Тормоз в училищата и толеранс към него

• 52 773
  • 842
  •   1
Отговори
# 720
  • волно калдъръмче
И как за толкова много хора тонът ѝ е добър, а за вас не? Въпросът е риторичен, не се чувствай длъжна да отговаряш.

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 19:56 от Райчун

# 721
Не знам за вас, но аз съм скептична към написаното. Ако е вярно, е трагично. Но... имам няколко въпроса и подкрепям Райчун.

1 Защо майката има само 2 поста -първият е в темата на училището и то веднага след правенето на профила тя пише за учителката, че има отношение към детето и, още ноември месец. Това е само месец откакто е постъпил и тръгнал на училище и вече имало отношение, че не го вдига достатъчно често  в часовете. А другите деца нямат ли право да имат думата и да бъдат изпитвани? Ако е срамежливо детето пак трябва да бъде вдигано и чуто , да се отпусне и повярва в себе си. Как така само едни , защото майките им смятат че са пренебрегвани ще се вдигат, за да им се угоди и да не пишат негативи? Че то и аз го мога и всеки така погледнато.

2 Защо публикува тук в тази тема и какъв е тормозът точно-бит, унижаван, пренебрегван, гонен? Има оплакване от учителката, че детето не внимава в час, вероятно се върти, приказва, разсейва вниманието си и на другите около него. Ако е системно, лично щях да помоля да преместят детето ми на друг чин по-далече , за да може да внимава в часовете.

3. Вие сигурни ли сте, че написаното от майката не е разочарование или отношение на самата нея и да ви попитам, ако вашето дете не може да учи ,защото друго се върти, говори, обажда и т.н. няма ли да искате да се въведе ред , да има дисциплина , да може да се работи и внимава в часовете нормално. На самото тържество ще ви направи впечатление, но няма да вземете отношение, ноооо ако е в часовете и редовно ме съмнява да си мълчите , поне аз бих реагирала.

4.Не вярвам психолог да е поставил такава диагноза, но щом твърди майката го приемам. Как тогава толкова време и цяла година е търпяла без да потърси съдействие , съвет, да се оплаче дори. Майката е недоволна от учителката, от съучениците му, от училището..... еми тогава аз бих си преместила детето и дори нямаше да си правя труда да питам нещо, за което ... не виждам целта на поста. Нали и психолога е на това мнение?  Всички вече знаем и училището , а то е доста търсено и с добри отзиви май (което не винаги е показател де)

5.Каква е връзката с първокласник и оплакваща се майка от учителката и този на момчето със синия костюм-Кристиян, който е пренебрегнат защото е беден, полусирак и явно не е актуален сред съучениците си поради скромност , липса на лъскави вещи, дрехи. Кой все пак възпитава децата и им осигурява тези неща. От кой те учат в ежедневието как да се отнасят и какви ценности да имат? Те не са ли деца на родителите първо и после на обществото. Къде бяха там тези родители , как никой не предложи да му помогнат без да се натрапват и купят нещо или поне поканят в луксозния си автомобил (имало е и родители в колите с децата ). Странно е че всички питат класната къде е, а не защо съученици и родителите им не са се сетили, и как ще разполага и разпределя някой местата в чуждите автомобили не ми е ясно .
Само ще кажа , че съм била като него и знам какво е, била съм и на бал по същия начин и пак така правен тоалет (без кредит , но със заеми от колеги на майка ми и шит като подарък от роднина) Никога не съм очаквала , класния или държавата да се загрижи за мен, но съм чувствителна вътрешно към подигравки, ехидни усмивки и погледи( не че съм се давала външно поне) Не смесвайте двата случая, не правете изводи и очерняйте хора ,които не познавате, не знаете случая, не сте били там, не сте чули и видели. Често за съжаление  се изкривяват неща и дори откровено лъжи се пишат разчитайки на виртуалното пространство. Не вярвам възрастен човек, още по-малко учител да си набелязва дете и да го тормози, да не говорим за първокласник. Забележките идват в повече , ако няма резултат и са системни. Ако няма пък, клатят си краката. Еми... предпочитам първото и детето ми да има среда и възможност за учене и развитие.  
 Извинявам се, ако съм била по-остра, но отричайки проблеми и очаквайки някой да ни ги реши няма да помогнем с нищо на децата си.

# 722
  • София
Психологът най-вероятно е училищният. Чии ли интереси защитава?

Престанете да вменявате вина на родителите. Райчун две страници това прави, а не се усеща да се самопрочете и да види, че "Всеки може да се прави на обиден с повод и без повод. Фактът, че чак на децата се вменява вина, сам по себе си е показателен." не усещайки, че точно тя самата вменява вина на дете (и майка му).

А връзката между двата случая е липсата на емпатия в читателите. В нашия случай  майка влиза в темата за съвет - по темата - и бива изкарана виновна, в случая с Кристиян - той и фотографката излезнаха виновни.

# 723
  • София
Sharky*, първоначално и аз бях на страната на майката, точно защото съпреживявам такива неща, синът ми понякога е  бил в такива ситуации, а тази година е първолак и отсега се притеснявам...
Но... дали пък ситуацията не е донякъде преекспонирана? Не мога да кажа, има безхаберни учители, но непо-малко са свръхамбициозните и агресивни родители, които не допускат детето им да не е право.
На едни години сме, знаеш как едно време  Joy учителят беше винаги прав, а по някаква причина принцовете и принцесите бяха далеч по-малко

# 724
Психологът най-вероятно е училищният. Чии ли интереси защитава?

Престанете да вменявате вина на родителите. Райчун две страници това прави, а не се усеща да се самопрочете и да види, че "Всеки може да се прави на обиден с повод и без повод. Фактът, че чак на децата се вменява вина, сам по себе си е показателен." не усещайки, че точно тя самата вменява вина на дете (и майка му).

А връзката между двата случая е липсата на емпатия в читателите. В нашия случай  майка влиза в темата за съвет - по темата - и бива изкарана виновна, в случая с Кристиян - той и фотографката излезнаха виновни.
Извинявай ,не знам колко са децата в класа ,но в това училище са доста в паралелка.
Райчун я разбирам, защото не вярвам всички деца да са виновни, а едно да е право. Няма логика за мен и няма такъв филм. Всички деца лоши , само един добър в класа и той неоценен от учителката.
И да...продължавам да питам и да ми е странно, защо има само  два поста тази майка .първият след регистрация веднага  ноември срещу училище и учител, и вторият е този в тази тема.
Хубаво е да се иска съвет, но в случая не се прави това и не за това е поста.
За Кристиян гледах по тв репортаж на живо. Трогателна история и това дете се вижда как стои отзад маха и остава...сам. Мен не ми попречи с такси да отида на бала , спря просто на съседната улица. Не съм ходила в дома на класния , нито пък съм се срамувала от нещо. Но.. такива хора ненавиждат лъжата и лицемерието в бъдеще и умеят да оценяват хората (поне това предимство им дава лишенията)
Не виждам да нападате майката , а нападате Райчун за различното мнение. Моето е като нейното и да...тя дори е доста деликатна. Ако не съм груба , ще помоля пак да прочетете поста бавно и внимателно. Аз поне го направих, затова и си позволих да питам и пиша.
Не вменявам вина, но и избягвайки проблема и прехвърляне на отговорности  не очаквам да се реши.
Психологът не е май училищен, щом е дал мнение ,че средата му влияе зле. Ако е така обаче, няма изобщо място за спор и коментари.

# 725
Аз бих, и съм , си местила детето
При нас проблема си беше учителката
В крайна сметка, явно не се получават нещата и не успяват да работят като екип. Може да се пробва първо с друг клас в същото училище, ако като цяло е добро и удобно и има добри впечатления от друг преподавател там. Ако ли не- направо друго училище и толкоз.
Голяма крачка е, и много родители се терзаят и пишат по форуми, умуват...нормално е. Един родител никога не може да е напълно обективен, разбира се Simple Smile, и добрият учител отчита И това.

# 726
Не мога да разбера защо ме изопачавате! Не съм казала, че детето ми е най - доброто и безгрешно. То е ходило на градина с 35 деца. Там не е било изолирано и навиквано. Споделих за поведението на учителя спрямо нас. Ако вие сте родител и пред вас учителят вика на друг родител, ще го коментирате вкъщи пред вашето дете и това несъмнено ще му се отрази. Не съм ходила като други родители да говоря с други учители от училището, да говорят с класната да си промени отношението, защото ние не сме изолиран случай.
Това колко поста ще имам и кога съм се регистрирала е без значение, както и какви са причините.
Това дали съм добър родител само времето ще покаже. Да, амбициозна съм, защото искам да отгледам един добър, възпитан и грамотен човек, а не подмазвач и интригант.

# 727
  • В полите на Пирин планина
луда за звръзване , Райчун е винаги опозиция по темата. Според нея децата и родителите са неадекватни и невъзпитани. Учителите са потърпевши. Сигурна съм, че има и такива случаи. Също така тормозените от съученици деца по някакъв начин са показали с поведението си, че могат да ги тормозят, т.е. пак те са си виновни - пак по Райчун ... Един вид са си такива - губещи по дифолт, а не че тормозителя е виновен за нещо.

# 728
Не мога да разбера защо ме изопачавате! Не съм казала, че детето ми е най - доброто и безгрешно. То е ходило на градина с 35 деца. Там не е било изолирано и навиквано. Споделих за поведението на учителя спрямо нас. Ако вие сте родител и пред вас учителят вика на друг родител, ще го коментирате вкъщи пред вашето дете и това несъмнено ще му се отрази. Не съм ходила като други родители да говоря с други учители от училището, да говорят с класната да си промени отношението, защото ние не сме изолиран случай.
Това колко поста ще имам и кога съм се регистрирала е без значение, както и какви са причините.
Това дали съм добър родител само времето ще покаже. Да, амбициозна съм, защото искам да отгледам един добър, възпитан и грамотен човек, а не подмазвач и интригант.
Аз коментирам това , което сте писали в постовете си.
Не бих коментирала пред детето си учителката какво говори за негов съученик пред родителя му, да не говорим да обсъждам родителите на останалите деца пред детето си. Възможно е само в случай на някаква положителна оценка. Децата запомнят такива неща и нямат спирачки при удобен случай.
Моят искрен съвет е да се вслушате в мнението на психолога, както разбирам средата не му понася и му вреди. (така сте написали)
Поздравления за последното изречение, пожелавам ви го от сърце. Права сте, много станаха подмазвачите и интригантите , малко са добрите, човечни , възпитани хора независимо малки или големи. Случаят с абитуриента го показва,а и други случай...
На вас и детето пожелавам успех  bouquet

# 729
  • волно калдъръмче
луда за звръзване , Райчун е винаги опозиция по темата. Според нея децата и родителите са неадекватни и невъзпитани. Учителите са потърпевши. Сигурна съм, че има и такива случаи. Също така тормозените от съученици деца по някакъв начин са показали с поведението си, че могат да ги тормозят, т.е. пак те са си виновни - пак по Райчун ... Един вид са си такива - губещи по дифолт, а не че тормозителя е виновен за нещо.
Пълни глупости по Lady Brinne  

Ако не цитираш мои постове, с които да докажеш написаното, не се признава. Никога не съм твърдяла, че някой си проси тормоза, че е губещ или невъзпитан. И в тази, и в друга тема правя едно и също - давам алтернативната гледна точка, като се опирам на информацията, която авторът е предоставил доброволно за обсъждане.

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 18:10 от Райчун

# 730
  • В полите на Пирин планина
Райчун,, щом така казваш / пишеш ...
Приемаш не примаш, това ми е вЧепетлението ...  Mr. Green

Твърде силно анти я подаваш тази алтернативна гледна точка. newsm78

# 731
  • волно калдъръмче
Както я разбирам, така я давам. А това, че моите постове са ти като кокоши трън в мазола, не ме интересува. Обсъждай случая така, както правя и аз, изложи аргументи и си защити мнението. В момента предизвикваш излишен спам и ме караш да се оправдавам като ученичка за мнението си. Естествено е твоето да е НАЙ, ама дай и на други хора възможност да изкажат свое.

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 18:10 от Райчун

# 732

А връзката между двата случая е липсата на емпатия в читателите. В нашия случай  майка влиза в темата за съвет - по темата - и бива изкарана виновна, в случая с Кристиян - той и фотографката излезнаха виновни.

Емпатията не може да се раздава автоматично на всеки оплакващ се. Ако беше така трябваше да давам милостиня на всеки просяк на улицата без значение дали е от просяшката мафия или е наистина нуждаещ се. Да, ама никоя от нас не прави така нали? Всяка преценява дали просякът изглежда нуждаещ се или професионалист. Няма значение дали преценяваме правилно или грешим, важното е, че го правим и не раздаваме съчувствие в материална форма автоматично. Ми и тук трябва да е така, но за съжаление най-често всеки, който се оплаче от нещо, автоматично получава съчувствие, а тези от които се оплаква, биват оплювани. А моето мнение е, че не бива да се оплюва никой на базата на изслушване само на едната страна. И не може безусловно да се раздава емпатия на този, който се е оплакал, само защото се жалва.

А в случая с Кристиян виновна се оказа авторката на публикацията за него, защото се оказа, че нещата не са баш така, както ги е представила. И тя самата го призна и се извини. Никой не е обвинявал никого другиго. А момчето беше засипано с емпатия. 

# 733
  • волно калдъръмче
Недей така, Черна    Laughing Понятията за уважение и емпатия ще се размият. Уважение - по заслуги, емпатия - винаги безусловна и по нареждане.

# 734
  • София
А в случая с Кристиян виновна се оказа авторката на публикацията за него, защото се оказа, че нещата не са баш така, както ги е представила. И тя самата го призна и се извини. Никой не е обвинявал никого другиго. А момчето беше засипано с емпатия.
Доколкото прочетох някои неща - тя признава и се извинява, след като върху нея се е изсипало медийното внимание, нищо чудно и възмутени дечурлига и родителите им да са я нападнали във ФБ, а може и наяве.
Момчето е питало този-онзи, и по някаква АБСОЛЮТНА случайност  Mr. Green - на всичките колите им са били пълни на макс, и същевременно никой не е направил опит да му помогне да намери транспорт. Нали не смятате, че ще тръгне да пита 25-30 души поотделно дали ще го качат? Момчето си има достойнство все пак.
Сетиха се да се оправдават чак когато ги разнесоха по медиите и във ФБ (да не дава Господ!)

Общи условия

Активация на акаунт