Кутия за обяд, или какво приготвяте на децата за училище? 2

• 84 391
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • 2 етажа над тавана
Здравейте.

Чета темата от известно време, а сега реших и да пиша.

По повод злоядите деца/моето не е от тях, но все пак ще споделя какво работи при моето дете що се отнася до непознати храни/ - опитайте да включите детето в приготвянето на храната - дъщеря ми по този начин от любопитство, докато ми помага, взе да опитва и доста неща й харесаха и вече ги яде с удоволствие.

Като ви чета все ми се струва, че храната, която си носят децата, е малко като количество - т.е. моето дете с това не би се наяло, но вероятно просто има по-голям апетит, защото не се спира на едно място и за минута. newsm78 Случвало се е да й слагам 2 бутчета/само долната част/+картофена салата+чери домати или краставица+ядки или сушени плодове/обикновено бадеми или червени боровинки/+малко парче черен шоколад и тя да си е изяла всичко и като я взимам от училище пак да е гладна.
Вярно, че не изяжда всичкото ядене на веднъж, когато обядват - част от него се яде в голямото междучасие или следобяд, но пак понякога направо се чудя къде го побира всичкото това ядене.

И да попитам, някой случайно да има наблюдения за тези кутии за храна - http://www.aliexpress.com/item/1Pcs-Two-Layer-Stainless-Steel-St … /32552945203.html - може би не са много подходящи за училище, но за носене на хран ав офиса ми се струват добри Rolling Eyes

# 76
  • Sofia
Здравей, добре дошла! Simple Smile

... Като ви чета все ми се струва, че храната, която си носят децата, е малко като количество - т.е. моето дете с това не би се наяло, но вероятно просто има по-голям апетит, защото не се спира на едно място и за минута. newsm78 Случвало се е да й слагам 2 бутчета/само долната част/+картофена салата+чери домати или краставица+ядки или сушени плодове/обикновено бадеми или червени боровинки/+малко парче черен шоколад и тя да си е изяла всичко и като я взимам от училище пак да е гладна.
Вярно, че не изяжда всичкото ядене на веднъж, когато обядват - част от него се яде в голямото междучасие или следобяд, но пак понякога направо се чудя къде го побира всичкото това ядене.

И да попитам, някой случайно да има наблюдения за тези кутии за храна - ...
Ами то си е дете - какво и колко.  Също като възрастните... хората изобщо. Simple Smile
Друг е въпросът, че това количество не е много по-различно например от това, което аз слагам за общо "цял" ден - сутрешна и следобедна междинна закуска и обяд. Както казваш - не изяжда сложеното наведнъж. Simple Smile
И моята е все гладна, може преди половин един час да е яла, но ако види някой да се храни, веднага се навърта да похапне и тя.  И тя не задържа на едно място.  Crazy

Кутиите ми изглеждат добре, нямам личен опит. Simple Smile

# 77
Във връзка със споделените храни от simpatiuh4e, да споделя моите идеи.
Картофи отдавна не пържа, върху хартия за печене и във фурната, с малко зехтин и подправки на вкус, гарантирам ви, че децата разлика няма да намерят. Кюфтета и кебапчета аз правя с кайма, в която съм сигурна.
Ако правите пица можете да пробвате пенерли https://www.google.gr/search?q=%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0 … L5Bcjke1kLelHM%3A
Малкият много го харесва, в краищата му подвивам Филаделфия или сирене, а отгоре може да се импровизира. Стандартното е само кашкавал, но може и с яйце.
 Палачинки с овесени ядки, банан и мед,чстават вкусни и примамливи Wink

# 78
Вие харесвате ли изстинали печени или пържени картофи? Аз не. Едни сухи са ми, дори след претопляне.

# 79
Може да не са в кутия за обяд, а начин да се заменят пържените.

# 80
Тези кутии ги имаме, на нас не са ни удобни

# 81
  • Sofia
Да ви покажа моето кулинарче в действие, а после ще махна снимките. Simple Smile

Скрит текст:
За играчките си.

И истински козунак.  Grinning

# 82
Да ти е жива и здрава!  Моята голямата вече прави торти и всякакви сладкиши по добре от мен.  Май и твоята натам върви  Laughing

# 83
  • München, Deutschland
Сладурка  Heart Eyes

С тези тънки ръчички направо се чудя как е успяла изобщо на помръдне козуначното тесто. Да ти е жива и здрава и да стане толкова напреднала в готвенето като мама Hug.

# 84
Морена страхотно готви детето!Браво на момичето!Гордост за мама! Hug Hug

Благодаря на всички ви за отговорите!Беше ми много полезно всичко което написахте!
Скрит текст:
Много ме измъчва този проблем с храненето,и това което ме притеснява е единствено здравето,нищо друго,Давам витамини,рибено масло,стремеся някак да компенсирам липсата на полезни вещества.
При нас същия развой като при други майчета-като бебе ядящо всичко,пюрета детска кухня,никакъв проблем с хранене,не съм гонила с лъжица никога.Но после изведнъж стана нещо-научи сладкото,научи солети,други подобни и сега -ако го оставя ще яде основно тестяно-всякаки закуски,баници,пица и сладко.Всичко съм опитала и с добро и с лошо-плюе супи,яхнии,започва да му се гади,молим се да опита поне..трудо,много трудно,защото не иска.Ако се прежали да яде нещо-започва да рови и да маха морковите защото не ги обичал ,лука,магданоза,и яденето се превръща в едно ровене и махане...не ми издържат нервите и просто в повечето случаи предлагам филия с нещо за да се нахрани,защото така на масата се мъчи и той ,мъчим се и ние с баща му Cry Cry Cry
Направо завиждам на други деца на неговата възратс как ядат моркови ан пръчици,или супа с удоволстиве,или боб яхния и си облизват и чинията даже.
Много ми е мъчно защото ние с баща му се храним ,а той все едно е гост на трапзата,не се храни с нас.Съжалявам,надявам се не съм натоварила никого с поста си.

Скрит текст:
Да не остане с грешно впечатление,от зеленчуците яде краставица,картоф печен по трудно,;и ориз рядко,от готвените мусака с удоволствие,и супа пилешка на моменти-веднъж много иска друг път не близва.От плодовете два вида-банан и ябълка;
,близва киви,ягода,круша съвсем малко парченце,но защото му се моля,но не ги яде с удоволствие да им се радва,грозде,череша,мандарина портокали,абсурд,не ги е опитвал дори,или ги плюе след като ги опита, а е почти на 8 Cry
Казват че като влезели в пубертета особено момчетата щели да започнат много да ядат,и така ме успокояват,но аз незная как ще стане това-той може да си продължи с пиците и сандвичите и пак да си яде много ,но от тях Cry Confused

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 22:11 от Аktivity

# 85
Морена, малката е прекрасна, да ти е жива и здрава! Козунакът много ме впечатли! Ей, това чудо ме е страх да го пробвам, при все, че у нас много тесто се прави. Едната баба прави мънички и както споменах ги съхранявам във фризера, много е удобно за закуска.

Активити,
Скрит текст:
моето дете е на 3г. и с надежда очаквам промяната. Като те чета, обаче се замислям, че може и да не настъпи скоро. Напоследък приготвям храни, които стм почти убедена, че ще изяде, или нещо любимо различно от нас. Това най-много не исках да става и все се заричах как моето дете ще яде боб и леща, но и аз не съм ги яла като дете. Може би, ако ти го дадеш малко по непукист, може и той да поотстъпи. Успех и само една лека вметка, против добавките съм , но мислих по едно време да взема рибено масло. Попаднах, обаче на една статия на гръцкия педиатричен съюз, която твърдеше, че почти нищо не може да се усвои от омега 3 на гранули и се обезмисля даването. Риба, зехтин и ядки, там е най-чистия и приемлив за организма вид.

# 86
  • София
Морена, много е сръчна девойката. Аз такъв козунак не мога да докарам.   Heart Eyes

Аktivity, аз бих намалила порциите или бих пропуснала някое хранене. От описанието ти ми се струва, че детето не е гладно.

# 87
Зачетох се в оригиналната тема, но ще споделя нещо и за разнообразието и вкусовете.
Скрит текст:
Вкъщи синът ми никога не е имал проблем със злоядство, но или достигна "правилната" възрст, или прихвана от сестра си, която в един момент нищо не ядеше. И започна да отказва някои храни. Като цяло се храни добре и почти не обърнах внимание, съответно не съм търсила и причина. Оказа се обаче, че ако бобът е повече супа и по-малко яхния, го харесва - сега яде с удоволствие. За лещата - дълго време се колебаех дали да опитам да я сготвя по арабски, тъй като обикновено само аз си я ям така  или иначе. Е,  че с новите подправки дори не успях да си сипя:) Така че различни експерименти и повече спокойствие около храненето може би биха помогнали в някои случаи.

# 88
  • Sofia
Благодаря за вниманието и милите думи, момичета!  Hug
Криси,
Скрит текст:
тя е грацилна (по думите на доста хора), ама е толкова жилава, силна...  Grinning
Спунк,
Скрит текст:
плетката на козунака е от мен, всичко останало си е от щерката.
Гледала ме е доста пъти и тогава, аз правех моя козунак, а тя своя - паралелно една до друга.

Козунакът само изглежда труден, ако се престраши човек... с 2-3 опита му се хваща цаката и е песен. Simple Smile

# 89
  • София
Морена браво на щерката  bouquet
Моите козунаци не се получават.

Хапването за утре е измислено.
Готови и в приготвени в хладилника за опичане утре раирани кифлички с кренвирш.
Има и пресни домашни кроасани от тази вечер. Направих и техни заготовки, които вече са във фризера с идеята да ги пека само някои от следващите сутрини. Лошото е че направих няколко дози и хладилника се отказа да изстудява и последните си втасваха вътре в хладилника, когато трябваше да се стяга маслото....
За обяд ще имат кебапчета, които също утре ще се пекат, а за гарнитура едни много симпатични пресни краставички и малки чери доматчета. Плод портокал и евентуално оризови блокчета.

Общи условия

Активация на акаунт