Тормоз в училищата и толеранс към него

• 52 880
  • 842
  •   1
Отговори
# 450
В повечето случаи е била там и е маркирала случката като неправилна.
Ако ги върже за парното, по добре ли ще направи? Кажи ѝ какво да прави, де. Научи я.
Аз не съм учителка по образование. Тя би трябвало да знае, нали е учила педагогика. А и аз не съм казала, че нейната реакция е погрешна. Все пак аз не съм била там. Така, че не подскачай.  Peace

# 451
  • София
Andariel, защо си мислиш, че познаваш нормативните документи по-добре от учителите. Те те запознават с тях срещу подпис, знаят ги наизуст. Защо да ги нарушават?

Защото смятат, че ще им се размине или защото им се разминава. По същата причина, поради която и шофьорите превишават позволената скорост или паркират където им скефне.

# 452
Когато родителят си е свършил основната работа, за учителя няма да е проблем да си върши своята.
Дори най-наивният и глупав човек е наясно, че в едно училище идват както деца, чиито родители са свършили основната работа по възпитанието им, така и деца, които са неглижирани , зле възпитани и т.н. Наемайки се да работи като учител, човек е наясно, че ще му се наложи да работи и с такива деца. В такъв случай, какви са отговорностите и задълженията на учителя, в чийто клас има агресивни, неглижирани или невъзпитани деца? И дали ти е възможно, ако не те затруднява много, да отговориш на въпроса ми, ако твоето дете беше пострадало в описаната от мен ситуация, ти как би реагирала и би ли била ОК с липсата на учител при децата?

Ако ги върже за парното, по добре ли ще направи? Кажи ѝ какво да прави, де. Научи я.
Ако трябва родителят да я научи, добре ще е в края на месеца този родител да отиде и да получи нейната заплата. Що за въпрос? Родител да научи учител в какво се състои работата му и как да я свърши?

# 453
В идеален свят, наистина 1-ви клас не трябва да бъдат оставяни сами, но в реалността не знам как общинско/държавно училище ще осигури подобен ресурс. В тукашното има възпитатели, които подпомагат дейността на учителите, те са в коридора през междучасието, ни нямам как да се сложи и човек във всяка стая. А агресорчетата само чакат сгоден случай.
По физическо много майки пропищяха, че първи клас били наказани с по 20 лицеви опори. Ама не са се сетили да попитат защо. И тук идваме до родителите. Прави ми впечатление, че почти за всеки опит да се въведе някакъв ред ощипаните лелки скачат и започват да скандират как това били комунистически методи. Ами да си си възпитал детето европейски, ама не си.

the wishmaster , аз съм съгласна, че не трябва да бъдат оставяни сами, но въпросът е как да се реализира това. Все в някакъв момент учителката трябва да отиде до тоалетна, да свали по стълбите дете и т.н. Нашата отначало си водеше целия клас като се наложи да излезе, но в последствие престана.

# 454
  • волно калдъръмче
Дори най-наивният и глупав човек е наясно, че в едно училище идват както деца, чиито родители са свършили основната работа по възпитанието им, така и деца, които са неглижирани , зле възпитани и т.н. Наемайки се да работи като учител, човек е наясно, че ще му се наложи да работи и с такива деца. В такъв случай, какви са отговорностите и задълженията на учителя, в чийто клас има агресивни, неглижирани или невъзпитани деца? И дали ти е възможно, ако не те затруднява много, да отговориш на въпроса ми, ако твоето дете беше пострадало в описаната от мен ситуация, ти как би реагирала и би ли била ОК с липсата на учител при децата?

Ако трябва родителят да я научи, добре ще е в края на месеца този родител да отиде и да получи нейната заплата. Що за въпрос? Родител да научи учител в какво се състои работата му и как да я свърши?

Невъзпитаните деца имат родители, които би следвало или да отговарят за постъпките им или да направят някакви постъпления с възпитателна цел. Чак тогава може да имат претенции за каквото и да било. В другите държави директно се намесват социални при случаи на явно неглижиране от родителска страна към проблемите на детето.

Всякакви ако-та и хипотетични ситуации, които са плод на въображението, не са ми по вкуса. Може да се пробваш ти с някоя друга по-реално съчинена история.

Не е задължително да се опъва като магаре на мост. Ако не знае точно какво да прави, то поне може да съдейства или да даде някое предложение.

# 455
Райчун, ще се опитам да формулирам въпросите по-просто. Какви задължения и отговорности има учителят, ако в класа му има агресивни деца? Има ли учителят отговорност за живота и здравето на поверените му деца?

# 456
  • волно калдъръмче
Райчун, ще се опитам да формулирам въпросите по-просто. Какви задължения и отговорности има учителят, ако в класа му има агресивни деца? Има ли учителят отговорност за живота и здравето на поверените му деца?

Агресията се възпитава в семейството. Нали родителите им ги учеха децата си да мачкат и да се бият, за да са лидери? Учителката да превъзпитава и деца, и родители си е чист мазохизъм.

# 457
ние не сме и не желаем да бъдем пъдари и тву.Това е причината винаги да се подхожда конформистки и успокояващо.Гледаш цялостният процес да върви,макар и с компромиси.

# 458
  • София
Дори да приемем, че само семейството прави децата агресори, училището с бездайствие  поощрява и й дава идеални условия да процъфтява агресивното поведение, защото агресията е именно поведение, а поведението подлежи на корекция. Нещата са прости - не са решили директорите - не са решили проблема с агресията! Имат предостатъчно нормативни и административни инструменти. Ако директорът е на място, всичко върви към по-добра дисциплина ии снижаване на агресията до някакъв санитарен минимум. то е ясно, че не може да се изкорени, но поне може да се държи на ниски нива.

# 459
  • волно калдъръмче
Е, стига де!  Laughing Нали всички бяхте с късмет?  Flutter Последно?

# 460
първата стъпка е нормални заплати на хората,работещи в тази сфера.Придобиване на авторитет,престиж и УВАЖЕНИЕ от родителите,което в момента липсва.

# 461

Агресията се възпитава в семейството. Нали родителите им ги учеха децата си да мачкат и да се бият, за да са лидери? Учителката да превъзпитава и деца, и родители си е чист мазохизъм.
Аз не попитах къде се възпитава агресията. Не съм твърдяла, че учителят трябва да превъзпитава деца и родители. Попитах има ли учителят отговорност за живота и здравето на поверените му деца и, ако има, в какво се изразява тя?

# 462
  • волно калдъръмче
Аз не попитах къде се възпитава агресията. Не съм твърдяла, че учителят трябва да превъзпитава деца и родители. Попитах има ли учителят отговорност за живота и здравето на поверените му деца и, ако има, в какво се изразява тя?
В корективна работа върху причинителя и поощряване на доброто поведение. Скоро очаквайте да се гласува и стипендия за добро поведение  Laughing

# 463
Компромиси... Пък бития -бит, а е..-ят- е..н!
А уважението трябва да е двустранно.

# 464
на всички не можем угодим.

Общи условия

Активация на акаунт