Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 944
  • 737
  •   2
Отговори
# 165
  • София
Здравейте мами  . Имам едно въпросче.  Последния ми МЦ беше на 13.12.2015г. И се води ,че съм в 16 г.с. което в някой калкулатори се определя като последна седмица от 4 месец. И нещо не ми е ясно сега е края на Март месец следователно от средата на декември до сега са минали 3 м. И половина . Терминът ми е на 18 септември . Остават 6м.  А се води че ще влизам в 5 м. Ако може някой да ми разясни нещата и мой те сметки ако са грешни ,ще съм много благодарна  .
http://bremennost.bg/koq-gestacionna-sedmica-na-koi-mesec-otgovarq.html

# 166
Момичета, какво беше чувството като ви ритна за първи път бебето?  Как бяхте сигурни, че това със сигурност е ритник? Аз съм в 17 + 3 дни, с предна плацента и си мисля, че още е рано, но преди малко, лежейки, усетих две като бутвания от вътре, не съм сигурна, че е ритник, но беше странно, не съм усещала такова нещо до сега.
Ами като побутване с пръст в корема, само че отвътре, така го усетих аз Simple Smile И при мен бяха две побутвания, тъкмо бяхме пуснали да гледаме филм и ме ръгна, преди това бях усещала само нещо леко като къркорене на червата. То и сега много често я усещам като къркорене, само че едно такова неконтролируемо Laughing

# 167
Имате ли мнение за добър специалист по ФМ в Пловдив?

Доктор Троянчев, останах много доволна от него. Прегледа продължава към 30 мин и обяснява всичко много подробно и на разбираем език. Мога да ти дам и телефон понеже трябва предварително запазен час.
                                                                                                                                                                            Здравейте,каква е цената на ФМ при Доктор Троянчев?

80 лева е цената, дава и диск с прегледа.
                                                                                                                                                                         Благодаря много Simple Smile

# 168
Koikoi  Благодаря много

# 169
Момичета, според вас пътуване в началото на 37 седмица проблем ли е? Става въпрос за час, час и нещо с кола (100км). Забравих да питам доки... newsm78

# 170
Момичета, според вас пътуване в началото на 37 седмица проблем ли е? Става въпрос за час, час и нещо с кола (100км). Забравих да питам доки... newsm78
Това си е 9 месец и аз мисля да не се рискува.Може да попаднеш в задръстване,може да се развали колата по пътя.Аз съм малко черногледа,може и да е от хормоните.

# 171
Това си е 9 месец и аз мисля да не се рискува.Може да попаднеш в задръстване,може да се развали колата по пътя.Аз съм малко черногледа,може и да е от хормоните.

Не бъдете черногледи момичета, мислете позитивно /лесно е да се каже/. В деветия месец бременна заминах на балкан за четири дни, е вярно бяхме на половин час път от града. Но бебето се повлия от чистия въздух и така му хареса, че даже преносих и няколко дни. Така че, ако се чувстваш добре, пътувай...

# 172
Момичета, бременна съм в 35+5. Снощи забелязах, че краката ми са подути. По скоро глезените. Проблем ли е според вас?

# 173
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Момичета, бременна съм в 35+5. Снощи забелязах, че краката ми са подути. По скоро глезените. Проблем ли е според вас?

За тези седмици си е нормално по принцип.  Thinking

# 174

Следи си кръвното, аз съм с прееклампсия и редовно ми проверяват глезените.
При мен се надуват пръстите на ръцете  Confused

Аз се чудя - с прееклампсия задължително ли е секциото? Кръвното го контролираме засега...

# 175
  • град-държава
Офелия, прееклампсията е много сериозно състояние и мисля родоразрешението е предимно секцио при това положение.
Само един случай има покрай мен и благодарение на лекарите от ДМ майката и детето са живи и здрави.
Аз лично бих се доверила на АГ.

# 176
Попитах предния път и АГ каза, че ако изпълнявам всичко, ще направим всичко възможно да родя нормално. Аз обаче не съм сигурна вече дали искам, ако секциото ще е по-безопасния вариант.
Ще го обсъждам пак идната седмица.

# 177
Здравейте бременна съм в 35+5 г.с и усещам бебка да лежи на срамната ми кост и като ходя все едно и усещам главата между краката си ,много странна работа.

# 178
И аз съвсем долу я усещам. Те са в предстартова позиция вече Simple Smile

# 179
Пътувах, всичко е наред Grinning

Благодаря, момичета!

Усеща се така бебето, защото е слязло. Нашият още се ослушва  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт