Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 946
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
В коя седмица си?

# 181

agapi, ако питаш мен- в 37 седмица съм.

# 182
Здравейте, мами и бъдещи такива,

Бих искала да споделя притеснението си. Цяла нощ имах световъртеж и се събуждах няколко пъти, заради него. И днес продължава, усещам го най-вече докато съм в легнало положение. Иначе съм в 10 г.с. Опитвах с разни неща да си вдигна кръвното, защото подозирах, че това е причината, но все още не отминава. Това нормално ли е при бременност или трябва да се консултирам с АГ?

Благодаря предварително!

# 183
Аз имах световъртежи по време на бременността, но е добре да се консултираш с лекар, особено ако е постоянно.

# 184
Аз имах световъртежи по време на бременността, но е добре да се консултираш с лекар, особено ако е постоянно.

Благодаря за отговора, в момента се чувствам по-добре, така че, най-вероятно, е било свързано с кръвното! bouquet
Между другото, пия Огестан всеки ден и съм забелязала, че от тях ми пада кръвното, ако не хапна нещо веднага след като го приема, а снощи тъкмо това стана.

# 185
При мен го имаше на моменти в първи триместър, но се оказа, че не е свързано с кръвното, а с твърде ниско ТСХ

# 186
  • Пловдив
Здравейте мами, имам един малко неудобен въпрос: случвало ли се е на някоя от вас да има слуз в изпражненията, без кръв или болки, но обилно количество слуз? Бременна съм в 5 месец и незнам какво би могло да се направи като изследване в момента, по принцип се прави колоноскопия, но в случая е изключено. Храня се нормално, месо не ям, само риба, ям плодове, зеленчуци, кисело мляко, млечни продукти. От една седмица пия магнерот 3 пъти на ден по 2 таблетки заради контракции, но не намирам информация да дава такъв страничен ефект. Моля, ако на някоя мама се е случвало, да пише, че започнах много да се филмирам, чета само страшни неща ... Sad

# 187
И аз имам още сърцебиене и освен това на моменти много ме пристяга от ляво към сърцето все едно ще получа инфаркт Sad чудя се дали съм за кардиолог или ако ида само ще ми се изсмеят. Случва се най - вече при вдишване.чак до рамото и нагоре ме пристяга

# 188
Katrinkoleva - снощи имах същия проблем .. и много се притесних и гледах да заспя по бързо за да не го мисля, и се успокоявах че е нормално от  бременноста  newsm78

# 189
Здравейте, имам алергичен ринит и бях при личната лекарка да ми предпише нещо, тъй като съм в 9 месец и скоро ще ражам, следователно не мога да пия от моите си лекарства. Тя ме посъветва да вземам Ринитал на Немския хомеопатичен съюз и в носа да слагам физиологичен разтвор или Еуфорбиум. Почти не усещам облекчение, кихането е зверско, носа и очите ме сърбят. Някоя дама може ли да сподели, в случай, че е имала подобни симптоми? Кое би могло да облекчи симптомите?

# 190
agapi, аз се успокоявам , че е от стрес ама никак не е приятно.мисля да помоля поне за една кардиограма

# 191
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, имам алергичен ринит и бях при личната лекарка да ми предпише нещо, тъй като съм в 9 месец и скоро ще ражам, следователно не мога да пия от моите си лекарства. Тя ме посъветва да вземам Ринитал на Немския хомеопатичен съюз и в носа да слагам физиологичен разтвор или Еуфорбиум. Почти не усещам облекчение, кихането е зверско, носа и очите ме сърбят. Някоя дама може ли да сподели, в случай, че е имала подобни симптоми? Кое би могло да облекчи симптомите?

Здравей, слагам линк към рецепти с билки и т.н. на проф. Мермерски, немога да кажа дали нещо ще ти помогне, но съм пробвала много от неговите лекове и съм се оправяла. Опитай поне да ти облекчи симптомите http://www.lekar.bg/2009/03/30/%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B5%D1 … 0%BF%D1%82%D0%B8/

# 192

Здравей, слагам линк към рецепти с билки и т.н. на проф. Мермерски, немога да кажа дали нещо ще ти помогне, но съм пробвала много от неговите лекове и съм се оправяла. Опитай поне да ти облекчи симптомите

http://www.lekar.bg/2009/03/30/%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B5%D1 … 0%BF%D1%82%D0%B8/

Бени, много ти благодаря! Видях една смес с ябълков оцет от този линк и ще я пробвам още от днес. Дано помогне поне малко!

# 193
Здравейте, момичета. Имам нужда от вашето мнение, защото вече много се притеснявам. Вече съм в 14 г.с. и не усещам нищо. До онзи ден усещах лека тежест в корема, докато се разхождам, а от вчера тази тежест я няма. Не знам това нормално ли е и постоянно го мисля. Сякаш имам леко коремче, но може и да си въобразявам, защото сутрин не мога да преценя. И така все се притеснявам, не трябва ли нещо да усещам? Иначе при всеки преглед всичко е наред, а съм на преглед пак след няколко дни.
Трябва ли нещо да усещам на този етап или вече се филмирам излишно? Embarassed

# 194
  • град-държава
Единственото нещо, което усещах в 14г.с. бяха контракции, с които си ходех 2 седмици без да знам, че са такива и изправих косите на АГ.
Корем ми се оформи от 5месец нататък и първите движения усетих тогава - около 20г.с. Бях и с предна плацента, но забележимо бременна бях вече от 6 месец и то ако не бях облечена по-дебело.
Излишни притеснения, особено ако прегледите са Ок.
Мен като ме стегнеше шапката ходех да си видя бебето и толкова. Гледахме го по 2-3 пъти месечно, случвало се и повече особено като имаше и фетални (аз си направих и трите, че и четвърти път исках да ходя)  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт