MasterChef България - сезон II (14.03. - 20.03.2016г.)

• 45 565
  • 457
  •   1
Отговори
# 345
  • Майничка
Аз съм с едно наум относно реалното поведение на участниците и това, което ние виждаме. Според мен, умишлено ги вкарват в клишета, заради по-лесната идентификация - неопитната, мачкащият доктор, ревлата, ербап-бабата, авджийката, младият меринджей, леко мърлявия флегматик-бонвиван и т.н. и целенасочено показват това, което отговаря на матрицата. Не че няма зърно истина, за да се роди образа, но нататък развитието е контролирано.

Сега гледах повторението, ако отговаря на реалността, финалното запичане на агнешкото беше някъде ок.8 мин., а каретата бяха доста големи, зоната на сигурността би била по-скоро 10-12 мин. и дори някоя отгоре за по-"български" вкус. Мисля, че ако каретата бяха по 4-5 ребра и готвачите - двама, поне за процесите на запечатване и омазване, щеше дори време да им остане.

Събин и Димитрия правиха пататниците на синия отбор, включи се и фитилджията с каскета накрая.

В червения Калоян, Весела и Милена подкараха подготовката на клина, Лъчезар - сосовете, Севда и Елизабет - гарнитурите, а Любомир стартира с оформянето и почистването на месото. После Весела и Милена се притуриха на гарнитурите, Севда пое реденето на чиниите, а Любо продължи да е сам на месото. Цвета изобщо не можа да представи читаво менюто на отбора си - "едно такова като пататник... едни по-леки гарнитури...". Този спанак изобщо не разбрах в клина ли отиде, при агнешкото ли, сосовете също не станаха ясни, добре че едната от певиците спомена за винен сос...

П.П. Според мен, Цвета спаси Севда, защото я счита за по-слаб играч от себе си, безрисков, един вид. Тя така си и формира отбора, в зоната на комфорта - жени, които на първо четене са по-пасивни /а не, примерно, Димитрина или Мая, които са устати колкото нея/ и неконфликтни млади мъже, които няма да й оспорват лидерската позиция.

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 10:48 от gargamela

# 346
  • Пловдив
Шеф Петров по повод сладоледа и пожарогасителя "Минавам покрай пожарогасители и се смея!!! Може ли такива глупости да пускате по телевизията, това е за YouTube бе Simple Smile
Среща на CO2 с околната среда, само дето не съм сигурен, защото на пожарогасителя пише Карбон Диоксид (прахов диоксид) тоест има някаква И някаква прах, трябва да разберем какво са дали да ядат на хората във великото предаване !?"
Уж харесвал "Капките" ама и МШ не пропуска. Очаквах от него коментар на тази тема. Става вече доста предсказуем дори за безразборномножащите се жени Grinning

# 347
  • София-Младост
По разни причини невинаги мога да гледам предаването. Търсих из нета последните няколко епизода,но не ги намирам. Някой може ли да ми помогне с информация?
На voyo платено.Но ако успееш да уцелиш, когато го пускат за малко на страницата във фейсбук ,може да го гледаш безплатно.
Е що пък платено...тук ги качват и аз ги гледам обикновено на другия ден, че тия реклами ми убиват половината гледане  Twisted Evil
http://masterchef.btv.bg/epizodi/

# 348
За да не реве... Ама тя и като я спасиха "наду гайдата" та не знам кво ще я правят от сега нататък....

Не знам .
Започвам да си мисля ,че я спаси именно защото е лабилна и ще и бъде по лесно ако се изправи с такъв участник в директен двубой
Калоян ,Любо ,Елизабет се справят добре и са доста по спокойно

# 349
Само на мен ли ми се стори, че изпускането на пататника на земята беше доста преиграно?
Май сценаристите са решили да вкарат малко екшън, та да разсънят позаспалите зрители. Или да стреснат Събин, не знам.  Laughing

Липсват ми рецептите на ястията и технологията стъпка по стъпка. Вярно, това е шоу, не кулинарно предаване, ама все пак... Поне малко от малко да се насладим на готвенето.
Любителите на сълзите, сополите и интрижките могат да се пренасочат към турските сериали или по-подходящи риалита, каквито изобщо не липсват в телевизионните програми.
Пуснеш си предаване за ремонти – драми, сълзи и сополи.
Пуснеш си кулинарно шоу – и там.
Аман!

# 350
  • Ню Йорк
Забелязахте ли, че калмарите ги готвиха по рецепта на Хепи  Laughing Сериозно са инвестирали в реклама, започнаха да ми изскачат от всякъде.

Точно това коментирахме вчера с моя мъж, че ги правят точно като в Хепи Wink

# 351
Да питам - само при мен ли са накъсани епизодите, качени на сайта на BTV? Не мога да изгледам нормално един епизод... Close

Отиде си правилният участник. Следват Весела, Милена или Събин.

# 352
  • София
Слава Богу, че досега нищо от показаното не ми се е дояло.Иначе ще трябва да купувам, да правя, да пробвам.

# 353
Шеф Петров се изказва негативно са всички и за Манчев и де що има готварско предаване , той нали изпадна от едно такова  и не подкараха втори сезон и никъде другаде не го поканиха- вече ми е досаден само с критикарството си.
А журито този сезон определено е по-раздвижено, не толкова сковано като миналия сезон.

# 354
  • Майничка
Слава Богу, че досега нищо от показаното не ми се е дояло.Иначе ще трябва да купувам, да правя, да пробвам.

Аз за довечера си намислих един клин с ориз, гъби и спанак, тъкмо ще обера остатъци от разни сирена от хладилника.

# 355
Шеф Петров се изказва негативно са всички и за Манчев и де що има готварско предаване , той нали изпадна от едно такова  и не подкараха втори сезон и никъде другаде не го поканиха- вече ми е досаден само с критикарството си.
А журито този сезон определено е по-раздвижено, не толкова сковано като миналия сезон.

И за сладоледа с пожарогасителя е писал пак днес. Вчера отбеляза само с коментар направата на сладоледа, но днес е писал повече и дори, че било опасно.
Не ги разбирам тези неща, просто споделям.
Иначе сладоледът в течен азот на шеф Петров нещо не ме впечатлява. На целувка ми прилича, но не и на сладолед, докато този с пожарогасителя си приличаше на сладолед  Laughing

Ето, сега и клип пусна за мастършефския сладолед във фейса.

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 13:02 от Merelenda

# 356
  • Mediterraneo
Само на мен ли ми се стори, че изпускането на пататника на земята беше доста преиграно?
Май сценаристите са решили да вкарат малко екшън, та да разсънят позаспалите зрители. Или да стреснат Събин, не знам.  Laughing

Тъкмо изгледах снощния епизод и точно с това впечатление останах. Сякаш няколко пъти са записвали кадъра, докато успее да го изсипе на земята. Не остана нито стресната, нито се притесни особено Димитрия от случилото се, което в последните минути от времето няма как да не направи впечатление на никого.

Отделно- Събин сякаш беше изгубил връзка с кораба- майка  #Crazy Севда не спря да циври- ако това ми изтъкнат на мен като причина за спасяването ми, нямаше да съм никак доволна, а тя се почувства страхотно поласкана! Цвета е извън коментар отвсякъде- поредната голяма уста и голямо самочувствие! А в моментите, когато трябва да се докаже, издиша. Невероятно лош капитан на отбор! Хаотична, но пък деспотична! Калоян се спече, когато остана сред последните 3-4 играчи при избора на отбори, личеше му по физиономията; някак не вярваше, че не са го избрали сред първите двама- трима. Георги ми хареса за пореден път- много обран, много наясно с нещата, браво! Не ми хареса как Елизабет не защити постъпката си, когато я попитаха за млякото, каза, че е грешка! Не харесвам такова поведение, да не стоиш зад думите и постъпките си. Но иначе ми е страхотно симпатична, както и Мая  Heart EyesМоника си тръгна заслужено!

# 357
  • София
Откровенията на Елизабет за птичето в златна клетка ми прозвучаха много нелепо.

+1 Peace
Освен това ми направи впечатление, че говори някак странно. Когато казва по няколко думи не се усеща толкова, но когато има повече реплики накуп се усеща. Чудя се дали е от това, че е живяла известно време в чужбина.

# 358
Сърбят ме ръцете да ходя във фейса и да поздравя Борис Петров с ей това парче:
https://www.youtube.com/watch?v=yPuC4Cy2ZuI

Къде я видяхте Севда да реве, аз само с насълзени очи съм я виждала? Може ли видео?

# 359
  • София
МохиниJoy

Общи условия

Активация на акаунт