Тормоз в училищата и толеранс към него

• 52 880
  • 842
  •   1
Отговори
# 435
  • волно калдъръмче
Отговорността за децата в училище е на ръководството на училището и назначените учители и персонал. Не на родителите. Описано е в сто правилници. Няма как аз като родител да съм в училище, за да следя, защото не е моя работа. Ако ръководството ще си измива ръцете, ще има много здраве!
Айде пак правилници и общи приказки. Аз разбрах това, което ми е нужно. Ако вие сте решили да си правите гаргара с лъжица вода, аз няма да преча. Обсъждайте си нещата по принцип, навивайте се и си заключете пръстите да не ви избяга късмета.

# 436
  • София
Правилниците са официални документи с административна сила. Съвсем спокойно по правилник могат да подадат жалба срещу теб примерно, като учител. Много плитък опит да се измъкнеш, ама не минА!

# 437
В класа на детето проблемът с агресията е много сериозен. Част от децата просто не са научени как да се държат сред хора. Не признават ажторитети, отгледани са без да им е казвано НЕ.
В училището, където аз учех едно време проблемните просто се изключваха от училището, което не е решение по принцип за обществото, но пък средата в самото училище беше прилична

Абе да ти кажа- решение си е.
С почти всяко малко дете в начална степен всеки нормален човек би следвало да може да справи. С по- голямко и изключително повредено от заболяване или лошо възпитание малко дете, при което са приложени всички позволени механизми в училище и те не са оказали позитивен резултат, това е крайно, но единствено решение.
От една страна това хлапе няма да пречи и да тормози останалите. От друга- това е пример за останалите. Всяка наложена санкция оказва ефект както на наказания /специална превенция/, така и на околните /обща превенция/.
Разликата в целите на наказанието между тези санкции и онези, по наказателно право, няма.

Не мога да разбера какво толкова те напряга. Жизненоважно ли ти е да нашокваш канчетата на учителите?
Не зная защо оставаш с впечатлението за напрягане. Дискутирам. Това напряга ли те? Относно нашокването на канчетата на учителите, доста страници назад дискутирах с други съфорумки, защитавайки учителите и твърдях, че не може да се напада цялото съсловие, но явно си пропуснала. Така или иначе, дискусията не е нашокване на канчета. Странно, че я възприемаш така.

"Нашковане" е неясен ми термин.
Както писах многократно и бе прочетено и проумяно от умеещите и желаещи да четат хора, "ПОВЕЧЕТО УЧИТЕЛИ СЕ ОПРАВЯТ", но стигат "2-3 зрънца" на клас учители, които влошават климата и сами стават част от проблема, като го подкрепят и доразвиват с пасивното си и/или неправилно поведение.
Толкоз. Лично аз го пиша за втори и последен път.
Нормално е човек, вкл. и учител да го разбере. За онези, които не щат или не могат отговорност не нося! Изтървали са времето и възможността да научат основни неща за разбиране на чужд текст. Да се оправят.

# 438
Сама спомена, че съжаляваш детето с проблемите. Защо обаче искаш да лишиш учителката от съпричастност към това дете, това не разбрах. Тази гледна точка към различните не е нова: съжаляваме ги, но са далеч от нас. Много хуманно!
Къде съм твърдяла, че искам да лиша учителката от съпричастност към детето? Посочих като нейна грешка оставянето на първокласници сами. Или според теб това не е грешка? И къде видя връзката между съпричастността и оставянето на първокласници сами? Между другото, много удобно наричаш дете, проявяващо агресия "различно". Това трябва да го направи специално и извън правилата ли? Да, може да ми е жал за него, но моето собствено ми е по-мило от него. Нима ти би зарязала интересите на своето дете, за да спасиш чуждото?

# 439
Аз си описах случая,  според Райчун що да сторя.
Спрях го от занималня,  за да намаля времето в училище,  бягам от работа за да проверя домашните и да помогна...
Но не мога да кажа на детето дръж се като страхливец и крий къде си ходил и какво си правил,  за да не те бият
Аз ли да отида да се разправям с децата и родителите, а?

# 440
  • волно калдъръмче
Andariel, защо си мислиш, че познаваш нормативните документи по-добре от учителите. Те те запознават с тях срещу подпис, знаят ги наизуст. Защо да ги нарушават?

Judy, решението да се оттеглиш, ако нямаш нищо конкретно за казване, е най-доброто Peace

Посочих като нейна грешка оставянето на първокласници сами. Или според теб това не е грешка?
Първокласници с пергели? Стига де! Комшийката ли му е купила несесера или може би пак тя му го е сложила в чантата вместо пластмасовите букви и цифри? Да беше казала нещо за ножица или кибрит, който то е взело тайно в джоба, та да се вържа  Mr. Green

# 441
Първокласници с пергели? Стига де! Комшийката ли му е купила несесера или може би пак тя му го е сложила в чантата вместо пластмасовите букви и цифри? Да беше казала нещо за ножица или кибрит, който то е взело тайно в джоба, та да се вържа  Mr. Green
Да, с пергел. Нима си мислиш, че няма първокласник, в чиято чанта да намериш забранени или ненужни неща? Естествено, вината е на майката (самотен родител е), която не е проверила с какво отива детето ѝ на училище. Не мисля, че има разумен човек, който би отрекъл отговорността на родителите в това отношение. Но пропуските на родителите в никакъв случай не оправдават или омаловажават грешките или безотговорността на учителите. В конкретия случай, описан от мен, дори марсианци да са сложили пергел в ръката на детето, остава отговорността на учителката, на която са поверени децата и която ги е оставила сами. И съвсем не е необходимо да ми се връзваш. Ти така ли приемаш дискутирането на проблеми, като надговаряне и връзване? Жалко, аз си мислех, че дискусията предполага излагане на факти, аргументи и мнение.

# 442
Каква грозна тема.

# 443
  • волно калдъръмче
Да, с пергел. Нима си мислиш, че няма първокласник, в чиято чанта да намериш забранени или ненужни неща? Естествено, вината е на майката (самотен родител е), която не е проверила с какво отива детето ѝ на училище. Не мисля, че има разумен човек, който би отрекъл отговорността на родителите в това отношение. Но пропуските на родителите в никакъв случай не оправдават или омаловажават грешките или безотговорността на учителите. В конкретия случай, описан от мен, дори марсианци да са сложили пергел в ръката на детето, остава отговорността на учителката, на която са поверени децата и която ги е оставила сами. И съвсем не е необходимо да ми се връзваш. Ти така ли приемаш дискутирането на проблеми, като надговаряне и връзване? Жалко, аз си мислех, че дискусията предполага излагане на факти, аргументи и мнение.

Темата пак зацикли на положението къде е учителката. Лакира си ноктите... къде да е?! Няма смисъл да се обяснявам отново, че грижа на родителя е да развива елементарното усещане за самосъхранение и детето вече да знае що е то опасна игра. Да, за пропуските родителски всеки може да си измие ръцете с учителката. Това се опитваш да наложиш като правило, а аз не съм съгласна с него и вече го оспорих веднъж. Трети път няма да има, обещавам  Peace

# 444
Няма смисъл да се обяснявам отново, че грижа на родителя е да развива елементарното усещане за самосъхранение и детето вече да знае що е то опасна игра.
Няма смисъл и да ти се повтаря, че никой не отрича това. Няма разумен човек, който да отрече родителската отговорност спрямо детето му. Това обаче, по никакъв начин не отменя отговорността на учителите на работното им място. Да не би да твърдиш, че е редно 6-7 годишни деца да бъдат оставяни сами? Ако твоето дете беше сред тези и беше пострадало именно то от юнака, повалил го на земята и насочил пергел към врата му, не би ли попитала как класната, дежурните учители и ръководството, на които си поверила детето си, са допуснали да се случи това? Да, в описания от мен случай въпросът "Къде е била учителката?" е важен, независимо дали това ти харесва или не. Твоите харесвания не променят важността на въпроса. Именно от отговора на този въпрос зависи безопасността на децата ни в училище.

# 445
Ти така ли приемаш дискутирането на проблеми, като надговаряне и връзване? Жалко, аз си мислех, че дискусията предполага излагане на факти, аргументи и мнение.
bouquet newsm10
Напълно си покриват направеният им по-нагоре профил и обичайни начини на реакция.
С всяко следващо мнение се подкрепя все повече и повече.
 Laughing
Аз вече се забавлявам като наблюдател.

# 446
А аз чакам съвети от Райчун по конкретен случай..

# 447
  • волно калдъръмче
Няма разумен човек, който да отрече родителската отговорност спрямо детето му. Това обаче, по никакъв начин не отменя отговорността на учителите на работното им място. Да не би да твърдиш, че е редно 6-7 годишни деца да бъдат оставяни сами? Ако твоето дете беше сред тези и беше пострадало именно то от юнака, повалил го на земята и насочил пергел към врата му, не би ли попитала как класната, дежурните учители и ръководството, на които си поверила детето си, са допуснали да се случи това? Да, в описания от мен случай въпросът "Къде е била учителката?" е важен, независимо дали това ти харесва или не. Твоите харесвания не променят важността на въпроса. Именно от отговора на този въпрос зависи безопасността на децата ни в училище.
Добре си рамкирала нещата, аз само си направих труда да ги потъмня, за да изпъкнат още повече. Когато родителят си е свършил основната работа, за учителя няма да е проблем да си върши своята. Благодаря за включването  Peace

KOTE, ще те разочаровам. Аз нямам подобен горчив опит с училището. Нито е бито, нито се е било. И с мен беше така, и с баща му също. Не знам дали не е някаква случайна закономерност обаче.

# 448
Почти всеки ден дъщеря ми, в първи клас, ми разказва случки, при които аз питам "Къде беше учителката и какво направи тя при това?". В повечето случаи е била там и е маркирала случката като неправилна.

# 449
  • волно калдъръмче
В повечето случаи е била там и е маркирала случката като неправилна.
Ако ги върже за парното, по добре ли ще направи? Кажи ѝ какво да прави, де. Научи я.

Общи условия

Активация на акаунт