Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 282
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
Честито, Емили. Да е истинско лъвче в живота Бел.
На нас уж ни жстана савосутрешното кърмене, но вчера от сутринта Дими беше с температура и върнах кърменето кажи речи напоискване.

# 601
Емили, честита Бел!  bouquet
Много здрава, палава, щастлива, а на теб бързо възстановяване желая : )

# 602
Честито, Емили! Да ви е живо и здраво детенцето! Успех в отглеждането на двете хлапета с тази малка разлика, ти си много смела мама!

# 603
  • Варна
Благодаря на всички! Ние вече сме си вкъщи и се учим да се нагаждаме един към друг.
Ема проходи стабилно и ще и правим прощапулник тези дни. Simple Smile

# 604
  • София
Честито, Емилия,много щастие на голямото семейство, наистина си много смела, браво. Да се похваля, че дъщеря ми проходи, вече направихме и прощъпулник. Беше в тесен семеен кръг с прекрасна питка, замесена от баба й. Отгоре бяхме отпечатали крачетата на малката, които аз си махнах от питката и запазих. Някой има ли представа дали се прави нещо специално с отпечатъците на крачетата или просто да си ги пазя за спомен

# 605
Мами да Ви се похваля, че и моята шушка проходи най-после...много съм щастлива.  Heart Eyes

# 606
  • в матрицата
Emily, добре дошла на малката Бел! Толкова е хубаво да се раждат дечица! Мнго кураж на теб, че никак няма да ти е лесно с 2 бебки, дано да има кой да ти помага малко от малко  Hug

Коконче, ще месиш питка! Супер!

Ние бяхме пак на море, каката си сцепи брадата точно последния ден на последното спускане в аквапарка, та малко емоции си имахме. Но, като цяло добре беше.

Карина вече официално се отби. Но, за сметка на това си пие сериозни количества сок през нощта.
От няколко дни заспива много лесно, пу пу пу. Че, преди като дойдеше време за приспиване особено вечер ми се ревеше. То крясъци, пищене, рев, голяма мъка и за 2те ни беше.
Като я гледам как бързо расте и се променя, чак мъчно ми става. Вече идеално се комуникираме, така добре показва какво иска, че няма как да не разбереш. Абе, човечета са си вече.
Мен нещо в София не ме свърта, имам чувството че си пропилявам лятото, ако съм в София  Mr. Green И аз съм във ваканция или поне ми се иска, само дето някой трябва да работи.

Някой беше питал за гърнето, май Емили - Карина много добре знае за какво, даже сама го взима и казва " акаааа", но за сега само пишка в него и то от време на време. Преди няколко седмици и се появиха гъбички по малките срамни устни, кошмар.. Червено, на пъпки, сърбеше я много, та тогава се замислех, че може би трябва да и слагам гащи и да махам памперса. Но, така или иначе не го направих, та сме си с памперс. Май са още малки за гащи....

Хубав ден от нас!

# 607
  • Пловдив
Здравейте,толкова отдавна не бях влизала в темата и какво да видя... имаме си бебе  baby_neutral
Честито Емили  bouquet бъдете здрави и много щастливи  family
Гледам повечето дечица са проходили,ние още не сме.Доста късно разбра за какво са крачетата  Laughing само като я държа с две ръце върви насам натам,но пък лази навсякъде.Обожава пералнята и фурната и сме обезопасили навсякъде.Единствено мама казва,изключвам разни срички-ба,ва,на и т.н. които не смятам,че ги свързва с конкретно нещо.Много обича детски песнички,само да ги чуе или да и пея и почва да си подрусва дупето и да маха с ръчички  Laughing
Нищо не върши в гърнето и не я мъча.Мисли си,че е трон и си седи  Laughing По-нататък може и да имаме успех.
Напоследък не иска да се храни заради зъбите,много я мъчат милата  Cry нервничи,реве,тръшка се.Напоследък е пълен манипулатор,изпада в едни истерии,направо незнам какво да я правя.Реве,блъска си главата,извива се назад  ooooh! абе кошмар.Има ли други такива капризни дечица?
Кърмим се общо взето отново на поискване и се чудя дали да я отбивам или да я оставя до когато иска да суче  newsm78 доста се успокоява със сученето,а и така се приспиваме.Гледам има и други деца сучат което ме успокоява,че не е само тя Крали Марко  Laughing breastfeeding
Лятото почти мина,на почивка,при баба и дядо...и дойде средата на август.Тези дни си мислех,че като дойде есента и зимата,направо незнам какво ще правим вътре.Колкото и да я извеждам,няма как цял ден да сме навън.
Прекрасен ден,мамита  Nature Sunny

# 608
Здравейте, момичета!  Simple Smile Ние сме обратно в София за няколко дни и после пак на море  Simple Smile До момента моренцето много добре ни се отрази - Сиси  съвсем се отпусна и започна да си ходи самичка. Още й е по-комфортно, ако ме държи за ръчичка, но, ако аз реша да не ходя след нея, тя се пуска и си поема. Вече официално я броя за малко детенце, а не за бебе  Laughing
Честито и на другите проходили бебончета!  Hug
Ppippi, и твоята бебка скоро ще тръгне. И аз бях нетърпелива, но, ето, идва и този момент  Simple Smile

Суза, дано бързо се оправи Карина и на каката да й мине раничката на брадичката  Heart Eyes

Иначе за гърнето - Сиси когато я сложа обикновено си върши нещо там, освен ако не е нетърпелива да вземе нещо, например. В такъв случай става и се запътва нанякъде и после няма слагане обратно на гърнето  Wink Въобще много често сочи с ръчичка (не с пръстче) и ми казва "та, та". Когато в тази посока има няколко неща, става особено трудно да разберем какво точно желае  Laughing Освен това от няколко дни превключи от вълната "тати, татко" на вълна "мама, мама". Сега непрекъснато обяснява "мама, мама" и иска да е при мен, да я гушкам или ми се жалва нещо  Heart Eyes
Ох, и аз не мога да си я представя как ще бъде с яслата след месец... Предстои да видим, но сърцето ми е свито...

# 609
Ми, да споделя, макар и темичката съвсем да замря...
Днес ни падна и второто зъбче, с което Сиси се роди. Много интересен феномен. Целият венец около зъбчето се поду и сякаш изхвърли зъбчето. То падна докато Сиси спинкаше следобедния си сън. Намерих го до възглавницата й. Коренчето на зъбчето е голямо колкото самото зъбче Shocked Поне това зъбче ще го запазим за спомен. Първото Сиси го изплю някъде навън и така и не го намерихме. Сега сме обратно на кота 2 зъбчета (отгоре) и да видим кое следващо ще се появи  Wink

# 610
Браво на Сиси,наистина е много интересно това със зъбчетата.И е хубаво,че може да си го запазите.Дано сега по-лесно да избият новите.
Вчера за първи път излизахме до магазина пеша-без количка.Водихме се за ръка   Heart Eyes Растат децата!

# 611
  • в матрицата
Катериче, браво на Сиси, че се отпусна да си ходи сама.

Момичета, вашите дребчовци по колко пъти спят през деня? Карина от 3 дни мина на 1 спане -следобед по 2,,2.5 часа. Което е добре, че преди спеше 2 пъти по малко. Напоследък е доста нервна, не яе, явно ще избива нов зъб. Вечер продължа да се налива с тоя сок, ужас! Изпива повече от 0.500л на вечер. Голямата беше абсолютно същата, чак към 2.5 години спря.

Аз много често като сме наблизо я извеждам без количка, ама си е зор. Тя си ходи където си иска, не за където сме тръгнали и като реша да и сменя посоката, такъв писък надава, че ще ми спука тъпанчето.

Основно казва : ма-мама, ба-ба и  бау - плаши така. Много е смешна, като вземе един микрофон и почва да пее - от къде е видяла, че се пее на микрофон идея нямам, но влиза в роля  Mr. Green

Наслаждавайте се на май последният топъл ден!  Hug

# 612
  • athina
ЗДРАВЕЙТЕ!!!

Ние се завърнахме-изкарахме си страхотно,но ни се видя доста кратко.

ЕМИЛИ-ЧЕСТИТА ДА ВИ Е малката красавица Бел!!! МНОГО радост да ви носят двете ви госпожици,и много сили и кураж на теб.
Това за сега от нас,като си подредя багажите ще пиша по-подробно. bouquet bouquet bouquet

# 613
  • София, Манастирски ливади
Здравейте, мами и дечица  Hug
Тук сме, не сме се отказали от прекрасната темичка, добре сме, Маги расте и всичко е нормално  Heart Eyes
Гледам, че последният ми пост е бил точно да се похваля, че сме си купили вила.
Е, от тогава до сега все тя ни заема 99% от времето и затова не съм писала.
Понеже вече живеем там (само за лятото, разбира се), влизам само през тел да ви чета и мн бързо стопявам и-нет пакета в телефона...Днес съм в София, в апартамента и се възползвам от нета на воля  Sunglasses
Та, накратко - купихме я на груб строеж и точно за 2 месеца я довършихме до напълно оборудвана за ползване до най-малката вещ. Бяхме се побъркали, от рано сутрин до мн късно вечер тичахме с ММ - майстори, мебели, плочки, двор, прехвърляне, кредити, банки, тъпотии. Магдалена, имам чуството, че научи асотриментите на всички големи магазини за дом, ремонт и обзавеждане  Shocked а ние двамата много се изморихме и физически и психически. Вече приключихме, само двора ще търпи още майстори и работа във времето, докато придобие нормален вид, че сега е гола, кална и на зелени от трева петна, поляна.

Емили, честита принцеса  ylinfant Много безгрижно детство й желая, а на теб много сили!!! Възхищавам ти се за смелостта!  Peace

Гери, чакам да разкажеш как прекарахте в БГ, как реагира Никола на бабите? Твоите постове са ми много весели и цветущи  newsm68

Маги вече много е пораснала, има физиономия на дете, не на бебе. Ще ми липсва бебешката усмивка  Sad
Проходи напълно самостоятелно 3 дни след рождения й ден. Иначе от началото на 11-я месец започна да прави сама по няколко крачки. Сега вече тича, доставя й огромно удоволствие, въпреки че не е стабилна за такова бягане, но кой ме слуша мен  Crazy Прощъпулник не съм правила, няма и да правя. Аз и на Габи не съм правила за ужас тогава на няколко баби, които твърдяха, че нямала да проходи стабилно, ако не й направя.
Само с говоренето е до никъде, владее 3-4 думички, стандартните - мама, тати, баба, бау, кака Га и това е май...
А, и с гърнето е до никъде, даже по-зле. Няма никаква представа какво се прави на него, не иска да седи повече от 1-2 минути. Няма режим на ходене по голяма нужда и не мога да я уцеля. Чудя се дали да не пробвам с гащи направо Thinking
От 26-ти септември тръгва на детска институция. Не я приеха в нито едно ОДЗ от 5-те, за които кандидатствах Rage . Според списъците и съответното място, което тя заема, има шанс най-рано през април 2018. Съответно отива в частна градина, а аз на работа, за да си получавам заплата, с която да покривам таксата Confused Ще продължа да й поддържам кандидатурата, да видим кога ще я приемат. Но това вече сме го играли с Габи - 4 години кандидатстване и нищо! Добре, че от самото начало е дадохме в частна, приеха я чак за предучилищната група последната година, а ние вече бяхме решили, че ще бъде в предучилищен клас в училище и я бяхме записали в него. Луда работа!  Crazy
Сузи, Маги спи само следобеден сън от почти 2 месеца вече. Обикновено около 2 часа, но често и по повече, ляга около 13:30ч. Ако, обаче, пътувам с колата преди обяд задремва и после заспива мн по-късно. Съответно и вечерта не й се спи и заспива по-късно. Това за мен значи, че няма нужда от въпроната дрямка, макар и кратка - 10-20мин е, не повече. Иначе и аз избягвам все още да я водя пеша, че и Маги не иска да ходи там, където аз казвам и реагира точно като Карина.

Катериче, дано бързо да изникнат сега зъбките на Сиси. Много странно това, че коренчето е колкото зъбчето - изуми ме, но явно така трябва. Прочетох, че си го намерила до възгланицата й - на каква възглавничка спи и от кога? Аз точно тези дни се чудех дали да предложа вече? Не съм забалязала интерес от нейна страна към нашите или тези по дивана, ама знам ли...  newsm78

Оставям ви засега, след 20-ина дни се прибираме, че Габи почва училище и ще влизаме в нормален ритъм. Вила само през уикенди и празници и ще пиша редовно. Исках поименно да питам разни неща, но другия път  Wink

Слънчев ден на всички! newsm53

# 614
Sibil, Suzza, Eveto  Hug

Евето, бяхме на профилактичен преглед при ортопед преди 20 дни и той ни препоръча да не позволяваме на Сиси да седи с крачетата сгънати под нея или с подбедрици в страни от нея (като жабче), защото това води до неправилна походка. Също така ни посъветва да слагаме вече възглавница с дебелина около 3 см. И аз не бях забелязала Сиси да си търси възглавница, но е факт, че преди все я намирах завъртяна в другия край на леглото или на страни. Откакто сложих възглавничка все на нея си спинка  Heart Eyes
Браво на вас за вилата! Звучи направо невероятно колко бързо сте я обзавели! И това с бебе и детенце  Simple Smile Браво на вас и с удоволствие да си я ползвате!  Simple Smile

Суза, браво на Карина - явно артистични наклонности развива вече  Heart Eyes Иначе гледам Сиси да спи по един път на ден - заспива към 13 ч. Понякога обаче към 18 ч. е много изморена отново и я слагаме отново за кратка дрямка. Няма значение колко спи през деня, това не оказва влияние върху нощния й сън  Heart Eyes

Иначе, да, и на мен много изумително ми изглежда това със зъбчетата на Сиси. Дори сега като се разплаче (иначе не ми дава да й видя зъбките/ венеца) виждам дупчиците където са били коренчетата на зъбчетата във венеца. Май пак ще минем през нашата ортодонтка да погледне, предполагам най-малкото от научна гледна точка ще й бъде интересно  Wink За мен важното е, че детенцето видимо се успокои. Само мога да си представям колко са го мъчили тези зъбчета покрай падането им  Sad Дано наистина отсега нататък новите зъбчета по-лекичко да излизат  Praynig

Лека нощ и много  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт