Хайде, покажете си спалните 8

• 166 950
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • у дома
Скрит текст:
Много е хубава спалнята, изчистена и свежа, със здраве да я ползвате! Пердето може и да не го скъсяваш, струва ми се, че едва докосва пода. На мен така много ми харесва, моите пердета в спалнята също се "влачат" по земята около 10 см. Като ми писне да се спъвам да тях, ги привързвам с панделка. 🙂

Благодаря! Всъщност и на нас ни харесва така, имам си и въженце, само кукичка не е сложена. Въпроса е, че аз обичам пердето да НЕ е събрано Sweat Smile и идеята ми е по-скоро да го вдигна нагоре, за да прикрия и корниза.. но ще видим, кога ще ми дойде музата Laughing

Скрит текст:
Много добре сте започнали! Hands Plus1  Пердето ми се вижда съвсем нормална дължина, ама въпрос на вкус. В спалнята много бързо се събира пух на пода и пердето влачи ако не се прахосмуче често. За цветя в спалнята аз лично харесвам неща с големи листа, тип филодендрон и орхидеи.

Благодаря! Както писах, харесва ни да се "влачи", въпроса с пухчетата и космите на домашния любимец ги решихме с втори домашен любимец (дори е в тон Mr. Green ) - робот, който чисти и мие и сме супер доволни:

Скрит текст:

За орхидеите четох, че по-скоро не са подходящи за спалня. Пък и нещо не мога да се справя с тях, имам една единствена останала жива и от две години е само на листа, изкарва нови, но никакви цветове.

Скрит текст:
Благодаря ви момичета!
Блуай, добре ви се получило! Браво!
И ние ще поръчваме спалнята с такъв механизъм.
На мен ми се иска цялата стая да е в този цвят, по светличък.
Гледах, гледах палитрата на Оикос и всички ми се струват силни цветове от тази гама. Набелязала съм си 2 номера, утре ще ходим да видим какво ще поръчаме.

Благодаря! Умишлено бягах от светлите тонове, исках да е тъмен и тази стена да е акцента. От години си мечтая за тъмна стена и най-накрая я осъществих. Мъж ми първоначално искаше по-светло, но сега не съжалява и му харесва този вариант. Майстора ни беше донесъл палитра с цветове и си подбрах(ме) един Mr. Green

Blueeye, от къде са мебелите?

От IKEA. Всъщност идеята за ремонт дойде от мебелите. Grinning Имаше промоция, до края на септември, ако купиш мебели над 500 лв., може да ги вземеш за 10 месеца на изплащане без оскъпяване. Два дена пред края на месеца, купихме мебелите, стояха в хола с кашоните. Grinning После намерих майстори, изтеглих кредит и съм много щастлива, че сме на финалната права Mr. Green Само за гардероба ще поизчакаме.

# 601
  • София
Браво, много хубаво се е получило. Влюбих се. За спалня , аз харесвам кактуси и сукуленти:

# 602
  • гр.София
Коридора ни е със светъл тюркоаз

Много е приятен. Мисля, че в Баухаус ни го забъркаха.

# 603
  • Mostly in my mind
от фън шуи /не ми се смейте/ знам, че не е ок естествени цветя в спалнята.
това бяло столче стълба от Икеа от кога го дебна...

# 604
@blueeye® , би ли казала какъв модел е прахосмукачката , че избор голям по принцип, но  се доверявам на лично мнение!
За орхидеите - аз имам 12 броя и понеже доста отсъствам са единствените цветя, които гледам. За да цъфтят трябва да се торят и да не стоят наблизо до климатик, защото не обичат сух въздух.

# 605
blueeye, роботчето прахосмукачка не ви ли дърпа ли пердетата? Заради нашето роборче поръчах всички пердета на 4-5 пръста разстояние от пода.

# 606
  • у дома
от фън шуи /не ми се смейте/ знам, че не е ок естествени цветя в спалнята.
това бяло столче стълба от Икеа от кога го дебна...

Има и такива, които са подходящи, поне в разни статии, които намерих Laughing

@blueeye® , би ли казала какъв модел е прахосмукачката , че избор голям по принцип, но  се доверявам на лично мнение!
За орхидеите - аз имам 12 броя и понеже доста отсъствам са единствените цветя, които гледам. За да цъфтят трябва да се торят и да не стоят наблизо до климатик, защото не обичат сух въздух.
модел:
Скрит текст:
Xiaomi Roborock Cleaner S5 MAX - моя приятелка беше проучвала, като модели, качество, цена. Аз й се доверих и не съжалявам, определено чисти и мие добре. Имаше промоция в emag и го взех за 699 (сега този модел там е по 1000-1100, нещо такова).

Това не изключва основно почистване с прахосмукачка, но то е достатъчно дори веднъж на месец, ако робота го пускаш всеки ден. Определено е супер лесно, удобно, самото чистене след работата му става бързо и не затормозява. Ние у нас сме само с паркет и ламинат, няма друга настилка и куче Mr. Green. Управлява се през приложение и обикновено го пускам на два пъти (първо спалня детска и коридора между тях), после антре, хол и кухня.

blueeye, роботчето прахосмукачка не ви ли дърпа ли пердетата? Заради нашето роборче поръчах всички пердета на 4-5 пръста разстояние от пода.

в детската и спалнята пердетата са до земята, просто ги прибирам преди да пусна робота и вдигам столовете и леглата на кучето (върху трапезната маса, и на дивана). Отнема точно две минути и не ми тежи, после изчаквам да изсъхне пода и връщам по местата им Simple Smile всичко останало си заобикаля, както крака на маси (върти си се около тях), под секциите в хола си се завира. Той си чисти, аз си чета книга Simple Smile))

# 607
@blueeye® Благодаря!

# 608
  • София
Благодаря Мими_Деми!
Много хубав цвят. Надявам се днес да съм оцелила такъв в Оикос.
Голям избор падна и за детската и за спалнята. По препоръка на консултантката взехме 1 литър пробно, защото се колебаехме между 3 цвята. Един по син, друг по зелен, а дали този е по светъл... и така.
Реших че мебелите ще са в цвят крем, понеже гардероба е такъв а вече няма същия фурнир.
Замислям се дали да не включа някакъв трети цвят като акцент към мебелите в цвят крем, защото не са малко. Ще има спалня с шкафчета, шкафове и бюро.

# 609
Момичета как се поддрържат тапицираните легла с плат? Първоначално исках само таблата да е тапицирана, но понеже исках и заоблен ръб отдолу и майстора предложи да я тапицират цялата. Мен ме притеснява поддъжката. Не искам кожа защото не ми е приятна, а и повечето кожи са боклучави и се цепят, белят и т.н И още нещо...правят ли се някакви отвори на спалните с ракла отдолу за проветрение? Някъде в нета видях мухлясала спалня отдолу и се ужасих

# 610
Момичета как се поддрържат тапицираните легла с плат? Първоначално исках само таблата да е тапицирана, но понеже исках и заоблен ръб отдолу и майстора предложи да я тапицират цялата. Мен ме притеснява поддъжката. Не искам кожа защото не ми е приятна, а и повечето кожи са боклучави и се цепят, белят и т.н И още нещо...правят ли се някакви отвори на спалните с ракла отдолу за проветрение? Някъде в нета видях мухлясала спалня отдолу и се ужасих

Ми като диван - евентуално и переш. Иначе си събират прах и акари.

Съвсем не всички изкуствени кожи са некачествени. Написаното от теб важи за евтините. А има и естествена кожа, за хората с изтънчен вкус Wink

Спалните с ракли/чекмеджета отдолу дефакто нямат таван, над тях е директно подматрачната рамка и проветрението е достатъчно.

# 611
Дивана как го поддържаш? Аз никак за щастие ,със спалнята ми е същото ! 🤘

# 612
Тапицерията на леглото е достатъчно от време на време да я минеш с прахосмукачка, някои имат приставка с четка, нищо особено не се изисква да му правиш. Ако нещо се замаже си се чисти с препарати за тапицерия и толкоз.

# 613
правят ли се някакви отвори на спалните с ракла отдолу за проветрение? Някъде в нета видях мухлясала спалня отдолу и се ужасих
Под моята спалня имаше наченки на мухъл и аз също се ужасих. Никъде другаде в стаята нямаше никаква влага. От прочетеното тогава из интернет, останах с впечатление, че е от латексовия матрак и го хвърлих барабар с леглото. Сега всичко е ок, но за всеки случай нито леглото е с ракла, нито матракът е латексов. 🙄

# 614
По принцип латексовите матраци не е препоръчително да се ползват в комбинация със спалня с ракла отдолу, точно за да се избегне рискът от недобро проветряване и мухъл. За тези матраци вентилацията е много важна.

Въпреки това ние 10 години ползвахме точно такава комбинация и нашият матрак не е имал никакви проблеми. Всяка сутрин преди да оправя леглото, оставях известно време да се проветри, периодично го обръщахме, периодично вдигахме раклата да постои малко и да се "проветри", а също и отдолу гледахме да не е е претъпкано до ръба, а да има малко място между нещата в раклата и самия матрак, за да има въздух.

Общи условия

Активация на акаунт