Хайде, покажете си спалните 8

• 166 935
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Момичета, да ви попитам за матраците  за спалня от метро, някой има ли впечатления, в момента има 2 на цената на 1, марката е тед сан марино релакс, дали са хубави, купувал ли е някой?
Попринцип матраците на Тед са хубави,за този конкретно нищо не знам.
Ако можеш на място да го пробваш някак си,защото на един може да е удобен,на друг не.Субективно е и всеки както си е свикнал

# 346
  • София /Абсурдистан
Да използвам темата и да попитам - как на 9 квадрата да планирам правилно, за да има място за всичко? Спалнята е 1.60 на 2м, от 2-те страни има съвсем малко пространство, през което минаваме и се опираме в стените. Зад нея има съвсем тясна ракла за спално бельо и завивки, в стаята има и малък и тесен скрин за бельо, също едвам го побира и телевизор върху него. От едната страна е прозореца. Къде да сложа гардероб примерно? Добре че има остъклена тераса, та там е дъската за гладене и шкафчето с ютията с парогенератора, иначе за тях съвсем няма място.
Не приемам убеждения, че новото строителство като е такова, е удобно и има място за всичко и така трява да бъде. То е правено в повечето случаи, за да се приберат едни пари и без мисъл за хората, които ще живеят там.
Няма лошо хол и кухня да са на едно място, но не и в помещеие от 25кв защото няма място за нищо. Виждала съм на 50 квадрата, съвсем друго нещо е.

# 347
  • Sofia
В една много малка спалня (не знам дали има и 9 кв.м.) направих подобен гардероб с легло. Нямам снимки, за да покажа, но мисля, че това беше оптималния вариант, за да има все пак някакво място за дрехи.

П.с. Нещо не се отваря линка: https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 348
Unknown_lady, аз искам и гардеробна с размери около 15 квадрата, и килер около 20, мокро 5-6 м2 и т.н., идеално ще ги подредя и организирам Bowtie но пък като се сетя колко чистене и поддръжка са нужни ми минава желанието Simple Smile
Други хора пък са притиснати от финанси. На трети не им се занимава с местене и т.н. Всеки преценява за него кое е най-добре.

За организирането на спалнята, за 144-190/200 може да е в средата, ако е много по-голямо - може да се сложи до стената.
https://i.pinimg.com/736x/36/9b/a0/369ba08a4141424f9a1713a2aa193 … ntry-bedrooms.jpg
http://www.knowfengshui.com/wp-content/uploads/2017/02/tournesol … .com_-620x400.jpg
Пространството под леглото, двукрилен гардероб и 2 скрина ни бяха достатъчно, но ако е нужно още, може да се сложи спокойно 4-крилен гардероб, както и крила около леглото.
Скрит текст:
Пускала съм я преди, но ето я пак, за да се види вместо скриновете има място за още 2 крила гардероб, ако е нужно (мястото, заето от сините скринчета е 124 см):
Скрит текст:

Ние сега сме в по-голямата спалня, но пак си взехме легло 140/190, не бяхме притиснати от място, просто такива са нуждите и ни устройва напълно, не се чувствам комфортно в големи легла.

Още един вариант: леглото може да е и на другата стена, дъщеря ми сега така си го обърна, ето и този вариант нагледно. Като таблата отзад е много дълбока, около 30 см, без нея може да се минава от долната част на леглото, за да не се налага прескачане на спящ от външната страна.
Скрит текст:
Така остава още повече място и на стената до леглото, и там, където е бюро, пак за шкафове, тоалетки, скринове, каквото е нужно за семейство, ползващо я като спалня:
Скрит текст:

Да, не е стая, която позволява всичко, но и не е съвсем ограничена като тези:
http://www.shefashionshop.com/wp-content/uploads/2017/10/best-ti … gering-photos.jpg
https://i.pinimg.com/736x/18/ee/dc/18eedcc9695e348a182167d2a028d … bedroom-ideas.jpg
Всичко е възможно, просто се избират подходящите мебели, ако трябва и по поръчка, тогава ще стане още по-добре, защото ще се оползотвори всеки сантиметър по най-оптималния начин.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 17:46 от Не се сърди, човече

# 349
Аз пък си мислих за вариант с падащо легло, дали ще е добро. Но незнам как се държат във времето. Като не ги правят апартаментите нормални големи, ние се чудим какво да измислим че да използваме всеки сантиметър за нещо. Възможно ли е едно семейство (3-4 членно) да живее нормално без лишения в 2-3 стаи.
Сега пък се чудя какво ще трябва да измисля ако второто е момче при предположение, че по-голямото е момиче. И какво ще следва след 5-6г пак ремонт , за да измисля втора детска за другото. Може ли голямо момиче да спи в една стая с братчето си, което ще гледа с интерес извивките на сестра си, като са в пубертета или пък изобщо няма да се понасят. Като първото е момиче и тя ме гледа като се преобличам, въпреки че се старая да не ме гледа/ види

# 350
За мен е напълно възможно, ако децата имат отделна стая, родителите отделна, и една обща, но все пак над 15 квадрата.
За падащите легла не си го представям, човек си полягва като е вкъщи, сяда и т.н., всеки ден да прибирам завивки и т.н. на мен би ми дошло прекалено. Единствено ако става дума за боксониера бих го обмислила, т.е. всичко да се налага да е в едно помещение, но за отделни стаи не.

За моят набор беше нормално деца от 2 пола да са в една стая. Аз също не виждам проблем. Не смятам, че се интересуват от извивките на сестрите си, нито намирам за кой знае какво ограничение преобличането да стане в другата стая или в банята. За отделни детски ви трябва 4-стаен апартамент, т.е. 3 спални и кол с бокс, ако нямате възможност за толкова голямо жилище, няма какво да го мислите...

Има и вариант за красив параван в ъгъла, който да е част от декорацията, завеса и т.н.
Скрит текст:

Това е темата за детските стаи, 24-та част, прегледай и старите, има много идеи Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 17:48 от Не се сърди, човече

# 351
  • Русе
Да използвам темата и да попитам - как на 9 квадрата да планирам правилно, за да има място за всичко? Спалнята е 1.60 на 2м, от 2-те страни има съвсем малко пространство, през което минаваме и се опираме в стените. Зад нея има съвсем тясна ракла за спално бельо и завивки, в стаята има и малък и тесен скрин за бельо, също едвам го побира и телевизор върху него. От едната страна е прозореца. Къде да сложа гардероб примерно?..
Това е моята спалня. Май е към 7 кв. м., че дали има и толкова Joy Леглото ни е 140/200 см. Пак е ново строителство, но ние махахме стена и от спалня и дневен тракт направихме спалня, детска и дневен тракт. Достатъчна ни е спалнята. Реално само вечер се ползва.
Скрит текст:

Взаимствах от тук
Скрит текст:
Матрака се надига и отдолу побира много дрехи и кутии с обувки. А иначе и в коридора имам гардероб.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 23:07 от viki_1974

# 352
Ние  сложихме телевизора на стената . Пад него няма  скрин,защото няма да можем да минаваме(тясно разстояние)
Сложихме повдигащ механизъм на леглото за да си слагаме разни неща отдолу.

# 353
  • София /Абсурдистан
viki_1974 много е хубава идеята и добре сте го направили, за нещо подобно мисля и аз, но гардеробите са малки за нас. Как достигате горните шкафове? По-рядко използвани вещи ли държите там?А и спалнята при нас е 1.60 широка, та съвсем стеснява помещението. Под матрака слагам извънсезонни дрехи. Гардероба  в антрето се ползва за много неща - там са пералня и сушилня, бойлер, разни инструменти на ММ, малка част е килер, а в другата половина са якета и палта. Основният голям гардероб-дрешник е в дневната, просто няма къде на друго място.
И моята идея беше спалнята да се използва само за спане, но ММ прибере ли се и се хоризонтира там с лаптопа.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 13:20 от Unknown_lady

# 354
  • Русе
Unknown_lady, над леглото лесно се стигат, но и другите, като се кача на леглото ги стигам. Малко със замятане, слагам дрехите вътре Grinning Но държа вътре рядко ползвани.

# 355
Тези снимки - с гардеробите отстрани и надстройките над леглото - са чудесни варианти. Моята спалня също ще е малка, я има 11 кв.,я не, и съм се ориентирала също към такива неща.

# 356
  • гр.София
Този комод, върху който е телевизора, бих го направила максимално висок и дълъг, за да побере повече багаж. Много малка ми се струва тази спалня. Освен дрехите нали трябва да има къде да се сложат завивките, възглавниците, чаршафите

# 357
  • Русе
Да допълня, че нямаме телевизор в спалнята. Не гледайте 3D проекта. Имаме оставен изход на стената, но не съм съгласна поне на този етап за телевизор.  В този скрин с чекмеджета държа бельо, чорапи, чорапогащници, колани. Отгоре си държа парфюми, кремове и т.н. В гардеробчетата имам малко дрехи на закачалки и малко в шкафовете отгоре. Половината от тях дори са празни Grinning Както писах матрака е с повдигащ механизъм, а и в коридора имам гардероб. В хола в секцията също имам дрехи. Имам и достатъчно голяма къща на село Joy
Въглавниците и завивката стоят на леглото.

# 358
Здравейте, моля за помощ за спалня с бял ламинат  ( не съвсем бял де) и бели мебели. Какъв цвят да са стените перденцата,  това онова .... Hug

# 359
  • София
На бяло всички отива отидете и разгледайте нюансите.Аз залагам на по-светли цветове и леки нюанси.
Нашите спалня и гардероб са цвят бял дъб (светли),за стените харесахме един много приятен цвят праскова на Декоратор,познай какъв цвят изби?
Розов!!!Спалнята ни в момента розовее,мъжът ми мисли да я пребоядисваме отново,преди да сме се пренесли.
В пердетата мисля да е акцента.Не съм ги харесала още,трябва да решим розова ли ще остане спалнята ни 😂
В дом Хармония има хубави и в Икеа.Аз лично предпочитам готови,а не да ми шият.

Общи условия

Активация на акаунт