Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 281
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
  • athina
ПРИВЕТ!!!

ЧЕСТИТО на всички проходили-разказвайте как минаха прощапулниците.
КАТЕРИЧЕ-пак сте си "двузъби" hahaha Ти си свикнала с "тази" усмивчица и сигурно ще ти е странно като се наредят бисерчетата bouquet На Никола преди два дни му проби шесто зъбче.
Не съм му сложила възглавничка все още,може би ще изчакам малко,защото от скоро спи основно по корем и не смятам,че му е нужна.
Докато бяхме в България трудно ни се получаваше с гърнето-имаше мнооого по-интересни занимания hahaha-но от както сме се върнали си минахме пак на старият режим и си върши работата в гърнето-случва се да изкара целия ден с един памперс.
От около 3-4 месеца има кратка дрямка между 9-10ч. за 15-20мин. при събуждане сутрин в 6-6.30ч. след това голям обеден сън към 13.30-14ч. и спи около 2-2.5ч. вечер заспива в 21ч.
В България свикна да върви пеш,но иска сам без да го държи никой-там се получаваше-малко населено място без много движение-бягаше на воля милия и беше много щастлив.НО дойдохме си тук и "свободата" му свърши.Няколко пъти го извеждах без количка и той реши,че ще бъде както преди-ще крачи необезпокояван-да ама не позна,мама не пуска ръката колкото и да се тръшка принцът.Постави ме пред избор-или ме пускаш да ходя сам,или ще ме носиш на ръце.Споменавала съм,че около нас всички улици са стръмни.На излизане го държа за ръка,че по нанадолнището не го виждам да се справи сам,обаче вярвайте ми нанагорнището го изкачва сам-опитах да го придържам съвсем леко за блузката,но той се сърди-и така обедният ни сън е пълноценен,защото героите са изморени от" покоряването на върха"
ЕВЕТО-БРАВО за вилата,със здраве да си я ползвате.Малката може да стане дизайнер вътрешно обзавеждане и ще има стаж от първата си годинка.А тя помогна ли ви в избора или беше само страничен наблюдател? Joy
Никола беше очарован,но и стреснат от вниманието с което беше "затрупан" когато си отидохме.Чак на вторият ден позволи на някой да го гушне.Радваше им се на всички,но от далеч,след като се "разчупиха ледовете"вече нямаше абсолютно никакви проблеми.Научи какво стои зад думите които мама постоянно му повтаряше-като дядо/дадо/,леля/льоля/другите роднински названия са му сложни и въобще не се и напрегна да ги каже.Най-очарован беше от думата кака-казва я и мед му капе от устата,ама и каките така го заобичаха и толкова много си играеха с него,че сега като види момиченце на улицата го сочи с пръст и казва кака-на което тук реагират и ни гледат странно,защото тук това е думата за ако hahaha
СТРАННО му беше на детето,че го разхождахме и през ден през два трябваше да спи в различна къща,ама горкият още не знае в какъв род се е пръкнал и,че има роднини в половин България и прибирайки се веднъж годишно ще трябва да ги обикаляме всичките  hahaha
Това се сещам в момента-пак ще пиша.
ЛЕКА ВЕЧЕР ВИ ЖЕЛАЯ!!!

# 616
Здравейте дами,
Не сме забравили темата, но нещо не се завъртам мн в нета.
На 13.08 Алекс започна сам да ходи-просто ей така се пусна и започна Simple Smile
Цяло лято сме ту при едната,ту при другата баба. Бяхме с ММ седмица на море в Гърция,а малкия го гледа свекърва ми. Чуствам се мн отпочинала въпреки,че мина вече почти месец от тогава. Обаче навика си е навик-сутрин в 7 се събуждах Simple Smile
Бях малко на диета-свалих 11кг. Вече съм както преди да забременея,но искам още 5кг да сваля,което ще е по-трудно. Продължавам да готвя отделно за Алекс-от време на време му давам от някоя наша подходяща манджа.
Алекс вече спи сам в собствената си стая. От известно време го отучвам от приспиването с биба(само за това я ползвам).
Има 5 зъбчета, 6-тото го чакам от 2 месеца да избие,но само е подуло венеца.
Другата събота заминаваме на моренце на Обзор с малкия,дано уцелим хубаво време. Ще го водим и на преглед за крачетата,ще попитам и за възглавницата.
С гърнето сме до никъде-ако изобщо пожелае да седне рядко върши нещо. Нашия ортопед беше препоръчал колккто по-рано се махне памперса,толкова по-правилна походка. Обаче слушам от разни майки и такива зловещи истории след като махнали памперса (явне не е било мн доброволно от страна на детето)-есно не искало да пишка по 12 часа,друго не искало да се изхожда с дни...ужас.

Усмихнати,слънчеви дни!

# 617
  • athina
ЗДРАВЕЙТЕ!!!

Малко да ви се оплача-в петък,още не мога да си обясня как точно стана,малкият падайки си прехапа долната устна,но толкова много,че бях готова да го вода да го шият.Много кръв изтече,но слава Богу след няма и 5 минути Никола беше забравил случката и си търсеше-АМ,АМ.Все още му е подута леко устната,но не дава изгледи да го боли.Не повярвах на себе си,че успях да запазя хладнокръвие по време на случката,а ММ/най-силният и непукист човек/ пребледня при вида на кървавата уста на малкия.
Иначе сме добре,влязохме си в нашият си ритъм,отново "свикнахме" с горещините и всичко си е по старо му.
ГАРГАМЕЛКА-да не ти разказвам за какви случки за деца НЕ готови да се разделят с памперса знам.Не насилвам малкият по никакъв начин,но той-поне за сега-е от децата които съдействат и "позволяват да бъдат дресирани" hahaha някъде го прочетох това и ми хареса.И аз основно готвя отделно на малкия,но докато бяхме в България си хапна доста от общата храна-тази която беше подходяща за него разбира се.
Продължавам да го кърмя сутрин и вечер,смятам да продължа до нова година,пък после ще му мисля.

ХУБАВ СЛЕДОБЕД НА ВСИЧКИ ВИ!!!

# 618
Гери, точно, за да не свиква дечицата да спя по корем, ортопедът ни препоръча възглавничка. Спането по корем по някакъв начин също изменяло походката, защото по време на сън се променя позицията на крачето в тазобедрената става. Дечковците вече имали по-голямо раменце и им било по-удобно с тънка възглавничка. Факт, че на Сиси сякаш така й е по-удобно Wink
Браво на Никола за енергията. Само така да продължава малкият турист  Heart Eyes

Гаргамелка, честити ходещи крачета и на вас!  Hug Иначе за махане на памперса и на мен ми се струва раничко. По-скоро някъде около втория рожден ден. С каката така процедирахме и нямахме никакви проблеми.

Иначе днес водихме Сиси пак на преглед за сърчицето. Голямо дивеене падна докато чакахме лекаря. Тича след кака си. После започна да се върти около себе си, а като й се завие свят, пада по дупе и се смее с глас  Laughing Събрахме погледите на всички наоколо  Simple Smile За съжаление, резултатите от прегледа не бяха особено положителни. Изписаха ни лекарства, които да подпомагат сърчицето на Сиси. Най-вероятно наистина ще трябва да направим сърдечна операция след 3 годишна възраст в зависимост от състоянието на Сиси. Поне положителното е, че лекарят каза, че всички сърдечни хирурзи искали такива операции да им се паднат, защото били най-лесните... Вярвам, че всичко ще бъде наред и дори и да се наложи операция, Сияна ще оздравее напълно Praynig

# 619
  • София
Катериче, много прегръдки от нас за Сиси, а на вас много кураж. Сигурна съм че всичко ще е наред  Praynig

Гери, случват се такива неприятни инциденти, но важното е че не е нещо сериозно и не се е наложило да се шие. Колкото и да ни се иска не можем да опазим от всичко децата.
Ние сме добре - растат и кътниците на девойката и се храни трудно. До годинката беше една от най- едрите бебки в групата ни, а за последните два месеца изчезна и коремчето, и гънките на крачетата.. И започва да заприличва на момиченце Simple Smile

# 620
  • athina
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС!!!

ГАРГАМЕЛКА-Да вие жив и здрав малкият Алекс!!!Много здраве и късмет му пожелаваме bouquet

КАТЕРИЧЕ-заинтригувана от написаното от теб се поразрових и прочетох,че децата започват да спят по корем когато вече имат нужда от възглавница-едва ли не това е първият признак,че вече е време за нея.Сложих му и в момента спи на нея,ще видим как ще е за напред.Наскоро си взехме възглавници дормео сиена гел и понеже махнах малко от пълнежа на едната,чудя се с него дали да не спретна една малка възглавничка за малкия.В сайта им пише,че е подходяща за цялото семейство и май ще пробвам,да видим дали ще му допадне на принца.МНОГО прегръдки и от нас,а на вас кураж и стиснати палчета!!!
АЙНАТ-за съжаление на нас майките,колкото и да се стараем не можем да предпазим децата си да се разминат с инциденти всякакви.Да се молим само да са леки и безобидни Praynig
И на Никола започнаха да му изчезват гънките,и тумбачето му се посмали-на прегледа в България го изкараха 12кг. и 83см. ще видим в други ден на консултацията тук какво ще кажат.Ще му слагат и ваксина против Варицела.

ПРИЯТЕН ДЕН ВИ ЖЕЛАЯ!!!

# 621
Привет и от нас!
ЧИД на Алекс на Гаргамелка. Да е здрав и щастлив. Честито и на др именници.
Момичета, идвайте на помощ- от месец не се кърмим вечер за приспиване и е кошмар...чакам го повече от час и половина да заспи. До някое време му се радвам, но все пак и на каката искам да обърна малко внимание и на ММ;((( и тя ми беше трудна с приспиването, но явно съм забравила и изгубила търпение;( споделете някоя тактика, моля.

# 622
Здравейте дами,

Макар със закъснение ви черпя виртуално за именния ден на малчо! Благодаря за пожеланията!
Той има два именни дни в годината-трябва да изберем кой да празнуваме Simple Smile може и двата Simple Smile

Rallyto и Алекс заспива трудно тези дни. Имам чуството,че много се преуморява и превъзбужда от както ходи.

Катериче кураж. Пожелавам всичко да мине гладко.

И на мен ми се е свило сърцето от притеснение-малкия нещо криви краченцето навън. Дори е изкривик леко обувката и затова сега взимам нови. Ще ги носим да ги види док да видим какво ще каже.

Алекс май се опитва да откаже сутрешното спане, но май май не му се разделя с него. Днес стана в 7:15 и ей преди 10 мин голям рев и гушкане в мен,че му се спи. Опитах се да го заиграя, но не и не иска сън. Късно е малко вече ама какво да го правя. Сутринта към 9 пак даде признак,че уж му се спи,ама като го сложих едно подскачане, едно дивеене и се отказах...

Хубав и усмихнат ден!

# 623
  • София
Заспиването е борба и при нас Simple Smile
От два дни съм махнала биберона. Днес я потърси за първи път - повтори няколко пъти 'буба', но и казах че няма буба.. Заспа малко по трудничко от друг път, но без драми. Оказа се, че биберона не е помагал по никакъв начин за успокояване и заспиване Sad
Все още девойката спи по два пъти през деня, но приспиването е между 30- 40 мин, понякога и час. Като прибавим и вечерното приспиване - за деня прекарвам по 2-3 часа в преспиване. Много ме натоварва това положение, затова съм отворена за предложения и съвети и аз Simple Smile

# 624
При нас приспиването за сутрешния сън е най-лесно и кратко-в количката на двора (все още сме на вилата).
На обяд и по час приспивам понякога, а той спи по-малко време, отколкото ми е отнело да го предам на сънчо:(
Вечер е най-тежко и дълго. Снощи напр. 1,45 ч. Изтощително е, макар че седя на един стол здо кошарата му.
Като се приберем в сф, с кака ще са в една стая вече и нзн...има ли някой с две дечица вече опит в тази сфера-съвместно спане??!
Пробвам метода на Трейси Хог -  Pick up,put down...но все още не съм постигнала желан резултат за приспиването на малчо;(
А имало деца - оставяш ги и заспиват сами. Да вярва ли човек?!
Но това да ни е, както се казва. Каката ни е при свекитата на другата вила и от днес е с летен вирус и ми се е свило съцето, че не съм при нея, а тя е голям борец поне.

# 625
Охххх Айнат ей сега още люшкам кошарата докато се успи хубаво...и аз се смазвам с това приспиваме.
Вчерс обаче беше феномен-пропусна сутрешния сън. Едва  издържа фо 13:30-сложих го в кошарата, люшнах 3-4 пъти заспа. Беше под минута Simple Smile

# 626
И при нас приспиването си е приключение още  Crazy
С ММ заспива бързо,но като е нощна смяна направо ми се реве.
Денем вече не се и опитвам особено.Вики към 4-тият месец спря да спи денем-дремваше по 20мин.,без режим.Сега от два месеца най-после почна да спи веднъж,по около час...стига да успея да го приспя.
Като видя,че му се спи го слагам да легне.Обикновено почва да пищи като заклан и да се мята.От скоро почна и да ме бие  Shocked с крака,ръце,главички ми удря.Ми отказвам да търпя това и си го оставям на земята-ако иска да си играе,ако иска да реве.След известно време пак пробвам и така докато се предаде.

# 627
  • athina
Това исках да ви питам и аз-пробвали ли сте да ги оставите да се уморят хубаво,че да заспят сами? Никола сам си избира кога да спи преди обяд-обикновенно заспива в количката докато се разхождаме и спи 15-20мин. На обяд ми се е случвало да заспива на стола докато го храня,но в повечето случаи заспива до 2-3-5мин.след като го сложа в леглото.Вечер в 90% от случаите заспива сучейки,в останалите най-много до 10мин.(когато баща му реши да пуска музика точно преди да го кърмя #2gunfire)след като го сложа в креватчето.Всичко го отдавам на това,че е много активен,изморява се до степен да преплита краката като пиян и няма кратка дрямка след следобедния сън.Днес спа от 13.10 до 15.20 и едва го удържат буден до 20.50ч.
Кураж и успех момичета-според мен в умората е истината!!!

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 23:28 от Geri ATHINA

# 628
Много е уморен преди баня...едвам я издържа супер мн му се спи и като го сложа все едно му идва силата. При нас по-скоро преумората не му позволява да заспи Simple Smile

# 629
  • в матрицата
И при Карина заспиването беше мъка. Тя крещеше, аз пея, тя се изправя, аз я натискам да спи....Борба, дълга и изтощителна. Говорих с доки, и той каза, трябва да е абсолютна тишина, тъмнина, нищо да не разсейва децата преди сън. Иначе се превъзбуждат и става омагьосан кръг. Та от 2 седмици просото лягам до нея, започвам тихичко да и говоря, леко я галя. Та умира да ми дере лицето докато аз я галя и се смее. После се обръща с гръб към мен, взима ми ръката -т.е. гушва я, може малко да ме порита с кратка, да се повърти, но след това заспива.
Беше отказала сутрешният сън, но от 4 дни пак започна да спи сутрин, което не е добре. Следобед заспива към 4, и спи най-много 1 час. Според мен вече са големи за 2 съня, ама какво да ги правим, като заспиват сами сутрин...
Забелязах, че Карина няма никакъв страх от тъмното. Снощи, докато и наливах сок в кухнята ( около 03.00ч) и изведнъж гледам вратата се отваря,  и Карина сънена на среща. Онази вечер, аз си спа в леглото, тя в нейното и по едно време през нощта се обръщам и чувам мрънкане - Карина дошла при мен. Нито съм я усетила, нито чула. Как ме е прескочила и се е настанила от вътрешната страна, идея нямам. Даже и през нощта не мога да съм спокойна, това дете си обикаля, катери и нощем  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт