Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема37

• 67 271
  • 702
  •   1
Отговори
# 540
Мисля, че е препоръчително прегледа с колпоскоп. Аз също имам по-скоро зацапване след полов контакт. Имам и ектопия, която според моят лекар за момента не трябва да се пипа, защото последната цитонамазка е 2 гр. Не знам какво ще ме правят .... Слагах само глобули Флажил.

# 541
Момичета за колко време ви станаха резултатите от цитонамазката и биопсията, защото аз вече чакам 10 работни дни т.е.две седмици и днес звънях в Надежда и ми казаха че са претоварване и трябва да чакам още 1 или 2 седмици. Направо ще откача да
чакам при положение че колпоскопията показа изменения

# 542
Цитонамазка ми става готова за 10-14 дни, а биопсията ми стана за 10 дни. Хистологията след конизацията излезе след 4 дни.

# 543
А имахте ли промяна при цикъла след биопсията,  навреме ли ви дойде?

# 544
Момичета за колко време ви станаха резултатите от цитонамазката и биопсията, защото аз вече чакам 10 работни дни т.е.две седмици и днес звънях в Надежда и ми казаха че са претоварване и трябва да чакам още 1 или 2 седмици. Направо ще откача да
чакам при положение че колпоскопията показа изменения
Цитонамазка ден-два, за биопсия 7-8дни /календарни/; за хистологията не бързах да я получа, но за контролата / две седмици след конизацията/ беше готова   Peace

# 545
  • София
Аз доста време си чаках резултатите от биопсията, над 2 календарни седмици. Обаче тогава имаше и доста починвни дни - около 3-ти март, та може би се вместиха в 10-те работни дни, т.е. колкото е официалния срок.

# 546
  • Бургас
А имахте ли промяна при цикъла след биопсията,  навреме ли ви дойде?
Нямах промяна. Възможно е обаче покрай стреса да закъснее или избърза малко може би.

# 547
Имам 4 правени биопсии без проблеми в цикъла  ooooh!

# 548
А имахте ли промяна при цикъла след биопсията,  навреме ли ви дойде?
Нямах никаква промяна  Peace

# 549
Момичета кажете ми какъв резултат е цитонамазка ПАП || С група, много съм притеснена защото доктора каза, че го притеснява С групата, но не обясни какво значи

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 11:11 от elica_2007

# 550
Бях на контролен преглед след миомектомия. Последните ми цитонамазка и колпоскоп са от края на октомври (отлични) и очаквах да ми направи пак. Само колпоскопия обаче направи. Каза, че всичко е наред и е рано за нова цитонамазка, т.е. не е нужно повече от веднъж в годината. (имам конизация заради карцином ин ситу преди 9 години). Пиша не за да се "похваля", а заради чести въпроси необходим ли е колпоскоп. Личното ми мнение е, че е много важен. За мен лично дори е задължителен и не го пропускам също както цитонамазките, особено при съмнения за проблем  Peace И не разбирам причината да не се споменава дори от доста лекари

# 551
  • София
А може би просто не всички гинеколози разбират от колпоскопия. Peace

# 552
  • София
Аз също мисля, че колпоскопа е не по-малко важен от цитонамазката. За съжаление има много гинекологични кабинети които не са снабдени с колпоскоп, както и с ехографи и т.н, което според мен е доста безотговорно. За това и не го споменават, защото така ще препратят пациентките си към други кабинети. Казвам го от личен опит.

elica_2007 такива въпроси е най-добре към лекаря да се отправят. Би трябвало с него да обсъдиш всичко което те притеснява, а и от него ще получиш най-обективната информация за състоянието ти. Това му е работата, а не да съобщава резултати по телефона.

# 553
Така е, осъзнавам, че не искат да си губят пациентите, но е безотговорно. Според мен! Просто разсъждавам "на глас". Преди години когато аз имах проблем, гинеколожката дори не спомена за съществуването му. Не бях и чувала за такова нещо. И ако й се бях доверила да ме лекува с Флажил и Полижинакс и да ми гори раничка без да подозира дори, че съм с карцином ин ситу, сега нямаше да пиша. Разбирам, че може да се пропусне, ако няма проблем и цитонамазката е ОК, но с резултат ПАП 3 и нагоре, да си премълчи е меко казано безумно.

# 554
ivss, ако вече съм те питала и се повтарям, извини ме, но последният преглед с колпоскоп в Бургас ли си го прави или пътуваш до София?

Общи условия

Активация на акаунт