Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 966
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Ако се лепят по дрехите, не виждам причина да не са.  newsm78
На дрехите се лепят, да, но докато търсих изображението попаднах на тази статия. http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1512632
Та, добре е да се пита все пак.

# 211
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Статията е от 2012г. Никъде не пише, че маслото е вредно, а само че не е добавено в някакъв списък.
От друга страна тук пише да не се ползва от бременни и хора с непоносимост към цитронела. Но аз го разбирам да не се ползва директно върху кожата.  newsm78
До колкото разбирам, това важи за повечето етерични масла.
Може би трябва да се пита в някоя билкова аптека.  newsm78

# 212
Статията е дадох като пример, че е възможно да има разни добавки неподходящи за бременни, така както има неподходящи неща за деца и неразрешени изобщо за продажба (като в статията). Има репеленти за деца, така че вероятно те са по-щадящи и подходящи за бременни.

# 213
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Проблемът е, че етеричните масла се водят за по-щадящият вариант и са основна съставка в детските репеленти.
Пуснах едно гугъл търсене и намерих това: Mosi-Guard – Естествен репелент срещу насекоми и кърлежи
Пише, че става за бременни и пеленачета.

# 214
  • Пловдив
http://apteka.framar.bg/30037564/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%B4%D0%B6 … -100-%D0%BC%D0%BB
някой ползвал ли е този, не ми е попадал и за пръв път го виждам.

# 215
  • в сърцата на децата <3

Здравейте мами.
Трябва ми помощ. В 34 гестационна седмица съм или в 8 месец.
Леко са ми подути краката, но нямам никакви оплаквания. Всеки ден си меря кръвното, но повече от 125 не ми се вдига - по принцпи  преди да забременея рядко кръвното ми ставаше 120. Нормално 110-115 винаги е било. С наднормено тегло съм, но нямам оплаквания - 8 месеца ме следят всеки месец и то женската консултация в 25 поликлиника и от ВМА - тъй като там се наложи да лежа в началото на бременността, заради леки болки. Но от тогава както казах всеки месец ме преглеждат и ми се пускат необходими изследвания и до момента проблеми нямаме с бебо.
Въпроса е следния от женската ми казаха да съм пиела веднъж в седмицата Флурантрил за отводняване??? Знам, че това лекарсто е доста вредно за бременни и за бебче. Само от 25-та поликлиника ми казват това да  го пия. Никъде другаде не ме съветват да го пробвам. Тези дни ще се консултирам и с други, но въпроса ми е някой имал ли е такъв проблем и предписвали ли са ви някакви лекарства з аизхвърляне на водата , която задържате?                                       

Намаляваш сладкото, соленото, увеличаваш приема на ВОДА (не течности изобщо, а вода) и всичко е 6. Може да пиеш зелен чай, неподсладен, действа добре. Аз лично си пия по 2 кафета както винаги и задържам вода само като прекаля с въглехидрати или сол.
Наднорменото тегло няма отношение към задържането на течности в този етап от бременността - аз съм си с нормални кг (дори в момента) и въпреки това задържам. Флурантрил до колкото знам е строго противопоказен при бременност, но все пак се посъветвай с поне още един лекар преди да решиш да пиеш или не.

# 216
  • Варна
Момичета вчера бях на ЖК преглед и всичко е наред. Лекарката е много доволна от развитието на бременноста и на бебето, но днес около 10 часът започнаха леки болки взе едно ще ми идва. Слаби са,но ги има,а корема е спокоен и не се втвърдя. В 27г.с съм? Дали е нормално? Не ми се е случвало до сега. Ако ме е боляло е било еднократен спазъм. Започвам да се шашкам!

# 217
Не се шашкай, и мен така ми боли .По - - скоро е като след коремни преси. И започнах да забелязвам , че винаги има причина.сега чисти пода , кляках малко и най - вероятно е от това. Виж дали и ти не се натоварваш.следи се. Няма как нищо да не правим , но трябва по - внимателно

# 218
  • Варна
Ами да, не са силни тези болки,но е като напрежение. Аз ходя на работа, но работя седнала и не съм имала проблеми. Изпих едно кафе обаче. Много хубаво ми замириса на колегите и не можах да устоя. Мисля да не е от това? Сега си пих магнезия. По веднъж на ден го пия. Чудя се дали да звъня на лекарката и плюс това тя в петък не работи. Много кофти  Sad

# 219
Едва ли е от кафето, аз пиех редовно. При мен се е получавала такава болка, след като съм се преуморила - много съм работила, чистила, вървяла и т.н. Ако може след края на работния ден да си полегнеш малко и да избягваш натоварвания днес и утре. Ако си в София, в МД има спешено - може да отидеш там да те видят, за да не се притесняваш почивните дни.

# 220
  • Варна
 Сега пих и Но-шпа ,ще изчакам още малко ,ако не мине й звъня пък много важно,че почива! Във Варна съм и в моята клиника има дежурни. Дано не се налага !

# 221
Магнезия се усвоява най - добре вечер след хранене.това научих аз.и така го пия.а  сутрин си пия витамините.
Утре влизам в 19 г.с. не знам дали усещам бебока. На моменти , но рядко , имам нещо като мравучкане по червата , не знам , не мога да определя. И все го мисля.ако има как всеки ден ще ходя на ехо да я гледам Simple Smile

# 222
  • Варна
Аз пия доста желязо, заради нисък хемоглобин и желязо на долна граница. Спазвам часове, защото магнезия пречи на усвояването на желязото.
 А бебето съвсем скоро ще започнеш да го усещаш честичко  Grinning
 Междудругото отпусна ме и след но-шпа то!  Simple Smile

# 223
Здравейте,
Искам да попитам,понеже съм бременна от скоро,ще влизам в 9тата седмица,как да разбера,че бебето е добре, и че няма опасност да стане нещо  Cry Искам да съм сигурна.Помогнете моля

# 224
  • в сърцата на децата <3
Има ли ти нещо? Боли, кърви, свива, придърпва? Ако нищо ти няма - всичко е наред с бебето  Wink

Общи условия

Активация на акаунт