Бригада Нов дом

• 134 307
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Обикновено хората се справят с каквото разполагат. В този апартамент какво по-точно можеше да се направи? Все пак и средствата на предаването не са неограничени. Вероятно имат таван за разходите.

И ще ме извините, ама това кухнята да е отделно от всекидневната не е социалистическа измислица. Кухнята е техническо помещение все пак.

# 61

И ще ме извините, ама това кухнята да е отделно от всекидневната не е социалистическа измислица. Кухнята е техническо помещение все пак.

Може, не съм архитект, но съм го виждала само в старите панелки, в новото строителство най- често  са едно голямо преходно помещение.  Но това не е важно, вече всеки има избор как да си преустрои дома  според нуждите и вкуса си Peace

На печката без проблем ще готви, но на този забит в ъгъл плот без никаква работна площ до него...това е единственото нещо, което ми се стори недообмислено

# 62
Единствено ме притесни липсата на шкафове - не видях такива в приспособената кухня и въпроса с мухъла. Да, не ми хареса омбрето, коридора и тн, но ако е един качествен ремонт, козметичните проблеми са бял кахър пред това, което свариха в началото.

# 63
Единствено ме притесни липсата на шкафове - не видях такива в приспособената кухня и въпроса с мухъла. Да, не ми хареса омбрето, коридора и тн, но ако е един качествен ремонт, козметичните проблеми са бял кахър пред това, което свариха в началото.

Абсолютно  Peace

Много други съм чувала, които също така си скриват мухъла, мацват една вътрешна изолация и готово  newsm78 Дали не изпуснахме някаква допълнителна обработка  newsm78

# 64
На семейството бе даден шанс. Хипотетично, сега жената дори би могла да продаде апартамента, нещо, което би било немислимо преди ремонта. Вече имат избор.

# 65
  • София
Хареса ми предаването.
И аз забелязах недооправените каси на вратите. Маниак съм. Mr. Green
Кухничката също ми хареса как я сместиха. Ние имаме един апартамент с коридор, в който замислям нещо подобно някой ден.

# 66
  • София

Може, не съм архитект, но съм го виждала само в старите панелки, в новото строителство най- често  са едно голямо преходно помещение.  Но това не е важно, вече всеки има избор как да си преустрои дома  според нуждите и вкуса си Peace

Много добре знам. В новото от последните 10ина години и то не е пример за добро строителство. Най-вероятно не си влизала в сгради строени преди '44та, а соц-строителството не се изчерпва с панелките.
Преустройствата ще ги видим колко и как ще издържат, особено както повечето си ги правят по собствено желание с факс от космоса, без консултация с архитект. В този смисъл си права, че е важна свободата, особено когато с действията си застрашаваш безопасния живот на околните. Не е лично към теб, а принципно мнение.

В конкретния случай, след като мухъла не е изчистен, а само скрит, въпрос на време е чернилката да избие пак.

# 67
Те реално дори изолация не направиха, а просто замаскираха с налепен гипсокартон. Можеше да направят топлоизолация с вата на тавана, така апартаментът щеше да стане по-топъл с няколко градуса. Жената каза, че зимата е много студено, а с този ремонт няма да бъде по-топло. Явно наистина бюджетът им е ограничен, защото претупаха нещата.

При родителите ми имаше влага и мухъл, с тази разлика, че причината не беше теч, ремонтът беше много по-сериозен, но и им струваше доста време и пари.

# 68
Разбира се, че няма как да се направи чак толкова луксозен ремонт. Ако във всяко предаване се прави основен ремонт на апартамент, представете си какви пари са. А то не е само ремонта, те и мебелите сменят, да не говорим за бялата техника колко е скъпа, а най-вече банята...
Конкретно в този случай, идеите за интериора бяха нелепи. Това омбре беше мега нескопосано, все едно дете се е опитвало да боядисва в различни цветове. Коридорът стана много грозен, трябваше ли да става толкова шарено в такива едни никакви цветове...

# 69
Караджов ххххххх
Мария ххххххххх
Караджов хххххх
Мария хххххх
егати фалша беше това предаване ooooh!

# 70
  • Бургас
Здравейте! Simple Smile

Може би нещо не съм схванала идеята на предаването, но ми стана супер "неприятно" от реакцията на водещата, когато майката от днешния епизод сподели, че големият й син не е добре здравословно...
Ако някой е "по-наясно" - може ли да ми обясни: водещата се притесни за състоянието на момчето или от това, че няма да присъства? Задължително ли трябва да присъстват всички членове от семейството?

Аз се притесних за момчето, но останах с впечатлението, че можеше да не ги пуснат в ремонтирания им дом...

П.С. Прекрасно е, че помагат на семейства, които наистина имат нужда, а нямат възможност.

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 22:54 от kzbmsn

# 71
  • София
Тя Мария Силвестър обикновено така си реагира, неадекватно, та не ми направи особено впечатление в случая.
Майката притеснена, че детето й е в болница, тя  го изкара проблем едва ли не.

# 72
  • София
Прекрасно е, но режисурата е страшен тъпизъм. Тъпо та вдлъбнато...

"Ти нали не мислиш, че ще спиш на дивана"
"Не, най-вероятно имам ново легло"
И това на фона на етажерка, през която ясно се вижда леглото...

А сценката с момчето беше покъртителна. Хората няма да се разболяват, щото Марийчето не може да вземе решение!

# 73
  • Тра-ла-ла
Марийчето не е виновно, а сценаристите и режисьорите. Всичко това можеше да бъде решено зад кадър и да го няма на монтираното предаване

# 74
  • София
Драма трябва да има за драгия зрител. Mr. Green
Толкова сладки деца и как се радваха. Много ме разчувстваха блесналите им очички.

Общи условия

Активация на акаунт