямо ми е дяволче.
Да ви се похваля поръчах си нова лятна количка на Nuna. Сегашната я взех 2ра ръка от ОЛХ, но много ми се изтъркаха гумите и реших да си взема нова вече.

Момичета дайте предложения за почивка на море с малката през лятото. Искам да е all inclusive, да е извън Бг, да не е Турция, да идем със самолет ( не повече от 3 часа път). Бяхме се спрели на Канарските о-ви защото наши познати останаха много доволни (живеят в UK), но от БГ няма полети без прикачване  #Cussing out.Чудихме се за Гърция, но нищо не ми хареса. Май най-много ми се иска Италия  Embarassed . Питах в няколко теми тук, но нищо конкретно. Вие имате ли някаква идейки ? Wink

# 202
Elle, честито ви прохождане!  Grinning

Маги, винаги си добре дошла тук, нали знаеш!  Hug

Гери, честити ви 10 месеца!  bouquet

Сияна днес става на 11 месеца. Вече започвам да се замислям за рецепти за торта, от която да могат да си хапват бебчовци на годинка  Laughing
Ох, момичета, това моето малкото голям разбойник се извъди, да ми е живо и здраво!  Heart Eyes Онази вечер я сложих с нейното столче (стандартно детско столче с масичка към него). Дадох й 2 солети да се забавлява и се отдалечих на 3 метра до чешмата, за да й изпера лигавника. Била съм с гръб около 10 секунди когато чух шумолене. Обърнах се стреснато и какво да видя... Сияна се измъкнала от стола си (как си е измъкнала крачета идея си нямам - мястото за крачетата е много тясно), покатерила е върху масичката си, а оттам върху масата, на която ние се храним. Стигнала до пакетчето със солетите и си вади солети от там. Направо изтръпнах!  #Crazy Височината на масата е над метър все пак... Как ще го опазим това малкото, не знам  Thinking
Иначе с кака Рая имахме премеждия. Както си спеше в петък вечер със Сиси в детската, изведнъж дойде при нас, обляна в кръв  Sad Потекла  й кръв от носа. Просто шуртеше кръвта и не можехме да я спрем. Да не влизам в подробности, но беше страшно... Успяхме да я транспортираме до болница и там я хоспитализираха. Изписаха ни днес. Всички реагираха много адекватно и сме много доволни от лекарите и целия персонал! Оказа се, че било вирус, който атакувал капилярите. Важното е, че всичко е добре когато свършва добре!  Simple Smile Вече сме вкъщи и само Рая не трябва да тича и скача 2 седмици  Wink

# 203
  • София
Катериче, това с вируса на Рая направо ме уби. Радвам се, че е вече зад гърба ви.
Всъщност с големите сладури имах същите премеждия предната и по-предната седмица. Каката два пъти беше с шуртящ кръв нос, баткото веднъж. Не съм ги водила по доктори, защото успяхме да спрем кръвта и аз поне предположих, че е от резките климатични промени.

Честити месечинки на сладурковците на Катериче и Гери.

# 204
Deiza , тези лишеи може да са алергия, моята сладурана също ги имаше и според ЛЛ било нормално докато бабата не ни докара бронхит в къщи и малката също се разболя. Тогава цяла седмица пиеше антибиотик и нищо, нямаше подобрение и отидох на частно при друг лекар , който беше категоричен че е алергия. Спряхме антибиотика и започнахме с анти алергични. Дано бързо да се оправи Praynig

# 205
  • София
Добро утро, момичета!
Да се похваля с моето 10-месечно момиченце... От снощи спи в стаята на кака и батко... Много ми беше мъчно, че я преместих, но в нашата стая няма място за голяма кошара, а почти се изправя вече и от тази ще падне. Изкара нощта добре, буди се в 2 и 6 да суче и сега още спинка. Малко е по-трудна организацията, че карам големите от вечерта да си оправят багаж за училище, дрехи и тн и всичко да е в хола готово, но ще се напаснем. И те са много щастливи, че Лери вече е при тях.
При нас забелязах, че се получава сериозен обрив няколко дни преди да избие зъбче - вдига лека температура, цялото коремче, около врата и по свивките се избива от ситни и плътни пъпчици, на втория ден стават на плаки и след още ден-два имаме зъб... вече четири или пет пъти така се случва. В четвъртък ще говоря с ЛЛ за това си наблюдение. До тук съм давала само Фенистил през устата, не се повлияват от бебешката козметика - т.е. нито се подобряват, нито се влошават.

# 206
  • Варна
Големите деца не се ли събуждат, когато бебчето се размрънка, че иска да суче? Разпитвам, защото скоро ще местя Ема в нейна стая, но е малкото бебче мисля да е там, за да не се чувства каката отхвърлена. А две кошари в спалнята не ми се иска.

# 207
  • athina
ДОБРО УТРО!!!

МАГИ-ЧЕСТИТА ТИ ДЕСЕТМЕСЕЧКА!!!

КАТЕРИЧЕ- Hug БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КАКАТА.

Поне до този момент Никола освен раздразнителност и силно слюнкоотделяне няма други "странични действия" при излизане на зъбчетата,но все пак имаме само две засега.
Вчера направих леща на малкия-много му хареса-Вие давали ли сте на бебоците бобови,или все още се въздържате?Нашата лекарка каза да започнем с леща,след това нахут и накрая боб веднъж седмично.И така менюто се оформя-един ден бобови,един ден риба,един ден "постни" зеленчуци и четири дни месо-за сега съм давала само пилешко и телешко,веднъж дадох да опита свинска пържола.Това човече отваря уста без да се замисля-каквото и да набутам в нея ще го изяде-ПУ ПУ ПУ  златното на мама-ДЕТЕ МЕЧТА!

ДЖЕЙНИ-горещо бих ти препоръчала почивка на остров ЗАНТЕ в Гърция прекрасно е там и е идеално за малки деца-пет години подред ходехме за един месец всяко лято,но ние наемахме къща не мога да ти помогна с хотел.Но ако се разровиш из интернет може да намериш нещо което да ти хареса.На остров КОРФУ също е много хубаво-там ходихме две години.

Момичета кажете как ще се справяте с комарите-нас вече ни нападнаха тук.Имам едни "усмивчици" купени от България които се лепят по дрехите,но не знам дали ще ни спасят.Препоръчаха ми някаква машинка против комари на ЧИКО за количка.Направо не знам какво да правя,а ми се струва много малък за да го мажа с разни препарати.Давайте съвети!

ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ!!!

# 208
  • София, Манастирски ливади
Здравейте момичета,

Доста сте изписали - не бях влизала седмица. Събраха ми се задачки и всеки ден тичах на някъде. Каката изкара ваканцията на лагер - за първи път отива някъде без нас, че досега не даваше и дума да се каже да ходи сама. Разбира се, вече е разбрала какво е да си без родители, с приятели и да е нон-стоп купон  Crazy Party Party
При бебе Маги всеки ден почти има нещо ново - нови звуци, нови номера, вече като се изправи се пуска и пази сама равновесие за няколко секунди. В къщи имаме стълби и за мой ужас сама се качва до 3-тото стъпало...Спешно тези дни ще трябва да слагаме преграда.
Миналата седмица бяхме на консултация и резултатите на 10 месеца са 10.020кг и 78см, което е +600гр и +2см за един месец. Заместила съм всички хранения, пие мляко само вечер преди сън. Започнах детска кухня и съм много доволна, защото нямаше да успея да осигуря такова меню. Хапва всичко, няма претенции, важното е да дам нещо за ядене  Mr. Green

Катериче, прилоша ми като прочетох за подвига на Сияна...И нашето столче за хранене е до масата ни, почти си го представих и Маги как прави същото  Shocked Shocked Shocked Дано да съумеем да опазим децата от по-тежки падания и контузии Praynig
Впрочем, чувала съм за този вирус като на Рая. На една позната се случи миналата година, бяха в болница с детенцето и също им бяха казали да не тича известно време. Дано повече да не ви се случва и да се възстанови бързо, че ми звучи страшно  Praynig  Wink

Jeini, и аз ще дам глас за Корфу, както е препоръчала Гери. Била съм там и също смятам, че е много подходящо за деца. Преди 1-2 години имаше чартъри от София до Керкира, но сега незнам как е.
Иначе ние ще сме в Гърция това лято, направихме 2 резервации - за юни и за юли. Единият път ще сме в малък хотел в някакво селце близо до Волос. Стаите имат кухненски бокс, който мисля че ще ми е от голяма полза. А вторият път ще сме на каравана, на къмпинг. Ходиме там от 3 години и ми се струва супер удобно за малки деца. Бях лют противник на каварани и подобни (и все още си предпочитам монолитна сграда), но за 1 седмица става.
Иначе потривах доволно ръце за Турция, че според мен там е най-добре с малки деца, но предвид ситуацията там, ще го пропуснем. Италия ми звучи много добре, също!

Гери, давах на Маги жълт боб още преди 2-3 месеца, но имам домашен от свеки и е като масло. Сега в детската кухня има веднъж в седмицата белен зрял боб или зелен и също й давам. Не е имала газове или някакво подобно неразположение. Леща не е яла, но бих дала, ако има в кухнята или ако аз сготвя за нас.
За комарите - смятам да мажа кожата. Мисля, че нямам шанс за друго. Машинка на количката не ми върши работа, защото не седи в нея, а и все по-малко ще иска. Такива лепенки-усмивчици слагах миналата година, но нали беше новородено и не помръдваше, където и да е. За в нейната стая имам машинка за контакта на Чико, ще видим дали ще върши работа.
За обувките - в момента Маги е с тези обувки, но ще трябват сандалки скоро време: http://prodaja.obucapavle.rs/en/kupi/156211-1655?f=4&c=9

magi_sveta, чудна идея за Драгалевския манастир  Peace Ще ти я открадна май, като решим кога да го правим и ние  Mr. Green

Вчера направих генерална репетиция за Великден - месих козунак и стана страхотен, и съм много доволна от себе си  Grinning

Последна редакция: вт, 12 апр 2016, 11:24 от Eveto

# 209
Благодаря ви, момичета  Hug Кака Рая днес е на училище все едно, че нищо не е било  Heart Eyes Да, и мен ме изуми тая работа с вируса. Изобщо не би ми хрумнало. Никога до момента не си бях представяла, че кръв от носа може да е нещо страшно  ooooh! Да не се случва на никого!  Praynig

Браво, Маги, че си се решила да преместиш малечка  Hug При нас дечицата още от втория месец на Сиси си спят заедно в детската. Много добре се получава. Според мен, така се изгражда по-здрава връзка между дечицата. Но, факт е, че зависи колко пъти се буди бебенце. В това отношение ние сме късметлии  Wink
Емили, не вярвам при вас да има проблем. Разликата във възрастта на дечицата ще е толкова малка, че, според мен, изобщо няма да си пречат  Peace Поне това ти пожелавам  Wink

Гери, аз мисля да пръскам с Бочко за бебета срещу комари. Изпитано е на дечицата от компанията ни и върши работа  Simple Smile
Иначе в детската ни кухня готвят лющен боб и лющена леща. Сияна си ги хапва. Няма проблеми Simple Smile

Евето, много висока девойката. Браво на нея!  Simple Smile Пазете я от стълбите. Още доста време ще мине преди да поумнеят бебчовците и да станат стабилни по стълби  Wink Помня как с каката като бебе този момент ми изглеждаше направо непостижим  Laughing

Накрая да похваля Сиси - много добре се справя с гърнето. Когато ни хрумне да я сложим (не сме особено редовни и сериозни  Embarassed), винаги се напъва и свършва по нещо  Heart Eyes Поне със сигурност разбира предназначението на гърнето. Иначе е факт, че още не може да си каже или да даде знак предварително  Wink

Много хубав ден на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт