Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 280
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
Гарагамелка, нашите астрални близначета си приличат-и моят по-скоро от преумора не заспива. Днес пропусна сутрешния сън и спа от 13 до 14,40. В 20,30 го сложих в леглото, но заспа в 22:(
Суза, а като заспите заедно,после местиш ли я в кошарата. За мен ще е малко трудно, като вече са с каката в една стая;(-може би избързах с това разместване;(

# 631
  • в матрицата
rallyto, местя я, но тя като се пробуди и види, че е в кошарата се изправя и иска при мен. Иска да чувства, че има някой до нея. С голямата бях по същия начин...не се научи да спи сама в леглото си...
Аз определено не мисля, скоро да ги събирам 2те в една стая - малката много се буди нощем и с това пиене на сок.....тая нощ изпи близо 3 бутилки от 270 мл  Shocked Преобличах я, че памперса няма начин да издържи на това натоварване и поддаде  Mr. Green

# 632
Гери, много се радвам, ако съм била от полза с инфото за възглавничката  Hug

Иначе Сиси, както и кака й Рая, са от тези, които си заспиват самички от съвсем малки бебчета  Heart Eyes Аз много съзнателно се постарах да им изградя този навик. Според мен, до голяма степен начинът на заспиване е точно въпрос на навик. Но може би вече като по-големи и съзнателни трябва малко повече търпение и упоритост за създаването му...

Суза,
само да споделя, че имах приятелка също с бебче, което пиело много сок. В резултат имаше сериозни проблеми с кариеси на много ранна възраст. Мийте добре зъбките на Карина, за да минимизирате този риск   Hug

Иначе ние пак сме на море  Grinning Ще се възползваме до последно и тази година. Само дано да намалее вятъра, защото към момента не става много-много за плаж...

# 633
Гери, много се радвам, ако съм била от полза с инфото за възглавничката  Hug

Иначе Сиси, както и кака й Рая, са от тези, които си заспиват самички от съвсем малки бебчета  Heart Eyes Аз много съзнателно се постарах да им изградя този навик. Според мен, до голяма степен начинът на заспиване е точно въпрос на навик. Но може би вече като по-големи и съзнателни трябва малко повече търпение и упоритост за създаването му...

Суза,
само да споделя, че имах приятелка също с бебче, което пиело много сок. В резултат имаше сериозни проблеми с кариеси на много ранна възраст. Може би мийте добре зъбките на Карина, за да минимизирате този риск   Hug

Иначе ние пак сме на море  Grinning Ще се възползваме до последно и тази година. Само дано да намалее вятърът, защото към момента не става много-много за плаж...

# 634
  • athina
Да, КАТЕРИЧЕ,определено ми беше в полза.Много благодаря bouquet направих аз възглавничката за която бях писала и дребен спи вече няколко дни с нея.Спи по-качествено и дори две сутрини подред не се събужда в 6ч.-вчера спа до 7.20ч а днес спа до 8.15ч чак не можах да повярвам,че си изпих кафето без да го гоня из вкъщи hahaha Определено е имал нужда от възглавничка,не му направи никакво впечатление,все едно цял живот на възглавница е спал.
От вчерашната консултация излезе,че Никола за два месеца и половина е качил 1.5кг. и е пораснал с 4см.-13кг.и 84см.
Сложиха му ваксината,следващата ще е другият месец.Лекарката остана очарована от синчето ми-от уменията му,от държанието му,от всичко.Сок тукашните лекари не препоръчват на толкова малки деца,освен за зъбите не било хубаво и за стомахчето-особенно ако не е прясно изцеден.

Лека и спокойна нощ на всички!!!

# 635
Ха ха Rallyto малкия вчера пропусна дъщо сутрешния сън. Заспа в 13 до 14:30,но после бързо бързо в 21:15 беше заспал.

Вчера ходихме на среща с директорката на яслата, в която ще ходи малкия-на 3 мин пеш от нас е. Живи и здрави от Ноември ще бъде "ученик". Кога порастна това дете ?!?

# 636
Ние два дни пропускахве сутрешин сън, но днес към 11 тръгнахме на път и заспа за час. После чак към 16,30 ч. се приспахме, след като пристигнахме, пак за час уж за да издържи на вечерното парти за юбилея на свекър ми. Но към 22 ч. ММ го разходи и пписпа в количката...на какта шсе доспа в 23 и естествено сэбудихме малкият, като се прибрахме в къщата;(

# 637
Сутрешният сън при Бу вече е рядкост.Понякога става в 6:30 ,но като види че няма реакция от нас заиграва се с играчките и заспива до 8.Радвам се че вече спи  от 13-15ч. през това време мога спокойно да се нахраня и да му сготвя вечерята евентуално десерт да направя,даже да поразшетам.държи до 21:30 понякога 22 и заспива все още с биберона за които мрънка още докато яде  Tired как ще се отучваме незнам  ooooh! ooooh! ooooh! момичета вие по-кое време смятате да излизате с малчуганите ,когато застудее евентуално зимата?За сега излизаме не много рано понеже спи до 8 и нещо излизаме за час-два преди обед ,понякога и следобед след 17.излизаме и следобед след 18 до 20:30 най-късно,но сега когато застудее и взима да се свечерява по-рано как ще излизаме започвам да се замислям за зимата,когато в 17 вече е мрак  ooooh! а пък той си е "с характер" и като наближи 18 часа взима да ми ходи подире да мрънка за вънка да излизаме.седи на врата и тропа по нея някой да му отвори да излиза  #Crazy ще се побъркам зимата  #2gunfire
Гери заинтригуваме възглавницата,която си направила.Слагам му понякога възглавница ,но му идва висока и не спи на нея.понякога заспива на някоя играчка само когато е с запушен нос.иска ми се да му слагам ,но той все я разбутва нанякъде

# 638
  • athina
ДОБРО УТРО!!!

ШИНЗУ-за да я избутва или не си улучила "неговата" възглавница,или все още той не се нуждае от такава.Аз писах,че на скоро си купихме възглавници Дормео и тъй като махнах 1/4 от пълнежа на мъжовата,реших и с въпросният пълнеж направих малка възглавничка за Никола.И понеже е мемори пяна му пасва идеално,от първият момент свикна с нея.

ХУБАВ НЕДЕЛЕН ДЕН МОМИЧЕТА!!!

# 639
  • в матрицата
Катериче , голямата по същия начин се наливаше със сок по цяла вечер. Не мога да кажа, че има много кариеси - 2 и бяха. А, и сока и го разреждам с вода и то доста вода. Иначе ще се разоря с тия бебешки сокове по 2.60 за 200 мл  Mr. Green Според мен си е до ген това със зъбите... Брат ми като дете изобщо, ама изобщо не си миеше зъбите, ами няма нито 1 кариес и до днес, а вече е почти на 40.....така ,че миеш или не, важен е гена.

Карина спи на една много ниска възглавница, която все едно я няма. Слагала съм я и на по-висока, но разлика в съня няма - все се пробужда. И ние сме с биберон на заспиване и докато спи. Даже сама си го слага, ако и падне в съня. Много е забавна - как го търси с ръка, напипва го и за части от секундата го лапва. Ще го отказваме, ама нека до и избият кучешките зъби, че много я мъчат и биберона я успокоява.

# 640
  • Варна
Привет!
Ема е от тези бебета, които като ги. Оставиш в кошарата и заспиват самички, но така я учих (или тя позволяваше) от малка. Сега от два дни прави някакви номера и съм се видяла в чудо.
Момичета, да ви питам, децата ви говорят ли? Имам предвид нещо различно от обичайните мама, тата и прочие. Ема, бърбори на бебешки, има думи които се опитва да каже (освен стандартните), но нищо, което наистина да нарека говор.
Въпроса ми е провокиран от това, че наскоро прочетох в ФБ група "След това с дъщеря ми си поговорихме". Ставаше дума за дете на година и половина. Та почнах да се чудя, жената ли много прекалява или при нас нещо се бави речта?

# 641
направих възглавничка от дунапренче и много го я  хареса  сега вече спи с възглавница,иначе и ние без биба не минава номера.вие кога ще ги отказвате от бибероните?
Емили говори си го бебешкият език освен тати,деди ,щото мама не казва само като е гладен или му се пие вода по-скоро казва ам-ам ,ама се чува амамама.казва снимка и топка,ама ги казва тихо не много сигурно не ги срича ,а ги казва правилно но пък тихо..айди де,бръм.бръм,бау-бау даже се опитва да имитира куче.както и гу-гу гълъб.мяу по-рядко.казва А-като А значи радостно или  е паднал някакъв предмет и се ядосва че не може да го стигне и се ядосва.Ами жената има предвид че разбира достатъчно добре детето си,както и то нея.аз също провеждам разговори с детето си и му обяснявам то ми отговаря по-негов си начин с писък,дума или с ръчички примерно,а не буквално на ниво да говори все едно говориш с 4 годишно дете.децата истински проговорят след 2 годишна възраст.даже към края на първата година детето  трябва да може да образува  елементарно изречение от сорта. например Гошко иска да яде.от този сорт изречения съвсем простички Simple Smile

# 642
Вики още не говори.Казва нещо като "мама" от няколко дни,нещо като "тати" но още не ги изговаря ясно.Други думи,като му,бау,мяу и подобни не казва изобщо.Но по цял ден си гивори на негов си език,изобщо не млъква  Mr. Green

Възглавничка му предлагах няколко пъти,има си тънка,бебешка.За сега не я иска.Приспиването ни е голяма мъка и докато заспи е като пумпал.Съответно на втората минута възглавницата е избутана.Спи само по корем.

# 643
  • в матрицата
Момичета, изплатиха ли ви майчинството за Август?

# 644
  • София
Здравейте, моето момиченце доста говори, но на някакъв неин език. От известно време обаче се опитва да имитира думи от нашия речник. Например запомнила че браво е хубава дума и започва да пляска и да вика бавууу и така. Като цяло обаче извън мама,кака, баба не казва друга дума правилно. Някой може ли да ми каже изпитан начин за отказване от залъгалка

Общи условия

Активация на акаунт