Песен за огън и лед 24 - If I look back, I am lost

• 70 455
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Според мен "голямата издънка на Санса" с изпяването на плановете за заминаване на Церсей може и да не е чак толкова голяма. Изключено е Церсей да е нямала също "птиченца", които да й снасят информация и да държат Нед под око. Ако нейните са пропуснали, тези на Кутрето със сигурност не са. А и Варис може да е доставил инфото, все пак за какво им е Главен слухар, ако не си върши работата? Спомнете си как Джори отиде да говори с бившия оръженосец на Джон Арин и бързо-бързо освиткаха последния, т.е. дори един никой като Джори е следен внимателно.
Да цитирам Арео Хота към Ариан: Някой е казал. Някой винаги казва.

# 241
 Церсей очакваше бунта по един или друг начин. Там грешката на Санса не е че изпя на Церсей - все някой щеше да изпее - а че застана на страната на Ланистърите, а не на семейството си и то при изрична заповед от баща си. но дори това не е генерален фал. въпроса е Санса не се опомни бързо след това.
Факта, че очакавше Хари НАСЛЕДНИКА да се държи мило с нея - една копелдачка - и се огорчи когато той я нагруби, за мен е показателен, че тя продължава да си живее в илюзии. не знаеше какво да прави докато Петир не й каза.
А преди това въобще не знаеше защо Хари е наследник, докато Петир не изброи цялата генеалогия на Сладкия Робин, въпреки че той и е роднина и е естествено да се интересува от Арините.

# 242
Пак ли се почна с дългите, пълни с измислици постове на Джон  ooooh!

Преди и аз намирах Санса за глупава и наивна, обаче колкото повече време минава, толкова повече признавам, че тя претърпя огромна промяна и хората често пренебрегват факта, че тя е дете. Да, Санса може и да е расла в саксия, но не тя е виновна за това. Първо, наистина нямаше как да застане срещу Джофри на процеса. Тя ще живее с този човек, реално ще зависи от него. Ако още от самото начало тръгнат на зле, как ще се оправи после? Второ, не мисля, че Санса вярва сляпо на Кутрето. Тя зависи от него до голяма степен към момента, но имам надежди, че нещата ще се променят.

Санса се развива и го признавам, въпреки че не я харесвам, в смисъл, че не ми е особено интересен персонаж. Далеч не я мразя. Обаче искам да стои на страна от Севера. Не я виждам като кралица там. Югът повече и отива  Grinning

adelinda
, това че мнението ти се припокрива с това на Джони говори само за неговото разбиране на книгите.

# 243
Цитат
Факта, че очакавше Хари НАСЛЕДНИКА да се държи мило с нея - една копелдачка - и се огорчи когато той я нагруби, за мен е показателен, че тя продължава да си живее в илюзии. не знаеше какво да прави докато Петир не й каза.

Защо да не очаква Хари да се държи мило с нея?Тя е Санса Старк,при това много красива.Не мислиш ли,че все пак й трябва някакво време да придобие определени нагласи,в случая,че е представена за незаконородена дъщеря на парвеню като Кутрето.Няма да е много приятно.
Аря колко време се обучава?Ще стане ли "НИКОЙ"?
Цитирала съм по-назад текст,който ЯСНО доказва,че Санса не вярва на Кутрето,използва го.Не вярва всъщност на никого.
Коментирали сме преди,че би се доверила на Хрътката и Черната риба.Аз бих добавила и Джон.Санса има много силни инстинкти.Те я спасяваха в моментите,докато се опомни какво всъщност се случва.Аря също има много силни инстинкти.

# 244
Стига с тази Санса.  Laughing Сега се сетих нещо друго.
Станис изпрати фАря/Джейн Пули на Вала с Тайко Несторис. Там обаче ще заварят Джон в не достатъчно добра форма за да я идентифицира. Дали Тайко няма да я заведе в Браавос, както Джон мислеше да уреди докато мислеха Алис за Аря... Thinking
И евентуално появата на Джейн в Браавос да даде импулс на Аря да замине за Вала да отмъщава за Джон, или другаде във Вестерос...Речните земи при Нимерия.

# 245
 чакай сега  - за Хрътката и аз бих му се доверил. Санса живя продължително време с него видя че колкото и да е груб няма да я нарани. ОТкъде на къде ще се доверява на Кутрето, прочут манипулатор или на черната риба, който я е виждал един-два пъти в живота си?
Аз не съм сигурен доколко санса би се доверила на Джон, който й  незаконен брат, след като законната й леля се опита да я убие. пък и да се довери и да я заведат на Вала в един хипотетичен вариант - какво? само неприятносит ще създаде на Джон.
 Санса се ужасява от диваци и мъже, който "не са рицари", а на Вала е пълно с тях.
Селайз ще иска да я ожени за някой от своите хора. На Мелисандра не може да се има доверие. Джон ще трябва да я набута в една стая с Вал и да държи великан пред стаята...няма да е по-добро положението й отколкото беше когато хората на Тирион я пазеха в Кулата...

За Хари няма причини да очаква да се държи мило - тя не  е Санса Старк, наследницата на ЗХ, тя е Алайн копелдачката на един малък /доскоро/ благородник със съмнителна репутация. Ако Кутрето нямаше пари тази сватба нямаше да стане никога семейството на Хари е с голямо положение в обещството.
освен това колкото и да е красива една жена щом е копелдачка тя става само за любовница - не и за съпруга.  това поне сме го говорили.Факт че Мия камък е кралска дъщеря и е мъка да й намерят съпруг. Алайн е много под нея. А Хари е наследника на Долината, какво ще го занимават с някаква мърла - от негова гледна точка. за ебане може да става, но Алайн няма нито армии, нито земи. Ама баща й бил богат....Хари е младеж, пука му от пари на него,  нали друг му плаща сметките.....

Санса е вече няколко  седем-осем месеца в Долината. за две-три седмици можеше да се сдобие с нужните нагласи. Аря вече е с почти завършено обучение. И освен това тя е лош пример, защото Аря има цел - тя желаеше да отиде първо при Роб Старк, посел при Джон, и няма как да се вживее като убиец, докато Санса я влачат и може лесно да се вживее, защото няма цел в живота.

Санса има всичко друго но е и инстинкти. Тя просто се пускаше по течението. Първо с Джофри, После с Тирион, след отва - с Донтос, сега  - с петир.  лови се за сламки.

не е вярно че не може да тръгнеш срещу съпруга си, първо Джофри не  беше съпруг а годеник, годежите са нещо от днеска за утре, разводите не са немислими, анулиранията на бракове - също. С роднините си живееш до края на живота. При избор между кръвен роднина и човек с когото не си свързан по кръв винаги си длъжен да подкрепиш кръвният роднина Изключение е ако трябва да речем да избираш между Дете и съпруг /а но тогава вече двамата трябва да се подкрепяте за възпитанието на детето.

# 246
 че ще има завръзка с Джейн - това  според мен е сигурно. АЗ също смятам, че ще подменят АРя, само че със съгласието на Джон  и че той ще има някакъв скрит мотив - например да я манипулира като лейди ЗХ. но не вярвам Аря по какъвто и да е начин да направи нещо лошо на Джон.

# 247
Цитат
Аз не съм сигурен доколко санса би се доверила на Джон
"Не беше помисляла за Джон сякаш от векове. Беше й само наполовина брат, но все пак… след като Роб, Бран и Рикон бяха мъртви, Джон Сняг й оставаше единственият брат. „Сега и аз съм незаконно дете, също като него. О, колко хубаво би било да го видя отново.“

Друг е въпросът дали Мартин ще бъде така добър да ги срещне.

Цитат
ОТкъде на къде ще се доверява на Кутрето, прочут манипулатор

Точно това се опитвам да те убедя - тя не му вярва,използва го.

Дези,харесва ми идеята ти.Може и така да се случи. Thinking
Може и Бран да задобрее много и да успее да влезе в сънищата й това да я подтикне да се прибере. newsm78

# 248
 поздравявам всички ви

Дъждовете на Кастамир

И кой сте вие, каза гордият лорд,

че трябва да се кланям толкова ниско?
Само котка с друга козина,
само това знам.
В златна или червена козина,
лъвът има нокти,
и моите са дълги и остри, господарю,
дълги и остри колкото вашите.
И така говореше, и така говореше,
онзи лорд на Кастамир,
Но сега дъждовете плачат над замъка му,
и няма кой да ги чуе.
Да сега дъждовете плачат над замъка му,
и няма жива душа да ги чуе.

# 249
      ирена, Санса въобще беше забравила за Джон, докато Миранда не я подсети за него.  - самата ти си го написала - "Не беше помисляла за Джон сякаш от векове".
Обратно - през времето на своето пленничество тя чесот миселше  за Бран и Роб и дори понякога - за Аря. Не мисля, че са толкоз близки с Джон. нека погледенем нещата и от друг ъгъл - завеждат я при Джон, той я познава. И какво?
 Санса се ужасява от диваци  и всякакви мъже, които изглеждат неугледно и не се държат галантно, а на Вала е пълон с дезртьори, изнасилвачи, убийци и диваци.   жените на копиета ще я гледат презрително. Селайз няам да се отнася по-добре с нея, отколкото Лиза Арин - ще се чуди как да анулира брака й, за да я ожени за някой от своите рицари, заради ЗХ. Братята на Джон и сега не го харесват,ако доведат сестра си на Вала, съвсем ще възнегодуват -  НС е Братство, а не Сестринство. Ако Джон я заключи в едан килия с Вал и сложи някой дивак пред вратата, положението и няма много да се различава от това където диваците на Тирион я пазеха в Кулата....

Санса към момента няма много варианти - поне докато не анулират брака й с Тирион официално, или докато Тирион не умре, или докато Ланистърите не паднат от власт...което няма да е скоро. за това не виждам какво може Джон да й помогне?  ОСвен това Тя се довери на Лиза Арин която и е законна леля, сестра на майка и, а тя искаше да я убие. Има ли логика да се доверява на един незаконен брат, който не й е много близък. Санса не е Аря, тя не е толкова близка с Джон!
..........
2. Друг е въпросът, че тя не прави нищо в отсъствието на Кутрето без негово разрешение. На мен това не ми прилича да използваш някого? Санса няма собствени ресурси, няма собствени хора, няма собствени войски. Не сме сигурни че и сватба ще има - първо трябавше да я женят за Сладкия Робин, сега за Хари, пък Хари ще става част от Гвардията на Сладкия робин... Кутрето увеличава влияние ,а Санса я разиграват. тя влезе в стаята на Кутрето вижда разхвърляниет документи, а не сяда да ги чете? Кутрето отъства, а тя не се представя като господарка на замъка, докато Сладкия Робин спи? Добре си спомням че Тирион - който също е копеле - беше уредил да докладват направо на него, не на Церсей. Джон Сняг имаше доста повече свобода от Алайн в Зимен Хребет, като копеле. Трудно ми е да повярвам, че тя не може да влиза в стаите на Кутрето в негоов отсъствие, или след като се разпорежда с майстера да влезе в ролята на домакиня.

Та затова не виждам как точно не вярва Кутрето, след като тя прави всичко което той и каже?

Иначе личон на мен Кутрето ми е може би най - противния тип - конкурира се с Церсей за тази роля, моля се за неговата смърт във Ветровете на Зимата. Ако го убият смятам, че нещата рязко ще се подобрят за Джон,  Станис и Старките

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 12:40 от Джон Сняг

# 250
  • Варна
Ъъъ, Джон, направих грешката да се зачета в поста ти... Откъде реши, че Тирион е копеле? Освен в очите на баща си, имам предвид. Дори да е син на Ерис си е със съвсем законен статут към момента.

# 251
И понеже Миранда я била подсетила,Санса не би се доверила на Джон.
Оф,отказвам се.

# 252
Именно. Тирион в очите на баща си и на Церсей е копеле, / пък и разни хора като Мейс Тирел се отнасят с него като с боклук/ но успя да уреди да докладват на него преди Церсей, това съм имал предвид.

Както винаги една дума е извадена от контекста. В случая ставаше дума, че дори Тирион успява да си спечели Терен за действие, въпреки че за повечето хора от Чертога той е никой, а и Джон Сняг не бе толкова зле в ЗХ, като копеле. Алайн обаче е много "Спъната", нищо не прави без Кутрето  или наставления от Лотор Брун или Шадрич.
Лично аз очаквах, че в отсъствието на Кутрето ще се разпорежда със слугите, ще чете писмата му, ще праща гарвани до Вала....
----

По-горе, казах, че понеже Санса съвсем е забравила Джон и се налага Миранда да я подсеща, та не разчита на него.
Въпросът за доверието бе, че той нито й е любимият брат, нито й е толкова пряка кръвна линия като Лиза - незаконен брат/.лея , а Лиза се опита да я убие - какви да са й очакванията спрямо Джон тогава.

# 253
Ох..нямаше да пиша.. Laughing

" книжния й образ  търпи развитие" отново би трябвало да те подсети че говорим за характера на героинята в книгата, не за физическите качества. ако исках да коментирам дали е девствена щях да напиша  "на книжната Санса й бе спестена първата брачна нощ" или "за разлика от своите "какички" книжната Санса все още не знае какво е да си жена" или нещо от този род. толкова мноог неща съм казал в толкова малко думи.
Да говорим за характера. Книжната Санса вече флиртува с мъжете около себе си, наблюдава ги и прави опити (успешно) да ги манипулира, а сериалната тъпо продължи линията си на поведение с Рамзи  1 към 1 като с Джофри:
Санса: "Аз съм Санса Старк "
Рамзи/Джофри:"Тогава ще ядеш бой" Mr. Green

Сега видях това. Напушва ме смях. Joy Joy Joy Joy" Флиртуването" на Санса се получава, след като Петир  и каза едва ли не дума по дума какво да прави, това не го броя за флиртуване. Само дето не й каза "ИДи го целуни".Ако това показва, че Санса се развива, нямам думи!!!

# 254
За адекватните читатели е ясно, че Санса се развива при теб такива изгледи няма.

Общи условия

Активация на акаунт