Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 788
  • 732
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Добро утро, момичета!
Все по-малко време имам да се включвам. Лери напоследък е кротушка и се заиграва, че да ме остави да почета и когато спи да пиша. Излизаме навън по малко сутрин и след обяд за около час с тати... няма начин като се е паднала бебе с луди работещи родители...
Започва прекрасен месец на рожденни дни, прощапулници и кръщенета. Всички бебончета - вече човечета да са ни живи и здрави.
Още не съм давала прясно зеле, давах ягода обаче (че ми донесоха градински), няма реакция и за първи път хареса нещо ново от първия път.
Чакам класирането за яслите утре... да видим какво и накъде наесен. Много ми е свито и минорно, кога отлетя това време... покрай ремонтите и дисертацията не можах да се насладя на мъничо, нищо, че постоянно ми е в ръцете и я гушкам и мачкам непрекъснато.
Хубав ден и дано днес не вали.

# 346
Magi sveta, ще се радвам да споделиш като ви мине кръщенето другата седмица, защото и ние запазихме за същия манастир. И моите адмирации за дисертацията...аз пробвах с 3 изпита за преквалификация към английска асоциация и нищо не направих, на сега си дадох почивка...Cry

# 347
  • София
Добро утро, момичета, в събота, която не е събота. Аз изпратих децата на училище и ММ на работа.
Лери е приета на ясла и няма мърдане, от септември ще си имам учениче. Чувствам се много уморена и не ми спори в нищо, депресирам се, че е започнало обратното броене до годинката, не ми се връща на работа, всички задачи изостават, сдухала съм се яко и хич не ми е предпразнично - нито за кръщене, нито за РД...

# 348
  • athina
ДОБРО УТРО И ОТ НАС!
МАГИ- Hug стана ми тъжно докато четях поста ти.Трудно е да носиш две дини под една мишница,а твоите "дини" са доста повече,но ти си герой и ще се справиш  Peace Ако можеш не го мисли много-много,а се радвай на всяка секунда от времето което ти остава до започването на работа.Браво,че са приели Лери в яслата-колкото и да ни е носталгично децата растат и без да се усетим,ще станат и за женене,но за нас винаги ще са малките сладки 3-4кг-ови вързопчета.Горе главата и черпи сили от малката ти красавица-всъщност ти си щастливка,защото имаш цели три генераторчета на сили и радост-и всичко ще се нареди! bouquet

ХУБАВА СЪБОТА,КОЯТО НЕ Е СЪБОТА hahaha !

# 349
  • София
Маги,  Hug и честито за приема в яслата. Това си е голям късмет особенно за София.
И Яна е приета - снощи почти не съм спала от вълнение дали ще се класира и различните варианти ако се и ако не се класира. Е, факт е че вече е приета и мама трябва да се връща на работа Sad
За сега планирам да използвам максимално позволените дни за отлагане - до колкото разбирам са 90 дни и след това на ясла...
Успокоява ме факта, че имам още половин година в къщи с малката, а това никак не е малко. След това ще го мисля - ако започне много да боледува или плаче може и да взема детегледачка за до следващия Септември. Гледам да мисля позитивно. Знам, че за детето е хубаво да си е в къщи с мама възможно най- дълго, но ситуацията при нас е такава. Схемата и с баткото беше същата.
Хубав ден на всички и нека се радваме на прохождащите и проговарящи мъничета пълноценно, докато живота не ни е завъртял отново.  Hug

# 350
  • София
aYnaT, честито за яслата, това си е наистина късмет в София. При нас като цяло нямаше дилема, защото ползваме предимството за три деца и нещата бяха почти сигурни.
Сега гледам календара и правя график, като гледам към 12 септември ще я пусна на ясла, а аз ще трябва да се върна на работа окончателно (сега през юни ще работа 14 дни, после ползвам отпуски) на 31 октомври. Така че имам още време с мъничето. Да си кажа честно не знам кое е по-добре дълго в къщи или ранна ясла. Каката тръгна на 10 м и 3 седмици на ясла, защото аз бях съкратена и се отвори щат, извикаха ме и нямаше как да откажа. Баткото тръгна точно на годинка (тогава платеното майчинство беше 9 месеца и това ми беше максималната отсрочка с отпуските). Сега имам най-много време, но ми е най-скъпо и ми е най-неприятно, че ще трябва да се върна, но пък гледам пълноценно да съм с нея всеки миг и имам чувството, че някой ден ще я удуша от гушкане  Joy Joy Joy

# 351
  • Пловдив
Хей! Някой знае ли дали Юнчета 2016 г. са започнали да се появяват. Ще отида да надзърна.

# 352
Привет, момичета!  Hug
Още веднъж много благодаря от името на Сияна за прекрасните пожелания!  bouquet
За празнуването - на самия ден се събрахме с баби и дядовци вкъщи. Сиси получи няколко нови играчки и й беше интересно и приятно сред малко повече хора. Вкъщи предимството е, че винаги можете да сложите бебчо да се наспи добре и съответно да е в добро настроение  Wink Днес пък отидохме в една сладкарница с детски кът с малко от най-близките ни приятели. Бяха няколко бебчета и дечица, от които най-голяма беше кака Рая. Получи се добре. Сиси беше послушна и разглеждаше всичко с огромен интерес  Simple Smile Разбира се, докато бяхме там се изсипа много дъжд, но дечковците бяха на закрито. А хубавото е, че вътре беше много подходящо и за пълзене. Нали Сиянчето още е далеч от ходенето и си пълзеше насам-натам. Даже повечето родители се бяхме събрали при дечицата вътре и там ни беше приятно да си говорим. Иначе хубаво беше и че имаше голяма маса навън, която отгоре беше покрита и не валеше. Като цяло сме доволни. Сиси издържа доста време преди да се сети, че е изморена и й се спи  Simple Smile Но си е ясно, че с малко бебче не е като с по-голямо детенце рожденият ден  Wink

Гери, за празненството вкъщи с Рая бяхме спретнали тортичка за Сияна, която се състоеше от кисело мляко, бисквити "Закуска" без какао, мюсли и плодове. От плодовете сложихме банани, праскови, круши, червени боровинки и ягоди. Добавихме и много малко кафява захар. На Сияна много й хареса. Изяде колкото й бяхме предвидили и се разсърди, че не й даваме повече  Simple Smile Нямаше проблем с тези плодове. Иначе прясно зеле не съм давала още.

Маги, aYnaT, браво на вас за яслите! Искрено ви пожелавам бебчетата да са добре там. И аз ще се връщам на работа от средата на септември и ще видим как ще е със Сияна. При всички положения май го има момента, че след първото детенце човек по-радушно се връща на работа, а след второто по-трудно е отделянето от малчо. Само мога да си представя как е след трето детенце  Wink Много хубаво е, че има все пак някои социални стимули за трето детенце, сред които и по-лесен прием в ясла. Както съм казвала, шапка свалям на всички с 3 дечица  Heart Eyes

Лека нощ и сладки сънища от нас!  Heart Eyes

# 353
  • София
Здравейте, не съм писала скоро, но редовно чета. Ние сега сме на вълна подготовка за кръщене и рожден ден 2 в 1 като почти нищо не сме направили. Моля за препоръки за сладкарници,които не са с космически цени, и идеи за детски торти за момичета

# 354
Привет, момичета!
Първо да честитя на патерици рождения ден на Сиянка! Да расте здраво, весело и безгрижно дете и да радва всички около себе си  Heart Eyes!
За рождения ден да споделя как беше при нас. На датата направихме детско парти с няколко приятелки с бебета и по-големи дечица. След няколко дена си дойде сестрата на ММ със семейството си и събрахме бабите и дядовците, та отбелязахме празника и с тях.
Кръщене ще правим надявам се на имения й ден, но не сме решили още със сигурност.
Ягоди дадох вече няколко пъти, реакция за щастие няма.
На кухня бяхме записани, но я отписах, защото не ядеше. Сега й готвя разни супички в къщи и си ги хапва.
Резултати от консултацията на 1 год. - 9200/76. Кръв и урина - всичко ок. Ваксината я отложихме, тъй като вървим назад.
Тук проблем с приема в ясла нямаме, но аз смятам да я пускам направо на градина.
Маги, ти си силна, ти можеш  Hug!
Страхотни са ни бебенцата, благодаря ви, че споделихте снимки да им се порадваме  Heart Eyes!

# 355
Благодаря, Ел Hug Искам и аз в албумчето  Simple Smile Ще ти пратя ЛС  Wink
Дени, ние празнувахме в сладкарница Папая на спирката на Технически университет - в детския кът. Може да погледнеш като опция  Wink

# 356
  • athina
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА!!!

КАТЕРИЧЕ-Много благодаря за идеята за бебешка торта bouquet отдавна се чудех какво да направя,че да може и Никола да си хапне.Така сега ще приготвя торта за големите и една малка тортичка за принца-да те питам-плодовете нарязани ли ги сложи или смлени?Никола няма проблем с парченцата,но ще ми бъде от полза твоят опит.БЛАГОДАРЯ предварително!!!
Относно зелето-прочетох някъде,че причинявало силно подуване,колики и газове и било най-добре да се изчака и да се дава след 3г. възраст. Та за сега ще изчакам с него,може би не до 3г. но няма да рискувам като помня след карфиола какво беше #Crazy

МНОГО ХУБАВ ДЕН ВИ ЖЕЛАЯ!!!

# 357
Относно зелето-прочетох някъде,че причинявало силно подуване,колики и газове и било най-добре да се изчака и да се дава след 3г. възраст. Та за сега ще изчакам с него,може би не до 3г. но няма да рискувам като помня след карфиола какво беше #Crazy
тука прясно зеле дават и в първа група до годинката в ДК.мисля по-нататък към зимата да дам .обмислям да направя борж там се използва в по-малко количество.друга причина заради ,която него записвам нали освен алергиите,прясното мляко и рибата,брашната  Crossing Arms

# 358
Нашата кака прояде зеле чак в детската градина.
В това неприятно време след като в петък ходихме за манту и ни наваля...сега пък в студа...дойдохме за проверка, но принцът заспа;(

# 359
  • София
Благодаря, Катериче, за отговора, но не съм си задала правилно въпроса. Търся сладкарница с нормални цени, от която да поръчам торта, а не да правя тържество в нея, че все гледам някакви красиви торти,но парите са направо космически и не мога да си позволя (визирам 100 грама сладки и други подобни)

Общи условия

Активация на акаунт