Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 946
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Второто го усетих по-късно, не знам дали защото се вторачвах по-малко. Мисля към 18-19 седмица някъде.

# 151
Разбирам, благодаря ви  bouquet
Аз съм в очакване всеки момент да ме ритне де. Понеже каката е доста палава и още от корема ме риташе яко, предполагам че второто ще е по- спокойно и затова още си трае   Mr. Green Майчини тревоги  Crazy

# 152
Лекарката, при която правя феталните морфологии, ми обясни, че трябва да стане около 350 грама, за да я усетя. Така и стана, около 18-19 седмица ме изрита.

# 153
И аз все очаквах по-рано да усетя, ама стана обратното - първото го усетих по-рано от второто. Ама този път и плацентата ми е предна.

# 154
Момичета, бременна съм с второ бебче, сега съм в 18та г.с., по точно 17 г.с. и 4 дена. И не усещам още бебето. Нямам спомен с каката, кога я усетих, но помня, че беше точно когато трябва. Но пък знам, че второто би трябвало да го усещам по- рано. Нормално ли е още да не съм почувствала ритничето? Споделете опит. Благодаря предварително  Hug Hug
Макар, че ми е първа бременност, усетих бебока още 16-17 г.с. Обяснявам си го с факта, че бебчето вървеше по-голямо, а аз бях доста отслабнала и коремът ми се беше залепил за гръбнака  Grinning

# 155
Момичета, бременна съм с второ бебче, сега съм в 18та г.с., по точно 17 г.с. и 4 дена. И не усещам още бебето. Нямам спомен с каката, кога я усетих, но помня, че беше точно когато трябва. Но пък знам, че второто би трябвало да го усещам по- рано. Нормално ли е още да не съм почувствала ритничето? Споделете опит. Благодаря предварително  Hug Hug
Ако плацентата е на предна коремна стена може да се усети бебо по-късно или да се усещат по-слаби ритничетата.

# 156
Каката е вече на 5 години и все още си я мажа със стерилизиран зехтин от бебе.Най-добре  и понася.Със зехтин се мажа и аз.

# 157
Имате ли мнение за добър специалист по ФМ в Пловдив?

Доктор Троянчев, останах много доволна от него. Прегледа продължава към 30 мин и обяснява всичко много подробно и на разбираем език. Мога да ти дам и телефон понеже трябва предварително запазен час.
                                                                                                                                                                      Здравейте,каква е цената на ФМ при Доктор Троянчев?

# 158
Здравейте бъдещи мами,

Извинете че нахлувам в темата.
Сестра ми е бременна в осмия месец и ми сподели, че от вчера я притиска между гърдите при поемане на дълбок въздух. Звъняла е на лл, но днес стачкуват, утре ще отиде да я преслуша. На някой от Вас случвало ли се е? Иска ми се поне малко да я успокоя. Може ли да се дължи при смяна на легло, матрак?  newsm78

# 159
Имате ли мнение за добър специалист по ФМ в Пловдив?

Доктор Троянчев, останах много доволна от него. Прегледа продължава към 30 мин и обяснява всичко много подробно и на разбираем език. Мога да ти дам и телефон понеже трябва предварително запазен час.
                                                                                                                                                                      Здравейте,каква е цената на ФМ при Доктор Троянчев?

80 лева е цената, дава и диск с прегледа.

# 160
  • град-държава
От 6 месец се задъхвах и изпитвах затруднение с дишането, по гръб изобщо не можех да стоя повече от няколко минути. Едва издържах ехографа. Бебето беше високо и явно ме притискаше. В 9 месец стана малко по-добре, изглежда слезе, въпреки, че до раждането си остана високо.
След раждането този проблем изчезна.
При голяма част от бременните се получава да се задъхват.

# 161
От 6 месец се задъхвах и изпитвах затруднение с дишането, по гръб изобщо не можех да стоя повече от няколко минути. Едва издържах ехографа. Бебето беше високо и явно ме притискаше. В 9 месец стана малко по-добре, изглежда слезе, въпреки, че до раждането си остана високо.
След раждането този проблем изчезна.
При голяма част от бременните се получава да се задъхват.

Благодаря, че сподели. ЛЛ също е казала, че сестра ми е дребничка , а бебето голямо вече и я притиска.
А и задъхването се е появило през нощта като е сменила матрака, сега ще връща старият.  Blush
Моля се всичко да е наред. Както и при вас мами, желая Ви безпроблемна бременност.  Hug

# 162
  • Варна
Абсолютно е нормално да се задъхва и да има чувство за притискане. Аз се задъхвах и не ми стигаше въздух от 5-ти месец, а съм висока и бебето беше ниско разположено през цялото време Crazy Ако сестра ти е дребничка съвсем пък...

# 163
Момичета, какво беше чувството като ви ритна за първи път бебето?  Как бяхте сигурни, че това със сигурност е ритник? Аз съм в 17 + 3 дни, с предна плацента и си мисля, че още е рано, но преди малко, лежейки, усетих две като бутвания от вътре, не съм сигурна, че е ритник, но беше странно, не съм усещала такова нещо до сега.

# 164
Здравейте мами  . Имам едно въпросче.  Последния ми МЦ беше на 13.12.2015г. И се води ,че съм в 16 г.с. което в някой калкулатори се определя като последна седмица от 4 месец. И нещо не ми е ясно сега е края на Март месец следователно от средата на декември до сега са минали 3 м. И половина . Терминът ми е на 18 септември . Остават 6м.  А се води че ще влизам в 5 м. Ако може някой да ми разясни нещата и мой те сметки ако са грешни ,ще съм много благодарна  .

Общи условия

Активация на акаунт