Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 962
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, момичета. Имам нужда от вашето мнение, защото вече много се притеснявам. Вече съм в 14 г.с. и не усещам нищо. До онзи ден усещах лека тежест в корема, докато се разхождам, а от вчера тази тежест я няма. Не знам това нормално ли е и постоянно го мисля. Сякаш имам леко коремче, но може и да си въобразявам, защото сутрин не мога да преценя. И така все се притеснявам, не трябва ли нещо да усещам? Иначе при всеки преглед всичко е наред, а съм на преглед пак след няколко дни.
Трябва ли нещо да усещам на този етап или вече се филмирам излишно? Embarassed
Абсолютно нормално е в тази седмица да не усещаш нищо. При първа бременност казват, че след 20 седмица се усеща (макар при мен да беше още в 16та) Аз до началото на 7ми месец нямах никакъв корем и не ми личеше изобщо, не че сега ми личи де. Просто бебето се е навряло под ребрата ми и корема ми изглежда егати дебелашкия  ooooh!

# 196

Здравейте мами.
Трябва ми помощ. В 34 гестационна седмица съм или в 8 месец.
Леко са ми подути краката, но нямам никакви оплаквания. Всеки ден си меря кръвното, но повече от 125 не ми се вдига - по принцпи  преди да забременея рядко кръвното ми ставаше 120. Нормално 110-115 винаги е било. С наднормено тегло съм, но нямам оплаквания - 8 месеца ме следят всеки месец и то женската консултация в 25 поликлиника и от ВМА - тъй като там се наложи да лежа в началото на бременността, заради леки болки. Но от тогава както казах всеки месец ме преглеждат и ми се пускат необходими изследвания и до момента проблеми нямаме с бебо.
Въпроса е следния от женската ми казаха да съм пиела веднъж в седмицата Флурантрил за отводняване??? Знам, че това лекарсто е доста вредно за бременни и за бебче. Само от 25-та поликлиника ми казват това да  го пия. Никъде другаде не ме съветват да го пробвам. Тези дни ще се консултирам и с други, но въпроса ми е някой имал ли е такъв проблем и предписвали ли са ви някакви лекарства з аизхвърляне на водата , която задържате?                                       

# 197
Благодаря ви за отговорите!  Hug

# 198
Сезонът на гадинките (комари, оси, пчели, кърлежи и т.н.) настъпва и въпросът ми е с какво е позволено да се пръскаме или мажем с цел да ги държим далеч от нас (бременните), когато ходим на разходки, излети, пикници и прочие. newsm78

# 199
Добър въпрос за гадинки те. А може ли да пием алергозан?да речем ако ни ужили пчела , оса...не дай си боже стършел. ..

# 200
Сезонът на гадинките (комари, оси, пчели, кърлежи и т.н.) настъпва и въпросът ми е с какво е позволено да се пръскаме или мажем с цел да ги държим далеч от нас (бременните), когато ходим на разходки, излети, пикници и прочие. newsm78

Ментоловия спирт е ефикасен и може да се използва по време на бременност, но изветря много бързо и се налага често да мажеш. Също така Бочко имат едно спрейче за новородени бебета, което би трябвало да е подходящо и за бременни. Аз лично, обаче, не съм доволна от спрея на Бочко, защото комарите ме наядоха, въпреки че се бях напръскала много обилно. Сещам се, че и маслото от лавандула гони гадинките, но не знам дали е подходящо по време на бременност.

# 201
Масло от мента е ефикасно против насекоми - разрежда се с вода и се маже или пръска по тялото.

# 202
Аз имам стик на аутан. Може ри да се използа по време на бременност?

# 203
  • София
И на мен ми е актуално за гадинките, най-вече за комарите, покрай нашумелия вирус Зика. Казаха ми за някакви лепенки, които се продават в аптеката, лепят се по дрехите и предпазват от комари.

# 204
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Аз миналата година купих на децата гривни против комари от аптеката. Мисля че свършиха добра работа. В цитронела бяха напоени. Въобще етеричните масла миля са най-подходящи в случая.
Репелент против насекоми, домашна рецепта за крем или спрей

# 205
Лепенките са дрехи са много ефикасни, за разлика от гривните.

# 206
За лепенки не бях чувала.
При гривните наистина кофти е, че всъщност една или две марки от 10 действат.

# 207
  • София
Lady ползвала ли си лепенки, има ли различни видове или направо казвам лепенки за комари и каквото ми дадът.

# 208
Това са лепенките, които ползвах миналото лято и бяха много ефикасни -
Скрит текст:
.
Но все пак питайте в аптеката подходящи ли са за бременни.

# 209
Ако се лепят по дрехите, не виждам причина да не са.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт