Бригада Нов дом

• 134 240
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Кити, звучиш все си наясно с целия ми живот и знаеш какво ми се налага и какво не. И откъде си така убедена какво знам и какво съм преживяла или непреживяла?
Не разбирам защо постоянно коментираш моите постове? Аз си пиша по темата, не се занимавам с теб. Ти се заяждаш открито, неизвестно защо. Ако водиш живот подобен на героите на последните предавания, понеже виждам, че се засягаш все едно за теб става въпрос, сори.
И ако обичаш, престани да вадиш думите ми от контекста. Вече казах, съчувствам искрено, когато става въпрос за болести и физиологогични проблеми. Не разбирам обаче защо, ако животът те е смачкал толкова, че да не можеш да станеш от леглото, както казваш, на 20 г. ще направиш съзнателно дете? Защото много са ти напреднали годините ли? Защото имаш прекрасни условия на живот, защото си много възмъжал и готов за това? Ами да, безотговорност е и глупост е, пак ще го кажа. В случая мога да съчувствам единствено на майката на детето, която сама се е нагърбила да го отглежда.Това момче искало да си види детето, ама дали мисли, че детето освен от виждане има нужда от дрехи, обувки, играчки, храна и забавления?
Да, не мога да приема, че жилищата ще стигнат до това състояние, ако се спазва поне малко хигиена и наличието на мъже предполага елементарна поправка и поддръжка.
Вие като видите малко мухъл по стената, какво правите, чакаате да обхване цялата къща или веднага се залавяте с почистването му? Или ако не си почиствате уредите 20 години, на какво да очаквате, че ще заприличат?
Има много семейства в тежко състояния, които са и с по-малък доход, но им е спретнато, поддържано и чисто. Има жилища, които са с 50 годишни мебели и плочки и пак е уютно и приятно.
В 80 процента от представените случаи, личното нещастие е съпроводено с немалка доза немърливост, мързел и манталитет, според който някой друг ти е виновен и длъжен...

# 706
  • София
Къде се намира къщата?
Радваха се хората от сърце.
Дано опазят и надградят нещата и живота им да се подобри.Момчето изглежда осъзнато вече и ще се изучи.

Този път, директно ни показаха, коя е улицата и номера

В Мърчаево са

Ако искаш да ги видиш в Гугъл карти, кликни на снимката

# 707
Бащата е диабетик.
А аз не разбрах синът какво работи.

Аз познавам диабетици, работят си. Гледам и той си се движи, ако няма някаква остра здравословна криза, през останалото време, ако и не работи, все половин час на ден може да отделя за поддръжка на дома, дори и с почивки, ако се изморява.

За сина пък съвсем, ако и не работи.

Майката заминала за чужбина и ги издържала, на сина жената заминала за чужбина - нещо май много не искат да се връщат тия жени при тях, то лесно да пролееш някоя сълза за тежката им съдба отстрани, но тия жени, за да бягат и да не искат да стоят при тях, има явно някаква причина.

# 708
И да оставим бащата на страна, нищо не пречи на един млад мъж малко от малко да си почиства из къщи. Самият факт, че жена му не е искала да живее там с детето, трябва да го е стимулирал да подобри условията, но май не.

# 709
Пишеше, че доходът на семейството е 500 лв, явно момчето работи, може и бащата да получава някаква пенсия.
 Може да е необмислено решението на момчето на 20г. да има дете, но едва ли е било едностранно. Момичето също е искало дете. Може да си е мислел, че нейното семейство, като по- заможно, както го представиха, ще им помага. Момичето не искало да живее в този дом с детето?! Нима преди да го има детето не е знаела къде живее момчето?
Дано майката се оправи и се прибере при близките си.
Диабетът е много коварна болест (то коя не е). Ако е болен от доста години, може да не го държат краката, да не е добре със зрението. Каза, че е получавал 3 пъти инсулт.

Последна редакция: чт, 27 апр 2017, 23:29 от tooclose

# 710
  • Тра-ла-ла
Къде да се прибере майката като не са я предвидили при ремонта?!  Crazy

# 711
Тя да се излекува, едно легло е най-лесно да се сложи Wink

# 712
И аз това се впечатлих, че легло за нея въобще нямаше.

# 713
Майката никак не ми се стори ентусиазирана на летището. Имам чувството, че не са в особено добри отношения, особено с мъжа й. Струва ми се, че има някаква сдържаност в нея, огорчение, може би.
Ракът не идва от хубав и спокоен живот...явно тя е била гръбнака.

# 714
Леглото в спалнята за родителите беше двойно, там ще спят родителите.
Хареса ми ремонта, с малки забележки за пода на банята - изглеждаше недовършен, и около контактите много зле направено, все пак уж са професионални майстори Rolling Eyes
Около вратите вече не коментирам, явно така ги правят.

Жалко, че не сменят дограмата, това е нещо, което много би им помогнало зимата.

# 715
  • София
Като го пуснат, ще го гледам, защото почти нищо не видях.

# 716
Леглото в спалнята на родителите не беше двойно. В най-добрия случай е 120 широко - двете възглавници бяха една до друга. Съдя по нашите, като сложим възглавниците на едното и остава разстояние малко, това на 125. За събирането ще се съберат, но не смятам, че ще им е удобно. През цялото време Мария казваше това е ТВОЕТО легло, не вашето. И бащата и Мария говореха в единствено число.
На вратите стъклата бяха с останала по тях, пералнята в банята сложена...
Изтървах началото и не разбрах втория етаж защо не се използва?

# 717
  • Тра-ла-ла
Леглото изглеждаше като да е 120см. Нааай-много 140см. Жената си е едричка. Гардеробът - като за 1 човек. А в кухненския луфт пък съвсем не може да влезе.

# 718
С мъжа ми спим на 140 у нас, а в къщата на родителите ми на 120. Аз съм едричка. Въобще не ни е тясно. Намирам размера за съвсем нормален за двама.
Скрит текст:
В стаята бяха поставени общи снимки на родителите, в единствено число говорят, защото на нея й остава още 1 г., в която няма да е с тях.
Аз познавам диабетици, работят си. Гледам и той си се движи, ако няма някаква остра здравословна криза, през останалото време, ако и не работи, все половин час на ден може да отделя за поддръжка на дома, дори и с почивки, ако се изморява.
Диабетът не мисля, че е определящ в случая, но трите инсулта - да. Каза, че са били тежки, след всеки се е учил да говори като бебе. На тази възраст, с тези заболявания, не мога да го обвиня, ако кара само на пенсия...

# 719
  • София

Епизод 9, Сезон 2 (27.04.2017)
   http://vid.btv.bg/avod/2017/04/26/brigada_nov_dom_s02_e09_new_xdcamhd-2.mp4

________________________________________--_____________________________________
 Синът останал в България, да се грижи за баща си, но после решава да замине за Англия с детето - а баща му Rolling Eyes няма ли вече нужда от него!?

Не разбрахме и как(с какво)майката се издържа САМА в Чужбина, щом е болна. Тя, няма ли нужда от помощта на сина си newsm78

Семейството на жената на сина, не са го искали и както той каза, през цялото време са правили опити да ги разделят. Иначе, ако си го харесваха за зет, нямаше да има значение каква е неговата къща и шяха да им вземат хубаво жилище(нали са богати)

Не казаха синът какво работи, но гледат много зайци(Cryгорките зайчета Cry) и едва ли всички, са за лична консумация. Ако той наистина работи, значи и от зайците прибавя нещо към месечният доход, а и бащата би трябвало да получава пенсия. Може да не е много, ама не са единствените, които живеят с толкова, а гледат и деца.

За ремонта

Печката в кухнята, пак сложиха до прозорец и я ''завиха'' с пердето #Cussing out
 А можеше да е до мивката отляво или най-добре, в ъгъла.

А контакта над нея, за какво е? и на какво ли ще заприлича, след първото готвене.

Банята добре я аранжираха с постелките, ама само за снимка - не и за ползване.

Канала под душа, няма да спаси постелките и пералнята от водата.
 Когато се поставя пералня в баня, трябва да е на по-високо място или да се направи(постави) душ кабина.

в случая най-лесно би било, да направят перваз от итонг и да го облицоват с плочки, а над него завеса от стена до стена, ако няма време за преградна стена от към тоалетната чиния. Това е подходящо, и когато баня и тоалетна са в едно, за да не се мокри цялото помещение.

Последна редакция: пт, 28 апр 2017, 01:51 от Mari_Mar

Общи условия

Активация на акаунт