"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 21

• 67 017
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • София
ако ти е редовен цикъла и са останали максимум 2-3 дни до него, може да си направиш един тест Simple Smile

Ние от вече повече от 1г правим опити, това което описваш ми се е случвало и на мен след овулацията до около 10-тия ден от нея. При мен беше от покачващия се прогестерон, който в някои месеци ми се покачваше доста повече от други месеци.
Дано при теб да се окаже бременност.

# 661
Ох благодаря ви за бързите отговори. Колкото до М чакам го на 1. Но май реших да си го изчакам от колкото да си давам празни надежди или пари за отрицателни тестове... А и пък остават 5 дена.. може и да имам подарък за великден знае ли човек ...надеждата умирала последна.

# 662
Най-осезателните симптоми идват около деня на менструацията - масово всички чувстват, че едва ли не ей сега ще им дойде - типичните свивания около корема, кръста и т.н.т. но цикъл няма. Тогава и тестовете вече показват има ли бременност или не - около 12-14ден от овулацията вече би трябвало да може да засече бременност всеки тест.

При мен не беше съвсем така. За пръв път в живота си почувствах нещо около овулацията си - а именно, 2 дни имаше болки в яйчниците, на третия започнаха в гърдите. Седмица по-късно гърдите ми се уголемиха и натежаха и досега не са спирали да болят. Но принаци на ПМС нямах никакви, дори се чувствах сякаш няма да ми дойде - и не дойде Simple Smile Ден преди деня на М направих тест и беше положителен.  ura

# 663
  • София
Точно за това писах, че при всеки е различно...
През първите 10-14дни след О, каквото и да се случва още не може да е от бременността дори и да има такава...
ЧХГ 14 дни след О е под 1000, а това е твърде малко за каквито и да е супер осезаеми признаци, да не говорим че има жени, които ако не им закъснее цикъла няма да се осъмнят в нищо, защото нищо не чувстват.

Толкова е индивидуално и относително, че почти не може да се направи база за сравнение.
Има бременни жени, на които гърдите никога не ги болят, не им се втвърдяват и т.н.т.

За това съветите ни тук винаги са били да не се вторачваме в това, какво чувстваме (естествено освен ако не е нетърпима болка придружена с температури, кървене и т.н.т.), докато не видим какво ще покаже теста. Да си изчакаме търпеливо теста и да не се филмираме излишно!

# 664
  Брайда,до вчера ме боляха кръста,гърдите икорема,даже таза,а днес нищо само гърдите, а е 6 ден от овуляцията,това означава ли че нищо не е станало,на  12 ден от овуто мисля да напрявя тест,тогава достоверен ли ще бъде.???

# 665
  • София
ами не, това нищо не означава!
Ако искаш, утре на 7-ми ден пусни Прогестерон и Е2, за да се докаже дали я е имало и дали прогестерона е ок.
Чакай си деня за теста и не се вдълбавай в чувствата....

# 666
И на мен ми беше първия месец бебеправене и само си въобразявах какви ли не симптоми, виждаха ми се втори бледи черти, закъсня ми и накрая ми дойде Crazy
Прекалено много го мислим.
Нещата ще си се случат, когато му дойде времето.
Успех на всички!

# 667
Добро утро!Знам,е темата е само за въпроси и отговори,но за мен е и нещо повече.Тук преди една година споделих първо с вас така желаните две чертички.Днес те вече са на 5 месеца,гледат ме любопитно и ми се усмихват с най-чистата усмивка на света Simple Smile Момичета желая ви от все сърце да видите най-прекрасните и червени две черти. Hug

# 668
  • София
Здравейте!
Да попитам и аз - НЕчакам на 1.05, но от след овулацията ми почнаха симптоми нехарактерни до сега - болки в гърдите, болки в кръста и краката, които преминаха в болки корема, не силни, но като напрежение, потрепване, тежест, надува ми се корема и става твърд, не ми се появяват пъпки както обикновено преди цикъл - и заради всичко това вчера 10 ден след О.направих обикновен тест clear - стана полойителен след няколко секунди, наистина чертичката не е много наситена, но я има. Вечерта взех един престо и той беше +  пак не много наситена но я има. Пия но-шпа, и днес мисля да пусна кръвен, Всъщност нямам закъснение но възможно ли е???? С предните ми две отчете положителен едва няколко дни след закъснение, втората ми беше извънматочна, с една тръба съм и сега ми е притеснено дали всичко е ок, а за преглед е много рано.

Благодаря ви!

# 669
  • София
Да, напълно възможно е 3 дни преди цикъла да са положителни тестовете. Ако имплантацията е била на около 7-8ми ден, то за 2-3 дни чхг вече е наличен в кръвта.
хубаво си се насочила за кръвен, направи го, после го повтори ако искаш след 48ч да видиш дали се удвоява!
Тъй като си преживяла извънматочна е хубаво да проследиш ЧХГ през 2 дни, дори ако трябва 3 пъти пусни. При извънматочната ЧХГ не нараства правилно, но при нормалната бременност си расте добре.

Само запази спокойстие и търпение, вярвам и ти пожелавам всичко да е наред. Знам колкое  трудно след извънматочна да се притесняваш дали сега това е ок или пак е такава.  bouquet

# 670
Здравейте! ПМЦ беше на 30.03.След започване на опитите цикъла започна да варира - от 31 до 40 дни, а О беше късна - около 22-24.По тази причина започнах да пия Вечерна иглика( вече 40 дни), а О следя с тестове за О.Този месец + тест беше на 14.04 т.е О е била на 15 или 16.Вчера направих тест Престо със сутрешна урина - едва доловима втора черта.Днес пуснах изследвания.Резултата граничен ли е или по-скоро отрицателен?Не съм приемала хормонални медикаменти, но ми струва, че прогестерона е нисък.
БИОХИМИЯ   .         
Глюкоза   5.56   mmol/l   3.80   6.00
ХОРМОНАЛЕН АНАЛИЗ   .         
TSH   1.85   µIU/ml   0.35   5.00
Progesterоn            
     фоликуларна фаза   .   nmol/l   0.48   3.60
     овулаторна фаза   .   nmol/l   1.50   5.50
     лутеална фаза   .   nmol/l   3.00   64.00
     менопауза   .   nmol/l      3.20
     .   7.2         
total ЧХГ   5.2   mU/ml   0.00   5.30
Инсулин   16.0   µU/ml   2.00   25.00
Такса пробовземане,обработка на биологичен материал и екарисаж   .         
Забележка: 

# 671
  • Бургас
Да, за съжаление Прогестеронът е започнал да пада. Очаквай цикъл съвсем скоро. (приемам, че стойността е 7,2). Най-вероятно се касае за биохимична бременност. Дугото, което ми прави впечатление е инсулинът. На гладно ли е взимана кръв ?

# 672
Да.Лаборантката каза, че инсулина е добре.Има разлика в метода при различните лаборатории и  съответно реф.стойности са различни.Аз знам, че горната граница е 17, но се оказва, че е спрямо лабораторията.Имам лека ИР принципно и затова съм ги пуснала и тях.Това ще ми е 2 биохимична..а никой доктор не ми обръщаше внимание с първата.

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 16:05 от Organza

# 673
  • Бургас
Хм ... прилича ми на лека ИР ... но въобще не съм сигурна ... най-вероятно греша. Много съжалявам за резултатите, дано другият месец ЧХГ-то да е 10пъти по-високо ... поне Simple Smile

# 674
Здравейте мами,

Последен МЦ на на 04.04.16. Дължина на МЦ около 28 до 30 дни. На 18, 19, 20 и 23 бебе правихме. От няколко дни усещам леко придърпване и болки в кръста, което не ми се е случвало преди. Знам, че е рано, но вчера правих тест presto(уж за ранна диагностика), но излезна 1 чертичка. Усещам, че няма бебе, но тайничко се надявам да има. Моля, ако някой има такъв опит с едната чертичка да сподели, защото вече си мисля, че се психясвам напразно.

Общи условия

Активация на акаунт